Şimdi Ara

İşte dünyanın en korkunç 20 video oyunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
1
Favori
15.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  İşte dünyanın en korkunç 20 video oyunu

    Korku filmleri bir yana, öyle video oyunları var ki, filmlere taş çıkartacak cinsten. Korkunç olmasına karşın bilgisayar başında bu oyunları oynamaktan bıkmayan oyunseverler, bu oyunları oynarken, gerilim, korku ve heyecanı had safhada yaşıyor. İşte dünyanın en korkunç 20 video oyunu…

    1. Silent Hill
    Silent Hill, 1999 yılında PlayStation için Konami tarafından geliştirilen ve piyasaya sürülen psikolojik korku türü bir video oyun.
     İşte dünyanın en korkunç 20 video oyunu

    Harry Mason kızıyla bir araba yolculuğu sırasında kaza geçirir, bilincini kaybeder. Kendine geldiğinde küçük kızı Cheryl ortadan kaybolmuştur. Kızını ararken Silent Hill diye bir yerde olduğunu öğrenir. Burada hava sislidir ve etrafta tuhaf yaratıklar dolaşmaktadır.


    2. Eternal Darkness: Sanity's Requiem
    Nintendo GameCube için yaratılan Eternal Darkness: Sanity's Requiem, psikolojik korku üzerine kurgulanmış bir oyun.
     İşte dünyanın en korkunç 20 video oyunu


    Rhode Island’da bir malikanenin etrafında kurgulanan oyunda, başroldeki Alexandra Roivas büyük babasının evinde The Tome of Eternal Darkness adlı bir kitap bulur. Üçüncü kişinin gözünden oynanan oyunda, oyuncu 12 farklı kişiyi kontrol ederek oyunu bitiriyor. Oyun kendisine has Sanity efektleri sayesinde eşsiz bir gerilim sunuyor.


    3. Manhunt
    Rockstar Games, içinde her türlü suç unsurunu bulunduran Grand Theft Auto ile yakaladığı başarıyı; yine böyle kan ve vahşetin had safhada olduğu Manhunt ile devam ettirdi. Birçok ülkede yasaklanmış olan oyun, Hitman serisine olan benzerliği ile de dikkat çekiyor. Ancak Hitman’den daha kanlı olduğu da kesin bir gerçek.
     İşte dünyanın en korkunç 20 video oyunu

    James Earl Cash, idam mahkumu bir katil, ertesi gün idam edileceği bir gece gözlerini açtığında kendini Cancer şehrinde bulur. Şehir katil ve psikopatların yaşadığı bir vahşet yeridir. Her yere yerleştirilmiş kameralar vardır. Bir ses ona masadaki kulaklığı almasını ve söylediklerini yapmasını söyler. Sesin sahibi Director (Yönetmen), her an Cash’i izler ve ona sürekli komutlar verir. İdam olmaktan kurtulduğunu düşünen ancak yönetmenin komutlarıyla bir çıkmaza sürüklenen Cash, kendini başrolünü oynadığı inanılmaz bir vahşet filminin içinde bulur. Amacımız emirleri dinleyerek cinayet konusunda ki uzmanlığımızı, bu gösteriye renk katmak için kullanmak.

    4. Fatal Frame II: Crimson Butterfly
    En korkunç oyunlardan biri olan Fatal Frame 2.
     İşte dünyanın en korkunç 20 video oyunu

    Oyundaki karakterler ve mekanlar Japon kültürünü sonuna kadar sergiliyor. Oyun, oynanış bakımından hem Resident Evil’a hem de Silent Hill’e benziyor, hatta bu oyuna ikisinin güzel bir sentezi bile diyebiliriz. Oyuna sürekli bir gerilim hakim, bir an rahat olamıyorsunuz. Yani sürekli bir tedirginlik hissediyorsunuz.


    5. Sanitarium
    ASC Games tarafından 1998 yılında çıkarılan bu oyun, kimi çevrelere göre gelmiş geçmiş en güzel macera oyunu olarak tanımlanıyor.
     İşte dünyanın en korkunç 20 video oyunu

    Arabanıza binip, müzik CD’si takıp, hafif yağmurlu bir havada yola koyuluyorsunuz. Önünüze çıkan bir virajı tam alacakken frenler tutmuyor. Ve uçurumdan uçuyor, suyun dibini boyluyorsunuz. Gözünüzü açtığınızda, bir akıl hastanesinin iğrenç bir odasındasınız. Gördüğünüz jenaratör patlamak üzere olduğu için odadan hemen çıkmak zorundasınız. Çıktığınızda ise müthiş bir gerilim sizi bekliyor…



    6. Dead Space
    Bir mühendis olan Isaac Clarke, sevgilisinin de bulunduğu Ishimura adlı gemiden haber alınamayınca, bir ekip ile birlikte bu maden gemisine doğru yola çıkar. Uzayın boşluğunda süzülen Ishimura, dışarıdan oldukça normal gözükse de, olay gemiye girince bambaşka bir hal alır.
     İşte dünyanın en korkunç 20 video oyunu

    Yüzlerce kişilik gemi mürettebatı kayıptır, etrafta pek çok parçalanmış ceset vardır ve karanlık köşelerde sürünen 'şeyler' vardır. Korkunç bir saldırı sonrası ekibimizden ayrı kalmışızdır ve devasa bir 'ölü' uzay gemisinde bir başımıza, üzerimizdeki mühendis kıyafeti ve elimizde bir maden lazer kesicisi ile yapayalnız yürümeye başlamışızdır.



    7. Dead Space 2
    Dead Space’deki o korkunç olaylardan sonra Isaac Clarke, zihinsel olarak oldukça yaralanmış, sevgilisinin de kaybı ile gerçek anlamda yıkılmıştır. İşte Dead Space 2'de tam bu noktada başlıyor.
     İşte dünyanın en korkunç 20 video oyunu

    Satürn'ün bir uydusunda kurulmuş uzay kentinde, akıl hastanesinin üyelerinden biriyiz. Üzerimizde psikolojik deneyler yapılıyor. Bunların sebebi ise oyunun ilerleyen aşamalarında ortaya çıkıyor.



    8. Cilve Barker’s Undying
    EA'nın kendi adıyla yayınladığı ilk FPS oyun olan Undying, Cilve Barker’in hikayelerinden kurgulanmış.
     İşte dünyanın en korkunç 20 video oyunu

    Barker’in yarattığı dünyada oyuncu Patrick isminde eski bir askeri kontrol ediyor. 1. Dünya Savaşı sırasında birliğiyle beraber çıktığı bir keşif gezisinde tuhaf bir grupla karşılılaşılıyor. Taş baltalar kullanan ve hayvan postları giyen bu grup tarih öncesi insanlara benziyor ve birliğe saldırıyorlar. Patrick tam grubun lideri olduğu anlaşılan şamana ateş etmek üzereyken şamanın elinden yeşil bir ateş fışkırıyor ve Patrick kendini kaybediyor. Birliğin komutanı Jeremiah tarafından kurtarılıp hastaneye kaldırılıyor ve kendine geldiğinde sımsıkı kapadığı avcunda yeşil parıltılar saçan tuhaf bir taş olduğunu görüyor.

    Gizemli güçleri olan bu taş, Patrick'e paranormal olayları haber verme gibi yeteneklere sahip. Patrick taşı boynuna asıyor ama güçlerinden korktuğu için kullanmaya çekiniyor. Ta ki hayatını kurtaran Jeremiah'tan bir yardım çağrısı alana kadar.

    Bundan sonrası giderek gelişen ve sonunu şiddetle merak ettiren bir hikâye



    9. Amnesia: The Dark Descent
    Amnesia, Penumbra'nın yapımcıları Frictional Games tarafından geliştirilmiş bir macera / korku oyunu. 1930'lu yıllarda Brennenburg adlı bir kalede geçmekte.
     İşte dünyanın en korkunç 20 video oyunu

    Özellikle başroldeki Daniel korktuğu zaman aldığı derin nefesler, sessizce çığlık atması, gıcırdayan kapılar, düşmanınız sizi takip ederken duyduğunuz, kafayı yedirten o cızırtı sesi... Her şey gerilmeniz için çok iyi tasarlanmış.



    10. Silent Hill: Origins
    Silent Hill serisinin devamı olan oyunda, karakterimiz Travis Grady mutlu mesut yoluna devam eden, kendi halinde, arkadaşlarıyla telsizde şen şakrak muhabbetler eden bir kamyoncudur. Derken yolun ortasına bir kız çocuğu atlar.
     İşte dünyanın en korkunç 20 video oyunu

    Travis frene basar, kamyon acı bir fren sesiyle kayarak durur, kamyondan iner. Kız kaçar. Oyunumuza burada başlıyoruz. Kızın peşinden giderken görülen bir tabelada yazan yazı olacakların habercisidir."Welcome to Silent Hill"



    11. Phantasmagoria
    Baş karakter Curtis Craig, berbat bir çocukluk geçirmiş ve meşum bir geçmişe sahip olan biridir. Sık sık halüsünasyonlar görüyordur.
     İşte dünyanın en korkunç 20 video oyunu

    Geçmişinin bazı yerleri unutmak istediği anılarla doludur. Ama o anılar onu bırakmaz ve işte o andan sonra gizemli olaylar, dehşet verici "İğrenç " dedirten cinayetler, ve bir sır perdesi olaya girer.



    12. BioShock
    Bioshock, Ken Levine'in tasarlayıp 2K Boston'ın (Şimdiki adı Irrational Games) geliştirdiği bir hayatta kalma-korku FPS oyunu.
     İşte dünyanın en korkunç 20 video oyunu

    Oyun 1960'lı yılların alternatif bir evreninde geçer. Bir uçak kazasından sağ kurtulan Jack adlı bir adam su altı şehri Rapture'ı keşfeder ve mutantlar ve droneların saldırısından sağ kurtulmaya çalışır.



    13. Doom 3
    Union Aerospace Corporation (Birleşik Uzay Kurumu)‘ın Mars araştırma merkezine hoş geldiniz. Son derece gelişmiş bu bilim merkezinde oyun boyunca 10 senelik bir nişancının gözlerinden en son teknolojiyi göreceksiniz.
     İşte dünyanın en korkunç 20 video oyunu

    Yönetici Elliot Swann ve koruması ile birlikte siz, Dr. Malcolm Betruger tarafından yönetilen bu çok önemli deney merkezinde meydana gelen tuhaflıkları ve kazaları araştırmaya yollandınız. Araştırmanız boyunca UAC’ın ürettiği füzyon teknolojisi ve biyolojiyi, kadim mars kalıntılarını ve Cehennemin kendisini göreceksiniz.



    14. Resident Evil 0
    Gerek grafikleri, gerek senaryosu ve atmosferi ile kısa süre içinde korku oyunlarının zirvesine oturan Resident Evil Zero’da konu hikayeyi en başından ele almaktadır.
     İşte dünyanın en korkunç 20 video oyunu

    Raccoon City'de meydana gelen ilginç ölümler sonucu bölgeyi araştırmak üzere, S.T.A.R.S'ın seçkin polislerinden oluşan Bravo Takımı Raccoon City'e gönderilir. Fakat motorda çıkan bir aksilik sonucu, ekip Raccoon City ormanına acil iniş yapmak zorunda kalır. Orman karanlık, sessiz ve ürkütücüdür.

    Ekip'in ormanda ilk farkettiği şey, kaza yapmış durumdaki nakil aracı olur. Kaza yaptıkları yerde ölüm cezasına çarptırılmış Billy Coen isimli azılı bir katilin raporlarını bulurlar. Ekip üyeleri katili aramak için gruplara dağılır. Rebecca araştırmaya başladığı anda haraketsiz durumdaki treni farkeder. Rebecca’nın trene ilk adımlarını atmasıyla da kabus başlar.



    15. Condemned 2: Bloodshot
    İlk oyunun büyük beğeni toplamasının ardından, bu başarıyı devam ettirmeyi planlayan Sega-Monolith ikilisi Xbox 360 ve Ps3 için Condemned 2:Bloodshot (C2B)’u geliştirdi. Korku DNA sistemini çözen bu ikili bizleri terkedilmiş, karanlık ve ürpetici mekanlara, delil toplayarak çözmeye çalıştığımız cinayetlerin tam ortasına bırakıvermişti.
     İşte dünyanın en korkunç 20 video oyunu

    Seri Suçlar Bürosunda (SCU) memur olan Ethan Tomas alkolik, umutsuz, terkedilmiş ve miskin bir kişidir. Oyunumuz ilk oyundan 11 ay sonrasında geçiyor. Hocası olan Marcus Van Horn ortalıkta yok ve oyuncular hem onu bulmak için, hem de şehri tekrar saran olayları çözmek için görev başına geçiyor.



    16. Fatal Frame IV
     İşte dünyanın en korkunç 20 video oyunu

    Eğer korku oyunlarından hoşlanıyorsanız ve Japon korku sanatını biraz olsun takip ettiyseniz Fatal Frame serisi tam size göre.




    17. Alone in the dark
    Oyun New York'ta geçiyor ve oyuncular bu şehrin tüm karanlık yönlerini görebiliyor. Bir oda içerisinde başlayan oyunda, Hala şuuru yerinde olmayan karakterimiz, boş gözlerle etrafa bakarken bir yandan da içeride insanlar anlamadığımız bir konu hakkında konuşuyorlar.
     İşte dünyanın en korkunç 20 video oyunu

    Karakterimiz, kim olduğunu ve burada niçin bulunduğunu düşünmeden hayatta kalmak için mücadele vermeli. Bu andan itibaren tüm dünya ona karşı. Bu sayede oyuncular da şimdiye kadar yaşamadıkları bir tecrübeye tanık olacaklar...



    18. Blood Rayne
    Bloodrayne yarı insan yarı vampir olduğundan ölümsüz ve çok güçlüdür. Aslında tam olarak iyiliğin emsali olmasa da kendi doğruları bazen biz insanların yararınadır.
     İşte dünyanın en korkunç 20 video oyunu

    İşte Rayne’i de onun dişisi olarak düşünebiliriz. Ama ne dişi. Yarı vampir olmasa hepimiz evimizin kadını olsun diye dua edeceğimiz bu hanım oldukça çevik ve bir o kadar da acımasızdır düşmanlarına karşı. Kollarına bağlı olan bıçakları en acımasız yollarla düşmanları üzerinde denerken dört bir yana savrulan uzuvlar ve kanlar Bloodrayne oyununun imzasıdır.



    19. Siren: Blood Curse
    Blood Curse, Hanuda isimli köyde meydana gelen esrarengiz olayları konu alıyor. Oyun boyunca köyde çekim yapmaya gelen televizyoncular, olayları araştırmaya gelen haberci gibi bir şekilde köye yolu düşen insanlardan oluşan geniş bir ekibi senaryonun akış sırasına göre yönetiyoruz.
     İşte dünyanın en korkunç 20 video oyunu

    Bölümden bölüme farklı karakterleri yönetmek, karakterlerin birbirleriyle karşılaşmaları, ayrı düşmeleri, karakterler arası ilişkiler ağı oyuna tam bir dizi havasında.





    20. System Shock
    İnsanoğlu gerçek anlamda "yapay zeka"yı yaratmaya şu anda ne kadar uzaksa, bu oyunun geçtiği gelecekte mümkün oluyor.
     İşte dünyanın en korkunç 20 video oyunu

    İlk System Shock'ta çok uluslu şirket olan TriOptimum'un inşa ettiği uzay istasyonu, SHODAN adlı bir yapay zeka tarafından ele geçiriliyor, uzay istasyonundaki herkes ya katlediliyor ya da SHODAN'ın elinde birer mutant'a dönüştürülüyordu. Bu oyunda paçayı kurtaran bir Hacker SHODAN'ı uzay boşluğuna gönderiyor.



    kaynak

    +++++

    newyork da serbest dolaşan zombie deneyi





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi o-varli -- 4 Ağustos 2012; 3:08:18 >
  • Sırasını haketmeyen oyun yok sanırım. İlk sıradan yeri kaptım, güzel paylaştın
  • Bence korkutmak için daha 40 fırın ekmek yemesi gereken ya da amacı korkutmak olmayan oyunlar var listede.
    Örneğin: Blood Rayne, Manhunt ve Bioshock. Bu oyunların korku ile alakası yok.
    Başlığa uygun oyunlar da yok değil fakat, liste çok eksik geldi.
  • Alan Wake yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabus2012 -- 7 Ağustos 2012; 2:17:34 >
  • Counter Strike oynarken bile Bloodrayne'den daha çok korkarsın.
  • sıralama çook yanlış bence ilk sırada amnesia sonra fatal frame ile devam edilmeliydi
  • Herseyi gectim'de Bioshock'un neresi korku oyunu?
  • Korku oyunu olmayan bir ton oyun var yukarıda.

    Bunlardan gözüme çarpanlar bloodrayne, manhunt, bioshock, doom, comdemned ve system shock.

    Not: Eciş bücüş, garabet yaratıkların üzerinize geldiği her oyun korku oyunu değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatbkath -- 4 Ağustos 2012; 9:50:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: o-varli


    8. Cilve Barker’s Undying
    EA'nın kendi adıyla yayınladığı ilk FPS oyun olan Undying, Cilve Barker’in hikayelerinden kurgulanmış.
     İşte dünyanın en korkunç 20 video oyunu

    Barker’in yarattığı dünyada oyuncu Patrick isminde eski bir askeri kontrol ediyor. 1. Dünya Savaşı sırasında birliğiyle beraber çıktığı bir keşif gezisinde tuhaf bir grupla karşılılaşılıyor. Taş baltalar kullanan ve hayvan postları giyen bu grup tarih öncesi insanlara benziyor ve birliğe saldırıyorlar. Patrick tam grubun lideri olduğu anlaşılan şamana ateş etmek üzereyken şamanın elinden yeşil bir ateş fışkırıyor ve Patrick kendini kaybediyor. Birliğin komutanı Jeremiah tarafından kurtarılıp hastaneye kaldırılıyor ve kendine geldiğinde sımsıkı kapadığı avcunda yeşil parıltılar saçan tuhaf bir taş olduğunu görüyor.

    Gizemli güçleri olan bu taş, Patrick'e paranormal olayları haber verme gibi yeteneklere sahip. Patrick taşı boynuna asıyor ama güçlerinden korktuğu için kullanmaya çekiniyor. Ta ki hayatını kurtaran Jeremiah'tan bir yardım çağrısı alana kadar.

    Bundan sonrası giderek gelişen ve sonunu şiddetle merak ettiren bir hikâye

    İlk 5'de olması lazım.
  • Hangi oyunda canavar var onu koymuşlar korku oyunu diye.

    Olay sadece canavar olması değil atmosferi hissettirmekte, amnesia bu konuda çok iyidir mesela
  • Siren: Blood Curse hiç denememiştim güzele benziyor
  • daha bu zamana kadar hiç korku oyunu oynamadım
  • Ben de hiç oynamadım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: |Respawn|

    sıralama çook yanlış bence ilk sırada amnesia sonra fatal frame ile devam edilmeliydi

    aynen katılıyorum
  • Hani Call Of Cthulhu nerede ?
  • Listede F.E.A.R. hiç yok.
  • Bioshock korku oyunu mu?
  • Her ay en korkunç 20 oyunu tekrar tekrar sıralıyorlar.
  • amnesia tek gecerim
  • bioshock nasıl bi oyundur agalar? hiç oynamadım stalker tarzında bişeyse hemen başlamayı düşünüyorum..
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.