Şimdi Ara

Işıldak devresi yanan elemanlar... (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
371
Cevap
3
Favori
59.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • KORMAK K kullanıcısına yanıt
    İçerikteki bilgiler bizzat denenmediği ve doğruluğu kesin olmadığı için insanları yanıltmamak amacıyla silindi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 4 Ekim 2020; 1:53:42 >
  • İçerikteki bilgiler bizzat denenmediği ve doğruluğu kesin olmadığı için insanları yanıltmamak amacıyla silindi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 4 Ekim 2020; 1:53:56 >
  • Üstadım verdiğiniz bilgiler şahsım nezdinde o kadar değerlidir ki , bu bilgileri öğrenmek için okul okusam veya kitaptan öğrenmeye calışsam bu kadar verimli olamaz.Bazen size soru sormaya çekiniyorum.Vaktinizi alarak veya boş sorularla canınızı sıkmak istemiyorum.Ancak bu şekilde soru-cevap olarak gerçekten çok faydalı ve öğretici oluyor.Bahsettigim arıza yapıp ve içini söktügüm devre tahmin ettiğiniz gibi bir blendera ait.Bu devreyi onarmayi denemek istiyordum.Ancak yardım ve yönlendirme alamayınca motorundan bir el matkabı yapmayı düşünüyordum.Ancak motorun üzerinde yazan AC 220-240 50/60 HZ. ibaresini görünce açıkçası korktum çalıştırmaya.Ancak bir cesaretle çalıştırmak istediğimde devrenin fişini 220 Ac ye takar takmaz kaçak akım rolesi attı.Bende forumlar da devreyi onaramazsam bile motoru farklı bir amaçla kullanmak için gerçekten ac motor mu yoksa DC motor mu diye sorular sordum.Ancak hep alaycı ve farklı cevaplarla karşılaşınca motoru söküp içine bakarak anlamaya çalıştım.Motorun arka kapağını soktugumde ise komurlere bağlı bir adet bakır yayın kopuk olduğunu görünce onarma ve çalıştırma cesaretini gosteremedim.Daha sonra izlediğim devre elemanları videolarından köprü diyotlardan 3 tanesinin kısa devre olduğunu tespit ettim.Ancak dediğim gibi onarma konusunda çok bilgim olmadığı için bir kenara koydum.Sizin bilgileriniz ve ogretileriniz yardımıyla ileri aşamada bu işlemi yapmayı düşünüyorum.Zaten blender olarak tekrar kullanmayı dusunmemekle birlikte bu devre ve motor eğitimim amacıyla bana malzeme olacaktır.Yine konudan konuya atlayarak uzattım.🤗Kusura bakmayın.Ben lafı fazla uzatmadan sizin devreye odaklanayim.Son olarak özel olmazsa sizin yaşınız ve mesleğinizi sorsam kizarmisiniz☺️

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • KORMAK K kullanıcısına yanıt
    İçerikteki bilgiler bizzat denenmediği ve doğruluğu kesin olmadığı için insanları yanıltmamak amacıyla silindi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 4 Ekim 2020; 1:54:14 >
  • Üstad eline emeğine sağlık.Ben son 5 yıldır emeklilige yönelik bir uğraş ve beceri ararken acaba tekrar üniversite mi okusam veyahut bir kursami başlasam diye arayis içindeyken son 1 yıldır DIY diye tabir edilen ve bu konuda hakkını vermek gerektiğine inandığım Necdat Delioğlu ' nun videoları ile tanıştım.Sonrasinda söküm takım onarım derken birçok yazıcı , şarjlı LED , radyo kasetçalar , DVD player vb. birçok elektrik, elektronik alet geçti.Bunlari parçalayarak elimde ciddi anlamda mini motor ve elektronik devre elamanları birikti.En son işyerinde arızalı PlayStation kolları vardı.çöpe atılacakken bunlarında parcaladim.Icinden çıkan devre , pil , titreşim motorlarından bolca var.Bu devre kartıyla 3,7 volt pil şarj edilebiliyor.motorlarda bir projede ise yarayabilir diye düşünüyorum.Kisacasi emekleriniz karşısında bu tarz devre elemanlarından size gonderebilecegim ve faydalı olabileceğini degerlendirdiginjz bir şey ihtiyacınız olursa lütfen çekinmeden söyleyin.Belki sizinle 3-4 gündür yazisiyoruz ve birbirimizi tanımıyoruz.Ancak ben sizin bu karşılıksız yardımseverliğiniz ve hoşgörünüz karşısında mahcup oluyorum.Ben Kocaeli'nde görev yapmakta ve ikamet etmekteyim.Bu taraflara gelme durumunuz olursa tanışmak isterim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Devreye ve motora ait resimleri içimde kalmasın diye gönderiyorum size .  Işıldak devresi yanan elemanlar...  Işıldak devresi yanan elemanlar...  Işıldak devresi yanan elemanlar...  Işıldak devresi yanan elemanlar...  Işıldak devresi yanan elemanlar...  Işıldak devresi yanan elemanlar...  Işıldak devresi yanan elemanlar...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • KORMAK K kullanıcısına yanıt
    Tabii hocam ben de memnun olurum oralara yolum düşerse arar sorarım neden olmasın.

    Bana O internetteki herifin adını vermeyin hocam çok uyuz oluyorum ona. Son derece beceriksiz ve de üstünkörü yapıyor. Bir iki defa tehlikeli birşeyler yaptı uyardım hatta bazı yanlışlarını yazdım bir süre sonra beni engelledi. İlimle irfanla alakası olmayıp son derece cahil mantığıyla yapıyor bilgi vereni de dinlemiyor. Bu memlekete ful zarar herif. Son zaman miner riglerle uğraşıyormuş bunlar dünyanın en kötü düşmanı. onu başka bir zaman anlatırım. Tamamiyle reklam kendisi. Bu günlere gelmesinin nedeni cahil insanların pohpohlayarak takip etmesi ve abone olmasıdır. Bir insana çok abone gidiyorsa o insan iyi biri demek değildir. Siz bilirsiniz ama her dediğini yapmayın bir insan bir işi para için yapıyorsa, en azından kişilik kalitesine bakarım. Bu adam zır cahil ve uyarıları dinlemiyor.
  • KORMAK K kullanıcısına yanıt
    Aslında çok iyi bir motormuş nerden ceryan kaçırıyor acaba?... fırça kısmı bir yere değiyorsa düzeltilir ama bobin kısmı ise zor.
  • Üstad şarjlı pil yerine 6 V 4 Ah yeni batarya var. Bu isildaklarin üzerinde kullanmak üzere sipariş etmiştim.6 adet geliyor.Sizin bu devre üzerinde kullanılabilir mi ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu motorun fırça kısminda bulunan ve bir tanesi kopmuş olan yayı onarma veya yenisi ile degistirme şansımız olabilir mi ? Gerçi onarsam bile kart arızalı direkt 220 volt ile calistiramam sanırım değil mi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam siz devreyi tamamladıktan sonra girişten itibaren devre elemanlarının çıkışlarından voltaj ölçümü yaptınız mı.220 ac volt girişinden itibaren devrenin DC volt çıkışına kadar süreci merak ediyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KORMAK K kullanıcısına yanıt
    İçerikteki bilgiler bizzat denenmediği ve doğruluğu kesin olmadığı için insanları yanıltmamak amacıyla silindi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 4 Ekim 2020; 1:55:44 >
  • Hocam bu tarz işler her ne kadar bilimsel hesaplamalara dayansada bizim gibi meraklı ve araştıran insanlar için birazda deneme yanılma yolunu tercih etmekte bir sakınca görmüyorum.Bahsettiğiniz elektronikçi arkadaşlar özellikle ticari kaygı güdenler tabi ki yaptığınız devreyi beğenmeyip kusur bulacaklardır.Ben ne şekilde olursa olsun bu devreyi yapmayı yapamazsam bile deneyerek bir adım atmayı tercih ediyorum.Bazı şeyler çaba sarfetmeden olmuyor.Aksi durumda tüketen '' sen üretme , biz senin yerine üretiriz sen sadece tüket ve bana bağımlı ol'' mantığına geliyor ve ben bunu kabul etmiyorum.Sonuç itibari ile ben start butonuna basacağım .Malzemelerden eksik olanları satınalmak amacı ile entegre dünyası denen bir site buldum.Fakat bu sitede 330 uf 400 volt kapasitörü bulamadım.Bu arada eski devre üzerinde 335 uf 400 volt kapasitör var, bu kullanılabilir mi ?Resimde olduğu gibi.Sizin bu malzemeleri tedarik etmek üzere tavsiye ettiğiniz bir site var mı ?

    Elimde olan malzemeler
    1-delikli plaket
    2-1M direnç
    3- 1N4007 DİYOT
    4- 1O K DİRENÇ
    5- 22K DİRENÇ
    5mm led

    Elimde Olmayan malzemeler

    330nf 400 volt kapasitör """ yerine eski devrede bulunanı kullanabilirmiyim ??
    22 uf 100 volt kondansatör ''' bu kondansatörü eski devrelerden bulabilirim.'''
    1N4001 DİYOT '' bu diyot yerine 1N4007 kullanabilir miyim ???
    12 VOLT röle ''' resimde yer alan eski UPS devresinde bulunan role kullanılabilir mi??
    1 K ,47R ve 33 R direnç yarım watt direnç yok çeyrek watt direnç var Olur mu ??
    AA PİL ''' resimdekiler olabilir mi ''




  • Resimleri unutmusum  Işıldak devresi yanan elemanlar...  Işıldak devresi yanan elemanlar...  Işıldak devresi yanan elemanlar...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  •  Işıldak devresi yanan elemanlar...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İçerikteki bilgiler bizzat denenmediği ve doğruluğu kesin olmadığı için insanları yanıltmamak amacıyla silindi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 4 Ekim 2020; 1:56:20 >
  • Üstadım UPS arıza yaptığı için sokmustum.Devrede belki basit bir arıza var ancak çok tecrubem olmadığı için bilemiyorum.Devre takibi yapma konusunda bilgi ve tecrubem çok denecek kadar az. Bu sebeple malzeme siparişini vermeden önce bu devreden ihtiyacım olanları sokmeyi düşünüyordum.Ama çokta önemli değil.Alacagim malzemeleri gerekirse izmitten elektronikçiler den satın alırım.yurtdisindan elektronik malzeme olarak baya birşey almıştım.Bu devre elemanlarına bakıp ihtiyacım olanları satın alacağım.Ancak sizin 6 V 4 Ah akü içinde çalışmanız olursa dürüstçe soyleyim hayır demem tam tersine memnun olurum.

    Sonuç sizinle sohbet gayet güzel.Hem saygı çerçevesinde sohbet ediyoruz hemde sizden birşeyler öğreniyorum.Tekrar elinize emeğinize sağlık.Dedigim gibi mini motorlardan ihtiyaç olursa haberim olsun.Benimde size bir yardimim dokunursa memnun olurum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu arada ;

    1 - Malzeme listesinde belirttiginiz bu 330 nf 400 volt kapasitör tabiri kondansatör ile aynı anlama mi geliyor.

    2 - 10 adet 5 mm LED yazmissiniz.Bu devrede aydınlatma amacıyla 10 adet paralel bağlantılı LED lamba mi kullanacağız.Kaldi ki orijinal panelde 90 adet SMD LED bulunmakta.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KORMAK K kullanıcısına yanıt
    1- Evet hocam kondansatör-kapasitör-sığaç aynı anlamda. Elektronikçiye kondansatör diceksiniz.

    2- Hayır o 10 adet LED, sıfırdan yapmak için gereklidir. Siz şimdi 90 LED deyince pil yetmez ona dedim kendi kendime... En iyisi siz bu işi biraz bekletin ben akü için birşeyler yapmaya çalışayım.

    90 adet SMD LED nasıl bağlanıyor bana bir foto atabilirmisiniz yani birbirine nasıl bağlı?
    şimdi çıkış yapıyorum yarın bakarım olmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 4 Mayıs 2019; 22:13:32 >
  • Tamamdır hocam.Vaktinizi alıyorum kusura bakmayin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.