Şimdi Ara

İphone Pil Tasarrufu - Performans Ayarları [KESİN & GENİŞ KONU Bataryanız daha uzun dayansın!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
4
Favori
1.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhaba.Yıllarca Jailbreak kullanmış biri olarak her zaman iphone'da nasıl pil tasarrufu yaparım diye düşünüp durdum ve bazı deneyimlerimi paylaşmaya karar verdim.Umarım faydalı olur.
    (Bu söylediklerim Jailbreak'li olup pil tasarrufu sağlayamayanlara ve bazı jailbreaksiz olan arkadaşlara)

    Wİ-Fİ&BLUETOOTH

    Öncelikle iphone saf haliyle Kontrol Merkezinde Wifi ve Bluetooth'u kapatsak bile Ayarlar kısmında yine Aktif olarak gözükecektir.Bunu radikal olarak çözmek için ; 'Poomsmart repo' adresinden CC On&Off tweak'ini yükledikten sonra kontrol merkezinden kapattığınız zaman bile wifi ve bluetooth kapalı kalacaktır ve gün boyunca wifi&bluetooth aramasına gerek duymayacaktır.

    HÜCRESEL

    Gelelim Hücresel Kısmına.Eğerki operatörlerde kullandığınız Wifi ile arama aktif ise ,hücresel bu konumda saatlerce belki gün boyunca kullanmayıp arkaplanda kalacaktır.4g'nin çok pil tüketmemesi için 3g kısmına düşürmeniz yeterlidir.Ayrıca Hücresel'in altında bulun Wifi yardımını da deaktif etmeniz pilinizi korumaya yardımcı olur.

    BİLDİRİMLER

    Bildirimler kısmında ise durum şöyle;Her bildirimin telefonunuza gelmesini istemeyebilirsiniz.Bunun için kullandığınız ama bildirimin gelmesini istemediğiniz bildirim stilinden kapatın.Hem Bildirim kalabalığı olmamış olur hem arkaplanda push notifications daemon(arkaplan sistem planlaması)'ları en aza indirgemiş oluruz.

    SES VE DOKUNUŞ

    Ses ve dokunuş kısmında ise kullanmadığınız (Airdrop zil sesi,anımsatıcı uyarılır sesi vb.) gibi şeyler varsa kapatmaya çalışalım.Belki mah bazında pil konusunda iphone yorulmamış olur.


    AİRDROP

    Genel kısmında Airdrop özeliğini kullanılmıyorsa Alma kapalı işareti seçmeniz yeterli olacaktır.

    ARKAPLANDA UYGULAMA YENİLE

    Arkaplanda uygulama yenile'yi yıllardan beri testi yapıldı yıllardan beri konuşuldu.Benim düşüncem ise sık kullandığınız uygulamaların aktif edilmesi geri kalanı deaktif olduğu zaman ortaya beraberlik durumu söz konusu olur.(Ne yardan ne serden:) )

    TARİH VE SAAT

    Genel kısmında tarih ve saat bölümünde Otomatik ayarla bölümü kapalı olduğu takdirde saat internetten her zaman arkaplanda güncelleme yapmaz sadece siz saati bildiğiniz zaman ayar yapmış olursunuz.

    EKRAN VE PARLAKLIK

    Ekran ve Parlaklık kısmında ise karanlık modu telefonun backlight kısmını yormayacağından karanlık modu tercihimdir.(ÖZELLİKLE OLED EKRANLI ARKADAŞLAR).Yine Ekran ve Parlaklık kısmında uyandırmak için kaldır'ı deaktif ettiğiniz zaman yine pil kısmında değişiklikler olabilir.

    ERİŞEBİLİRLİK

    Erişebilirlik kısmında ekran ve metin puntosuna geldiğimiz zaman en aşağıda bulunan Beyaz noktayı azalt kısmını eğerki gözünüz gün içerisinde ışıktan dolayı yoruluyor ise minimum %35 maximum %55 lere kadar getirmeniz.Ben her zaman bunu ayarlardan girip ayarlayamam diyenlere ise 'opa334 reposundan' White Point Module Tweak'ini indirdiğiniz zaman kontrol merkezine erişim sağladıktan sonra hem pilinizi hemde elinizi yormamış olursunuz.Gelelim yine Erişebilirlik--Ekran ve metin puntosundaki otomatik parlaklığa.Gün içerisinde iphone bu ayarı her zaman arkaplanda kullanır.Bu ayar aktif olunmasında fayda mevcut.Piliniz korumaya yardımcı olacaktır.

    DUVAR KAĞIDI

    Bi sonraki konu Duvar Kağıdı ile alakalı.Bunu OLED ci arkadaşlar için deneyimledim.Ne kadar Siyah tonda Duvar kağıdı seçersek o kadar pilimi korumaya yardımcı olur.Koyu görünüş duvar kağıdını karartır seçeneğinide aktif olunması gerekmekte.

    GİZLİLİK(KONUM SERVİSLERİ)

    En önemli konu Gizlilik ayarı.Burada Konum servislerini herkes kullanıyordur.pil tüketimini en aza indirmek için öncelikle her uygulamaya girip 'Uygulamayı kullanırken' işaretlenmesi daha yararlı olacaktır.Böylece sadece uygulamaya girdiğinizde konum servisi çalışacaktır.En aşağıda bulunan Analizler ve iyileştirmeler kısmındaki ne varsa deaktif edin.Apple'a veri göndermeye gerek yok.
    --Ayrıca konum servislerinin en aşağısında bulunan 'sistem servisleri kısmında kullanmadığınız (Homekit,Konum tabanlı Apple reklamları,Konum tabanlı öneriler,konum tabanlı uyarılar,hareket ayarlama ve mesafe,apple pay satıcı kimliği,acil aramalar ve sos,konumumu paylaş,pusula ayarlama,saat dilimi ayarlama,iphone analizi,yakınımda populer,yönlendirme ve trafik,haritayı geliştir) ayarları kapatalım.Eğerki sistem servislerini aç kapa size zor geliyor ise 'Bigboss reposunda' bulunan Locationservice (CCSupport) tweakini indirmenizi öneririm.Böylece kontrol merkezinden lokasyonu kapatıp açabilirsiniz.

    BAZI PİL TASARRUFU SAĞLAYAN TWEAKLAR VE AYARLAR​!


    ICLEANER PRO HİZMETLER AYARI


    Gelelim daemon kısmına;bu kısım arkaplanda bulunan ve kullanılmayan uygulamaların çalışma merkezini yönetmeye yardımcı olur.Gereksizleri kaldırmak için ise; 'Ivano Bilenchi reposundan' Icleaner Pro'yu indirmeniz.Indirdikten sonra uygulamaya girişte + işaretine tıklayarak ve Hizmetler sekmesine gelerek kullanılmayan ve benim gereksiz bulduğum (Airprint Hizmeti,Assistive Touch Hizmeti,Çince Kablosuz Ağlar Hizmeti,Günlük dökümleme ve çökme raporu hizmeti,healthkit hizmeti,homekit hizmeti,passbook hizmeti,spotlight hizmetini) deaktif etmeniz Pil tasarrufu acısından önemli ölcüde yardımcı olacaktır.Uygula deyip çöp ikonuna tıklayıp temizle dediginiz zaman güzel bir seçim olur.

    --'Bigboss reposundan' NoLiveClock isimli tweak anaekranda saat animasyonunu ortadan kaldıracaktır.Pilde katkısı olur diye düşünüyorum.
    --EN önemli pil tasarrufu tweak'i ise 'Ryan Petrich reposundan' Powercuff isimli tweak'i indirmeniz.Kendisinin açıklaması şu : 'Ios'in derinliklerinde gizlenmiş bazı yeni düşük güç durumları keşfettim.Bunu denemek için repomdan indirin.'.Tweak'i yükledikten sonra Ayarlar--Powercuff kısmına geldigimizde Throttling seçeneğini Moderate kısmına getirin ve hep öyle kalsın.Emin olun oyunlarda dahi ısınmayı en aza indirgiyor ve pili korumaya yardımcı bi tweak.
    --OLED'ciler için söylüyorum. 'skitty reposundan' Spectrum adlı tweaki indirdiğiniz takdirde karanlık modunu daha da karanlık moduna cevirebilirsiniz.şu an bende tam siyah ve pilime katkıları büyük.bunun için ayarlar Spectrum kısmına geldiğimizde Profile kısmında 'OLED' seçeneğini işaretlememiz ve respring yapmamız hepsi bu.
    Arkadaşlar benim düşüncelerim ve deneyimlerim bu yönde idi.Öz eleştirilere ve düşüncelere her zaman acığım.Belki çok yazdım makale gibi oldu ama inanın fayda sağlayacaktır.Yeni düşüncelere açığım.Yorumlarda buluşabiliriz.Hepiniz seviliyorsunuz :)

    -Özellikle Jailbreak yaptıktan sonra hatalarla karşılaşan kişiler için StopCrashingPls tweakini öneriyorum,sorunsuz

    - Genel olarak Powercuff tweaki çok olumlu kullanan kişiler pil sağlığının artışa geçtiğini bile söylemekte gerçekten çok yararı var işlemciyi kısarak bataryaya katkı sağlıyor ve bunu kendiniz ayarlayabiliyorsunuz.

    - İşinize yaradıysa bir yorumu eksik etmeyin, herkese iyi günler!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Profeson -- 10 Haziran 2020; 16:5:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Genç kullanıcılar için jeilbreak risk oluşturmasa bile özellikle banka uygulamaları kullanan kişiler jeilbreakten uzak dursun.

    Güvenlik ve gizlilik pil tasarrufundan daha önemlidir!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yelkenli12

    Genç kullanıcılar için jeilbreak risk oluşturmasa bile özellikle banka uygulamaları kullanan kişiler jeilbreakten uzak dursun.

    Güvenlik ve gizlilik pil tasarrufundan daha önemlidir!
    Liberty Lite FlyJB uygulamaları iş görüyor 👍🏼

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ryan petrich repodan powercuff adlı tweak pil tasarrufunu artırmayı sağlıyor, heavy modda telefon baya bi kasıyor, ben orta ayarda kullanıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akzidenz

    ryan petrich repodan powercuff adlı tweak pil tasarrufunu artırmayı sağlıyor, heavy modda telefon baya bi kasıyor, ben orta ayarda kullanıyorum.
    Moderate Tavsiye ediliyor,heavy de daha fazla işe yarıyor ama kasıyor 3-4 saniye geç açılıyor cihazdan cihaza değişir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler kardeşim içinde yararlı bilgiler bulacak çok insan olacak
    Faydalı bir başlık..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Profeson

    Liberty Lite FlyJB uygulamaları iş görüyor 👍🏼

    Alıntıları Göster
    Olay banka uygulamalarını açmak değil. Root dizinine ulaşım açılıyor sonuçta herhangi bi tweak sahibi istese erişebilir banka uygulaması dizinine. Hackyouriphone gibi repolardan ziyade orijinal repodan satın almak daha mantıklı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Walking On Air -- 10 Haziran 2020; 18:11:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel ve bilgilendirici bir konu. Emeğinize sağlık. Öne çıkardım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Walking On Air

    Olay banka uygulamalarını açmak değil. Root dizinine ulaşım açılıyor sonuçta herhangi bi tweak sahibi istese erişebilir banka uygulaması dizinine. Hackyouriphone gibi repolardan ziyade orijinal repodan satın almak daha mantıklı olur.

    Alıntıları Göster
    bu muhabbettin yeri jailbreak konusudur burada batarya & pil performansı hakkında paylaşımlar yapıyoruz. İsteyen yapar isteyen yapmaz hocam,tavsiyenizi dikkate alan olur inşallah.
    iyi forumlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ~Lion King~

    Güzel ve bilgilendirici bir konu. Emeğinize sağlık. Öne çıkardım.
    Teşekkürler ++

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    HÜCRESEL



    Gelelim Hücresel Kısmına.Eğerki operatörlerde kullandığınız Wifi ile arama aktif ise ,hücresel bu konumda saatlerce belki gün boyunca kullanmayıp arkaplanda kalacaktır.4g'nin çok pil tüketmemesi için 3g kısmına düşürmeniz yeterlidir.Ayrıca Hücresel'in altında bulun Wifi yardımını da deaktif etmeniz pilinizi korumaya yardımcı olur.


    Hocam ben şu kısmı anlamadım, wifi ile arama açık olunca cihaz sürekli hücresel açık gibi mi davranıyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EknCn

    quote:

    HÜCRESEL



    Gelelim Hücresel Kısmına.Eğerki operatörlerde kullandığınız Wifi ile arama aktif ise ,hücresel bu konumda saatlerce belki gün boyunca kullanmayıp arkaplanda kalacaktır.4g'nin çok pil tüketmemesi için 3g kısmına düşürmeniz yeterlidir.Ayrıca Hücresel'in altında bulun Wifi yardımını da deaktif etmeniz pilinizi korumaya yardımcı olur.


    Hocam ben şu kısmı anlamadım, wifi ile arama açık olunca cihaz sürekli hücresel açık gibi mi davranıyor?
    evet aynen öyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu günceldir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.