Şimdi Ara

Iphone 8GB ve 16GB Arasındaki Ekran Rengi Farkı !!!! (bariz görünen bir fark var)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
4.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tekrardan merhaba,

    8GB iphone'umu 16GB ile değiştirdim fakat eski telefonumu arkadaşıma satacağım için şu an ikisinede sahip durumdayım.
    Dün gece iki telefonu yanyana koyduğumda bir şeyi fark ettim. eski telefonum yani 8GB olanın ekran rengiyle 16GB olanın ekran rengi kesinlikle aynı değil!

    En belirgin olarak menüde telefon a tıklayıp Favori kısmına geldiğimde (o bölümde arka plan boş yani kimseyi eklemedim favorilere) inanılmaz bir renk farkı olduğunu gördüm.

    Bu renk farkına gelecek olursak 8GB olanın rengi diğerine göre daha beyaz(!) ve renk tonları daha mavi ye yakın. 16GB ta ise o bölümdeki renkler daha sarı ya yakın.

    yabancı bir kaç forumda araştırdım *3001#12345#* yapınca ekranınızın versiyonunu görebiliyormuşuz eğer versiyonda bulunan rakamlardan ilki "5" ise ekranınız değerliymiş(!) -kime göre-
    eğer "7" ise ekranınız farklı diğerine kıyasla daha kötü oluyormuş. kötü den kastım da versiyonu 5 olan bir iphone ile 7 olan bir iphone un parlaklık ayarını maksimum a getirip yanyana koyunca
    versiyonunuz 5 ise bariz bir şekilde daha parlak bir görüntüsü varmış.

    Herneyse benim problemim bu değil çünkü ikisininde versiyonu "7" fakat aralarında inanılmaz bir renk tonu farkı var. örneğin menü de aşağıdaki 4 butonun (telefon,mail,safari,ipod) arka planı 8GB ta gri tonlarında
    16GB'ta ise bu griler sarı tonlarına daha yakın bir renkte. Kesinlikle 8GB olanın ekran rengi daha güzel. hiç buna dikkat eden oldumu? yada acaba bana mı denk geldi böyle bir şey? pazartesi geri verip başka bi 16gb almayı düşünüyorum..







  • Peki seste bir fark var mı veya menü geçiş hızında?
  • hayır seslerde menü geçiş hızlarında hiçbir fark yok açıklayıcı olmasını için resmini çektim şimdi belki tam anlaşılmıyor ama ikisini canlı olarak yanyana koyup bakınca cok buyuk bir fark var gerçekten

     Iphone 8GB ve 16GB Arasındaki Ekran Rengi Farkı !!!! (bariz görünen bir fark var)
  • Hocam bunu karşılaştırırken ekran parlaklık ayarları aynı seviyedemiydi? Benim de ilk harfi 7 bu arada kötüymüş demekki.
  • Benimkide 7 harfi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Lammez11

    Hocam bunu karşılaştırırken ekran parlaklık ayarları aynı seviyedemiydi? Benim de ilk harfi 7 bu arada kötüymüş demekki.



    evet ikisininde parlaklık seviyeleri aynı. ikisinide en üste getirdiğimde parlaklıkları ikisininde aynı ama dediğim gibi birinin tonları daha mavi(8gb olanın) diğerininse daha sarı.
  • Sanırım bu RGB ayarıyla ilgili bişey. Dikkatli bakınca sağdakinin mavi rengi da baskın soldakinde de kırmızı öne çıkmış.
    bildiğiniz gibi ekran renkleri rgb den oluşur yani R red G green ve B blue bunların orantıları ekranın renk karakterini belirler.
    Yazılımsal bir sorun! olduğunu düşünüyorum.
  • yazılımsal derken? sizce restore yada 1.1.4 vs ye geçiş yapılırsa düzelmesi mümkün olabilir mi acaba ?
  • Yani yeni yazılımda bu farkı "sorun" olarak görmüşlerse düzelir. Yoksa kalır...Aslında düşünüyorum da 1.1.4 harici tüm versiyonları kullandım böyle bir renk farkına denk gelmedim....Şu an bunun lcd den de kaynaklı olduğunu düşünmeye başlıyorum....
  • 41. hafta üretimi ve 7 ile başlıyor benimde
  • üff sanki brightness sonuna kadar açıp kullanıyosunuz.. Aç sonuna kadarda gör bakalım 1 saatte bitsin pili. İşte orta seviyelerde filan benim brightness ayarı ve benimkide 7yle başlıyo.

    gereksiz bir ayrıntı...
  • 5 ile 7 arasındaki fark önemsizdir bencede asıl konuya gelecek olursa çektiğim resimde brightness ayarı ikisininde orta seviyede ki zaten sorun brightness ta değil renk sıcaklılığıyla ilgili (ve eminim kimse brightness ı sonuna kadar açıp kullanmıyodur)
  • solda 8gb sağda 16gb

     Iphone 8GB ve 16GB Arasındaki Ekran Rengi Farkı !!!! (bariz görünen bir fark var)
  • ya taktıgın seye bak cok dıkkatlı bakmasan gormezsın bıle tlf lar arasında 8 gb lıklarlada renk degısıklıgı var mesala ust tarafta bazılarında ısık daha fazla bazılarında daha az :) bole ufak tefek seylerı kafana takarsan kurtulamazsın 8 ıle 16 nın tek farkı hafızası o kadar :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aslan001

    ya taktıgın seye bak cok dıkkatlı bakmasan gormezsın bıle tlf lar arasında 8 gb lıklarlada renk degısıklıgı var mesala ust tarafta bazılarında ısık daha fazla bazılarında daha az :) bole ufak tefek seylerı kafana takarsan kurtulamazsın 8 ıle 16 nın tek farkı hafızası o kadar :)




    şimdi resimlerden gördüğünüz kadarıyla takma diyosunuz ama cidden normalde baktığınızda gözle görülür bir fark var ve gerçekten 8 e kıyasla ekran çok kötü gözüküyor.
    resimde bu kadar belirgin görülmüyor bu maalesef ama inanın aşırı bir renk farkı var

    neyse konunun uzamasının bi manası yok belki aynı problemle karşılaşan yada bunun giderilebilecek bir çözümünü bilen vardır dye paylaşmıştım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garfitr -- 2 Mart 2008; 15:56:34 >




  • Aynı şey benim 8gb'lık iphone'um ile kuzenimin 8 gb'lık iphone'u arasında da var, 16gb farkı değil, benimki mavimsi bir tonda, onun daha çok sarıya yakın.. Ben ilk çıktığı dönemlerde sahip oldum o ise çok sonra edindi sanırım üretim dönemlerinin farklılığından kaynaklı.. LCD panel üreticileri de farklı olabilir..
  • çok sonra dediği 1 ay bilemedin 2 ay...
  • İkisi yanyana dururken farkı kolay hissedersin ama birini bir süre diğerini görmeden kullandın mı hemen alışırsın.
  • bu arada daha parlak görünen benim telefonum ve daha mavi tondaki karanlık gözüken kuzenimin(bynedim) telefonu var şu an elimizde ikimizinde LCD seri kodu 7 ile başlıyor.. demekki panel olayı değil bu?!
  • sizinki de aynı yani birisinin ekranı daha mavi/beyaz diğerininse daha sarı. ama kesinlikle mavi/beyaz ekran daha canlı, güzel duruyo
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.