Şimdi Ara

Isınma problemi. Yardımcı olursanız sevinirim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar bir konuda bilgi almak istiyorum. Lenovo x200 model bi canavarım var. Tozdan tamamen arındırılmış ve kaliteli termal ürünle macunladım. "zalman stg1" Gpu üzerinde orjinalinde termal pad vardı onuda yenisi ile yeniledim. 64 bit win 7 sistem kullanıyorum. İşlemci sıcaklığım 25-30 civarı dolanmasına rağmen fanı duyabileceğim yükseklikte açıyor. GPU sıcaklığından şüpeleniyorum fakat GMA45 mobil intel Gpu nun sıcaklık değerlerini hiçbir Gpu temp yazılımı ile görüntüleyemedim. Biraz araştırmamın sonucunda bu Gpu nun sıcaklık sensörünün olmadığı bilgisine ulaştım nekadar doğru bilemeyeceğiM. Cihazın Gpu su anakartın arka tarafına çevrili olduğu için söküp takarak deneme yanılma yapmak zor bu yöntemi tercih etmedim. Sayılar olmadıkça tutarlı bir sonuçta elde edebileceğimi düşünmüyorum. Benim isteğim şu olucak. Bu GMA45 GPU nun sıcaklık değerini görmenin bir yolu yokmu ? Deteylıca süreci anlatmamın sebeni Termal sür fln. gibi konuları direk geçmek içindi. Yardımcı olursanız sevinirim.

    Gpu Aygıt yöneticisi ismi: Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family







  • Yok kardeş bu öyle birşey değil :) Fanın ilk kısık sesli açıyor sonra bi tık daha hızlanıyor bu hızlanmadan rahatsızlanıyorum ben. cpu olarak 30c sıcaklık süper bir sayı fana ihtiyac bile duymayabilir ama gpu yu görüntüleyemiyorum. bütün programları denedim yok. Driverlerimde güncel. İşin içinden çıkamadım birtürlü. Yardımlarınızı bekliyorum.
  • Kullandığım termal padın kalitesi ile ilgili bir bilgim yok. İnternet üzerinden alınmış mavi renkte bir pad. Elimi tuttum soukmu soğuk bildiğim bukadar. Eğer GPU sıcaklığını görebilirsem en azından emin olabilirim bir müdahaleye gerek varmı yokmu diye. Core temp-realtemp-hwmonitör-aidata64 hiçbiri gpu sıcaklığımı göstermedi. Bunun bir yolu olmadı elbet. Yardıma ihtiyacım var.
  • Çok büyük bi sorun değil ama sana en uç çözümü sunayım:

    http://urun.gittigidiyor.com/yapi-market-tamirat/temassiz-isi-olcer-lazer-termometre-50c-330c-162720546

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fanspeed türü bir programla fan hızlarını kontrol edebilirsin
  • @a1kalite34 fanspeed türü programları önermem çünkü fanı yavaşlatır ama bilgisayar daha çok ısınır ve arıza yapar
    @zambidis- virüs olabilir adw cleaner ile bir tarat
  • Fanı yavaşlatmak istemiyorum sadece GPU nun ısınmasıylamı açıyor fanı bunu merak ediyorum eğerki öyleyse termalpadı çıkarıp termal macunla bakır parça kullanmayı düşünüyorum tek istediğim gpu nun sıcaklığını ögrenebilmek. Windows yeni kurulu. Bütün güvenlik yazılımlarım eksiksiz. Araştırarak kalan bütün programlarıda denedim ve sıcaklık verisine yinede ulaşamadım. tek çarem sökerek deneme yanılma yapmak kaldı gibi görünüyor. Yinede önerileriniz benim için önemli. Sıcaklık ölçer ile ilgili bilgisayar hiç ısınmıyor. Fanın dışarıya verdiği rüzgar soğuk sicak bile değil. Biosdanmı dedim onuda güncelledim yok. Makine 8 yaşında ve bu cihazı çok seviyorum açıkçası bu şekilde çalışmasını istemiyorum. Kasma donma vs problemim yok ama huzursuz edici birşey benim için. Farklı fikirler varsa yararlanmak isterim. Olmadı sökerim artık napiyim.




  • Arkadaşlar problemimi çok ilginç bir şekilde çözüme ulaştığı için nacizanede olsa fikirlerinize bir yenisi eklenmesi açısından yazmak istedim. Formatladım ürünü farklı windows kullandım fakat yine aynı problem devam etti. Cihazı bakımını yaptıktan sonra testlerimi hep bi sehpanın üzerinde yapıyordum bilgisayarım oradaydı sürekli. Mobilya işinden pek anlamam ama zemini parlak ısıyı tekrar geri yansıtan cinsten bir yapısı var ben buna hiç dikkat etmemiştim. Ürünü birkaç gün kucağıma alarak kullandım ümidimi kesmiştim problemin çözümünden fakat ürünü kucağımda kullanırken hiç fan açmadığını farkettim. Daha sonra yorganın üzerine koyarak hd video açtım ve sonuç yine aynıydı hiçbir ısınma şiddetli fan açma olmadı. Sorun yokmuş ben çıkartıyormuşum meğerki :) İlgnç oldu ama gerçekten böyle. Problemim zeminmiş. Araştırdım biraz gerçekten böyle yansıtan zeminler oluyormuş benim aklımın ucundan geçmemişti. Yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.