Şimdi Ara

işte harbi canavar...512-MB-DDR3-7900GTX!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
3.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • söyleyecek söz bulamıyorum.... sadece yurt dışı sitelerde gördüğümüz 7900gtx artık Türkiye'de.
    http://www.fokusbilgisayar.com/asp/show_stock.asp?product=T72M575U1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seboist -- 5 Kasım 2006; 20:46:06 >



  • Gerçekten bi canavar.Sırf ekran kartı için bile alınırTipi de diğer monsterlara göre bence daha güzel.Yalnız bu fiyata 2 gb'lık ram beklerdim.Çünkü fiyatı bayağı bi yüksek.2500$+kdv
  • dediğin gibi, bu sisteme 2 gb ram yakışırdı. ama ekran kartının ddr3 olduğunu da unutmamak gerekir... 7900 lü modeller geldikçe fiyat piyasa şartlarına daha da yaklaşabilir(umarım)... (bu gece bu cihazı düşünürek yatıcam; rüyada olsun benim olsun!!!)
  • kesinlikle bir canavar . ama ben de bir model önermek isterim kendisine alternatif olsun diye hemen ardından da bu ürünleri fiyat/performans bakımından karşılaştırmak istiyorum sonunda sizler de fikirlerinizi söylerseniz sevinirim .


    ürün adı : hp pavillion dv 9097 (farkları yazacağım yazılmamış ösellikleri yok kabul etmeyin )

    hp 9097 ram 2gb (667) monster ram 1 gb (667 ) (durum 1-0)
    hp 9097 hdd 240 (5400 rpm ) monster 100 gb (7200 rpm ) (durum 2-0 bence )
    hp 9097 ekran 1440x900 pixel monster ekran 1900x1200 (durum 2-1 oldu )
    hp 9097 ekran kartı 7600 monster 7900 (durum 2-2 )


    bunlara alternatif olarak yazılım konusunda hp nin yanında bir sürü yazılım da geliyor monster in yanında 64 bit destekli widows alabilmek için 140 dolar + kdv ödemek lazım . ayrıca kasa konusunda da hp nin kısayol tuşları daha fazla .
    şimdi üstte saydığım 4 donanım farkında fiyat farkı olarak 350-400 lira daha pahalı olması belki kabul edilebilir ama yazılım olarak da windows u ekleyince fiyat farkı gereksiz açılıyor . siz ne deriniz ? bir de marka işin içine girince hp nin monster dan daha pahalı olması gerekli monsterin kimsede olmayan özellikleri uygun fiyatlara vermesine alışmıştık bu üründe bu durum geçerli değil ne yazık ki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeLiCe_DoLuCa -- 5 Kasım 2006; 23:49:22 >




  • bu hp modeli de baya iyiymiş...kıyaslamalarına ekran kartı hariç katılıyorum.

    -bence o kısım şöyle olmalı: hp 9097 ekran kartı 7600---monster 7900GTX (durum 2-5)
    -hatta bazılarınca 7600 ile 7900GTX kıyaslanmaz bile... veriyolu olara 7900GTX 256 bit, 7600 128 bit. bu bile başlı başına çok büyük bi fark bence..
    -açıkçası ben yazılım konusunu çok fazla önemsemiyorum...
    -marka olarak da kesinlikle haklısın ama markalar maalesef bize "biz sizin için ancak bu kadarını layık gördük alın kullanın neyinize yetmiyo bu sistemler" mantığı ile hareket ediyolar . özellikle biz ve bizim gibi ülke müşterilerine yapılan muamele maalesef bu. ayrıca hp'nin kasalarının boyalarının atması ile forumda baya sorun yaşayan arkadaş var. o kadar da kaliteli kasa üretmiyo veya kullanmıyo...

    -bunlar benim görüşlerim... farklı görüşlere de saygım sonsuz...
  • evet arkadaşım kesinlikle haklısın markalar ürünü iyi yapmak yerine parça parça arttırarak birbirleriyle yarışıyorlar yani teknoloji için değil para için yapılmış bir şeyler sözkonusu ne yazık ki . bunun dışında ekran kartı konusuna geleyim : bit benim bildiğim işlemlerin yapıldığı bandın genişliği yani 128 bit lik bir makina da işlemler işlemcinin gönderdiği hızla 128 er 128 er girip sonuçlar 128 er 128 er çıkıyor . sadece bit denilen şeyin performansta en uygun yazılım desteği altında yarattığı farkı bulmak için bence core duo ve core 2 duo işlemcilerin karşılaştırıldığı başlıktan yararlanabiliriz bu durumda .bu kayda değer ancak aceleye değmez bir farka denk geliyor . bunların dışında chipset in yetenekleri veri yolu transfer hızı ramlarin kendi içlerindeki hızı ve de son olarak da hafıza boyutu ekran kartında yarıştırılabilecek şeyler . ha bir de sistem uyumluluğu var (ama 7900 le 7600 ü bu konuda yarıştırmak istemem zira ben ucus olduğu için 7600 ü savunuyoruym ) .
    bir de yazılım demişsin arkadaşım :bence yazılım önemli .yani senin yazılımı kolay temin edebilip edememene göre değişir ama orijinal bir microsoft yazılımı başlı başına performans artışı demek yani microsofta en kötü ihtimalle kısmen bile olsa bağımlı oluğumuz bir gerçek . ancak microsoft un çok detaylı , ıncık cıncık bir yazılım olduğu da gerçek doğal olarak kırılmış bir windows un ömrü ve çalışma performansı ne yazık ki orijinalini aratıyor .
    en son olarak da kasa konusu : burada hp ye yapılan eleştiriler bir yana monster in daha dikkatli olması lasım daha sıkışık ve daha ısınmaya müsait parçalar barındıran bir kasa var (hatta hp de ekran kartına overclock yapıp 7900 yaklaşmaya yetecek kadar soğutma bile sözkonusu ) ayrıca monster başlığı altında da kasa ile ilgili problemleri okuduktan sonra hp deki tek problemin boya dökülmesi olmasına razıyım (laptopu deri kaplayan birisi olarak boyayı hiç sorun bile etmem )
    baya uzun bir yazı oldu kusuruma bakmayın . ama söz konusu bir CANAVAR olunda direk alternatif bulmaya ve acımasızca eleştirmeye çalışıyorum çünkü bu aralar benim de bir canavara ihtiyacım var ve almışken fiyat /performans bakımından en uygun ürünü almak istiyorum haliyle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeLiCe_DoLuCa -- 6 Kasım 2006; 1:04:22 >




  • Ben o laptopı alamadıktan sonra napim gidin yaa. Yaramı deşmeyin
  • varmidir acaba 4 bin 500 ytl yi gidipte Monster 'a baglayan..
  • ARKDAŞLAR BUKADAR MANYAK OZELLIGE SAHİP BİR MAKİNANIN ÖMRÜNDE ŞÜPHEM VAR SONY VAIO KULLANICISIYIM.SONYDEN BASKA LAPTOP TANIMAM
    GOSTERDIGIN LAPTOP CANAVAR OLABILIR AMA DAYANIKLIMI PIL PERFORMAN SIFIRDIR BENCE
    BU MAKINA SIRF FAZLA PARASI OLANLAR VE ÇÖPE ATMAK İSTEYENLER İÇİNDİR
    MONSTER IN MUSTERI GARANTISI VARMI BILMEM AMA TAVSIYE ETMEM
  • quote:

    Orjinalden alıntı: desıgnss

    ARKDAŞLAR BUKADAR MANYAK OZELLIGE SAHİP BİR MAKİNANIN ÖMRÜNDE ŞÜPHEM VAR SONY VAIO KULLANICISIYIM.SONYDEN BASKA LAPTOP TANIMAM
    GOSTERDIGIN LAPTOP CANAVAR OLABILIR AMA DAYANIKLIMI PIL PERFORMAN SIFIRDIR BENCE
    BU MAKINA SIRF FAZLA PARASI OLANLAR VE ÇÖPE ATMAK İSTEYENLER İÇİNDİR
    MONSTER IN MUSTERI GARANTISI VARMI BILMEM AMA TAVSIYE ETMEM

    Sen neye göre konuşuyosun ki??? Hem daha önce kullanamdığını söylüyosun hemde kötü diyosun.Nerden biliyosun peki??
    Boş boş konuşup, ordan burdan duyduğun şeylerle insanların kafasını karıştırma...

    Türkiye'de müşteri memnuniyeti ve servis hizmetleri konusunda Monsterin yanına dahi yaklaşabilecek bi firma yok.

    Ayrıca bu notebook'un tek eksik yanı pil süresi ve biraz pahalı fiyatı olabilir.




  • Malzeme kalitesi? Montaj sorunları? Neydii belirsiz, yurtdisi destegi 0 olan bir cihaza 4500 ytl vermek ve bunuda savunmak... bravo dogrusu.. sen bir Monster kullanicisisin bu cok belli, bir fanatiksin.. ve ben fanatiklerden nefret ederim..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: airjordan_tr

    Malzeme kalitesi? Montaj sorunları? Neydii belirsiz, yurtdisi destegi 0 olan bir cihaza 4500 ytl vermek ve bunuda savunmak... bravo dogrusu.. sen bir Monster kullanicisisin bu cok belli, bir fanatiksin.. ve ben fanatiklerden nefret ederim..


    Bende BİLMEDEN KONUŞUP BANA KENDİ KENDİME SİNİR HARBİ YAŞATANLARDAN nefret ederim birader

    O kasanın Clevo olduğundan haberin var mı senin??Hiç gördün mü peki gözünle?? Monsterin diğer kasalarını görmedim ama bu kasanın ne kadar sağlam ve şık biliyorum bizzat gördüm...

    Adamlar sana her türlü garantiyi veriyolar, en ufak bi problemde paranı geri iade ediyolar daha ne ''sorunundan'' bahsediyosun ki sorun morun kalmıyo ortada.

    Yakın zamanda yurtdışına çıkıcak ve yanında 4 kiloluk bi notebook taşıycak kadar salak bi insan yoktur heralde.Yurtdışına çıkıcak insan parasını saklar gider bi ''Dell'' alır.Yoksa Amerika seyahatinin arefesinde gidipte 4 kiloluk Moster alana ''mal'' derim ben.
    Oyuzden senin dediğin o '' ama bunda yurtdışı garantisi yokkiie'' lafı havada kalıyor.

    Son bi not; sandığın gibi Monster kullanmıyorum ben, senin imzandaki m1710'un siyah kasasından var bende. Sadece artislik yapmayı sevmediğimden imzamda belirtmiyorum.Tamam mı aslanım?Bundan sonra hakkında hiçbişey bilmediğin şeyler hakkında yorum yapma ve yine hakkında hiçbişey bilmediğin kişilerden nefret etme...




  • bir 7900gtx kullancıı olarak tavsiye ederim

    ama ben dell m1710 kullanıyorum
  • karşımda olsan bu lafların bir kelimesini bile edemezsin biliyorum.. neyse kullan bakalım sanal ortamın avantajını..

    Laptop mimarisi, masaüstünden cok daha farklıdır, laptop en ufak hatayi kaldirmaz, bu nedenle çok iyi firmalar tarafından işlenmesi zorunludur. Ornegin Sony ile Monsterin içinin tüm parçaları aynı olsa dahi bunun montajı,kasa kalitesi, tasarımı, ısınması, pil performansı hatta genel performans aynı seviyede olmayacaktır..

    Senin XPS kullanıcısı olmadigina eminim, yalan söyledigine de aynı sekilde eminim, sende MONSTER var yada almayi düsünüyorsun, cünkü buraya atilan ilk kötü mesajda, tepkili olarak cevap vermissin..

    Eger XPS M1710 varsa elinde, bana elindeki cihazın Service Tag ve Service No sunu at, arkasinda yazar, mümkünse fotografini cek, M1710 un siyah kasasının arkasında bazı hologramlar ve bunların üzerinde yazılar yazar, ne yazıyor orada, yazar misin buraya? Tabii gercekten m1710 un varsa..

    Bir insanın yakın zamanda yurtdisina cikmasiyla yurtdisi desteginin ne alakası var? Ornegin atiyorum Mayis'ta cikicam ben yurtdisina, simdiden bakiyorum cihazlara ve yurtdisi destegi olmasini da isterim.. hadi bu cok uc bir örnek.. herkes yurtdisina cikmiyor, asil önemli olan 4500 ytl yli neydii belirsiz bir markaya vermek...


    Neyse daha fazla uzatmiycam benim yalancılarla konusacak lafım yok zaten..




    quote:

    Orjinalden alıntı: yyayman


    quote:

    Orjinalden alıntı: airjordan_tr

    Malzeme kalitesi? Montaj sorunları? Neydii belirsiz, yurtdisi destegi 0 olan bir cihaza 4500 ytl vermek ve bunuda savunmak... bravo dogrusu.. sen bir Monster kullanicisisin bu cok belli, bir fanatiksin.. ve ben fanatiklerden nefret ederim..


    Bende BİLMEDEN KONUŞUP BANA KENDİ KENDİME SİNİR HARBİ YAŞATANLARDAN nefret ederim birader

    O kasanın Clevo olduğundan haberin var mı senin??Hiç gördün mü peki gözünle?? Monsterin diğer kasalarını görmedim ama bu kasanın ne kadar sağlam ve şık biliyorum bizzat gördüm...

    Adamlar sana her türlü garantiyi veriyolar, en ufak bi problemde paranı geri iade ediyolar daha ne ''sorunundan'' bahsediyosun ki sorun morun kalmıyo ortada.

    Yakın zamanda yurtdışına çıkıcak ve yanında 4 kiloluk bi notebook taşıycak kadar salak bi insan yoktur heralde.Yurtdışına çıkıcak insan parasını saklar gider bi ''Dell'' alır.Yoksa Amerika seyahatinin arefesinde gidipte 4 kiloluk Moster alana ''mal'' derim ben.
    Oyuzden senin dediğin o '' ama bunda yurtdışı garantisi yokkiie'' lafı havada kalıyor.

    Son bi not; sandığın gibi Monster kullanmıyorum ben, senin imzandaki m1710'un siyah kasasından var bende. Sadece artislik yapmayı sevmediğimden imzamda belirtmiyorum.Tamam mı aslanım?Bundan sonra hakkında hiçbişey bilmediğin şeyler hakkında yorum yapma ve yine hakkında hiçbişey bilmediğin kişilerden nefret etme...





  • -DELİCE_DOLUCA arkadaşım;
    bit konusunda yaptığın doyurucu açıklamalar sonrasında sanırım ben o olayı diğer bileşenleri hesaba katmadan biraz fazla sallamışım.bit olayını daha geniş düşünmek ve değerlendirmek gerekiyo demek ki...verdiğin bilgiler için teşekkürler...
    -ayrıca orjinal yazılımların performansta etkisinin büyük olduğunu da bilmiyordum.bunu öğrendiğim de iyi oldu.


    -ayrıca ben bu konuyu açarken "hadi alalım" demek istemedim arkadaşlar...sadece ddr3'lü ve 7900gtx'li bi ekran kartının TR'ye gelmesinin güzelliğini paylaşmak istedim.hangi marka altında geldiğinin bir önemi yok bence...ama bu adı geçen markayı düşünenler parası müsait olanlar için çok güzel bi cihaz... adı geçen marka öncülük yapmış oldu, umarım diğer markalar da getirir ve bizler de istediğimiz markayı seçeriz... bu kadar basit...BİRBİRİMİZİ KIRMAYA GEREK YOK....SAYGILAR...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seboist -- 6 Kasım 2006; 18:15:25 >




  • XPS M1710'i olan arkadaşlar bu makinayı amerikadan mı aldınız avrupada falan satılıyomu ya da türkiyeye gelmesiyle ilgili bi durum var mı?.Bunu almayı düşünmüyorum ama merak ettim doğrusu
  • arkadaşlar gerçekten birbirinizi kırmaya gerek yok neden altta kalmamak adına o am söylememeniz gereken şeyleri söylüyorsunuz ?? kimin ne kullandığı kimin yalan söylediği çok da önemli değil .önemli olan bilgi paylaşımı . burada onuşulması gereken biras saygılı biras da teknik bir dil . herkesin bildiği kadar . siz gidip" bilmediğin belli ""karşımda olsan .. "inanmıyorum ""nefret ederim " dediğiis zaman herkezin datı kaçıyr .çok hevesliyseniz laf atmaya ya maça gidin ya da pm de devam edin . seboistin başlığına bunu yapmaya hakkımız yok . bu arada wolf 1907 arkadaşım xps i nereden ve kaça aldın ?? bende ayın 15 inde hp dv9097 siparişi vereceğim ama eğer fiyat farkı kaldırılabilir ve değer se bende xps siparişi vereyim beni bilgilendirirsen sevinirim .
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DeLiCe_DoLuCa

    arkadaşlar gerçekten birbirinizi kırmaya gerek yok neden altta kalmamak adına o am söylememeniz gereken şeyleri söylüyorsunuz ?? kimin ne kullandığı kimin yalan söylediği çok da önemli değil .önemli olan bilgi paylaşımı . burada onuşulması gereken biras saygılı biras da teknik bir dil . herkesin bildiği kadar . siz gidip" bilmediğin belli ""karşımda olsan .. "inanmıyorum ""nefret ederim " dediğiis zaman herkezin datı kaçıyr .çok hevesliyseniz laf atmaya ya maça gidin ya da pm de devam edin . seboistin başlığına bunu yapmaya hakkımız yok . bu arada wolf 1907 arkadaşım xps i nereden ve kaça aldın ?? bende ayın 15 inde hp dv9097 siparişi vereceğim ama eğer fiyat farkı kaldırılabilir ve değer se bende xps siparişi vereyim beni bilgilendirirsen sevinirim .

    Bildiğim kadarıyla HP'nin içinde GeForce7600 var ve 17'' ekranı var. Nitekim aynı ekran kartını barındıran 15.4'' notebooklarda var.Bence aynı performansı 15.4 ile alabilcekken 17'' almak biraz saçma ama zevk meselesi sonuçta.

    Eğer notebooku oyun için istiyosan 7800GTX'ten aşşağısı seni kesmez.Zaten onuda 17''ten daha küçük ekranlı notebooklarda bulamazsın.Dolayısıyla ya Dell' e bakıcan ya da Monster'a...

    Eğer bi şekilde yurtdışına gitme imkanın varsa ya da bi tanıdığın alıp getirme imkanı varsa Dell al derim.Çünkü gerçekten ucuza gelicektir.Ben $1500'a Dell'in
    (2.0 centrino işlemci, 120GB 5400rpm HDD, GeForce7800gtx ekran kartı, 1GB533 ram, 17 ''1900*1200 ekran, janjanlı XPS kasası ve ışıkları ve ayriyetten sırtçantası) XPS M170 modelini almıştım 6-7 ay kadar önce.Şimdi bile bu özellikleri o fiyata bulak gerçektne çok zor türkiye'de.Yani yurtdışında özellkile amerikada gerçekten çok ucuza bulabilirsin kaliteli notebookaları.

    Eğer yurtdışına gitme imkanın yoksa Dell firmasını ara belli bi fiyat farkıyla gönderiyolar türkiyeye, yanlız mutlaka garantisini uzattırki bi sorun olunca ortada kalma.Bu arada Dell'in türkiyedeki servisi gerçekten iyi.Eğer yapabiliyolarsa burda yapıyolar yapamıyolarsada yurtdışından parça getirtip yine çözüyolar problemini.

    En kolayı tabi bunlarla uğraşmayıp direk elden satan arkadaşlardan almak ama gerçekten pahalıya satıyolar...$2000-$2500'lık notebooka $4000 biraz fazla bence...Olmadı Monster alternatifin var. 4 buçuk milyar biraz fazla ama fiyatı düşerse iyi bi seçenek olabilir.

    HP hakkında çok bi yorum yapamıycam çünkü fiyatını bilmiyorum, ama dediğim gibi eğer 17'' bağımlısı değilsen hp'nin aynı özelliklerini barındıran 15.4''lere yönelmelisin...




  • Monster gerçekten Monster yani
  • verdiğin cevap için teşekkür ederim yyayman . hp nin fiyatı yaklaşık olarak 2100 dolar gibi .henüz satan bir site bulamadım ama bazı dükkanlar 15 inden sonra geleceğini (tabi sipariş ile ) ve yaklaşık bu fiyatta olacağını söylediler (sitesindeki önerilen fiyattan 250-300 dolar daha ucuz bütün ürünler ) ama önceliği dell e vereceğim sanırım . bir de gözümü çok yükseklere dikmek istemiyorum .yurtta oda arkadaşımın yeni dell6400 serisi bilgisayarı var 1 ay olmadı ati x1400 ekran kartıyla çok mutlu bir şekilde kullanıyor ürünü .yani bir şekilde 7600 ün de beni yolda bırakacağını sanmıyorum . bu arada bir sorum daha olacak : dell firmasını ara demişsin .tamam arayayım ama böyle bir durumda Türkiye deki fiyatlara denk olan bir fiyatla ürünü göndermeleri veya beni yurtiçinde bir dükkana yönlendirmeleri sözkonusu olmaz mı ??yani 2000 doları çok çok aşmamak şartıyla alabilirsem ürünü ne güzel(ayrıca kişisel görüşüm dell xps monsteri döver ) bir de ne kadar beklerim ?? bu da önemli 15 inde kredi kartımı kullanabiliyor olacağım ve 20 si gibi almış olmak istiyorum aleti hadi yurtdışı diyelim ay sonu olsun ama şubatta gelecese pek bir anlamı yok . bana bu konuda detaylı olarak yardımcı olabilirsen çok minnettar olurum .bir de 17 konusunda aslında artık iyice küçülmüş de olsa bir soru işareti var aklımda ben yaklaşık 15 gün öncesine kadar asus A6jc kullanıyordum iade ettim yurtta bir arkadaşımda da 17 inch lik hp 8397 vardı hep onda kalıyordu gözüm .açıkçası 17 olması taraftarıyım yüzde 95 .zaten dell xps de 15.4 te tat vermez öyle ekran kartına öyle ekran olmaz .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeLiCe_DoLuCa -- 7 Kasım 2006; 1:17:41 >




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.