Şimdi Ara

iPhone 5S > Kamera lens parlama sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, iPhone 5S'de belki uzun süredir olan ama fark etmediğim bir sorunu fark etmiş bulunmaktayım. Sorunum fotoğrafda ki lenslerin fazla parlaması mesela gündüz çekilen bir fotoğrafda güneşin yada gökyüzünün kameranın yüzünüzü görmesine engel olması gece çekilen fotoğraflarda ise ışıkların yine belirsiz bir şekilde çıkması. Başka bir arkadaşımda iPhone 5S kullanıyor ve böyle bir sorun yok ve başka bir arkadaşımda 5 var onda da böyle bir sorun yok. Ön ve arka kamerada yaşıyorum bu sorunu acaba IOS ilemi alakalıdır yada donanımsalmıdır bilmiyorum. Donanımsal ise hem ön hem arka da olması biraz tuhaf gibi.

    Bilgisi olanlar lütfen yorum atabilirler mi?

    Aşağıda gözüktüğü gibi 5S ile çekilenin lensinde tuhaf bir parlama var avizenin ortasında şerit çıkmış gibi gözüküyor.
    iPhone 5 görüntüsü: iPhone 5S > Kamera lens parlama sorunu?
    iPhone 5S görüntüm:  iPhone 5S > Kamera lens parlama sorunu?







  • Aynı şeyi az önce yaşadım. Hatta kamerayı sildim falan iz falan olmuştur diye ama alakası yok. Bu neden olur ki?
  • odaklama sıkıntısı gibi duruyo

    foto cekmeden once ısıgın ustunde parmagını basılı tutup bekleyerek bi dene af kilidi icin o zaman odak merkezindeki ısıga gore resmin parlaklıgını ayarlıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SimoneKSK

    odaklama sıkıntısı gibi duruyo

    foto cekmeden once ısıgın ustunde parmagını basılı tutup bekleyerek bi dene af kilidi icin o zaman odak merkezindeki ısıga gore resmin parlaklıgını ayarlıyor.

    AF kilidi bayağı işe yaradı hatta sorunum sanırım çözüldü. Bir sorum var AF kilidini aktif ettiğimde tüm uygulamalarda aktif oluyor mu yani bir daha denediğimde gerek var mı tekrar aktif etmeye falan?

    Teşekkür ederim.
  • af kilidi sadece cektiginiz fotoda siz aktif ettiginizde cıkar onun dısında kamera uygulamasından cıktıgınızda odak merkezi tekrar sıfırlanır. sorunun cozuldugune sevindim bu arada
  • Arkadaşlar sorunum devam ediyor, gündüzleri arkamda güneş varken yada herhangi bir ışık varken ön kamera yüzümü çekmesi gerekirken güneşi yüzüme getiriyor gibi oluyor. Henüz çözebilmiş değilim, son çare Apple Store'dan randevü falan bakacağım sanırım. Önerisi olan varsa belirtsin lütfen ayrıca henüz format atmadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.