Şimdi Ara

IPhone 5s Amerika'dan mi Turkiye'den mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar. İki sansim var iphone almak icin. Biliyorsunuz vergiler yuzunden fiyat epey yukseliyor turkiye'de. Ote yandan dolarin yukselmesinden dolayi amerika da eski cazibesini kaybetti nerdeyse. Turkiye'de biraz takiple 1900 e bulunabiliyor 5s ler. Yani amerikayla fiyat farki 300 lira diyebiliriz. Fiyat avantaji disinda, urun kalitesi olarak da daha kaliteli partiler orada satiliyor diye biliyorum. Bunun disinda sanirim apple storedan faydalanamiyor amerika'dan alinan urunler(turkie'de). Aslinda turkiye'den almaya karar kilmistim fakat bozulan urunleri, yine bozulup, tamir gorup, kasasi yenilenen urunlerle degistiryorlarmis diye okudum. Bu cok negatiflik katti turkiye'den alma dusunceme. Son yazdigim olay hakkinda net bilgisi olan var mi? Sizlerin gorusleri nasil bu konuda? Fikirlerinizi ve bilgilerinizi paylasirsaniz sevinirim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ohann -- 3 Haziran 2014; 12:42:21 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >



  • ohann O kullanıcısına yanıt
    Hocam amerika ile tr arasında 300 tl fark sence ;
    1 yıl yerine 2 yıl garanti icin
    Apple Store da birebir ürün degisimi ve destegi almak icin
    Pasaportu kaydı vs ile uğraşmamak icin
    Satacaginiz zaman daha az zarar etmeniz icin deger ise yerli menşeili alın

    Birde Apple Store da degisim yapılan makinaları kullanan alan arkadaşların yorumlarına bakarsanız ürünlerin 0 olduklarını teyit etmiş olursunuz
    Tabi birde cennet vatanımız icin ödediğiniz kutsal vergilerde cabası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boatswain -- 12 Mayıs 2014; 22:06:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ohann O kullanıcısına yanıt
    Garantili olup bir aksilik olduğunda en azından swap ile değişmesi(değişen cihazların swap olup olmadığını bilmiyorum, sizin dediğiniz şey üzerinden konuşuyorum sadece), burada garantisiz olup 1 yıl içerisinde Amerika'ya göndermeden de garantiden faydalanamama durumundan çok daha iyidir. Ki ülkemizde garanti de mecburen iki yıl. Amerikadaki bir yıllık garanti süreci içerisinde size değişim için getirilen yeni cihaz kaliteli, buradaki kalitesiz diye bir şey yok.

    Ayrıca emin olduğum bir nokta da var, kesinlikle ama kesinlikle kalite düzeyi olarak sınıflandırılmıyor cihazlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1450-1500 TL gibi bir miktara denk geliyor ABD'de kontratsiz 16gb modeli, Turkiye'de Apple garantili urunler 2,000 TL civari. (havale ile kendi sitelerinde 2063) Gucum yetiyorsa ben olsam Turkiye'den alirdim olasi bir sorunda ugrasmamak ve 2. el piyasasi acisindan.
  • Amerika cihazlarının ses çıkışı daha güçlü diye biliyorum.En son davadan sonra apple avrupa cihazların sesini azaltmıştı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerika cihazların garantisi burda geçmiyor zaten öncelikle onu belirtelim. Fakat fazla para verip tüekiyeden alanlar garanti hizmetinden özelikle swaplanmış cihazdan memnun değil, ben olsam hangisi ucuzsa ordan alırım. İphone 6 çıkacak gene amerikadan alacağım her sene amerikadan alacağım çünkü daha ucuz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karti

    Amerika cihazların garantisi burda geçmiyor zaten öncelikle onu belirtelim. Fakat fazla para verip tüekiyeden alanlar garanti hizmetinden özelikle swaplanmış cihazdan memnun değil, ben olsam hangisi ucuzsa ordan alırım. İphone 6 çıkacak gene amerikadan alacağım her sene amerikadan alacağım çünkü daha ucuz.

    Cihazi degismis olup memnun olmayan kim var merak ettim simdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vatov kullanıcısına yanıt
    Hocam forumda konusu cok var bende degistirdim ametikada memnunum ama turk insani memnun olmuyor iste.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karti

    Hocam forumda konusu cok var bende degistirdim ametikada memnunum ama turk insani memnun olmuyor iste.

    Aynen bizimkiler iphone 5 gotururse 5s ister 4s goturur bu eskidi bari 5s verin der doyumsuz milletiz sifir cihaz verilir neden sarj aleti yok kulakligi yok der bir baskasi madem bu telefon bozuk bu bende kalsin siz bana yeni bir telefon verin diyen bile cikabilir

    Benimde cihazim degisti baya memnunum yeni cihazimdan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Vatov kullanıcısına yanıt
    Haklisin dostum walla bizim milleti memnun etmek cok zor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beni tek endiselendiren olay cihaz degisiminde sifir cihaz vermemeleri. Yani dusunsenize ben cihazi aldim, 1 hafta sonra kusurlu cikti diye goturdum. Yepyeni cihazi alip, bana daha eski fakat sifir gibi gorunen ve hatta sorunu olmayan ama eski bir cihaz verecekler. Apple'i arayip bu konuyu netlestirmeye calisacagim. Swap: yani kutusuz urun ama sifir urunse tabiki skinti olmaz ve turkiye'den almak daha mantikli olur. Son olarak paralel ithalat cihazlarinda sorunsuz degism oluyor mu peki? Bilgisi olan var mi acaba?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkiye cihazi daha iyi olacaktir.
    Zaten pasaport kaydiydi falan aradaki fark 150-200'e iniyo bide onun icin uyumlu adaptoru falan alinca 100-150 fark oluyor onuda 1 yil garanti icin verdigini say en azindan bir sorun oldugunda hemen swap cihaz veriyorlar

    2 yil boyunca sikintili oldukca degistirirsiniz. Suanda swap cihazimda sorunlar var cumartesi pazar gidicegim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumdan takip ettigim kadarıyla Zorlu Center'da açılan apple Store, Amerika'dan alınmış telefonlara servis hizmeti sağlamıyor. Apple'ın Turkiyeye mağaza açması, genel olarak insanların apple in sağladığı teknik servis imkanlarından memnun kalmaları sonucu ile, ürününüzü Amerika'dan ALMAMANIZ yönünde karar vermenizi tavsiye ederim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangisi ucuza gelirse onu al mesele haftasonu vatanda 1899 tl di. O alınabilirdi ama tutupta 2150 ye alınmaz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaslar. Az evel apple'i aradim. Bilincli, Duzgun konusan ve yardim etmek icin cabalayan bir arkadas cikti. Her ne kadar bilgili oldugunu gostermek icin susmasa dahi, yine de guzel bir konusma gerceklesti :) netlesen konular ise:
    - degistirilen cihazlarin sifir olusu ki apple'in oteki turlu hareketi yapacagini aklim almiyordu zaten,
    - paralel ithalat cihazlar ise cihazin menşeine gore degisiklik gosteriyor garantileri. Yani ancak avrupa ulkelerinden alinan cihazlarin garantisi gecerli ulkemizde,
    - 2 yil apple garantisi var ki bu zaten bilinen bir sey...

    Tum bunlari topladigimizda, 2 yil garanti ve ust duzey destek icin fazladan 300 kusur lira vermek mantikli. Her ne kadar vergilerin ulke hayrina degil, birilerinin kendi ceplerini doldurmak icin aliniyor olduguna inansamda (bilsemde)... Bunun disinda ileride yeni cikan iphonelar icin degisim kampanyasi da olacaktir. Cihazi getir, ustune sukadar ver, yenisini al gibi. Velhasil turkiye icin karar kildim. Yorumlar icin tesekkurler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.