Şimdi Ara

iphone7 tekrar eden sorunlar sebebiyle tüketici haklarına başvuracağım yardımcı olurmusunuz lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 19/12/2016 tarihinde turkcellmağaza.com dan apple türkiye garantili olarak satın aldığım telefon, aldığımdan birkaç ay sonrasından itibaren sorunlar çıkarmaya başladı. Önce cihazı servise bırakmak istemediğim için sabır gösterdim fakat artık dayanılmaz hale gelince cihazı ankarada gürgençler apple servisine bıraktım. Servise cihazı mikrofonda ses iletim sorunu, ahize hoparlöründe ses kaybı, bataryasının sürekli ısınma problemi ve siyah uyarı ekranı çıkması ayrıca verimliliğin ilk servise alındığında %60 küsurlara düşmesi, gsm sinyal alıcısı sorunu ve şarj kablosu girişi sorunu (devamlı kabloları aşındırıyordu 4 orijinal kabloyu bozdu) şikayetleriyle bıraktım. Bu sorunların tümü kabul edildi ve garanti kapsamında parçalar değişim yapıldı. Ayrıca birde orijinal usb kablo verdiler. Bu şekilde cihazı teslim aldım aradan 2 ay kadar geçti ve tekrar aynı sorunlar (mikrofon ses iletim sorunu, ahize hoparlöründe ses kaybı, gsm sinyal alıcı problemi ve batarya verimliliği %92 altına düşmüş 2 ayda) ortaya çıkmaya başladı ve yine aynı servise bıraktım. Tekrar tüm sorunlar kabul edilmiş garanti kapsamında onarımlar yapılmış bir şekilde yine aynı cihazı tarafıma veriyorlar. Ekleyeyim serviste cihaz değişim talep etme hakkım olmasına rağmen talep edemedim. Şimdi cihaz serviste ve garantisinin dolmasına serviste kaldığı süreler eklenince 3 hafta kadar kaldı. Ben bu cihazda kronik sorunlar olduğunu düşünüyorum apple destekte haklısınız diyor fakat servis politikaları değiştiği için artık onarım yoluna gidiliyor diyor. Şimdi ben tüketici haklarına cihaz bedel iadesi için başvursam sonuç alabilirmiyim. Çünkü bir ay sonra cihazın garantisi bitmişken tekrar aynı sorunlar ortaya çıktığında ve bu sorunların onarımı için ekran değişimine gidildiğini düşünürsek yaşayacağım mağduriyeti tahmin edersiniz. Tüketici haklarına hangi gerekçelerle başvurmalıyım bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler







  • Apple, Apple olmaktan çıkmış. Bu şekilde devam ederse, kan kaybeder. İnsanların Apple tercih etmelerinde en büyük etkenlerden biri müşteri memnuniyeti. Hem iki cihaz parası alıp, hem de onarma yoluna gidiyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?v=kcf-SxjuVKE bu video başvuru konusunda size yardımcı olacaktır.
    https://shiftdelete.net/iphone-7-sebeke-sorununa-ucretsiz-tamir şebeke sorunu içinde bu bağlantıya göz atabilirsiniz.
  • mert-- M kullanıcısına yanıt
    Hocam bu videoyu izlemiştim, başvuru prosedürünü biliyorum zaten başka bir şikayetimle alakalı daha önce başvurum olmuştu fakat sonuç konusunda tereddütteyim. Yani sonucun lehime olması için hangi gerekçe ile başvurmam daha iyi olur onu bilemiyorum. Bir üründe bu kadar sorun olup, bu sorunlar firma tarafından kabul edilip 2 defa serviste garanti kapsamında aynı onarım yapılıp aynı cihazın kullanıcıya verilmesi ne kadar doğrudur. Kaldı ki tekrar eden arızalar cihazda kronik bir soruna işaret ediyor gibi. Bunumu gerekçe göstermeliyim emin olamadım
  • Telefonunuzun gerekli tamirleri görüp ayni sorunların belli bir süre sonra tekrardan oluştuğunu ve artık cihazı kullanmak istemediğinizi ve para iadesinin yapılmasını istediğinizi belirten bir yazı yazarak başvuru yapabilirsiniz.Ama sonucun sizin Lehinize olabilmesi için telefonu alalı kısa bir süre olmuş olması lazım diye düşünüyorum.Kisa süre içinde böyle olmasi sizin daha çok işinize yarar gibime geliyor.

    Ben de iPhone 7 kullanıyorum video çekerken çok cızırtılı çekiyor servise yolluyorum ama hiçbir problem göremiyorlar.En sonunda kıdemli danışmana 5 tane farkı yer ve saatlerde çekilmis videolar gönderdim kendisi bir üst birime iletecek bakalım sonuç ne olacak.iphone 7 sıkıntılı bir seri oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mert-- M kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum hocam bu sorunlu bir cihaz. Servise gittiğimde sıra bekleyen 20 kişi falan vardı, 3 kişi daha benimle aynı; mikrofon, hoparlör ve batarya problemlerini yaşamış. Birde iphone8 inde mikrofon ve hoparlör sorunu olan bayan arkadaş vardı. Söyledik elemanlara haklısınız yapabileceğimiz birşey yok istanbuldaki ana onarım merkezine gider karar orda verilir dediler. Sanırım apple servis anlayışını değiştirmiş zaten değişim talebi bile yapamıyorsun. Bu anlayışla on onbeş bin liralık telefonları nasıl satarlar merak ediyorum.
  • Hocam merhaba. Daha önce bir kere değişim oldu benim telefonda. Sorun neredeyse aynı. Hoparlör sanki tıkanmış gibi kısık sesli, ahizeden sesi azıcık duymak için telefonu kulağıma sokmam gerekiyordu adeta. Bunlardan dolayı garantiden değişim yapıldı ama şimdi aynı sorunlar tekrar oluştu. Telefon iPhone 6. Garanti bitti tabi haliyle. Ne yapmam gerekiyor sizce dışarıdan yaptırmaya cesaret edemiyorum 120 lira istediler öğrenciyim o kadar vermem de imkansız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar benimde başımda kronik sorunlu bir 7 plus var. 2017 nisan ayında Amerikadan sıfır olarak iphone 7 Plus 128 GB siyah modelini aldım. 2017 aralık gibi ahizeden sesin az geldiğini fark ettim. Sonra izmir apple servise verdim değişim kararı çıktı. Yerine sıfır 128 gb siyah telefon verdiler. Şimdi yine ahizede ses azalması var. Hata 1 defa olur 2. Defa aynı sorun olursa kronik bir sıkıntıdır sonucuna vardır. Telefon görüşmelerimi %90 kulaklıkla yapıyorum. Buna rağmen nasıl bozuldu anlamadım. Batarya sağlığımda %87 lere düştü. Garantisi bittiği için nasıl bir yolla başvuru yapmalıyım servise?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bulunsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emin616 kullanıcısına yanıt
    Aynı şekilde benim de aklım karıştı hocam. Garanti bitti. Daha önce değişim yapıldı ama aynı sorun var

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kulağa (Ahize) az ses gelmesi ve dış ses ile müzik dinlerken cızırtılı ses vermesi sebebiyle servise verdiğim cihaz, Ekran değişimi oldu.(Ekranlar ahize,touchid, sensör gibi bileşenlerle dolu olarak geliyormuş.) Değişim artık yapılmıyor bu gibi durumlarda sanırım.Servis Genpa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerkanGD -- 17 Aralık 2018; 23:54:50 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.