Şimdi Ara

İstanbulda Tek Başına Yaşanırmı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba beyler şuanda 21 yasındayım muhasebe bürosunda çalışıyor aynı anda aöf işletme fak. okuyorum okul bitip askerliğide yapınca istanbulda çalışmak+yaşamak istiyorum.
    Tek başıma yapılırmı öyle uçuk kaçık harcayıp har vurup harman savurmayan ayağını yorganına göre uzatan biriyim aynı işi yapmak istiyorum konyada yaşıyorum ve buraya göre daha iyi ücret ve hayat şartlarında yaşarım diyorum.
    Birde taşınınca çevre ve sosyal hayat olayı olacak onu nasıl yapıcam hiç bilmiyorum daha önce bu şekilde taşınan deneyenlerin önerilerine ihtiyacım var. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.



  • çok zor.. 1+1 biryer bulsan oda merkezde değil biraz daha uzakta 600 700 tl kira kemiksiz..aidat faturalar derken 800 ü bulur.. sen sadece eve 800 verince sonrasında ne yiyip ne içeceksin bunu bir düşünmelisin..

    Sana tavsiye..İstanbul'un bir numarası yok illa konyadan başka bir ile gitmek istiyorum diyorsan nispeten daha gelişmiş illeri tercih edebilirsin..Ama istanbul çok uçuk biyer.. 100 200 fazla alacam diye masraflarını 2 katına çıkartmanın bir anlamı yok..

    Kimsen yoksa burda yalnız kalırsın o bikere çok yüksek bir ihtimal..iş arkadaşları filan biyere kadar..kendine birkaç mekan belirlemelisin sürekli oralarda takılmalısın ki bir süre sonra ordaki insanlar ile muhabbet filan derken arkadaş edinebilesin..Ama sana tavsiyem sakın GELME !!

    bende iş için geldim buraya AŞIRI derecede pahalı biryer..
  • Konya'da da yaşadım, Konya çok daha rahat bir yer yaşamak için.
  • istanbulda 1200 maaşı olan arkadaşım tek başına evde kalıyordu. kocaelide 800tlye iş bulunca anında işini bırakıp geldi. şimdi ailesiyle yaşıyor. 800tl maaş alıyor. daha karda
  • Şu anda 900 alıyorum zaten amacım 2000+ maaşla bi firmada iş bulabilirsem çalışmak.
    Olmaz derseniz başka şehirlerdüşünmeye başlıcam..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pr0gedys

    Şu anda 900 alıyorum zaten amacım 2000+ maaşla bi firmada iş bulabilirsem çalışmak.
    Olmaz derseniz başka şehirlerdüşünmeye başlıcam..

    çok zor..maksimum 1300 hadi 1500 olsun diyelim maaşın. şuan 900 alıyosan okul bitince o civarlarda olmasada ona yakın bir ücret ile başlarsın..Sana fiyatları söyledim 700 liraya 1+1 ev bulursun küçükçekmece taraflarında..güzel evlerdir zaten site içi.100 aidat 100 lira faturalar (oda yazın) yol parası filan derken hesapla bakayım sana ne kadar para kalacak..
  • İnsanlar kaçmaya çalışıyor İstanbul'dan, iyi düşün.

    Dün ev tutma olaylarıyla uğraşırken keşke başka şehirde okuyor olsaymışım dedim kendime
  • istanbuldan kaçın, araplar da dolunca kiralar iyice fırladı. bin TL ya donrum kat kaktıran var.
  • O zaman izmir-eskişehir falan bakıyım napıyım?
    Teşekkürler.
  • kocaeliye bak bence. haftasonu gezmek istersen istanbul ve bursaya ikisinede 2 saat mesafede. yuvam akarcada 350-400tlye 2+1 evler var.
  • Eses izmir güzel yerler. Bursa da çok güzel. İstanbulu yazma yeter...

    Şu an İstanbuldan başka yerde okuma şansım olsaydı sonuna kadar giderdim ama yok. Adamlar 3+1e 500 tl kira veriyor, biz 850 ye 2+1 bakıyoruz.
  • Orta buyuklukteki bir sehirde 1500 lira ile, Istanbul'da 2000-2500 lira ile yasayacagindan daha iyi yasarsin inan bana. Bir kere gununun buyuk kismi yolda gececek. Araban varsa trafikle, yoksa kalabalik ve duzensiz toplu ulasimla ugrasacaksin. Bir yere gezmek icin ciktigin zaman bir saat yol gideceksin(pahali semtlerde oturmaniz zor oldugu icin). Kisacasi Bursa, Eskisehir, Kocaeli, Izmir gibi iller cok daha cezbedici bu acilardan. Istanbul'a gezmeye gidersiniz caniniz istediginde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pr0gedys

    O zaman izmir-eskişehir falan bakıyım napıyım?
    Teşekkürler.

    aynen öyle yap. istanbul zaten bitikti yani yeni bi durum değil bu. ben 2005 de izmir den istanbul a geldim. trafiği geçtim koca şehirde balkon kavramı yok. ulan bağdat cadesnine yakın diye 1milyon TL ya yakın para ödeyip ev alıyosun onda bile balkon yok. balkonlu ev bulsan öpüp başına koy. evler hakkaten çok kötü.

    üstelik normal anadolu şehirlerinde alan bol olduğu için evler birbirine çok yakın değil. istanbulda ise sokaklar çok dar ve her yer ev, hiç boşluk yok. yani başını nereye çevirsen taş yapı. bunaltıyo insanı.

    ev kiralarını saymıyorum bile, kira işi burda artık ticaret olmuş. adam bodrum kat rezil bi eve 1000TL istiyo, üstüne para verseler oturmazsın. ama ev sahibi pişkin pişkin: "1000TL ödeyen var o zaman 1000TL isterim ben de" diyebiliyo.

    olay basit: istanbulda insan çok, ev az, talep çok. bu yüzden fiyatlar pahalı. ayrıca evler kötü. mesela eskişehir de kare bi arsa olsa adam o kare arsaya bahçeli güzel ferah bi apartman yapar, balkonlu falan. istanbulda ise adam kare arsayı üçe bölüyo, 3 tane blok apartman dikiyo. amaç daha az alandan daha fazla daire çıkartıp daha fazla para kazanmak. diyorum ya bu şehirde evler oturmak için inşaa edilmiyor, bu şehirde evler ticaret için inşaa ediliyor.




  • Dogsugumdan beri istanbuldayim universiteyide burda okumak gibi bi hata yaptim. Ama universite bitince kesin giderim diye dusunuyorum. Aksi halde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konya nın neresindensin bende Konya da yaşıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karatay-mengene
  • pr0gedys kullanıcısına yanıt
    karataydan arsa almıştı babam yeni açılan parka (sanırım olimpiyat pakı) 1 km uzaklkta, 10 yıl oldu ama nasıl hocam gelişti mi oralar
    hocam istanbul gençlik zamanında türkiyenin en yaşanılacak şehri, 6 yıldır istanbuldayım bende, öğrenciliğide gördük burda memurluğuda,iyi bir hayat yaşamak istiyorsan gelirin 2.500 üstü olacak, diğer türlü sürünüyorsun sanki biraz..
  • muhammet_89 kullanıcısına yanıt
    10 yıl öncesine göre gelişti tabikide.
    3.000+ bi maaş bulsam direk atla diyorsunuz yani
  • pr0gedys kullanıcısına yanıt
    o maaşla yaşadığının farkına varırsın istanbulda
    izmirde de yaşadım bir sene, fakat istanbul görmüş birini emin ol başka yer kesmiyor, farklı bi havası var gelince hissedersin zaten (avrupa yakası için söylüyorum bunu, anadolu yakası biraz daha sakin, aile yeri olarak tarif ediliyor)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.