Şimdi Ara

İstanbul Hukuk İsteyenlere Genel Bilgiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
9
Favori
11.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, seneye fakülteden mezun olacak biri olarak sizlere okul hakkında bilgi vermek istiyorum. Üç yıl önce kendi tercih dönemimde forumda buna benzer bir konu bulamamıştım, forumun bana yardımı pek olmamıştı. Diyorum ki başkaları bir kaynak bulabilsin, elimden geldiğince sizlerle bir şeyler paylaşmak istiyorum.

    Öncelikle İstanbul Hukuk konusunda size söyleyecekleri ilk olumsuz şey "okul çok kalabalık, bir dönemde 800 kişi ne" olacaktır. Sizi vakıf üniversitelerine yönlendirmeye çalışacaklardır. Evet, okulumuz kalabalık. Özellikle sınav dönemlerinde kütüphanede yer bulmakta zorluk çekiyorsunuz. Yer kapabilmek için sabahlayan ve nöbetleşe çalışan arkadaşlarım oldu :) Ama çalışmak isterseniz elbet yer bulursunuz, bunu unutmayın.

    Okulun bir diğer eksik yönü sosyal ortam. Sosyal insan her yerde sosyal olur ama Koç'taki, Bahçeşehir'deki, Bilkent'teki ortamı beklemeyin. Bir eğitim yılında iki kez spor şöleni oluyor, fakültenin müzik kulübünün bahar konseri oluyor. En büyük sosyal faaliyetler bunlar.

    Gelelim olumlu yönlerine. Bir kere fakültenin en iyi yönü eğitim kadrosu. Hiç abartmıyorum Türkiye'deki hukuk fakülteleri arasında en kaliteli eğitim kadrosu İstanbul Hukuk'ta. Bizdeki çoğu hoca vakıf üniversitelerine ders vermeye gidiyor. Kamu hukuku konusunda eğitim kadromuz pek iyi değil. Ama Özel hukuk konusunda bir numarayız. Merak eden okulun sitesine girsin ve eğitim kadrosuna baksın. Özel hukuk kadrosu çok geniş.
    Koç'u birincilikle bitirip bizim fakülteye araştırma görevlisi olarak gelen var. Bir hocamız Ankara Hukuk mezunu, İngiltere'de yüksek lisans yaptı ve araştırma görevlisi olarak bizim okula geldi.

    Eğitim kadrosunun kalitesine bağlı olarak sınavlar çok zor oluyor. Bu konuda da Galatasaray, Ankara ve Marmara ile birlikte bizim okulumuz çok iyi. Sınavlar ölçücü, analitik düşünmenizi gerektirecek sorular var. Ezber diye bir şey birkaç ders haricinde yok. Kapsamlı derslerin sınavları 3 saat sürebiliyor. Ygs ve Lys bu sınavların yanında lise sınavı kalır. Ygs'nin ve Lys'nin tek zorluğu stres.
    Bu zorluk sebebiyle İühf size çalışma alışkanlığı, disiplin kazandırıyor. Örneğin ben birinci sınıfta yattım. İkinci sınıfta biraz çalıştım, dört ders büte kalınca aklım başıma geldi. Üçüncü sınıfta çok iyi ve disiplinli şekilde çalıştım. Faydasını gördüm. Düzenli çalışmak İstanbul Hukuk'ta başarılı olmamın anahtarı. Bazı hocalar gereğinden fazla zorlayabiliyor, o konuda yapacak bir şey yok. Gidersin bin sayfalık kitabı özümseyerek 4-5 defa okursun ama 45 ile kalabilirsin. Bizde bir derste 900 kişiden 70'i geçebiliyor, böyle bir durumla karşılaşmak mümkün. Göze korkutucu geliyor ama bunun size çok büyük bir katkısı olacak. Mezunlardan da işitiyorum bunu, okulda çok zorlanmalarına rağmen meslek hayatlarında İstanbul Hukuk'un faydasını gördüklerini söylüyorlar.

    Sıralamanız Galatasaray'a, Bilkent'e, Koç'a, Bahçeşehir'e gidebilecek kadar iyi değilse İstanbul Hukuk'tan şaşmayın.
    Merak ettiğiniz başka bir konu varsa seve seve cevaplarım.

    Herkese hayırlı tercihler dilerim.

    Not: Sıralamam Ankara Hukuk'a ve E5 kenarındaki malum üniversitelere tam burslu olarak girmeme yetiyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dream Machine -- 12 Temmuz 2017; 18:37:55 >







  • Üzülmemek için okumuyorum
  • hocam bu paylaşımını şu sayfada paylaşmak istiyorum müsadenle olur mu bu sayfada da faydalı olacaktır.
    https://forum.donanimhaber.com/hukuk-fakulteleri-hakkinda-genel-bilgi--127585863#127595508
    ayrıca senin sayfanın linkinide başlığa atıyorum.
  • hukukisteyenmühendis H kullanıcısına yanıt
    Tabii ki.
  • UP.
  • hocam ikinci ogretimin tek farki harc mi cidden? saatler cok zorlayici geldi, birinci ogretimlerle derse girme gibi bi ihtimalim olur mu kisin vs, marmara hukukla iuhf ikinci ogretim arasinda kaldim cunku ikisine de yetiyor siralamam, iuhf olursa kendi evimden gidip gelecegim ve 8 yildir hayalimdi bu fakulte
  • Ankara hukukta okuyan/mezunlar akademik anlamda ankaranın üstte olduğunu istanbu hukukta okuyan/mezunlar ise istanbulun üstte olduğunu söylüyorlar.

    E kim doğru söylüyor şimdi
  • Circassian- kullanıcısına yanıt
    Aynen, kime güveneceğimi şaşırdım.
  • Ben şehre göre tercih etmeye karar verdim açıkcası

    Ankara hukuku bir üste yazıcam çok çok çok çok çok büyük ihtimal. İstanbul şehir değil adeta bir ülke..

    Yoksa 2 okulunda kalitesi tartışılamaz elbette
  • Circassian- kullanıcısına yanıt
    Hocam ben ne yapacağımı şaşırdım, ankarayı üste İstanbulu alta yazsam büyük ihtimalle ankara gelecek ama istanbul daha cazip geliyor bana. Öte yandan özel üniversitelerde öğrenciye yönelik iyi tekliflerde bulunuyor.
  • Hocam konuyu biraz baltalamış gibi olduk ama neyse

    Özelleri ben de düşünüyordum ama sonra vazgeçtim. Çünkü bu okulların verdiği dünya görüşünü özellerde bulabilceğimizi zannetmiyorum. Her tipten insan var sonuçta bu meslek sadece masa başı mesleği değil. Varsın paraları onların olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thehappyone

    hocam ikinci ogretimin tek farki harc mi cidden? saatler cok zorlayici geldi, birinci ogretimlerle derse girme gibi bi ihtimalim olur mu kisin vs, marmara hukukla iuhf ikinci ogretim arasinda kaldim cunku ikisine de yetiyor siralamam, iuhf olursa kendi evimden gidip gelecegim ve 8 yildir hayalimdi bu fakulte

    Dediğiniz gibi en büyük fark harç.



    Derse giren hocaların aynı olması koşuluyla birinci öğretimin de dersine gidebilirsiniz. Fakültede genellikle bir dersin birinci döneminde teklerle(bizim okulda bir sistem, numarasının sonu tek rakam olan öğrenciler tek oluyor ; çiftlerse çift) ikinci öğtetimler aynı hocadan ders alıyor. İkinci dönemde ise çiftlerle ikinci öğretimler aynı hocadan ders alıyor. Bu sıra değişiyor (birinci dönem teklerle mi çiftlerle mi derse girecekleri).

    Bazen de teklerin, çiftlerin ve ikinci öğretimlerin hocası aynı oluyor. Örneğin bizim ikinci sınıfta Ceza Hukuku ortaktı. Birinci öğretimle ikinci öğretim dersi aynı saatte görebiliyordu, amfi çok dolu oluyordu. Akşam işi olmayanlar da isterlerse ders çalıştıktan sonra akşamki derse gidiyordu.



    Bazen de ikinci öğtetimlerin hocası ayrı oluyor, yani birinci öğretimlerin dersine girme gibi bir seçenek olmuyor. Çünkü farklı hoca demek farklı sınav sistemi demek.



    Marmara da çok kaliteli hocaların ders verdiği bir okul ama gerek evinize yakın olması gerek hayalinizdeki okul olması sebebiyle İstanbul Hukuk'u öneririm.

    İkinci öğretimler için bir imkan daha var. Birinci sınıfta not ortalamanızla %10'luk dilime girerseniz (başarı sıralaması) harç ödemiyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dream Machine -- 13 Temmuz 2017; 1:2:27 >




  • Hocam vakıf üniversiteleri sosyal ortam anlamında devlet üniversitelerinden çok iyi. Özellikle tam burslu öğrenciler hayatlarını yaşıyor. Fakat unutmayın orada devlet üniversitesi çıkışlı hocalar ders veriyor.

    Bizim arkadaşlar da devlet - burslu vakıf tereddüdünü yaşadılar ama bu konuda bir çözüm var. Şayet sosyal ortama, önemli bir müşteri gibi hizmet almaya kafayı takmadıysanız ve sıralamanız Bilkent, Bahçeşehir, Koç gibi "üst düzey" okullara girmeye yetmiyorsa devletten şaşmayın. Bu üniversitelerin eğitim kadrosu iyi.



    Benim bir arkadaşım İühf ile birkaç vakıf (Koç, Bahçeşehir ve Bilkent dışındaki)arasında kalmıştı, İühf'yi tercih etti. Hiç pişman değil.

    Dediğim gibi sizin hedefiniz önemli. "Ben ortamı yaşayacağım, kulüplerle takılacağım, bana özelmişim gibi hissettirsinler, vip hizmeti almak istiyorum" diyorsanız devlet üniversitelerinden uzak durun. 4 veya 5 yıl boşa gider.



    Ankara ve İstanbul arasında pek fark yok. Birinde öğrencilerin zorlandığı ders diğerinde kolay olabiliyor. Fakat ikisi de çok kaliteli okul.

    Benim puanım ikisine de yetiyordu. Ama hem İstanbul'da yaşadığım için hem de Ankara'nın havasını,ortamını sevmediğim için İstanbul'u yazmıştım. Ayrıca unutmayın ki Ankara başkent olabilir ama İstanbul, Türkiye'nin dünyaya açılan kapısıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dream Machine -- 13 Temmuz 2017; 0:18:1 >




  • %10luk dilime girince harc odenmiyor diye biliyordum sadece birinci ogretime gecme olayindan haberim yoktu ve bu haber cok sevindirdi acikcasi, detayli bilgi
    icin cok cok tesekkur ederim
  • Hocam bilkent, Koç hukuk gelmesi imkansız. Tm3 6654 geldi obkdan ankara ihtimali var. Bu sıralamaya özel hukuklar hiç fena olmayan teklifler yapıyorlar. Açıkcası devlet okullarında kalabalık arasında bunalmaktan korkuyorum.



    Hocam bir de şu konu hakkında yorum yapabilir misiniz?

    Kafam çok karışık.



    https://forum.donanimhaber.com/buyuk-celiski-herkesin-aklindaki-soru--127609940#127610829
  • thehappyone kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın hızlı hızlı yazarken kafam başka yere gitti. %10 harç ödememenin şartı, hatamı hemen düzelteyim :/
  • bi anlik mutluluk yasasam da acaba dogru mu diye bakip yanlisligi farketmistim zaten yine de cok tesekkurler tum detaylar icin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahso

    Hocam bilkent, Koç hukuk gelmesi imkansız. Tm3 6654 geldi obkdan ankara ihtimali var. Bu sıralamaya özel hukuklar hiç fena olmayan teklifler yapıyorlar. Açıkcası devlet okullarında kalabalık arasında bunalmaktan korkuyorum.



    Hocam bir de şu konu hakkında yorum yapabilir misiniz?

    Kafam çok karışık.



    https://forum.donanimhaber.com/buyuk-celiski-herkesin-aklindaki-soru--127609940#127610829

    O okullar gelmiyorsa direkt devlet okullarını yazmanızı tercih ederim. Ama ortama bu kadar fazla dikkat ediyorsanız vakıf üniversitelerine gidebilirsiniz. Diğer vakıfların ismini yazmak istemem ama İstanbul, Marmara ve Ankara o okullardan eğitim kadrosu anlamında daha iyi. Öyle ki o üniversiteler devlet üniversitelerinden yardımcı doçent alarak kuruluyor :) Sonra büyüyorlar yavaş yavaş.

    Bence İstanbul'un, Ankara'nın ve Marmara'nın eğitim kadrosunu iyice araştırın. Hocaların kariyerlerine bakın. Tercihiniz için sağlıklı olur.




  • Hocam ben Hacettepe ve İstanbul arasında kaldım. Hangisini seçmeliyim Hacettepe yeni bir üniversite ama ileride çok yükseleceği söyleniyor. Aynı zamanda öğretim üyeleri çoğunluklu olarak profesörlerden oluşuyor. Ama istanbul Üniversitesi bir marka sonuçta hukuk için. Sence ne yapmalıyım? Aklımda Hacettepe seçip dönem sonunda uymazsa İstanbul'a geçmek var 2. sınıfta.

    Aynı zamanda yatay geçiş hakkında bilgi verebilir misiniz? Hacettepe'den Ankara Hukuk'a mesela geçişler kolay mıdır? Biraz araştırdım da çok zor görünüyor. İnternetten baktım adamlar 4 ortalama yapmışlar. İmkansız gibi geldi. Böyle insanlar var mı gerçekten? :O



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DpBy -- 13 Temmuz 2017; 1:17:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DpBy

    Hocam ben Hacettepe ve İstanbul arasında kaldım. Hangisini seçmeliyim Hacettepe yeni bir üniversite ama ileride çok yükseleceği söyleniyor. Aynı zamanda öğretim üyeleri çoğunluklu olarak profesörlerden oluşuyor. Ama istanbul Üniversitesi bir marka sonuçta hukuk için. Sence ne yapmalıyım? Aklımda Hacettepe seçip dönem sonunda uymazsa İstanbul'a geçmek var 2. sınıfta.

    Aynı zamanda yatay geçiş hakkında bilgi verebilir misiniz? Hacettepe'den Ankara Hukuk'a mesela geçişler kolay mıdır? Biraz araştırdım da çok zor görünüyor. İnternetten baktım adamlar 4 ortalama yapmışlar. İmkansız gibi geldi. Böyle insanlar var mı gerçekten? :O

    Tercih döneminde Hacettepe benim de ilgimi çekmişti ama hukuk bölümü açısından köklü bir geçmişe sahip değiller. Eğitim kadrosu açısından da haliyle Ankara gibi olamazlar.



    Bence İstanbul'u seçmelisiniz. Birincisi İstanbul gibi bir şehirde üniversite okumak avantajlıdır. Türkiye'nin en gelişmiş ili sonuçta.

    İkincisi ki en önemli faktör bu, eğitim kadrosu açısından İstanbul Hukuk çok önde. Hukukta bir gelenek oluşmuş vaziyette.

    Konumunuzda Bağcılar yazıyor, İstanbul yazın gitsin.



    Zordur tabii. Sonuçta Ankara'da en iyi devlet Ankara Hukuk. İsteyeni çok olur. Bizde de Marmara'dan gelmeyi isteyen çok oluyor.

    Evet, var hocam. Bizde ikinci sınıfta 3.98 ortalaması olan vardı. Dersi AA gelmediği için depresyona girebilecek kadar ortalamayı kafaya takmıştı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dream Machine -- 13 Temmuz 2017; 2:28:45 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.