Şimdi Ara

İŞ YOK, napacağım?? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
267
Cevap
9
Favori
29.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
107 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone

    İşsizlik diye bir şey yok. Kendini doğru düzgün tanımlandırmayan ve doğru değerlendirmeyen insanlar var.

    Belli başlı üniversitelerden mezun değilseniz artık, bu saatten sonra hayallerinizi süsleyen iş bulmayı unutun. Yüksek lisans mezunu olup da doğru düzgün İngilizce konuşamayan çok insan gördüm. Alanında kendini geliştirmeyen ve standart yapıdan çıkmayan insanların günümüz dünyasında iyi bir konuma ulaşma imkanı yok. Kendinizi gerçeklerden izole ettiğiniz sürece forumda köşelerinde daha çok ağlamak zorunda kalırsınız bunu da aklınızdan çıkartmayın.

    Son olarak; sizin yerinizi başka birisi, sizin yaptığınız işi daha az paraya ya da aynı paraya yapabiliyorsa, sizin finansal değeriniz sıfırdır.
    Standart yapı, sıradan biri maalesef refah seviyesi düşük ülkelerde bir rutin yakalayamıyor doğrudur.. Yandaşçılık, yalakalık, çakallık böyle ortamlarda insanı bir yere getirir ama o kişide insanlık kalır mı orasını bilemem..

    Benim huyum değildir bir üstü pohpohlamak, övmek.. Ben netimdir, verilen işi yaparım, çalışırım, şükrederim... Görev insanıyımdır.. Hatam varsa kabul ederim ama hatam yokken bir şey denirse de susmam, belki bu yüzden kaybediyorum.. Haksızlığa gelemem.. İş ortamında birine şahit olmuştum üstü tarafından aşağılanan bir çalışan.. İşle ilgili hiçbir durum yok, kişi çalışmak zorunda o yüzden susuyor, bunu bilen işveren peze....gi eziyor.. Ben sonra çalışanı motive etmiştim ama ben böyle durumlarda susamam.. Belki gerçekten zor durumda değilim... Birikimim ve ailem olmasa belki ben de bugün işime devam ediyor olurdum..

    Bu yüzden forum köşesinde ağlamıyorum, sana tavsiyem bilmediğin işlere burnunu sokma çünkü komik duruyor

    Bence de işsizlik diye bir şey yok... Kendi ezikliğini patronlukla kapatmaya çalışan fok balıkları var..




  • Hocam yapacak bir şey yok. Satış danışmanlığı vs bakın. Lcw mesela. özellikle prim vs yerine göre 400 500 lira asgari ücretin üstünde alırsınız. Bende tıbbi görüntüleme mezunuyum. Kendi alanımda iş bulamadım satış danışmanlığı yapıyorum ev dekorasyonu ürünleri satan firmada asgari ücrete. Evlenmeyi düşünüyorum. Evin tadilatını falan yaptırıyorum. Bitince eşya vs gireceğim. Vallahi zor ya. Allah tan aile varda bir şeyler yapıyorum. Bi giderim vs yok. Kız arkadaşım da çalışıyor o da asgari ücret alıyor. Ev olmasa mümkün değil evlilik düşünmezdim. Ev var en azından ikimizde çalıştığımız için 4600 bize yeter. İyi maaşli bir iş bulamazsam bile geçiniriz yine böyle. Şimdi de güvenlik sertifikası almayı düşünüyorum. Farklı bir iş kapısı en azından.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berlin93 -- 14 Ocak 2020; 20:57:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Daia07

    burada a101, bim, şok gibi marketlere herkesi alıyorlar. kolay diye biliyorum girmesi.

    kafelerde, işlek caddelerde falan garsonluk vs. olabilir

    a2 ehliyetiniz varsa kuryelik veya motor- paket işi olabilir.

    günlük yevmiyeye götüren, inşaat vs işler mevcut.

    eğer sektörünüzde iş bulamıyorsanız mecbur başka yere yöneleceksiniz, sonuçta yaşamak zorundasınız. 7,5 ay müthiş uzun bir süre, illa bir yere girilebilinirdi.

    başarılar dilerim.
    2019 Mayıs ayı sonunda ufalmaya gidiyoruz dendi ve part-time önerildi, kabul etmeyince çıkarıldım.. Aylar geçti.. Zaten yaz mevsiminde ve sonrasında iş alımları azaldığı için bir süre ses çıkmadı.. görüşmelere devam.. en son geçen çarşamba görüştüm bir yerle.. yarın 1 hafta dolacak.. aramadılar.. artık her çeşit iş bakıyorum..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 34Kurşun

    Turkiyede kac kisi sosyal medyadan ekmek yiyor? Biraz gercekci olup gozlerinizi acin derim. Tasarim guzel meslek, zordur ama eger isinizi iyi yaparsaniz o zaman is bulursunuz, uzgunum. Ben de turkiyede cok yazilim isi aradim, sahsen cok surundum fakat su an yurt disindayim. Seceneklerinizi arttirmaniz gerekiyor.
    Şahsen 2 yıla yakın bir süre sosyal medya + grafikerlikten ekmek yedim son çalıştığım yerde..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FK

    Mağazacılık dediğim ürün satışı tam sayılmaz mağazanın tüm işlerini yapıyorsun işte eskiden defactodaydım şimdi flodayım çok zor durumdaysan bu işi yap defactoda 2 seneye alan müdürü floda mağaza şefi olursun. Defactoda alan müdürü asgari ücret + 500 (iyi mağazada satışa göre 1200 lira falan prim) flo mağaza şefliğinde asgari + 200 ( iyi mağazada satışa göre 700 lira falan prim) alıyon

    Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim bilgiler için. Satış tecrübem pek yok, sadece lisede okurken yazın 1 aylığına bir spor mağazasında satış yapmıştım, gayet de başarılıydım diye hatırlıyorum..
    Bunu değerlendireceğim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Berlin93

    Hocam yapacak bir şey yok. Satış danışmanlığı vs bakın. Lcw mesela. özellikle prim vs yerine göre 400 500 lira asgari ücretin üstünde alırsınız. Bende tıbbi görüntüleme mezunuyum. Kendi alanımda iş bulamadım satış danışmanlığı yapıyorum ev dekorasyonu ürünleri satan firmada asgari ücrete. Evlenmeyi düşünüyorum. Evin tadilatını falan yaptırıyorum. Bitince eşya vs gireceğim. Vallahi zor ya. Allah tan aile varda bir şeyler yapıyorum. Bi giderim vs yok. Kız arkadaşım da çalışıyor o da asgari ücret alıyor. Ev olmasa mümkün değil evlilik düşünmezdim. Ev var en azından ikimizde çalıştığımız için 4600 bize yeter. İyi maaşli bir iş bulamazsam bile geçiniriz yine böyle. Şimdi de güvenlik sertifikası almayı düşünüyorum. Farklı bir iş kapısı en azından.
    Bende de ev hazır eğer evlilik gibi bir durum olursa. Tabii karı koca çalışmak durumda ki rahat geçinilsin..
    Mezuniyetin sonrasında kendi mesleğinde çalışamayıp satış işinde çalışmaya başlamak başta garip hissettirdi mi sana? Ben boşa mı okudum falan dedin mi hiç?
    Satış tecrübem 1 aylık olsa da var.. Bu mesajdan sonra, bu tür ilanlara da başvuracağım... teşekkürler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yazar-çizer

    İŞKUR'a iki üç kere gittim.. İş istediğimi söyleyince bana danışman ayarladılar, sonra birlikte bilgisayar önünde profil oluşturduk ve benim durumuma göre birlikte iş aradık başvurduk.. O kadar.. Bana bunu evden internet üzerinden de yapabileceğim söylendi..

    İşkur'da iş aramak kariyer'de iş aramak gibi.. İşkur'a gidince hiçbir şey olmuyor... hazırda işler var da sen de onu seçiyorsun gibi bir durum yok

    Alıntıları Göster
    İşkur iş aramaya girince bana sürekli ilan düşüyor hatta telefonuma mesaj geliyor.




  • Valla boşluğa düştüm başta biraz. Ama gerek okul zamanı, gerek okul öncesi satış danışmanlığı yaptım. Çokta yadırgamadım açıkçası. Keşke bu bölüm yerine iş sağlığı ve güvenliği falan okusaydım dedim ama, olan oldu.

    Zor zamanlardayız hocam. İmkan elverdikçe çalışmak gerekiyor. Satış danışmanlığı en azından kısmen rahat. Hafta içi izin alırsın, iş görüşmen oldukça kovalarsın hem de boş kalmazsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berlin93 -- 14 Ocak 2020; 21:41:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu ülkede kaçıncı sınıf insan muamelesi görüyoruz
    Artık yıllar geçtikçe daha kötüye gidiyor
    Bu genç yaşta umutsuz olduk çıntık bir de üstüne neden evlenmiyorlar diyorlar devletin başındakiler sanki keyfimizden evlenmiyoruz
    ben 28 yaşındayım bekarım ilerde evlenirsem mümkün değil geçinemem onun için bu sene parayla vize çıkarıp bir an önce dışarı atacağım kendimi çaresi yok .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bilgisayar programcılığı mezunuyum mesleğim ile hiç alakasız bir işte özel bir limanda çalışıyorum. Ben şunu anladım bir yerde işe girecekseniz eğer mutlaka orada bir tanıdığınızı olması gerek, çaycı da olsa bir tanıdık vasıtası ile işe başvurmadan bir işe girmek imkansız gibi bir şey olmuş resmen. Eleman alınacağı zaman bir tanıdığının 'ya bizim bir tanıdık vardı iş arayan bir gelsin görüşsün' demesi bile büyük bir avantaj sağlıyor. Kendi mesleğimden çok uzun süre uzak kaldım ki programcılık öyle uzun araları kabul edecek bir meslek değil geri dönüp baktığında her şey değişmiş oluyor yani kendi mesleğimden koptum açıkçası bu saatten sonra da kendi mesleğimde bir şey yapamam. Bence mesleğin dışında bir işe aramaya başla derim derim artık, malum ülkede kendi mesleğini yapan insan sayısına bakıldığında baya düşük oranlar çıkıyor. Bir an önce mesleğin dışında da bir iş aramaya başla derim, diploma bir işe yaramıyor insanların ilk sorusu daha önce nerede ne kadsr çalıştın be orada ne iş yapıyordun ve neden ayrıldın oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kortekes kullanıcısına yanıt
    Evli olduğunu varsayalım;

    Kira ortalama 1250 yerine göre değişir
    Elektrik 100
    Su 100
    Doğalgaz 200
    Mutfak Masrafın haftalık olarak 100*4
    Ekstalar gözle görünmeyen ihtiyaçlar vs.

    Yorum sizin...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • iş bulamayanların yaptığı malum aktiviteyi yapabilirsin hocam.
  • bügün gebze plastikçiler sanayisine gittim sadece 3 tane eleman alım okudum oda vasıfsız 1 tanede greve denk geldım kıçımı tutup gerı dondum
  • TU Bilgisayar Mühendisliği okuyorum okulum bazı sebeplerden 2 yıl uzadı ben de geçinmem için burdaki McDonald's'ta part time çalışıyorum.

    Fastfood sektörü bölgeden bölgeye ve zaman dilimine göre değişmekle birlikte iş yoğunluğu fazla oluyor. Restoranı kapattıktan sonra temizleme olayı da gece çok geç saatlere kadar sürüyor. Bide hiç bir baltaya sap olmadan bir şekilde müdür olmuş kişiler kendini bi halt sanıp sürekli sana ego tatmini için değişik tavırlar sergileyebiliyorlar yani çalışma şartları çok iyi sayılmaz. He diğer herhangi bir yerde de şartlar bundan farklı mıdır tartışılır.

    Maaş konusunda ise vardiyana girerken-çıkarken parmak izi okuma sistemine okutuyorsun. Dakikası dakikasına maaşın hesaplanıp o şekilde yatıyor. 2019 da saatlik 10,25 tl alıyorduk bu yıl da asgari ücretin artmasına mukabil oranda artacak tabi. Ben perşembe-pazar arası çalışıyorum ve geçen ay 1300 küsür yatmışken bu ay hesabıma 1203 tl yattı. Aslında daha çok kazanırım ama aylık 120 saatten fazla çalıştırdıklarında ek mesai ücreti devreye giriyor ve saatlik ücretin 1,5 katını yatırmak durumunda kalıyorlar. Bu da bi tık daha dolgun bi maaş anlamına geleceğinden dolayı yatırmamak için vardiyanı saatlik veya günlük bazda azaltıyorlar. Tabi bu da ekip içinde kişi başına binen iş yükünü arttırıyor.

    Yani özetle; İyi yanlar: Ekip arkadaşların iyiyse güzel bi çalışma ortamın olur işler kolaylaşır. Alacağın para bellidir ve her ay 5inde paran hesabında olur (haftasonuna denk gelirse ptesi günü). Ekip kalabalıksa ve part time isen gereken durumlarda izin alma konusunda sıkıntı yaşamıyorsun

    Kötü yanlar: Müdürler ve müşteri kitlesi sıkıntılıysa işler zorlaşıyor. Yoğun günlerde stres ortamı oluyor kriz yönetimini uygulayabilmen gerekli. Ek mesai ücreti vermemek için vardiyanı eğip büküyorlar. Hem beden hem beyin olarak hızlı, çevik ve dayanıklı olmayanlar için mesela kızlar için de bu sektör pek uygun değil mesela bizim şubede 1 yıl içinde ekibin %90ı değişmişti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Toplumun yarısından çoğu halinden memnun ama... O yüzden düzenini rayına oturtamayanlar sıkıntı çekmeye devam edecek.Tek başına elinden bir şey gelmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iş yoksa yaş 31se evdeysen 31 çekeceksin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • istanbulda endustri agirlikli firmalara cv birak tavsiyem. bizim sirket bile senin alaninda birini aldi. ihtiyac olabiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.