Şimdi Ara

İşletme alanında işime yarayacak yazılım dilleri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, ben yazılıma ilgili biriyim ve şu anda işletme okumaktayım. Bu ilgimi de fırsata çevirmek istedim bu yuzden de kodlamaya bir yerden başlamak istiyorum fakat internette çok fazla karışık bilgi var. Bir işletme ekosistemi içerisinde benim en çok işime yarayacak ve beni iyi yerlere getirecek yazılım dilleri hangileridir? Kolaydan zora sıralayabilir misiniz? Hangi dilleri bilmem beni en çok öne çıkarır? Bilgim bu konuda 0 ama bu beni korkutmuyor. İyi derecede inglizce ve almanca biliyorum yani dil anlamında engelim bulunmuyor.





  • Python, öğrenmesi kolay bir dildir. Yüksek seviyelidir. veri analizi veya veri madenciliği yaparak işletmenize katkıda bulunabilirsiniz.

  • Yanıtınız için teşekkür ederim. Ben de python ile başlamayı düşünüyorum. Python'da uzmanlaştıktan sonra bunun yanında SQL ve Java katmak da sizce efektif olur mu?

  • Python öğrenmesi kolay olduğu kadar uzmanlaşması zor bir dildir. Ancak sizin işinizi orta düzeyde bilmek bile görebilir. SQL veritabanıdır, bunu öğrenmek yerine python ile birlikte nosql veya sqlite çalışarak istediğinizi yapabilirsiniz. Python öğrendikten sonra ayrıca Java öğrenmek size bir şey katar mı bilemiyorum. Çünkü veri yapılarıyla çalışmak istiyorsanız şu an dünyada bunu yapabileceğiniz en iyi diller Python ve R'dır. Python'da mevcut "Numpy, Pandas, Matplotlib vs." gibi kütüphaneleri öğrenirseniz veriler ile görselleştirmek dahil yapamayacağınız bir şey yok. Yani demek istediğim Python öğreneyim, uzmanlaşayım, SQL, Java kopayım demek biraz zor işler. İhtiyaçlarınızı doğru şekilde değerlendirerek buna yönelik çalışmalar yapmanız daha faydalı olacaktır.

  • evet, katılıyorum. Aslında tam olarak nereden başlasam nasıl ilerlesem bilemediğim için forumda sorma kararı almıştım. Açıkçası bulunduğum üniversitede izlenen sisteme göre yol almak istemiştim. Fakültede de Java, Python ve SQL öğretiyorlar. Dolayısıyla ben de bu mantıklı olur diye düşünmüştüm. Python'da uzmanlaşmaktan kastım iyi bir seviyeye gelmekti ama yazılım dünyası ve ona yönelik ihtiyaçlar her gün daha da değiştiği için bu geniş yelpazede nasıl ilerleyeceğimi hala seçemiyorum ahhahhahfjhb. Sanırım ben bi python'a başlasam iyi olacak gibi gerisine bakarızz :) Teşekkür ederim yanıtınız içinn☺️

  • Python, gerçi pitoncular da bu ara rust diline kaçıyor.


    Bilgisayarla bir şey yapacaksan, projen olsun. Kendi mesleğinle ilgili bir projecik yap kendine, öyle dil öğreneyimle olmuyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.