Şimdi Ara

iPhone Aktivasyon Sorunu ve Çözümü (Your Request Couldn't be Processed)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.. Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam özür diliyorum.. Uzun süre önce elime geçen iPhone 4 de yaşadığım aktivasyon sorunum sonunda çözüldü.. Bende benimle aynı sorunu yaşayan ve kafayı yemek üzere olan, cihazlarını ipod fiyatına satılığa çıkaran arkadaşlara yardımcı olmak için bu bilgilerimi paylaşmak. istedim. Benim telefonun AT&T ile sim kilitli olduğu için söyleyeceklerim tamamiyle AT&T cihazlarıyla ilgilidir..

    Sorun dışardan basit bir aktivasyon sorunu gibi görünsede iç perde de o kadar da basit değil.. Telefona sim kartı taktığınızda "Servis yok" hatası alıyorsanız, aktivasyon yapmak istediğinizde;

     iPhone Aktivasyon Sorunu ve Çözümü (Your Request Couldn't be Processed)

    yada "We're sorry, we are unable to continue with your activation at this time. Please try Again later, or contact customer care."

    uyarılarından birini iTunes'e bağladığınızda ise;

     iPhone Aktivasyon Sorunu ve Çözümü (Your Request Couldn't be Processed)

    yada "Activation request could not be completed. If the problem persists, please contact customer care."


    uyarılarından birini alıyorsanız ve hiçbir şekilde çözüme ulaşamadıysanız sizde benimle aynı durumdasınız. Bu yazımda sorunun kaynağından bahsedeceğim çözüme ulaşmak sizin seçiminize kalacak..

    Bu olay sim kilitli telefonu unlock yaptırmak istenildiğinde ortaya çıkıyor.. İngilizcem iyi olmasada yabınca bazı forumlarda yaptığım araştırmalarda bir kişinin söylediğine göre ki bu sorununu çözmüş, olay apple sunucularıyla alakalı.. Siz unlock için AT&T ye başvuruyorsunuz.. Fakat sonrasında unlock sürecinde bir şekilde telefonunuz Apple sunucularındaki cihazlar listesinden siliniyor.. Normalde cihazı iTunes'e bağladığınızda Apple sunucuları cihazın ID(IMEI) ve ICCID (sim kart numarası) kodları ile birlikte aktivasyon isteği alır.. Telefonunuzun ID'sinin bulunduğu listeye bağlı olarak sunucu hücresel ağlara bağlanmanızı sağlayan telefonunuza geri bir etkinleştirme kodu gönderir..

    Görünen o ki durum AT&T nin unlock sistemindeki bir aksaklıktan kaynaklanıyor ve telefon her nasılsa sunucu listesinden siliniyor.. Cihazınızı iTunes'e bağladığınızda sunucu ne cevap vereceğini bilmiyor ve yukarıdaki uyarılardan birini veriyor..

    Benim teorime göre de bu silinme da olayı ilk aktivasyonu yapılmamış cihazlarla ilgili.. Başka bir sitede de ilk aktivasyonu yapılmayan cihazların unlock yapılmak istenildiğinde Apple tarafından banlandığını okumuştum.. yada banlandığı sanıldığı..


    Peki nasıl çözeceğiz.. Açıkçası ben ingilizcem iyi olmamasından dolayı kendim arayarak uğraşamadım.. Yukarıda bahsettiğim sorununu çözdüğünü söyleyen kişiye ulaştım.. Oda belirli bir ücret karşılığında sorunu halletti.. ebay da iPhone Aktivasyon Error diye aratırsanız çıkıyor.. İngilizcesine güvenen ve ben tuttuğumu koparırım diyen arkadaşlar kendileri de uğraşabilir.. Bundan sonra nasıl bir süreç işliyor bilmiyorum.. Bu konuda da başka yardım edebilecek arkadaşlar varsa onlarında yorumunu alabiliriz.. Hayırlı günler..







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.