Şimdi Ara

iPhone 5s çok şarj yiyor Yardımm !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar

    2-3 gün önce sarjım tamamen bitip telefon kapandıktan sonra araç kitinden sarja taktım lakin telefon çok ısındığı için sarjdan çıkardım(patlama yapmasından korktum o derece). Daha önce böyle ısınma yapmamıştı. Daha sonra herhangi sıkıntı olmadan evde prizden şarj ettim. Ne olduysa oldu. o günden beri telefon dikiş tutmadı. Günde 3 kere şarj etmeye başladım. Örneğin yarım saat müzik dinlerken önceden max %5-6 şarj giderdi şimdi %20 leri buluyur. Aynı şekilde diğer uygulamalarda da öyle 4 kata varan bir artış var. Apple destekle konuşup yazılımsal bir sıkıntı olduğunu söylediler. Beraberce telefonu onların yönergeleri altında canlı canlı tamamen sıfırlayıp yazılımı sıfırdan yükledim. Lakin sorun aynı şekilde devam ediyor. Pil durumumda onların söylemesine göre %92 gibi bir oranla muhteşemmiş.

    Daha önce böyle bir sorunla karşılaşan var mı? Nasıl bir çözüm üretebilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.

    not: Arka plan uygulama yenileme her zaman kapalı, konum servisleri uygulama kullanırken açık sadece, 3g kullanıyorum, pil programı %80 den sonra sürekli açık, ios 9.3.1. yani telefon içinden mümkün olduğunca az şarj yemesi için herşey yapılı.







  • Biz yıllardır günde 3 kere şarj ediyoruz. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorundan muzdaribim hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.5 senelik swap iPhone 5 var durum aynı büyük ihtimalle iOS sürümünden yoksa pilde sıkıntı var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm 5s'ler böyle..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanım şeklim aynı her zaman yaptığım şeyleri yapıyorum, önceden rahat bir günü çıkartıyordu. Bir anda olması beni kuşkulandırdı. Tekrardan apple ile görüşücez. Olmadı batarya değişimi aldırmaya çalışıcam. Garantisi devam ediyor.
  • Cihaz voltaj düzensizliğine denk geldiyse entegresi arızalanmış olabilir. Genelde araba ve kalitesiz power banklardan kaynaklanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple teknik servisine gidin bence bataryanın ömrü dolmuş olabilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zahidow

    Cihaz voltaj düzensizliğine denk geldiyse entegresi arızalanmış olabilir. Genelde araba ve kalitesiz power banklardan kaynaklanıyor.
    Muhtemel olabilir. Çünkü arabaya takmıştım. Daha önce sürekli kullanıyordum. Kullandığım ürünlerde kaliteli ve orjinal. Aynı şekilde powerbankta kullanıyorum. Onuda uzun araştırmalar sonucu almıştım. Mümkün olduğunca telefona en uygun ürünleri kullanmaya çalışıyorum. Artık bu saatten sonra randevu bulabilirsem apple store götürüp orada çözüme kavuşturmaya çalışıcam.
  • Ana sebep 4.5G

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mithri kullanıcısına yanıt
    telefona format Tat sıfırdan yükle düzelmezse yapacak bişey yok.
    kapasitesi o kadar
  • Germiyanlı kullanıcısına yanıt
    4,5 g ile alakası yok. 3g de ikende sömürüyor
  • 4,5 g kullanmıyorum zaten 3 g rahatlıkla yetiyor. Ayrıca apple telefon destekli formatladım. Yeni iphone olarak kurulum yaptım lakin yine çözülmedi. Biraz önce tekrar konuştum telefon desteği ile yapılacak herşeyi yapmışız sistem raporunda yazılımsal sıkı yı yokmuş randevu alıp appstore a götürmemi söylediler. Randevu alıp daha doğrusu alabilirsem gidip orada bakıtıcam. Daha sonra güncelleme yaparım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar tekrardan. Genius Bar randevumdan sonra güncelleme yapacağımı belirtmiştim. Bugün Akasya AVM'de bulunan Aplle Store'da görüşmeleri yaptık. Cihaz taramasında yine yazılımsal sorun dışında herhangi bir sorunla karşılaşılmadı. Batarya %89 seviyesinde ve 570 tam şarjlı olarak iyi durumda olduğu söylendi. Kendimde sistemden gördüm. Bir hafta önce cihazı itunes üzerinden sıfırlamama rağmen hala belli başlı( özellikle snapchat, instagram, twitter) uygulamalarda yaşanan çökmeler yazılımsal bir hata doğuruyormuş ve biz farketmesekte bu çöken uygulamalar yarı çalışır vaziyette işlemlerine arka planda devam ediyormuş.(Bana baştan savma sebepler olarak geldi) Ayrıca kesik simkart kullandığımdan dolayı telefonun şarjda ısınması ve çok şarj yemesi bundan da kaynaklı olabileceği söylendi.

    Şöyle ki kesik simkartlarda metal kısım telefonun metal aksamı ile temas halinde olup elektromanyetik bir sürtünmeyle telefonun anakartı, radyo frekans alıcıları gibi temel donanımlara zarar verebilme hatta kullanılmaz hale getirme yetisine sahip olduğu söylendi. Bu sebepten cihazın stabilitesi bozulup daha fazla zorlanma yaptığı için şarj kaybı bundan kaynaklı olabileceği söylendi.

    Cihazı tekrardan yeni bir iphone olarak kurulum yaptık lakin sistemde çökme yaşanan uygulamaları kurmadan denemem sonucunda yine sorunum devam ediyor. Şu anda ilk işim sim kartı değiştirip bir 10 gün kadar deneme sürecine sokucam cihazı. Eğer ki sorun devam ederse bana yine yol göründü.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.