Şimdi Ara

İphone 6'dan iphone SE'ye geçilirmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
2
Favori
825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar. Yaklaşık 3-4 yılda bir telefon değiştiririm ama bi fırsat denk geldi. Muallakta kaldığım bir konu var fikrinizi almak istiyorum. 8 ay daha garantisi olan iphone 6 64gb telefonumu satıp dubaiden gelen bir arkadaşıma iphone SE 64gb getirtmek akıllıca olurmu? 5 kasası heryönü ile hoşuma gidiyor ama büyük ekrandan küçüğüne geçince hayal kırıklığı yaşanırmı? Yada alışılırmı? Fikirleriniz nedir?

    6yı satın alırken bile 5s de aklım kalmıştı yine benzer çelişkideyim! Teknolojimi ekran genişliğimi!

    Son olarak 6nın 2.el fiyatına denk geliyor SE



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karasew vasilli -- 29 Haziran 2016; 19:54:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 6 dan 5se'ye geçilmez. Ekran çok küçük gelecektir.
  • Ben note 3 kullanıcısıydım.1 haftadır ıphone se modelini kullanıyorum.Ekran küçük geliyor, zamanla alısırım diye düşünüyorum , onun dışında memnunum.Senin beklentilerinle alakalı,ekranı büyük telefonun taşıması erkek için zor bence.Se modeli bu açıdan rahat.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçilmez bence hocam, yukarıdaki arkadaşın dediği gibi ekran baya küçük gelecektir. Bir de ne bileyim kasa 2012'nin kasası olduğu için (iPhone 5) daha alt modele geçmiş gibi hissettirebilir.

    Bu arada 5SE değil direkt iPhone SE.
  • bal gibi geçilir bende yakında kısmetse geçeceğim zaten geçme amacım 6 nın ekranı büyük geliyor tek elle kullanamıyorum ve yeni hızlı cip ile ios 9 daha stabil 1,5 yıl daha uzun kullanabileceksin 6 ya oranla.
  • İphone 6 vs iphone se yazıp izlersen YouTube a o kadar ufak bir fark için o telefona geçmenin ne kadar mantıksız olacagını kavrarsın büyük ve canlı ekran oyun keyifi iphone 6 > se

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,kağıt üzerindeki verilere aldanmayınız elinizdeki cihaz android değil gözle görülür bir zayıflama olmayacaktır 6 kullanmaya devam edin 64gb demişsiniz mis gibi.. Büyük ekran keyfi farklıdır. Şahsi görüşümdür katılır veya katılmazsınız SE'nin C gibi üvey evlat olduğunu düşünüyorum. 6 daha premium hissi veriyor şahsıma. Sevgiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar teşekkür ederim ilginiz için. arkadaş almış bile telefonu sağolsun. şuan ki telefonuda babam alayım dedi artık hayırlısı diyeyim. ilerleyen zamanlarda yorumlarımı eklemeye çalışırım artık bakalım iyimi oldu kötümü ortaya çıkar.
  • karasew vasilli kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun ne diyelim hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SE hakkında fikirlerini bekliyorum ben de aşırı merak ediyorum.
  • hızı ne olursa olsun ekran olarak memnun etmez
  • Note3 ten 5s e gectim sadece ilk gun zorlandim oda klavye yuzunden ki parmaklarimda kalindir simdi 4 hafta falan oluyor neredeyse hatasiz ve seri yazabiliyorum. Resimlere bakarken biraz garip oluyor ama kullanissiz degil tabiki. Haberleri cok rahat okuyorum maillara rahat bakiyorum. Bunlarin disinda browser kullanimi cok rahat hatta kucuk ekranda daha pratik araba kullanirken bile cok seri sekilde isimi hallediyorum. Note3 varken birini aramak icin kenara cektigimi bilirim. Sunuda ekleyelim bence 5 kasalar ve SE kasasi iphone u iphone yapan tasarima sahipler. Buyuk ekran istedikten sonra note serisi kullanmak daha mantikli. Coklu ekran,kalem vs bunlarla guzel oluyor buyuk ekran. Tasarim+stabilite+kolay kullanim icin 5,5s,SE mantikli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nuvo' -- 13 Temmuz 2016; 8:49:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük ekrana alışan birisi için küçük ekrana alışmak zor gelecektir. 6S+'da mesaj yazmaya ve kullanmaya alıştığım için diğer küçük ekranlı telefonlarla 40 saatte bir yazı veya mail yazamıyorum. Tavsiye etmem.
  • sonuç : bir kaç haftadır telefonu kullanıyorum. gayet güzel açıkcası zorluk da çekmedim alışma konusunda. önceden mesaj yazarken arada yanlış harfe basıyordum şimdi o arttı. bazen geriliyorum birşey yazarken. cebimde telefon yokmuş gibi çok rahat ettim ayrıca iki el kullanmak zorunda da kalmıyorum. özet geç diyenler için : iyiki geçmişim.


    bu arada: LTE ve şebekede mi sorun var yoksa telde arızamı var bilemedim. darbe girişiminden beri hiç full çekmedi telefon ve genelde de LTE de değil 3G de yayın alıyor..
  • herkeste burada kesin teşhis koymaya çok meraklı. yok kesin küçük gelecektir, %100 küçük gelecektir falan gibi. nasıl bu kadar emin konuşuyorsunuz anlamadım kaldı ki bu alışkanlık meselesidir muhakkak başta küçük gelir ama sonra alışmaya başlar insan. fikir verin ama böyle çok bilmiş bi şekilde kesin tanı koymaya çalışmanız çok komik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun hocam. SE 6s den bile hızlıdır aynı işlemciye rağmen. Çünkü ekranı daha küçük olduğundan işlemci daha fazla hızlı iş yapabiliyor.6 ile SE arasında baya bir fark var . SE ekran küçük gibi görünebilir ama geçince en fazla 1 haftaya alışıyor insan. Hayırlı olsun tekrardan güzel günlerde kullanın.
  • Teşekkürler...sanırım büyük ekrana ihtiyaç duyacağım işler yapmıyorum telefonda o yüzden de rahat ettim. oyun oynamıyorum.. facebook ve internette de zaten sıkıntı yok.
  • Bende geçmeyi düşnüyordum fakat büyük ekrandan küçük ekrana geçince çok kötü oluyor
  • Büyük ekrana alışmak nedir yahu bunuda hiç anlamadım. Kocaman tepsi gibi telefonların neresine alışalım. Taşınmıyor bir kere, cebe sığmaz, ağır ve tek elle kullanım diye bisey yok. Büyük ekran kullananlar alıştıklarını sanıyorlar ama aslında hepsi eziyet çekiyor haberleri yok. Çünkü kullanım ihtiyaçlarını bilmiyorlar daha. Büyük ekran olunca daha iyi sanıyorlar. Halbuki hepsi pazarlama taktiği. Bunlarda o taktigi yutmuşlar. ilk başta 3.5 inc iphonelar varken dibimiz düşüyordu sonra 4 inc olduki bence ideal boyut budur. 4 ve 4.5 inc arasi idealdir. Ben birazda bu nedenden dolayı 6S satıp SE aldım. Çünkü belli bir boyuttan sonra artik "compact" olma esprisi kayboluyor ve cihazı taşımak kullanmak falan sıkıntı yaşatıyor.

    Samsung, LG falan gibi şirketler baktılarki IOS gibi kendilerine ait bir sistem ve platform geliştirmeleri hem maliyet hemde zaman olarak piyasada geride kalmalarına neden olacak, elleri mahkum android kullanmaya başladılar, ve sonra gösterişli ve büyük ekranlı telefonlar üreterek pastadan pay almaya başladılar. Halbuki kullanıcı deneyimi umurlarında bile değil. İhtiyaçlar kullanım kolaylığı vs bakmıyor insanlar, büyük ve güzel ekran gördümü hemen ağzının suyu akıyor herkesin. Ama yemeyin be kardesim bunun sonu yokki o zaman tablet taşı yanında yada led tv falan taşı. İdeal boyut 4 - 4,5 inc falan işte, daha ne görmek istiyorsun telefon ekranında bu kadar büyük görmek istediğin ne anlamıyorumki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hız olarak gundelik kullanımda çok buyuk bir fark anlamassınız 6 ya se arasında. 6 kullandıktan sonra se. Ufak gelebilir bence geçilmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.