Şimdi Ara

İşlemci macunu yenileme ve hard disk montajı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi forumlar arkadaşlar. Cumartesi günü bilgisayarımdaki termal macunu temizleme ve macunu sürmek, aynı zamanda hard disk montajı için forumdan herhangi bir arkadaşın yardımına ihtiyacım var. WhatsApp'tan görüntülü bir şekilde iletişim kurmayı düşünüyorum. Gönüllü teknik destek sağlayacak arkadaşların yardımlarını bekliyorum, iyi forumlar dilerim :)



  • youtube üzerinden 4k bir şekilde izleyebilirsiniz. Daha rahat edersiniz. Her noktasını net bi şekilde görebilirsiniz.

  • SirrealsQ kullanıcısına yanıt
    Yanlış bir işlem yaparım diye korkuyorum hocam. İnşallah yanlış bir işlem yapmam, öneriniz için teşekkürler :)
  • Selamlar,

    Bu işlemler nispeten kolay işlemler. Termal macun temizleme işlemi esnasında dikkat etmen gereken şey, macunu temizlerken bloklar üzerinde çizik vs oluşturmaman. Tornavida, falçata vs ile temizleyeyim deme sakın. Herkesin yöntemi farklıdır fakat ben alkol ile çok çok hafif (neredeyse kuru) nemlendirdiğim mikrofiber bez ile fazla kuvvet uygulamadan işlemci üstünü ve soğutma bloğunu temizlerim her zaman. Daha sonra macun sürerken işlemcinin tam ortasına, nohut tanesinden ufak uygularım. Soğutucuyu tek seferde oturturum, çıkar tak yaparsan o macundan hayır gelmez.

    Harddisk ne takacaksın bilmiyorum ama m2ssd takacaksan ters takma ihtimalin yok zaten. Sata takacaksan anakartta 5. ve 6. portları kullanma (eğer m2ssd takılıysa sistemde bu portlar genelde çalışmaz) Gerisi arkadaşların dediği gibi, youtube dan tecrübe edilebilir şeyler.

    Kolay gelsin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.