Şimdi Ara

istanbuldaki astra 1.4 kullanıcıları (yokuşta kalkış)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhabalar,

    astra 1.4 twinportum var. gecenlerde kalp vakfından yukarı cıkarken sagdan bir yokuş çıkar bilenler bilir cevahire dogru gider. O yokuşta (yaklaşık 35 derecelık bir yokuş) arabamın içinde toplam 3 kişi varken kalkamadım. Daha dogrusu kalkıştan kısa bir süre sonra 1-2 metre gidemeden arabam titreyerek stop etti. İyi kullanmama rağmen el freniyle kalkmayı da denedim..Ve sonunda 3-4 sefer kalktım 2 metre sonra stop etti derken yokuşu çıktım..

    Sizlere sorum ise genel olarak astra 1.4 (90hp) ile yokuşlarda herhangi bir sorun yaşadınız mı?



  • BeLKi soruna cvp oLmayacak ama, bendede 97 modeL astra var.Sıkıntı hep yokuşLarda, çok zor kaLkıyorum (gayette güzeL araba kuLLanırım) ama bu arabada yapamıyorum.VaLLa tipom vardı 1.4 onunLa bu kdr zorLanmıyordum.Acaba debriyaj pedaLı çok yumuşak ondanmı?
  • istanbulda 2 kisi miyiz..diger astra 1.4cu arkadaslardan da yorum alabilir miyiz??
  • istanbul dışıda olsun yaw izin verin
  • olsun peki

    yokusun acisi konusunda bilgi verebilirsen neden olmasin?
  • bende öle bir problem olmadı, 4 kişiyle dik sayılabilecek yokuş çıktım, araba zorlanıyor ama çıkamayacak kadarda güçsüz değil. 1.4 çıkamıyorsa diğerleri hiç çıkamaz o zaman.
  • Nasıl kalkması gerektiğini bilen kalkar. 1980 model motoru bitik araba muamelesi yapıyorsunuz bu araçlara. Aynı görüşü savunulan megane 2 1.4'de var. Sizin çekmiyor dediğiniz araçlar küçük sınıf 1.2-1.4(80-85 hp olanlardan bahsediyorum) araçlardan performanslı onlar çekiyorda astra mı çekemiyor? Teknik verilere bakın derim hiçte yokuşta kalkamıcak bir araba değil o zaman piyasadaki arabaların %90'ı o rampayı çıkamaz.
  • bendede var 1.4 vede arkadasın dedıgı gıbı cok dık bır rampada el frenı ıle kalkılması en dogru tercıh ama tek seferde kalkıyor bıraz gaza yuklenmek gerek ıyıce... el frenı ile olmadan kalkmak bencede sorun yaratabılır arkaya kacma olayı yuksek kalkısta bıraz yavas araba ama normal sartlarda hıcbır sorun yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceffry -- 22 Kasım 2008; 22:43:13 >
  • bir yanlis anlamayi duzelteyim yokusu cikmakta zorlanmiyorum, fakat kalkis sirasinda kalktiktan 2-3 saniye sonra tikir tikir ediyor motor ve sonra stop ediyor arac. el freniyle kalktiktan sonra da oldu bu? o yuzden sizlere sordum mekanik bir ariza olabilir mi yoksa ben mi yanlis yapiyorum diye?
  • Cevahirin oradaki yokuşu cıkmakta zorlanan 1.6 primera sahibi bir arkadaşta aynı dertten muzdaripti ve o yokuşu oda çıkamamıştı .hatta servise gitmiş onlarda bir sürü hikaye anlatmıştı diye yazıyordu.Bence aracında teknik bir sorun aramalısın bazen opel motorunda bu ilk gaz yemede bağzı sorunlar olabiliyor.
  • gaza iyi yüklenilirse çıkar ama gaz-debriyaj ilişkiside balatalarıda hafiften yer hatta kokutur.

    bende buna benzer bir durumla bu yaz karşılaştım marmaris sitelerde sahilin karşısı hep tepeliktir ve işte bunların birinde bende balatalarımı yaka yaka aracı zor kaldırdım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: erciiment

    gaza iyi yüklenilirse çıkar ama gaz-debriyaj ilişkiside balatalarıda hafiften yer hatta kokutur.

    bende buna benzer bir durumla bu yaz karşılaştım marmaris sitelerde sahilin karşısı hep tepeliktir ve işte bunların birinde bende balatalarımı yaka yaka aracı zor kaldırdım.


    evet olay dedıgın gıbı oluyor maalesef ara sıra koku oluyor oturdugum yer konum olarak oldukca dık sayılır 1.vıtes ıle mecburıyetten 200 mt cıkıyorum veya tam gaz kaptırmak lazım cıkmak ıcın oda en fazla 2 vıtes oluyor onun ıcın zorlamıyorum zaten 2ncı vıteste rampa sonunda bayılıyor eskı aracım 96 reno 19 1.4 ıdı ılk kalkıs olarak cok daha ıyı ıdı dedıgım gıbı bu arabada ılk kalkıs sorunlu rampalarda ozellıkle ekonomı dusunulmus heralde fakat hızını aldınmı tadıda baska tabııkı...




  • rampada gazı fazla vererek kalkıs yapmazsan araba stop eder.biraz gaza yuklenerek kalkısı yap.
  • Yıllar önceydi. Kız arkadaşımı istanbul'da üsküdar'da deniz kıyısında bir cafe/restorana götürmüştüm. Otağ kafe miydi neydi. Hala var mıdır bilmiyorum. Çok dik bir yokuş vardır cafeye inen. Her neyse, çok güzel manzara yemeğimizi yedik. Çıkıp gideceğiz. İlk sahibi olduğum, çok sevdiğim o zamanki aracım 1.6 Astra CD'ye bindik. Yahu inanamazsınız. Karabasanlarda olur ya hani. Ya basıyorsun çıkmıyor. Yokuşun yarısına ya geliyor ya gelmiyor takat sıfırlanıyor. Mümkün değil arabanın 30 cm daha bile gitmesi. Geri gelip bir daha deniyorum yok. Neyse sonunda farkettim ki kontağı kapatıp arabadan inerken klima açıkmış. Araba klimayla o yokuşu hiç bir koşulda çıkamıyormuş Onu anlamış oldum.

    Tabi sevindim. Çünkü çıktı sonra klima kapatılınca. Ama bence olmaması gerekirdi. Klimalı da olsa olacak şey değil. Kaldı ki neden o klima basılı halde kalabiliyor? Saçma olan bir husus da o. Çektin anahtarı gittin. Bir dahaki sefere çalıştırdığında klimanın kendiliğinden başlamaması gerekir. Koltuk ayarı değil ki bu. Şimdi aradan geçen zaman sonunda eski arabam da, eski kız arkadaşım da yok artık. O cafeye de gidemedim bir daha. Bilmiyorum bazen çıkılamayan yokuşlar da iyidir belki... Hatıra işte.. Şimdiki aracımda öyle bir tork var ki bıraksan kendi etrafında loop atar.




  • Ne debriyaj ne şöförlük işi astranın sorunu.Gaz pedalına motor geç tepki veriyor.Özellikle rölantideyken.Yani reno 12 deki gibi bsar basmaz 7000 devire çıkmıyor.Kayınçodaki 1.4 astra F bendeki astra G den daha yiğit kalkışta.Sanırım 16 valf olmasından kaynaklı.Polo classic vardı bende 8 valf 100 beygirdi bende,o traktör gibi kalkardı kendi kendine...Gaz pedalına çok hızlı şekilde sonuna kadar basın bırakın bakalım 2000 deviri ya görürsünüz ya göremezsiniz
  • Aynı sıkıntıyı taksim cartoon otelin arkasındaki yokuşta yaşamıştım bir kez de pierlotiye çıkarken. Araba yüklüyken klima kapalı olsa bile 2000 devirde gaz debriyaj dengede kalıyor araba kendini öne itemiyor, gaza yüklendiğim anda da patinaja kalkıyor. Debriyaj kavrama aralığının daha fazla olması sorunu çözerdi diye düşünüyorum.
  • Z kodlu ecotec motorlarla beraber Astra'larda gaz pedalı elektronik kontrollüdür, telli değildir. O yüzden, eski karbüratörlü ve gaz telli bir araç kadar gaza anında tepki vermemesinin sebeplerinden biri budur.
    Bir diğeri, ecotec motorların belirli bir devirin altında gaz tepkileri çok yavaştır. Çünkü, emisyon değerlerini ve tüketim değerleri kontrol altında tutmak için, onlarca sensör içeren elektronik kontrol üniteleri içeren motorlardır. Bir Broadway'in kalkışı daha kolay gelir belki ama egzoz emisyonu, tüketim hak getire...

    O yüzden, dik yokuşta hiç balatayı filan zorlamadan, kasmadan el freniyle 2000-2500 devir civarı kalkıktan sonra deviri 3000 civarında (yokuşun dikliğe göre) tuttuktan sonra çok sorun olmaz. Oluyorsa, orası arabaların çıkamayacağı anormal bir yokuştur.

    Bir de, yazanlar var 45 derecelik yokuş, 40 derecelik yokuş... Arkadaşlar ş.içinde bu derecelerde bir yokuş yok, bildiğin kaya tırmanışı yapılır o açıda bi yere

    Normal bir otomobilin çıkabileceği yokuş maksimum 20 derece civarlarındadır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenfat10

    Ne debriyaj ne şöförlük işi astranın sorunu.Gaz pedalına motor geç tepki veriyor.Özellikle rölantideyken.Yani reno 12 deki gibi bsar basmaz 7000 devire çıkmıyor.Kayınçodaki 1.4 astra F bendeki astra G den daha yiğit kalkışta.Sanırım 16 valf olmasından kaynaklı.Polo classic vardı bende 8 valf 100 beygirdi bende,o traktör gibi kalkardı kendi kendine...Gaz pedalına çok hızlı şekilde sonuna kadar basın bırakın bakalım 2000 deviri ya görürsünüz ya göremezsiniz

    Katılıyorum. Şoförlükle alakası olmadığı konusuna da katılıyorum. Övünmek gibi olmasın ama şimdiye kadar her türlü araç geçti elimden. Ne dik yokuşlar ne rampalar gördük Ama Astra'daki kadar zorlanmadım hiç birinde. Buna da şöyle bir çözüm buldum: Kırmızıda beklerken frene ve debriyaja basıp vitese takıyorum. Sonra sarı ışık yanınca sağ ayağımla frene basarken, bir yandan da kenarıyla gaz veriyorum. Sonra freni bırak kalk git canavar gibi çıkıyor valla Motor çok geç tepki veriyor başka türlü yokuş çıkmak çok zor. Ama ilginçtir ki, ilk bindiğimde aracı titretmeme rağmen hiç stop da etmedi İlginç bir karakteri var arabanın...




  • bizde 1.4 2000 model astra var, sıralı otogaz takılı, kalkarken biraz sıkıntı çekiyorum. Gözüm sürekli devirde, biraz fazla çeksen ayağını hemen duruyor motor. Bir de araba sanki yavaş hızlanıyor gibi geldi. Düz yolda basıyorum ama yeterince hızlanmıyor gibi. Sizce de öyle mi?
  • PeerNet* kullanıcısına yanıt
    Hocam 15 yaşında otomobilden bahsediyorsunuz. Biraz sorunu illa ki olacaktır. Tüpün otomobilin çekişini azalttığını söylerler hep.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.