Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (267. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
23 Misafir (4 Mobil) - 19 Masaüstü4 Mobil
5 sn
12.405
Cevap
203
Favori
1.908.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 265266267268269
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • NABUKADNEZAR_89 N kullanıcısına yanıt
    Linki sabah okuyacagim merak ettim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KayTheRock

    evet hocam flora geç toparlanıyor. bi deneyin bakalım dediğim markayı umarım memnun kalırsınız. etrafımda kullanan bazı arkadaşlar oldu onlar da memnun kaldı.

    bu arada kefir içtiniz mi hiç akşamları yatmaya doğru. gece gazını azaltabilir mi acaba merak ediyorum.

    KayTheRock arkadaşım bende 1 ay öncesinde doktor tavsiyesi ile Bakso adında probiyotik kullandım ilk bir kaç gün kabızlık var gibiydi ve rahattım.Ama bir hafta sonra dediğiniz gibi geri eski düzene döndü.Yani ilk başlarda rahatsınız sonra alışıyor mu bağırsak ne oluyorsa yine bırakıyor kendini.
    Sonra da NBL PROBİYOTİK GOLD aldım bir kaç gün alışmak için yarım paket kullandım , oda aynı şekilde bir kaç gün iyiydi gaz,guruldama,hareketlilik yoktu.Sonra ki günlerde biraz agresiflik ve duyarlılık oldu ama (biraz araştırınca bu durumun patojenik bakterilerin ölmesi sonucu ortaya çıkan toksinlerin kan yoluyla beyine ulaşması sonucu ortaya çıktığını , normal bir durum olduğunu iyileşme krizi denen bir süreç olduğunu) öğrendim.Dinlenmek için biraz ara verdim şimdi.Bunu kullanan biri olduğunu görmek ve tecrübeleri paylaşmak iyi oluyor.Siz sanırım 3 ay kullandınız?

    Kefir konusuna gelince bu biraz hassas bir durum, çünkü her marka kefir farklı olabiliyor.Ama bence en önemlisi bu kefiri yaparken kullandıkları pastorize inek sütleri.Hem inek sütünün hazmı zor, hem de pastorize etmek için uyguladıkları işlemler sütün hazmedilmesini güçleştiren ve bu nedenle de mide ve bağırsak da gaz yapmasına sebep olan bir durumdur.Bence en ideal kefir hem keçi sütü ile yapılan hemde pastorize edilmeden ev usulü yapılan kefirdir.Bu nedenle geçenlerde market de Kara Maya Kefir diye bir kefir buldum cam şişede ve yapılış şeklide oldukça inandırıcı.Ama biraz daha araştırıyorum bu markayı.Sonra denemeyi düşünüyorum.

    Sayın KAPTANELVIS siz Colidur adlı antibiyotiği hiç kullandınızmı peki.Doktorum Bakso adlı probiyotikle beraber bu coliduru vermişti.Ama ben zaten antibiyotik bağırsakdaki faydalı bakterileride yok ediyor diye kullanmadım.Gerçi bu bağırsaklarda çözünüyormuş ama dediğim gibi henüz denemedim.Sizin bu ilaçla bir tecrübeniz oldumu ?




  • Selamun aleykum evet tedavi acikliyorum 5 senenin sonunda yendim iste burdayim sizi dusundum unutmadim biryere kacmadim 2 senedir burda yaziyorum kaptan elvislede ozel yazistigim var s

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kemiksuyu duduklu tencerede 4.5 saat kaynatiyosunuz bolca kemik sonra ev tursusu hepsi dogal olcak dogal elma sirkesiyle valla ben boyle iylestim eyvallah dua edin kendinize iyi bakin...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diyetin süresi yasaklar nedir hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ibs ishal olanindanim. Spasmomen ve debridat kullaniyorum ilk zamanlarda cok faydasini gordum hergun ishalken bi sure ishal olmadi su siralar ilac etki etmiyor cok sık ishal oluyorum siddetli karin agrisi oluyor ayaklarim buz gibi hic isinmiyor.ev tursusu ev yogurdu yiyorum bayagi rahatlatiyor. Kesin cozumunu halen bulamadik hergun burayi takip ediyorum olurda birimizin bi sekilde kurtuldugunu duymak icin.ibs gunden gune ilerliyor gibi geliyor. otobusler en buyuk korkularim oldu evden cikasim yok ise gidiyorum wc lerin oldugu yerlerde bulunuyorum.surunduruyor resmen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • prince_ices P kullanıcısına yanıt
    .....................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 19:49:24 >
  • osmanlı torunları23 O kullanıcısına yanıt
    .....................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 19:49:35 >
  • ARKADAŞLAR KESİN ÇÖZÜMÜ YAZIYORUM , ÇOK ÇOK BASİT, IBS nin tek sebebi şeker içeren, glisemik endeksi yüksek besinler, yani şeker, tatlı, un, ekmek, meyva, pirinç pilavı patates, makarna, hamurlu tüm gıdaları dilinizi bile değdirmeyin, 3. gün tüm şikayetleriniz bitecek, evet bu kadar basit , glisemik endeksi yüksek gıdalar sebep ,
  • levent evc L kullanıcısına yanıt
    ........................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 19:49:47 >
  • 10 yıldır ibs den muzdaripim amerikan hastanesi vb tüm kontrolleri yaptırmıştım, ibs meteospazmyle vb tüm ilaçlar kullandım hiç bir faydası olmadı, geçen ay, biraz kilo vermek için diyete başladım ve 2 gün içinde tüm karın şişliği, ğöğüs sıkışması ani tuvalet hissi , gaz, huzursuzluk, ayak üşümesi bezginlik halsizlik mide yanması tüm bağısak problemleri geçti, şeker tatlı meyve ekmek hamur unu pirinç pilavı patates mısır ayçiçek yağı unla ilgili olan ne varsa kola gazoz dahil maden suyu dahil bırakın, çok çektim bundan biryere gitmek istemiyordum bu rahatsızlık sebebiyle evden çıkmak istemiyordum, çok çok rahatım şimdi bence bir deneyin , derman olabilir pek çok kişiye
  • yeni sıfır şeker, sakız bile çiğnemeyin dilinize bile değmesin özellikle pirinç pilav, tatlı, meyve ve meyve suyu, bal dahil dilinizi sürmeyin, belirtiler geçince 1 ay sabredin , günde 1 adet meyve , çok az tatlı vucut kurtarıyor sorunsuz,
  • unutmadan birde sebze değil protein ağırlıklı beslenin 3 gün yani et tavuk balık yediğiniz sebze mikarından fazla olsun, sırf para kazanmak için bu tür hastalıkları çözmüyorlar, çözümünü söylemiyorlar, bu dermanı bulduğum için bir foruma girip insanlara yazayım yayılsın istedim, yoksa forum vb giren biri değilim.
  • elvis bence normal insanlar bu zararlı glisemik endeksi yüksek besinleri şekeri alıyor ama vücutlarına zarar veriyor, bizim vücutlar tepki veriyor ve korumak istiyor vücudumuzu, ibs olup şeker hastası olan tansiyonu yüksek yada sağlıksız olan insan sayısının çok az olduğunu düşünüyorum bu forumdaki ibs li arkadaşlar belki bunu doğrular, yani normal olan sağlıklı olan bizim vücudumuz , diğer insanların ki değil
  • levent evc L kullanıcısına yanıt
    ..........................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 19:49:59 >
  • levent evc L kullanıcısına yanıt
    ......................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 19:50:9 >
  • bir baş sarımsak ve 1 çay kaşığı sirkedena fazlası ibs yi arttırıyor , benim için öyle, daha önce yazdığım gibi amerikan hastanesi tedavi uyguladım , bu tıpta tedavisi olmayan bir rahatsızlık, yeme konusuna gelince et balık tavuk kurufasulye nohut mercimek tüm sebzeler hazır olmayan çorbalar yoğurt peynir salata zeyrinyağı beslenme için çok kolay ulaşılabilir , şeker glisemik endeksi yüksek gıdalar bırakınca tamamen 3 gün içinde tüm belirtiler bende geçti , denenebiir benim önerim, Tüm arkadaşlara Sevgilerimle.
  • unutmadan birde hiç alkol almamalısınız bunuda unuttum sıfır alkol olmalı
  • levent evc L kullanıcısına yanıt
    ......................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 19:50:21 >
  • hocam ben anladım ki sarımsak, alkali su tedavisi , gaz yapacak gıdaları diyetten çıkarma , bunlar aklımızdan geçen her düşünceyi gerçek kabul ettiğimiz sürece etkili olmuyor.

    önce aklımızı düzeltmeliyiz. düşüncelerimiz, ruh halimize hakim olmamalı. aklımdan o kadar saçma şeyler geçiyordu ki bazen kendimle konuşmak zorunda hissediyordum.

    bazen farketmeden en çok kendimize acımasız davranabiliyoruz. bir sayaç tutmaya karar verdim(bilişsel terapi tekniğinden), kendimi en kötü hissettiğim anlarda sayaçla sayacak ve kontrolü elime alacaktım. aylarca denemelerim hüsranla bitti, bir türlü yapamıyordum.

    çünkü başka birşey eksikti. hayata tutunamadığımı farkettim başkalarının ilgisini çeken hiçbirşey benim ilgimi çekmiyordu. futbol, oyun, para, araba,. benim ilgi alanlarım hep farklıydı küçüklüğümden beri bunları saklamış ortama uymaya çalışmış kendimden ödün vermiştim.

    Böylece kimseyi umursamamaya çalışıyor.Hep aklımdaki beni mutlu edecek şeyleri yapmaya çalışıyorum. sayaca da başladım yavaş yavaş ilerleme katediyorum. onca senenin bilinçaltını temizlemek zor olacak.

    Bunlarla birlikte;

    <<Düzenli spor yaparak, bazı günler yemek yemeyi bırakıp sindirime harcayacağım enerjiyi vücudun kendini onarmasına vererek, sebze ağırlıklı ve özellikle zencefil zerdeçal tarçını bolca tüketerek, hoşuma gitmeyen bir yerde ve bir kişiyle bulunmayarak, çok şükür ibs, mantar, migren, boyun ağrısı ve vücut halsizliğinden kurtuldum>>.

    Sadece gece reflüsü devam ediyor. ve yemekleri çok karıştırmam gerekiyor. en ağır yemeği bile sade yedikten sonra rahatsızlık hissetmiyorum artık çok şükür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veerzaara -- 8 Nisan 2016; 22:57:38 >




  • 
Sayfa: önceki 265266267268269
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.