Şimdi Ara

İsrail’in Gazze’de kullandığı Fosfor bombası nedir, ne işe yarar ve neden yasak? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
1.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Anlaşmayı bozan müşrikler için ifade ediliyor.
    Ayetin öncesi:
    Allah ve Resûlünden, kendileriyle antlaşma yapmış olduğunuz müşriklere bir ültimatomdur: ?1? Yeryüzünde dört ay daha dolaşın. Şunu bilin ki, siz Allah'ı âciz bırakacak değilsiniz; Allah ise, inkârcıları perişan edecektir. ?2? Hacc-ı ekber gününde, Allah ve Resûlünden bütün insanlara bir bildiridir: Allah ve Resûlü, Allah'a ortak koşanlardan uzaktır. Eğer tövbe ederseniz, bu sizin için hayırlıdır. Ama yüz çevirirseniz, şunu iyi bilin ki, siz Allah'ı âciz bırakabilecek değilsiniz. İnkârcılara, elem dolu bir azabı müjdele! ?3? Ancak Allah'a ortak koşanlardan, kendileriyle antlaşma yapmış olduğunuz, sonra da antlaşmalarında size karşı hiçbir eksiklik yapmamış ve sizin aleyhinize hiç kimseye yardım etmemiş olanlar, bu hükmün dışındadır. Onların antlaşmalarını, süreleri bitinceye kadar tamamlayın. Şüphesiz Allah, kendine karşı gelmekten sakınanları sever. ?4? Haram aylar çıkınca bu Allah'a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir...




  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt

    Bu mesaja attığım yorumu moderatörler silmiş ve sonrasında uyarı vermişler. Ben de neden uyarı verdiklerini sordum, çünkü hakaret yok yazdıklarımda. Sonrasında bana verilen uyarıyı moderatör iptal etmiş. Moderatöre şunu sordum aşağısında ki yoruma gelen cezadan sonra:


    Kafir demek ve cahiliye toplumları demek hakaret değildir. Ama muhtemelen siz kininizden kudurduğunuz için uyarı vermiş olabilirsiniz? öyle mi? izah ediniz.


    Yazdığım mesaj da şuydu;


    Sizin gibi kafirlere 40 delil de getirsem fayda etmez Allah hidayet etmedikçe. Siz düşmanlığınız ve inatçı olarak inkarcılığınızdan dolayı Allah size hidayet etmez. Anlamak ve dinlemek isteyen hidayet bulur, inkarında ısrarcı olmazsa.


    4 . Kendileriyle antlaşma yaptığınız, sonra (antlaşmadan) size karşı bir şey eksiltmeyen, size karşı olan hiçbir topluluğa yardım etmeyen (müşrikler) müstesna; onların antlaşma süresi bitene kadar antlaşmaya bağlı kalın. Şüphesiz ki Allah, muttakileri sever. (9/Tevbe, 4)

    5 . Haram aylar çıktığında, müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün. Onları yakalayın, onları kuşatın ve her gözetleme yerine onlar için oturup (onları gözetleyin). Şayet (şirkten) tevbe eder, namazı dosdoğru kılar ve zekâtı verirlerse yollarını açın/onları serbest bırakın. Şüphesiz Allah, (günahları bağışlayan, örten ve günahların kötü akıbetinden kulu koruyan) Ğafûr, (kullarına karşı merhametli olan) Rahîm’dir. (9/Tevbe, 5)

    6 . Müşriklerden biri senden eman/sığınma hakkı isteyecek olursa, ona eman ver. Ta ki Allah’ın kelamını dinleme fırsatı bulsun. Sonra onu, güven içinde olacağı (kendi yurduna) ulaştır. Bu onların bilmeyen bir kavim olması nedeniyledir. (9/Tevbe, 6)


    Tevbe suresi ayetlerini öncesi ve sonrası ile okursanız durumun savaş sınırları içerisinde ve belli bir savaş hukukuna göre olduğunu anlarsınız ama bildiğiniz halde inkarcıiseniz size hiç bir şey fayda etmez. Çünkü akletmeyen cahiliyye toplumları hevası ve hevesleri için Allah'a teslim olmak istemez. Kibirlidir ve gururludur. Allah'a karşı büyüklenir.





  • Bu dünyada ki herşeye at gözlüğü takıp din-inanç penceresinden bakanlar, Sümer metinlerinin açıklamasını okuyun, tek tanrılı dinlerin ortak kökenini, yahudilerin nasıl şekillendirdiğini anlayın. Biat kültürünüzü bırakın, ezenle ezilenlerin savaşını görün artık. Gâvur, kâfir dediklerinizin teknolojik uşağısınız. İnsan olmayı öğrenin artık.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.