Şimdi Ara

İstanbul Trafiği Düzelirmi ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
2.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şimdi siz proce milletisiniz ya, proce hükümetleri seçersiniz hep, hep bir "çılgın proce"miz olur... (Düşününce çok bir güney amerika muz cumhuriyeti tavrı ama ; neyse.)

    Alın size çılgın proceler:

    1) Hızlı tren ağımız büyüyecek değil mi? Salak mıyız biz, hızlı treni neden Silivri ve Çorlu'dan geçip, Çorlu'da ikiye bölünüp, bir kanadı Tekirdağ-Malkara-Keşan-İpsala-Kavala-Selanik, diğer kanadı Edirne üzerinden Plovdiv-Sofya... Yandan da yarı hızlı tren uzak banliyo görevi görür. İtalyadaki gibi, 150km hızla giden trenler yok mu? Bunlar Silivri, Çorlu ve hat üzerinde önemli ilçeleri İstanbul'a bağlar. En uç durumda Selanik-Üsküp-Priştine'yi açabilirseniz, Refah-Yol döneminin o bölgeyi duymazdan gelerek sebep olduğu büyük ayıbı bir nebze kapatabiliriz. Suyunu çıkarayım mı? Karabağ üzerinden Saraybosna'yı da bağlamak boynumuzun borcu.

    2) İstanbul içinde Avrupa yakasındaki banliyo hattı hala duruyor. Sirkeci tren istasyonu yok mu? Aynı şekilde karşıda Haydarpaşa'ya kadar hat yok mu? Bağlamanın bir yolu bulunabilirse, hat sayısı yüksek tutulur, çift katlı, üç katlı istasyon modeli geliştirilebilirse, her yerden her yere trenle gidebilir hale gelirsiniz. İstanbul'u transit geçen hatlar da olur. Aktarmalı hatlar da, sonuçta neredeyse her yere tek aktarma ile gidebilir hale gelirsiniz.

    2-a) Çerkezköy, Silivri, Çatalca, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Arnavutköy, Kemerburgaz gibi banliyo sayılabilecek dışarlak şehiri hızlı ve efektif ulaşım sağlayacak şekilde şehre bağlamak lazım. Anadolu'da da Pendik, Çayırova, Şekerpınar, Gebze, Darıca, Şile, Riva... Ek olarak bütün organize sanayi bölgelerine büyüklüklerine göre en az bir durak lazım. Tercihen metro, yoksa banliyo.

    3) İstanbul-Bursa-Balıkesir-İzmir hattını açmak. Körfez tüpgeçidi de çok kral olur.

    4) Konya'ya inmişsin madem, Mersin, Adana, Antep, Urfa, Diyarbakır hattını açmak.

    5) Aradaki dağ grubu sebebi ile imkansız gibi; ama Konya-Manavgat'ı açmak da çok tatlı olabilir. Antalya içine kadar da uzatılabilir tabi; ama gerek var mı bilmem.

    6) Doğu hattı şart. Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas-Erzincan-Erzurum

    7) Pek mümkün olmayabilir; ama Diyarbakır-Bingöl-Erzurum'u yarı hızlı trenle bağlamak. Artvin-Hopa-Batum diye devam etmek.

    8) İzmir-Aydın-Yatağan-Muğla ara hattı. Yarı hızlı trenle.

    Tüm bu hatlarda cücük kadar zekan varsa, taşımacılık demiryollarını da yeniler, bu hatların yanından onu da geçirir, yeni depolar, yükleme istasyonları vs. kurarsın. Şahsen Yunanistan ve Bulgaristan'a sattığım taşları Gebze'de trene yükleyip yollasam gözlerim yaşarır, ülkemle gurur duyardım.

    Çılgın proce mi istiyonuz?! Alın size çılgın proce: Arnavutluk-İtalya arası Adriyatik denizini tüp geçitle bağlamak! Paraya kıyıp, Selanik-Tiran-Durres-Bari hattı kuracaksın. Durres'te zaten Treniİtalia mevcut. Türkiye'yi, Yunanistan'ı, Arnavutluğu, Bosna'yı, Makedonya'yı, Bulgaristan'ı Güney-Batı Avrupa'ya bağladınız. Tebrik ederim. Al ulan çılgın proce! Sıfır dost politikası ile imkansızlar bütünü; ama olsun!
    Bir de Yunanistan-Arnavutluk-Makedonya ilişkileri pek parlak değil. Tabi Adriyatikte İtalya-Arnavutluk arasında en yakın olduğu yer 75km falan. 75km tüpgeçit fazla iddialı olabilir tabi. Hahaha! Şaka bir yana, treni limana getirip, vapur aktarmalı yapmak gayet mümkün. Hızlı feribotlar geçer orayı.

    Neyse, sonuçta uzak banliyo olarak tanımlanabilecek, İStanbul'la birleşmiş olduğu varsayılan ilçeleri efektif bir biçimde şehre bağlamak lazım.

    Şehirler arası hatlar geyiğimi bırakacak olursanız, kalanı İstanbul'u çok rahatlatır. Trafik mühendisliği çok enteresan iştir. Trafikten araç nüfusunun %20'sini silerseniz, trafik çok daha fazla rahatlar. Çok enteresan bir hesabı var bu işin. Otoyol açmak, yeni yollar açıp onlara bağlamak çok geçici çözümler. Sadece kamyon trafiğini şehir dışına atmak çok gerekli, ona lafım yok. Ancak gerisi için gayet geçici bir çözümdür.

    Bizim fabrikaya 5 çalışanımız araba ile geliyor. 4'ü işçi. Sizce başka imkanı olsa araba ile gelir mi? Maaşı 1500TL? Fabrikada çalışan 30 kişi var. Düzgün bir toplu taşıma ağı oluştururlarsa, 30 kişilik fabrikadan 4 araba daha sileceğiz. Bu durumda olan binlerce araç var trafikte. Ha, trafik sona erer mi? Hayır. Ancak tahammül edilir olur.

    Procelerimi düşünün proce milleti! Bir gün şerefi, onuru, haysiyeti bir tarafa bırakıp başbakan olmak istersem oyunuzu isterim.




  • bu adamın topbaşın yerinde gözü varlpg lilere kapalı otopark sorununuda çözer belki oylar hüseyine
    arada bir başkan görürüz belki onunda ekseni kaymazsa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevizlibağ'ı bilen var mı aranızda ? E-5 Üzerinde Atatürk havalanına giderken cevizlibağ köprüsüne gelmeden 100 mt önce sağda hayvani 6-7 tane bina yapıldı sanayiye giderken.Daracık yol iyice daraldı.Hergün insanlar sinir krizi geçiriyor o yolda.

    Daracık yol üzerine 6-7 tane bina yapmaya izin veren devlette suç !
  • Bu konuda belli aralıklarla açılır oldu ama yinede söyleteyim kısa vadede zor çok zor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trafik sorunu çözülemez. Hepimizin cebinde biraz parası olduğunda ilk yaptığı şeylerden biri araba almak oluyor. Bu mantıkla zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala trafikten bahsediyorsunuz bize avm gerek cami sayımız çok az, cami yapılması gerek en başta 3. köprü güzergahlarına

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmkansız. Ne trafik ne de İstanbul'un düzelme şansı yok...
  • Düzelmez abi. Ulaşım için yapılan yatırımlar bir yere kadar idare eder ondan sonra yine başa döner. Son 5 yılda bile nüfusun 2 milyon arttığı şehire 5. köprü yapılsa ne olur bütün yollar 10 şerit olsa ne olur.
  • Artık bıkkınlık geldi bu durumdan her allahın gününde 06.00-23.00 arası trafik olmayan yer yok
  • Ben depremi bekliyorum. depremden sonra yeni bi yapılanma olursa, şuan olduğu gibi ilçelerin içine giren patikalar yapmaktansa yıkılan binaların yerine yollar yapılırsa belki biraz rahatlama olabilir. deprem nedeniyle biraz da nüfus dışarı göç ederse tamamdır bu iş. fabrikalar felan da yıkılıp istihdam da azalırsa tadından yenmez artık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crosser

    Trafik sorunu çözülemez. Hepimizin cebinde biraz parası olduğunda ilk yaptığı şeylerden biri araba almak oluyor. Bu mantıkla zor.

    kardesim bu kafa tamamen devletin toplu tasima yetersizliginden kaynaklaniyor. ben 4 sene Londrada kaldim sadece bir kac kez demisimdir keske suan araba olsaydi diye ama Istanbula geri dondugum an bana araba lazim diye dusundum. adamlar congestion zone diye birsey cikarmislar, arabayla sehir merkezine girdigin an gunluk 11.50 pound odemen lazim yani tam 50TL. ustune park parasi ver, yakit harca.. e ne anladim ben bu isten. onun yerine senin gozunu baglayip herhangi bir yone yurutsem bir metro duragina denk gelirsin. tabi bu tarz uygulamayi devreye sokabilmek icin ulasim alt yapina guveneceksin. adamlar ulasimda asmis orumcek agi gibi metro var istedigin yere tam zamaninda ulasabilmen mumkun.
    Keske diyorum Istanbulda da bu tarz gelismis bir ulasim alt yapimiz olsa ama bu saatten sonra olacak is degil. Trafik her gecen sene dahada kotu oluyor artik yukarda soylenildigi gibi gece yarisi bile trafige takilmak mumkun, icinden cikilmaz bir hal almaya basladi.




  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Kaleminize sağlık, tebessüm ederek okudum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kotu olur iyi olmaz.
    Bir tane istanbul var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi froster2006 -- 18 Aralık 2015; 15:45:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trafik çilesi bitmez. iktidar 2002 den beri ülkeyi soymaktan başka bir şey yapmadılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kayseri bu konuda gerçekten iyi, yeni gelen başkan ile özellikle daha da iyileşmeye başladı...

    Nasıl mı?

    3-4 sene önce bütün dolmuşlar kaldırıldı, trafikte dolmuş diye bir şey yok.

    Şehrin iki en uç noktasına kadar giden tramvay hattı var, henüz metroya gerek yok

    Halk metro olsaydı keşke vb diyor fakat metro istasyonlarının arası 6-7 kilometre olabiliyor tramvayda ise ortalama 800-900 metre, yani kayseriye uymaz.

    Yeni gelen başkanın uyguladığı 'İnsanları doğduğu yerde doyurmak' politikası sayesinde ilçelerden şehir merkezine olan göçü durdurmaya çalışıyor; her ilçeye orantılı olarak ilçenin tarım müdürlüklerine tarım makinaları alındı, çiftçiler&köylüler sırayla o makinaları emanet alıp kullanıp geri bırakıyor, ve bunun gibi bir çok projeler + şehir merkezinden ilçelere rahatça gidebilecek banliyö hatları gibi çalışmaları başlattı, ilçedeki adam şehir merkezinde işi var diye şehir merkezine yerleşmesin orada evinde kalsın diye...

    Kayseriyi bilen bilir, çok geniş yollarımız vardır, dar yollar bulmak çok zordur, ilk zamanından itibaren kent düzenli ve planlı olarak büyümüştür, çarpık kentleşme yoktur.
    Trafik ışığı problemimiz var evet ama bu mecburi; şehrin merkezinden geçen tramvay yüzünden tramvay ile kesişen noktalarda Kayseri için çok yoğun trafik oluşuyor malesef fakat bunun için de yeni başkan tramvayın bazı noktalarda yer altına alınması için çeşitli çalışmalar başlattı.

    Yeni başkanın diğer bir uygulaması ise şehirde bir süre sonra yeni inşa edilecek binaları en fazla 6-7 kat ile sınırlandıracak ve bu sayede dikey değil yatay büyümeyi sağlayacak.

    Devam eden çevreyolu çalışmasında ise mevcut çevreyolunu geliştirip hiç trafik ışığı olmadan şehrimizdeki diğer çevre yoluna bağlanacak ve bu sayede şehrin en uzak iki noktasını birbirine bağlayacak, yonca yaprağı gibi sistemlerle de şehrin iki yakasındaki ulaşımı rahatlatacak.

    Diyeceksiniz ki 1.2 milyonluk Kayseride zaten trafik yok neyden bahsediyorsun sen;

    Erciyese gelecek yurt içi ve yurt dışı turistlerine rahat seyahat ettirmek için yapılıyor bu çalışmalar, ikinci olarak da şehir gelişmekte olan ve göç alan bir şehir, bu yüzden her geçen gün araç sayısı artıyor, ileriye yönelik bir proje...




  • Kadınları trafikten çek %70 'ini çözersin.
  • Bu adamı başkan seçin o zaman gerçekten mega bir şehir olur istanbul

    Oylar hüso başgana



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awolfinsky -- 18 Aralık 2015; 18:20:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet diyiceğinizi duyar gibiyimmm, değil mi ? Hiç ağlamayın hepimiz bu b.kun içinde gebericizzz, çok az kaldı sıkın dişiniziii
    http://youtu.be/_N0RUD-tEZY

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaygerya

    quote:

    Orijinalden alıntı: 200ugececekaga


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kaygerya

    quote:

    Orijinalden alıntı: 200ugececekaga


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kaygerya

    neden çözülsün ki ?
    trafik insanlar üzerinde gizli bir vergi.
    siz 5 tl lik yakıt ile 3 tl vergi veriyorsunuz. trafikte kalıp 10 tl lik yakıt yakınca 6 tl vergi veriyorsunuz.
    allah aşkına devlet boyle bir gelir kapısından neden vazgeçsin?

    şu anda akaryakıttan elde edilen gelirin (türkiyedeki araç sayısının yarısını 5 büyük ilde yaşadığını varsayıyorum) neredeyse %20 si trafikten kaynaklanıyor.


    Havadan nem kapma sizinkisi. Ve komplo teorisinden otede birsey degil.

    Trafigi kokten bitiremezsiniz fakat azaltabilirsiniz. Bununda bence iki cozum yolu var.

    1. Her zaman dedigim gibi, taksi,minibus,dolmus,otovus ve metrobuslere yakit verirken yuksek miktarda vergi indirimli olarak vereceksin ve bunun akabindede tarifeleri gozle gorulur bicimde dusureceksin. Yogunluktan dolayida fazladan arac tahsis edeceksin.

    2. Okul, devlet dairesi ve ozel sektorun giris cikislarini duzenlemeye sokuparaclarin trafige cikma periyotlarini belirleyeceksin. Şöyle ki ; mesela bi devlet dairesi veyahut bi banka giris cikislari nedir sabah 9 aksam 5 klasik. Bunlarin aralarina yarim saat 45 dakika pay birakacaksin. Birakacaksin ki herkes bi anda trafige abanmasin.

    Komplo falan değil. gayet ortada olan birşeyisoyluyorum. akıl var mantık var. trafik olmasının başka kime karı var ki ? devlet erkanı geldiğinde zaten yollar kapatılıyor. onlar trafiğe girmiyor.


    Yahu hocam yapmayin etmeyin forumdan tanidigim kadariyla skilli basli bi insansiniz. Madem devlet baba durumdan memnun 3.kopru marmaray araclar inin tup gecid mecidiyekoy camlica teleferik hati vs projeler neden yapildi, neden yapiliyor.

    çünkü bunlar göstermelik.
    istanbulda 15 sene kaldım.
    marmaray proje olarak edirneden gebzeye kadar planlanmış banliyo hattına entegre bir sistem olarak tasarlandı. ama şimdilik sadece 3-4 durağı olan kucuk bir tren işletmesi. 10 seneden beri yapılan şey ile planlanan şey arasında ilişki yok. haliyle trafiğe çok büyük bir rahatlşama sağlamışlığı yok. var mı ?
    mecidiyeköy çamlıca teleferik hattının başlangıç ve bitiş noktalarını biliyor musunuz? hiç bir toplu taşıma sistemine entegre noktalar değiller. tamamiyle turistik ve gezme noktalarına ve RTE camii ne bağlılar. yani hafta içi iş trafiğine bir katkıları yok. ha mecidiyeköy metro istasyonu ile altunizadeyi bağlarlar derim ki o zaman trafiğe bir katkısı olur.
    3. köprü de saat 4 ile gece 10 arası kamyonlar istanbuldan transit geçebilsin diye yapılmış ve şehirler arası tren taşımacılığı için tasarlanmış proje. trafiğe gene bir katkısı yok. üstelik 3. kopru civarı arazılerin değer kazanması ve konutlaşmanın kuzeye de genişleyebilmesi dolayısıyla inşaat sektorune rant kazandırmak için geliştirilen bir proje.

    yani bu projeler kanal istanbul da dahil, göztepe tüneli de dahil trafiği rahatlatacak çözümler değil.

    Marmaraya küçük bi tren işletmesi dediniz ya daha ne diyeyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

    Hehehe. İstanbul'un trafik sorunu ne zaman çözülürmüştü? Çözülmez. Eyalet gibi şehir nereye çözülecek?

    Hayatın gerçekleri:

    1) Bir hat boyunca tek seferde en çok yolcu taşıyan vasıtalar: ilki vapur, ikincisi tren. Nüfusu yoğun bir şehirde metrobüs.rar olmamak için metro ağının geniş olması lazım. Teoride metrobüs'ün metrodan çok farkı olmadığını düşünebilirsiniz. Basit transport dersi temellerine girerseniz, metrobüsün aynı hatta çalışan bir metronun taşıyabileceğinin 1/3'ü kadar adam taşıyabileceğini anlarsınız. Metrobüs uygulaması metro çalışması yapılan şehirlerde geçici çözüm olarak sunulan bir çözümdür. Ha, hiç olmamasından tabii ki iyidir. Ancak düzgün bir yönetim geldiğinde ilk iş metrobüs yerine kalıcı yatırımlar yapıp, metrobüsleri şutlamak olacaktır.

    2) Vasıta küçüldükçe verim düşer. Otobüs zorunluluktan kullanılır. Sanırım şimdi dünyanın gelişmiş ülkelerinde neden dolmuş kullanılmadığını anladınız. Çünkü verimi çok düşüktür. Taşıdığı insana oranla trafikte sebep olduğu kargaşa, otobüse göre çok kötüdür.

    3) Şehir planlaması. Bizde olmayan bir şey, bu konuya girmiyorum.

    4) Nüfus yoğunluğunu ayarlama, nüfusu coğrafyaya yayma. Şehirdeki boş arsaların bir amacı vardı. Şimdi artık hepsi iş merkezi, AVM, kule, Rezidans. Tebrik ederim, az önce şehrinizin içine sıçtınız. Nüfus yoğunluğunu arttırdığınızda ne olduğunun en güzel örneği Tokyo'dur. Dünyanın en gelişmiş toplu taşıma sistemler bütünü Tokyo'ya yetersiz gelmektedir. Korkmayın, İstanbul böyle olmaz. Çünkü İstanbul'da top yekün ulaşım çözümü olarak raylı sisteme geçilmesi zaten mevcut şehir planı ile imkansızdır. Ben mi dedim dağa tepeye şehirleşin diye? Hayır, siz yaptınız. Bana ne? Yaşayın sefil gibi...

    Bu bir kısır döngüdür. İstihdam nüfus, nüfus istihdam yaratır. Türkiye'de iş bulmanın en kolay olduğu il İstanbul'dur. Öyle ki, Ankara'da doğmuş büyümüş, burada iyi üniversitelerde okumuş, yüksek lisans yapmış, iki dil bilen arkadaşlarım kendilerine layık iş bulamadıkları için İstanbul'a gitmiş ve 1-2 ayda iş bulup hayatlarını kurmuşlardır. Buna direnen bir arkadaşım oldu. 3 yıl sonra iş buldu. Buna bir çözüm getiremezseniz İstanbul'daki nüfus artışı zincirini kıramazsınız. Zaten altyapısı son derece yetersiz olan bir ile her yıl yeni yükler bindiriyoruz.

    Türkiye'nin en büyük utançlarından biri bu olmalıdır. Küçük illerini geçtim, Türkiye'nin en büyük ikinci, üçüncü, dördüncü illerinde kalifiye elemana iş bulmak çok zordur. Önce buna çözüm getirmeniz lazım.

    Ardından İstanbul'da raylı sistemlere abanmak lazım. Öyle oyuncak metrolarla olacak gibi de değil. Tokyo stayla metro lazım. Otobüsler Metronun ulaşamadığı tepelerde ring atmalı. Nüfusun büyük çoğunluğu raylı sistem + ring kullanarak taşınabilmeli. Ring'ler metro durağının önünde durmalı. Tüm şehir yaya odaklı yeniden ayarlanmalı.

    Tüm bu koşullar altında, trafik sorunu gene çözülmez. Her yerden her yere metro ile gidebileceğiniz Newyork'da trafik çözülmedi, Londra'da çözülmedi, Tokyo'da çözülmedi, toplu taşıması bizden çok çok ileride olan Moskova'da hiç mi hiç çözülmedi. Ama hepsinin bir ortak noktası var. Hepsinde bir alternatifin var. Sen bu alternatifi seçmediğin için trafikte bekliyorsun. İstanbul'da ise çoğu kişi için alternatif yok.

    Önemli olan alternatif yaratmaktır özetle.

    Bu Newyork'ta sadece Manhattan'ın ucunun metro haritasıdır:


    Ucundan Central Park'a 1 saatte yürüyebilirsiniz. Şehrin üst kısmı, Brooklyn, Jersey falan bu ağda yok. Oralara da metro ve tren var.

    Bu da Tokyo:
    />


    Enteresan bir şehir var. Paris... Şehir merkezinde 5 milyon insan yaşar, şehir banliyolarında da 5 milyon insan yaşar. Toplam nüfus 10 milyondur. Çok yaygın bir bölgenin toplamı 10 milyondur. Sanırım doğru şehirleşme bu. Paris'te ölümcül bir trafik yok. Var; ama çok değil. Buyrun size Paris demiryolu ağı. Sarı olanlar trendir. Kalanı metro. Trenler banliyo ile bağlantıyı sağlar.


    ABD'nin en büyük üçüncü ili Chicago'nun merkezinde 3 milyon insan yaşar. Bir 3.5 milyon da şehir dışında yaşar. Trafik problemi yoktur.

    Peki neden şehir dışı? Rant yaratma peşinde olmayan yönetim, uzun vadeli planlama yaparak şehir merkezinde belli bir yoğunlaşmanın üzerine izin vermiyor. Arz-talep meselesi, merkezde kiralar, ev fiyatları astronomik rakamlara ulaşıyor. İnsanlar otomatikman şehir dışını tercih ediyor. Yönetimin tek yapması gereken banliyoları şehre verimli biçimde bağlamak oluyor. Sistemin bu şekilde kurulduğu illerde fazla trafik probleminin olmadığını görebilirsiniz.

    Şehirleşmenin bu şekilde yapılmadığı Newyork, yapılacak yeri olmayan Tokyo gibi şehirlerde trafik sorununun çözülmediğini görürsünüz. Ancak gene dert değil. İnsanların alternatifi var. Köstebek gibi 30 dakikada istediği yere gidebiliyorlar.

    Özetle, geçti Bor'un pazarı sür eşeğini niğdeye.

    Meselenin bir çok kısmı var.

    1) Yanlış gelişmiş bir şehrin içinde yaşıyorsun. Bu büyük bir sorun.

    2) Ülkenin, nüfusu İstanbul'dan uzak tutmak gibi bir politikası yok. Aksine herkes oraya gelsin istiyor. Kısır döngüye devlet de bir noktada dahil oldu. Rant ekonomi yaratıyor, bu ekonomi insanların gözünü boyamayı sağlıyor.

    3) Yapılan yatırımların neye yol açacağı düşünülmeden yapılıyor. Bu da gelecekte yeni sorunlar çıkacağını garantiliyor. Özetle, bu kafa ile, İStanbul'dan bir cacık olmaz.

    Arkadaşım iyi güzel anlatmışsın yaptığın karşılaştırmalardaki ülkeler de metrolar yaklaşık 100 yıl önce kurulmuş ve bugüne gelinmiş bir sistem ağına sahip bize gelelim daha 11 sene öncesine kadar 45 km kadar metrosu olan bir ülke idik ve bugün 11 sene içerisinde 145 km 'leri geçmiş ve 2019 'da 441 km olacağı söyleniyor ve yapıldığını da İstanbul 'lu bunu gözle görüyor.. Şimdi sana gelince biz ülkemiz olarak 15 sene de şuradan buraya getirmeye çalışıyoruz ama bize güzel güzel anlattığın ülkeler yaklaşık 100 yıllık metro ağına sahip ülkeler o yüzden cacık olmaz diyorsun karşılaştırman bana göre yanlış ha biz de 100 yıldır metro ağı yapsa idik ve aynı metro ağına sahip olsa idik ve bugün kü İstanbul trafiğini yaşasa idik o zaman sana tüm Dünya hak verirdi sadece benim hak vermem değil tüm Dünya o yüzden karşılaştırma yaparken biraz daha ayrıntılara insek daha iyi olmaz mı mesela ben şu an izlemedeyim İstanbul 'u eğer bugün devletimiz diyorsa 2019 'da 441 km 'ye ulaşacağız bu demektir ki 145 'ten 441 km yaklaşık 3 katı bu da gerçekleşirse ben İstanbul 'da belki büyük fark olmayacak ciddi bir etkisi olacaktır yüzde 10-20 rahatlatacağını düşünüyorum ben.. Kendim Mecidiyeköy 'de bir kursa gidiyorum ve Tekirdağ 'dan yola çıkıp İstanbul Esenler otogar 'ına ulaşıp Otogar 'dan YeniKapı metrosu M1 ile Yeni Kapı 'dan Mecidiyeköy 'e M2 ile 2 saat 45 dakika 'da ve İstanbul içinde 45-50 dakika 'da varıyorum.. Çok iyi oldu M1 ile M2 'yi bağladıkları artı Marmaray 'ı da bağladılar aynı şekil karşıya da çok rahat geçiliyor karşı tarafa ve Avrasya artı 3. köprü metro hattı ile birlikte İstanbul 'da iki yakayı kullanan araç sahiplerini büyük ölçü de rahatlacağını düşünüyorum ve ben Mecidiyeköy 'den çıkıp Avcılar 'a 55 dakika veya 1 saat 5 dakika da varıyorum inan çok kötü rezillik metrobüs dur kalk dur kalk yapa yapa bir gün metrobüs 'teki tutunduğum demiri kıracağım ya da benim elim kırılacak.. Ben ülkemiz olarak son 15 yıla baktığımda ülkemiz de büyük gelişme görüyorum ve zaten tüm Dünya 'da büyüme oranları her sene açıklanıyor Türkiye 'nin durumu da orta da 3. hava limanı, thy 'nin yükselişi, savunma sanayii deki yatırımlar, ülkemiz deki inşaatlaşma, kanal istanbul ile İstanbul 'un yeniden düzenlenmesi ile Dünya 'daki ilk 10 şehir arsında görülme, nükleer santraller den gelecek gelir ve 2016 ekim 'den sonra vizesiz avrupa artı euro 'ya geçiş yapılırsa ülkemiz bir adım daha öteye gideceğini düşünüyorum..

    Tabi bunları hepsini İstanbul 'un yaşaaycağı değişime bağlıyorum..




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.