Şimdi Ara

İş Değişikliğinde Kıdemin ve İzinlerin Sıfırlanmasına Karşı Cimer' e Şikayet Yazıyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bildiğiniz gibi aynı şirkette çalışırken çalıştığınız süre arttıkça her yıl elde ettiğiniz izin hakkınız da artıyor. Fakat değiştirirseniz hem bu kıdeminiz hem de elde ettiğiniz izinler sıfırlanıyor(veya ücrete çevrilip ödeniyor). On yıl bile çalışsanız iş değiştirdiğinizde izin kıdeminiz sıfırlanıyor tekrardan her sene 14 gün izin kazanmaya başlıyorsunuzher çalıştığınız sene için. Halbuki aynı şirkette çalışıyor olasydınız 25 iş günü kazanmış olacaktınız. Bu adaletsizliği sgk tarafında izinler ve kıdem bilgisi tutularak gidermek mümkün.


    Hayatta yapmazlar, şikayet etsek ne olacak diye düşünmeyin. Cimer şikayetlerine bakılıyor. Herkes üşenmeyip talebini iletsin. Aşağıda örnek bir metin paylaştım fakat üşenmeyip değiştirerek iletebilirseniz daha iyi olur.


    Yollarken kurum olarak çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı seçilebilir.


    Örnek Metin:


    İş değişikliği durumunda sıfırlanan kıdem ve buna bağlı olarak yine sıfırlanan yıllık izin haklarının, iş değişikliğinden bağımsız olarak çalışanın çalışma yılı dikkate alınarak uygulanacak bir kanunun çıkarılıp iş kanununa eklenmesini talep ediyorum. Ben bir firmaya yıllarca hizmet verdiysem bu benim kıdemim sayılmalı. Sonuçta çalıştıkça izne ihtiyacımız oluyor. Örneğin ben 10 yıllık bir çalışma hayatına sahip bir çalışansam neden iş değiştirdiğimde tüm izin haklarım ve kıdemim silinip çalışma yaşına yeni başlayan biri gibi 14 gün asgari izni 1 yıl çalıştıktan sonra elde ediyorum? Bu durum ciddi adaletsizlik oluşturuyor çalışan bakımından. Çalışanın kıdemi ve izin gün sayısı sgk tarafında tutulmalı ve denetlenmeli. İşveren çalışanın hakettiği izin günlerini ve kıdemini, iş değiştirmiş olsa bile bu sistem üzerinden görebilmeli. 








  • İş kanuna göre iş değişikliğinde her şey sıfırlanır ve hiç bir hak elde edemezsiniz yani boşuna uğraşma

  • Yotundaşi kullanıcısına yanıt

    O kanunu değiştirmek için talep giriyoruz zaetn cimer' e.. Amaç bunu değiştirmek.

  • Kassady kullanıcısına yanıt

    İnşallah bakalım ama çok zor

  • Avrupa’da çalışmaya başladığın gün itibariyle yıllık 30 gün izin hakkın oluyor. Bizdeyse senenin doldurunca 14 gün izin veriyorlar. Resmen sömürü düzeni.
  • BiletlerBiletxD kullanıcısına yanıt
    Onu da is degistirince sifirliyolar.
  • Bu hak, koşul konuları iyileşse keşke. Çalışırım, işimi yaparım ama şartların iyileşmesini de istiyorum, herkes ister. Hibrit çalışma, 4 gün iş yapma, 4 gün eğitim görme, 3 gün tatil yapma, evden çalışma konularında ilerleme olsa, tabii evdeyken disiplinimi de iyileştirmem gerekiyor. Konuyu açıp insanları yönlendirmeli aslında, sadece CİMER'e değil, yazılabilecek her yere yazmalı. Hem çalışanlar hem de öğrenciler 4 gün gitse, 3 gün tatil yapsa faydası olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 13 Nisan 2024; 14:27:40 >
  • Wacom Intuos kullanıcısına yanıt
    Yazin hocam bunu yapacak kisi cimer calisma bakani
  • 50 yaş üzerine 1 yılı bitirince 20 gün izin var.
  • muRTah kullanıcısına yanıt
    Nerde var hocam hangi kanun ?
  • Kassady kullanıcısına yanıt
    İş kanunu, Madde 53. İş Değişikliğinde Kıdemin ve İzinlerin Sıfırlanmasına Karşı Cimer' e Şikayet Yazıyoruz
  • muRTah kullanıcısına yanıt
    İlgincmis bunu bilmiyordm
  • Başkan o olayda saçma. Biryerde 25 sene çalış sonra zammı beğenme çık. Diğer yere git 1 sene çalış zammı beğenme yeni yere gir ve orada da 6 ay çalış sonra ben çalışmayacam biriken 26 senemi ver mi diyiceksin ? 6 ay çalıştığın yerin günahı ne ?


    Bunu mantıklı ve sistemsel şekilde yapmalıyız. Bence dediğiniz gibi gene seneler dolmasın ama

    A yerinde 25 sene

    B yerinde 1 sene

    C yerinde 6 ay çalışınca işten çıkıp birikenleri almak istersen

    A yeri 25 seneni

    B yeri 1 seneni

    C yeri 6 ayını ödesin. Öbür türlü işyerleri uzun seneli çalışmış ustaları almaya cesaret edemez. Herkes acemi adam alır.

  • BiletlerBiletxD kullanıcısına yanıt

    50 yaşını geçersen ya da 5 seneni doldurursan 21 gün oluyor. Benim 5 sene doldu iznim 21 güne çıktı. Millet haklarını bilsin diye öylesine yazıyorum.

  • bu hükümet mi yapacak bunu?

  • Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt
    Yanlis anlasiliyor kastedilen kidem tazminati degil calistigin toplam yil sayisina gore elde ettigin izin hakkinin sifirlanmasi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.