Şimdi Ara

İSS'nin modemi mi? Kendi modemimiz mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Modem tavsiye konuları vardı, konuyu okurken öyle kaldım. Torrent için bu, voip için şu falan. Ben de az biraz teknolojiden çakıyorum diye sanıyordum. İSS ne getirirse alıp kullanıyoruz :)

    Şu sıralar internet bağlatma telaşım var. Gördüğüm kadarıyla hiçbir firma ücretsiz modem vermiyor artık, fiber de yok zaten evde.

    Sizce o firmalardan taksitle getirdikleri modemi almak mı mantıklı? Yoksa kendim başka bir modem mi alayım? Bütçem çok yok, firmalar genelde 200 TL civarına modem öneriyor. Ben de o civardakilere kredi kartı kaç taksit yaparsa alabilirim. Eğer İSS yerine şunu al, şu açıdan daha iyi derseniz.

    (VDSL uyumlu deniyor hat. Eğer uyarsa VDSL kullanabilirim, buna göre bir cihaz öneriniz olursa çok makbule geçer)



  • Bu durumda ISS'lerin verdiği modemleri taksitle almak daha iyi olabilir. O modemler de işinizi görür, bağlantılarda sorun çıkarmaz. Tek eksikleri WiFi'ları çok iyi değil. Bunun için de gelen modem ile 3-4 ay idare edip para biriktirip güçlü kablosuz bağlantıya sahip uygun fiyatlı bir router alabilirsiniz. Zira router'ların fiyatları çok daha iyi, DSL işin içine girince fiyatlar fırlıyor.

    Hangi ISS'den internet bağlatmayı düşünüyorsunuz?
  • İlginize çok teşekkür ederim. Wifi şu anki evimde çok önemli değil. Muhtemelen aynı odada veya yan odamda olacak zira.

    Milleni ile görüştük, onlar 11 dk içerisinde fiyatı 15 tl/ay yükseltince ben de vazgeçtim. Henüz karar veremedim ancak fiyat olarak netspeed cazip gibi görünüyor. Hiç olmazsa TT'den bağlatacağım artık mecburen

    (150-200 gb kota da yeter bana ancak en fazla 12 ay taahhüt vermek istiyorum, sonrasında tayin mevzum olabilir. Eğer bir öneriniz varsa değerlendirebilirim. Teşekkür ederim.)
  • 200-300 TL bütçeniz varsa tabiki kendi modeminizi almak daha iyi olur. Bu sınırın altındaki bütçelerde sıfır modem alınmasını tavsiye etmiyorum.

    Letgo üzerinden pazarlıkla 50-100 TL arasında 2. el İSS modem alabilirsiniz. İSS modemleri arasında en az sorun çıkaran ve en stabil çalışan modemlerden birisi ZyXEL VMG3312-B10B. Huawei almanızı önermiyorum.

    Sıfır modem olarak da Zyxel VMG1312-B10D ya da Asus DSL-N16 alabilirsiniz. Asus'un kablosuz çekim gücü ZyXEL'e göre daha düşük, ancak Asus'un daha gelişmiş özellikleri var. Sizin için hangisi daha önemliyse onu seçin.
  • Umut U kullanıcısına yanıt
    2.el aklıma gelmemişti. Çok teşekkür ederim ilginize

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk Telekom vdsl modemler piyasada çok var ikinci el olarak. 100 liranın altında bulabilirsiniz belki daha da uyguna.



    Ttnet logosu olanlar değil de



    İSS'nin modemi mi? Kendi modemimiz mi?



    Türk Telekom logolu olanlar tercih edebilirsiniz. Onlar daha yeni cihazlar. WiFi kaliteleri çok iyi değildir ama is görür.



    İSS'nin modemi mi? Kendi modemimiz mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.