Şimdi Ara

İstanbul'da taksicinin isyanı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
1
Favori
9.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Taksicilik gerçekten çok dürüst bir meslek, ülkemizi turistlere karşı en iyi temsil eden mesleklerden biri. Her bir taksici pırlanta gibi insan. Her biri canla başla zor koşullarda vatandaşa hizmet etmek için çabalıyor. Taksici düşmanlıgına anlam veremiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 31 Ekim 2021; 15:10:4 >
  • Taksi ve taksicilerle ilgili yıllardır süre gelen problemler var. Lobi olmuşlar, mafyatik olmuş, bu konuda bunlara taviz vermeden her türlü düzenlemeyi yapmalılar, bunlara pabuç bırakılmamalı.

  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

    Cevap yazdığın elemanın yanlış hatırlamıyorsam ya taksisi ya da plakası vardı. Hazır gelire alışmış; değeri ve geliri düşecek diye ödü kopuyor.  Yapmaya çalıştığı ucuz manipülasyonu da ortaya çıkınca susup kalmış.  İstanbul'daki taksi terörünün artık çözülmesi lazım. Kronik sorun hâline gelmiş durumda.

  • Taksiciler sorunlarını dile getiriyor ama nedense müşteriler ne istiyor? ne beklentileri var? neden bukadar şikayet ediyorlar bunun üzerine kafa yorup çözüm üretmek yerine başka mecralarda sorunları arıyorlar. aslında müşterilerinin sorunlarına odaklansalar belki çözüm de üretecekler ama işlerine gelmiyor. çünki çoğu gerçekten özellikle trafik olan yerlerde almıyorlar. taksimetre sıkıntısı var. bazıları valiz vs olunca extra ücret alıyor, trafik olunca yine extra ücret alıyor. bazı araçlar leş gibi var oğlu var.

  • McCarty kullanıcısına yanıt
    Yukarıda görüldüğü gibi taksiciler o şikayet edenleri yok sayıyor, ağır hakaretler bile ediyor.

    Şurada yazılan basit eleştirilere karşı bile saldırganca nefret tutan bu zihniyetteki kişilerle hiçbir şey konuşulmaz.

    Onlar düzen bu şekilde devam etsin istiyorlar ama gitmeyecek.

    @Kartal Göz

    O üyenin taksi plakası var ve işine nasıl gelirse öyle davranıyor, başkalarını eleştirdiği şeylerin çok daha fazlasını kendi yapıyor. Tabi zorda kalınca da bloklayıp kaçıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 31 Ekim 2021; 17:35:50 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Aynen dediğiniz gibi :) bende istanbulda yaşıyorum 30 seneden fazladır :) taksi herzaman sorundu,son 2 senedir başa çıkılmaz hale geldi. Şikayet ediyoruz ceza yazılıyor hala aynı tantana devam.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • B.AYAR kullanıcısına yanıt
    “1-2 kişinin dışında şikayetçi olan çıkmıyor, onlarada asıl sorunu ve çözüm önerilerimizi anlattığımda hak verip, hepnizi kastetmiyorum deyip aracımdan mutlu ayrılıyorlar.”

    Buna kim inanır ? ahahahahahahagagahgagag,
    haberlerde mikrofon uzatılan ve taksilerden şikayetlerini dile getirenler herhalde konyadaki taksilerden bahsediyorlar :) 10 kişiye mikrofon uzatıyorlar 10 kişide şikayetçi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Taksi şöförleri plaka sahiplerine genelde çok tepkili
    İmam ise çok insani, çok iyi şartlar sunuyor
    Plaka sahipleri bunu çekemiyor başta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İbb nin çalışma şartları çok iyi açın okuyun.

    Sizin derdiniz vergisiz kazanç olsun. 50 liralık yere turistten 50 euro alayım.

    Hadi ordan..


    Çakallık bitti. Artık halka hizmet var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • B.AYAR kullanıcısına yanıt

    Kurunun yanında yaş da yanıyor ama, ben bu taksi meselesine kesin çözümü kendi adıma buldum:


    1) Binmiyorum.  Para kazandırmıyorum. Sanayiye araba bırakıyorum. Ustaya söylüyorum, beni metroya atıyor. Zart diye Kızılay,a. Oradan arkadaş araba ile topluyor. Gidiyorum evime.  Son 6 yılda 2 kere bindim.


    2) Havaalanına shuttle ile (havaalanı ile kısıtlı kalmak kaydı ile legalize edilmiş korsan taksi) gidiyorum.


    3) Trafikte taksicilere saygı göstermiyorum. Yol vermiyorum. Onlar ne yaparsa, birebir aynısını yapıyorum. Hızlı hızlı giderken kaldırımda yürüyen yayalar görürken zank diye yavaşlayanın aynasını dokunarak geçiyorum. Aracım beyaz bir mini. Diğer aracım beyaz Cabrio A3. Bir de mal Fusion var gri renk. Hepsinin ortak özelliği aynalarının ucu turuncu...  


    Ankara'da o kadar hayvanca araç kullanıyor ki taksiciler... Bir de acayip kabiliyetsizler. Eskiden taksici dediğin hiç olmazsa yetenekli olurdu. Neyse, kalite yerlerde. Kapıyı açıp tükürenler. Maganda gibi araba kullanmalar. Her yerde devamlı kısa kısa korna çalmalar. "Hay o kornayı söküp bir tarafına soksalar" diyesim geliyor. Neyse, ben de bana dert olacağına onlara dert olsun dedim. Alayına it gibi davranıyorum. Sonuçta ben günde yarım saat trafikteyim. Taksiciler 10 saat trafikte. Benim gibilerin sayısı artarsa, taksiciler kafayı yer. Taksici bizi darlasa, günümüzün 30 dakikası. Biz darlarsak taksicinin 10 saati.  


    Genel olarak ben mal Fusion'a biniyorum. Çöpe atsam üzülmem. Full+full kaskolu. Tokuşsak üzülmem.


    4 yıl önce hayatımda ilk defa kendi hatam ile bir kaza yaptım. Tamamen benim hatam. 18 yıllık şoförüm benim hatam olan ilk kazam. Zaten toplam üçüncü kazam. Bir taksiye arkadan gömdüm. Kaza tutanağı tuttuk. Orada öğrendim ki, kaskolar taksilerin hasar tamiri sebebi ile işsiz kaldığı günü bir önceki yıl beyan ettikleri kâra göre ödüyormuş. Hahahahahhahahhahah!!! Acayip hoşuma gitti. Tamamı da vergi kaçırdığı için, çalışamadıkları günün parasını alamıyorlarmış. Nihihihuahahiahuah!!

    -----

    Çünkü bu taksi meselesi çözülmesi imkansıza yakın bir mesele haline geldi. Meseleyi halk olarak ele almak lazım yavaştan. Tekrar edelim: taksiciler bizi darlasa 30 dakika. Biz onları darlarsak 10 saat. Güç bizde.   Onlarda değil.

    -----

    Şimdi taksici kardeşim, odanız var, kendi iç yapılanmalarınız var. İçinizdeki çürükleri ayıklayın. Bu işe kendiniz bir çözümler grubu bulun. Müşteriniz mutsuz. Hiç memnun değil. Trafiği paylaştığınız milyonlar da sizden memnun değil. Belli ki bir sıkıntı var. Siz çözmezseniz, nihayetinde biz halk olarak sabrımızı kaybedeceğimiz için, zorla biz çözeriz. Acılı olur. Bizim için değil. Sizin için acılı olur. Günde 10 saat direksiyon sallayan sizsiniz neticede.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • B.AYAR kullanıcısına yanıt

    Yahu sen burada bile insanı tehdit eden taksicisin, millet seninle yahut senin ardıllarınla neden uğraşsın? Senin mesai arkadaşlarından çok örnek var sırf zevk için adam döven , döveceğini heryerde dile getiren ve yapan tipler. He deyip geçer sorduğuna, sen de kendi kendini kandırmış olursun. Bir de gelip burada kendini millete güldürüyorsun.

  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    “4 yıl önce hayatımda ilk defa kendi hatam ile bir kaza yaptım. Tamamen benim hatam. 18 yıllık şoförüm benim hatam olan ilk kazam. Zaten toplam üçüncü kazam. Bir taksiye arkadan gömdüm. Kaza tutanağı tuttuk. Orada öğrendim ki, kaskolar taksilerin hasar tamiri sebebi ile işsiz kaldığı günü bir önceki yıl beyan ettikleri kâra göre ödüyormuş. Hahahahahhahahhahah!!! Acayip hoşuma gitti. Tamamı da vergi kaçırdığı için, çalışamadıkları günün parasını alamıyorlarmış. Nihihihuahahiahuah!”
    Aynısı başıma geldi :) hatta cevap verdiğiniz kişiye bunu yazdığımda beni engelledi galiba vericek cevap bulamadı :) baştan sona söylediğiniz herşeye katılıyorum istanbulda da ankarayla durum aynı. Saygılar Başkentimize.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.