Şimdi Ara

Iphone 5 Wifi Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
12.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Iphone 5i İstanbul Bilişimden 15 Aralıkta aldım.
    Şu 2-3 gündür bir problemle karşı karşıyayım ve sizlerden bu durumla karşılaşan var mı çözümü nedir yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
    Telefonun wifi çekimi acayip derecede düştü, routerdan 3 metre uzaklıktan sonra ağa bağlanamamaya ve hatta gçrememeye başlıyorum.
    Çekim gücü full veya fulle yakın olmasına rağmen bağlanmaya çalıştığımda Unable to join network hatası veriyor, yakınına gittiğimde bağlanabiliyorum.
    ISO 6.0.2 zaten ben cihazı almamdan önce çıktığı için aldım alalı 6.0.2de kullanıyorum bilmioyrum bu versiyonla mı geldi bu problem
    Zaten versiyonla alakalı olsa da neden 2-3 gündür baş göstermeye başladı, başından beri bu problemi yaşıyor olmalıydım diye düşünüyorum.
    Donanımsal olsa yine başından beri böyle olurdu diye düşünüyorum.
    Yazılımsal olarak wifiyi yavaşlatacak veya önerilmeyen (jailbreak vs. gibi) herhangi bir işlemde yapmadım.
    İstanbul Bilişim teknik servisi aradım bugün onlarında bu durumla alakalı bildikleri bir sorun yokmuş, getir bakalım dediler.
    Ama ben henüz 1 ayını doldurmamış telefonu servise götüresim gelmiyor, 6.0.3 ümü beklesem sorunun muhtemel çözümü için bilemedim.
    İnternetteki bu durumla alakalı yaşanan sorunlara getirilen çözümlerin (kendi yapabileceğim) hemen hemen herşeyi denedim. (Hard reset,network reset, reboot,Http Proxy-Auto, Forget Network vs.. gibi)

    Bu durumla karşılaşan birileri varsa yardımlarını rica ediyorum.







  • 6.0.2 bu hatanın giderilmesi için çıkarıldı ama hala devam ediyor.6.1'i bekle derim.
  • Bu konu ile ilgili onlarca baslik var, benim gorebildigim kadariyla herhangi bir cozume ulasmadi.

    6.0.2 iPad Mini ve iPhone 5 icin WiFi sorununu cozmek uzere cikarildi (Apple bizzat acikladi surumun getirdigi yeniliklerde)
    Ancak hem WiFi sorununa cozum olmadi, hem de batarya problemleri ortaya cikti, sarj eskisinden daha hizli bitiyor denildi 6.0.2 ile.

    6.0.2'den sonra 6.1 Versiyon gelecek, herkes bir cok probleme cozum olacagini bekliyor ancak zaman ne gosterir bilinmez.
    Direk olarak sadece iki urun icin ve WiFi sorununu cozmek icin cikarilan 6.0.2 versiyondan baska duzeltmek icin ne yapilabilir bilemiyorum, ben pek umitli degilim.
    Ama sevk kirmak da istemem, sonucta bir yazilimla nelerin degisebilecegini bunca zamandir goruyoruz.

    Arzu ederseniz 6.1 cikmasini bekleyin.


    Ben anti-istanbul bilisim'ciyim hic alisverisim olmasada firmanin calisma mantigini ve insanlarin tepkilerini duyduktan sonra.
    Keske Turkcell'den vs. alsaydiniz da direk degisim yapsalardi (degisim cihazi da problemli cikabilir, iPhone 5'lerin bir cogunda var cunku bu problem)
    Tum dunyanin bildigi bir sorunu Istanbul Bilisim servisinin bilmiyor olmasi kendi servis kalitelerine yakisan bir tutum ve davranistir zaten, baskasini beklemem.

    Eger wifi problemi sizin icin cok buyuk bir problem degilse (simdilik), 6.1'i bekleyin isterseniz, 6.1 ile de sorun cozulmezse 1 aylik sure icerisinde ilgili islemlere baslamak durumundasiniz.

    http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/862.html

    Kanunun 4. maddesini okumanizi tavsiye ederim.

    (Muhtemelen yenisini istersiniz diye dusunuyorum) Yenisini istemek icin Istanbul Bilisim'e mi verirsiniz, yoksa Istanbul Bilisimden aldiginiz telefonun Garantisi baska firmada midir, oraya mi verirsiniz bilemiyorum, ancak herhangi bir talepte bulunmak isterseniz 1 aylik surenizin sonlarina yaklasmis oldugunuzu unutmayin.

    Telefonu verirseniz de gerekli bilgileri toplayin, ne yapmak istediginize karar verin, servis formunu saatine tarihine bakarak alin, forma sizin yazabileceginiz bir yer varsa siz yazin sunu talep ediyorum diye, formu dolduranlar yaziyorsa kendi talebinizin formda yer alip almadigina dikkat etin, tum dunyada cok sayida iPhone 5'te ortaya cikan WiFi sorunundan oturu 1 aylik yasal surem icerisinde jelatini onumde acilmak uzere yeni, sifir ve kutulu bir cihaz istiyorum falan seklinde talebinizi forma yazdirip telefonu teslim edin. Haklarinizi bilin ve savunun ki oradakilerin laf kalabaligi ile he olur diyip ortada kalmayin.




  • İstanbul Bilişim konusunda aslında ben de çok tedirgindim ama bir anda alasım geldi en uygun orası olduğu için kendimi mağazada buldum :)
    Telefonun servisine kendileri bakıyormuş onu dün öğrendim.
    Problem benim için önemli bir sorun belki de ilk başından beri bu şekildeydi bilemiyorum evdeki router ı da bu telefonu almadan hemen önce değiştirdiğim için hep onun wifi range i ile alakalı düşündüm sorunu işyerinde de aynı sorunu yaşağdığımı farkedince telefonda aradım suçu. Ki internette de araştırınca acı gerçekle yüzleştim.
    Umarım İstanbul bilişim kendilerinden beklemediğim ilgiyi gösterirler de üzerlerine düşeni yaparlar. Öğle arasında götürmeyi planlıyorum, bugün olmadı pazartesi götürürüm. Sonucu burdan paylaşıyor olurum.

    Apple bizi distribütörlerle başbaşa bırakması da ayrı üzücü bir durum. Apple.com dan IMEI girerek sorguladığımda garantimin 15 Aralıkta başladığını gördüm yani İstanbul bilişim bildirmiş sanırım satışını.

    Teşekkürler yardımlarınız için.




  • o dediğin sorun tam olarak bende yok ama odamda 3G açık olunca 3G ye geçiyor ama hücresel veriyi kapatınca tekrar wifi da kalıyor yanına geçiyorum wirellesin yanına gene tam olmuyor
  • şuan telefonlar arasındaki en yüksek bağlantı hızına sahip bi telefon böyle hatalar yarattığına inanasım gelmiyo :)
  • Ayın 11inde götürdüm dediğim gibi telefonu. Bakalım diyerek aldılar, değişim talep ettim hala bir ses seda yok.
    Sim kartı da iphone 5 e uyum için kesmiştim, eski telefonumu kullanmak için simi yenilemek durumunda kaldım.
    Hiç bir suçum olmamasına rağmen mağduriyeti yaşayan benim, bakalım sonu ne olacak...
  • Arkadaşlar telefonu dün değiştirdiler. Değişimde verdikleri telefonu da orda denedim onda da aynı sorun çıktı kendi wifilerine bağlanmadı. Başka bir telefon verdiler onda sorun çıkmadı.
    ama yeni verdikleri telefonda bile Servisin bulunduğu airport avmnin ortasında iphone 3gs 12-13 tane kablosuz görüyor iken iphone 5 3 tane görüyordu. Bunu söylediğimde iki telefonu karşılaştırmamam gerektiğini söylediler !!!! Ben de aynı markanın aynı model telefonunun 3 versiyon altıyla karışlaştırmamın ve hatta en az o kadar performans beklmememin neyinin mantıksız olduğunu sordum birşey diyemediler.
    Teknik servis olmaktan bihaberler, hatta son telefonu teslim ederlerken bile aslında benim sorunlu diyerek getirdiğim telefonda da birşey olmadığını hepsinin benim takıntımdan kaynaklandığın söyleyerek kendilerini gülünç duruma düşürdüler.
    Hatta yolda apple ın sitesinden teslim aldığım teleofnun imei ini sorguladığımda verdikleri telefonun kasımın 10unda aktifleştirildiğini gördüm. Yani verdikleri telefon dış görünüm olarak sıfır ama kullanılmış. Zaten içinde 6.0.2 yüklü, Normalde 6 ve 6.0.1 yüklü olması gerekiyor. Ama geri dönüp de itiraz edip deveye hendek atlatmaya hiç mecalim yoktu, lanet olsun dedim.

    Yine de değişim yaptıkları için o kadar da haklarını yemek istemem ama umarım bundan sonra hiç birşeyi istanbul bilişimden almak zorunda kalmam. Özellikle garantisine kendilerinin verdiklerinden !!!!




  • arkadaşlar iyi akşamlar;
    iphone 5 de wifi sorunum var,yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirim.
    cihazım wifi ağlarını görüyor full çekiyor fakat sadece modemin 1 metre yanında internete giriyor.uzaklaşınca bağlatı yok.ağı görüyor ama bağlantı kurulamadı diyor.
    ne yapabilirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tugayarik

    arkadaşlar iyi akşamlar;
    iphone 5 de wifi sorunum var,yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirim.
    cihazım wifi ağlarını görüyor full çekiyor fakat sadece modemin 1 metre yanında internete giriyor.uzaklaşınca bağlatı yok.ağı görüyor ama bağlantı kurulamadı diyor.
    ne yapabilirim

    ios son sürüme güncelle güncelledikten sonra ayarlardan ağ ayarlarını sıfırla sorun kalmaz. eğer hala o sorun devam ederse restore et.
  • Aynı sorun bende vardı. Gittim teleservice e verdim aveadan almıştım. Sonra dedimki bu telefon 3günlük tamir olmasını istiyorum. Onlarda bu sorunun yapılamadığını anlayınca direk yeni telefon verdiler. Bu tür durumlarda distirbitörle falan muhattap olmak lazım ben oradan bilgi edindim.1 ayı geçmemiş telefonlar Doa kapsamındamıymış neymiş. Senin yapcagın iş direk servise gidip tamir olmasını istemen. 2-3 haftaya yenisini vericekler.
  • ya arkadaşlar hani bi dünya reklam yaptılar iphone 5 in şöyle n teknolojisi var 2 kat hızlı wifi var diye bu ne rezllik ya 4s yada 3gs 6 tane ağ bulurken iphone 5 bir tane bile görmüyor.birkaç tane farklı iphone 5 denedim hepsi aynı saçmalık ya
  • Evet arkadaşlar yanımda olan 3GS ve 4 sürüyle wifi ağını görürken iphone 5 hiç görmüyor versiyon 6.1.3 donanımsal bir sorun mu var? ne yapsak?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: csahbaz

    Evet arkadaşlar yanımda olan 3GS ve 4 sürüyle wifi ağını görürken iphone 5 hiç görmüyor versiyon 6.1.3 donanımsal bir sorun mu var? ne yapsak?

    hocam donanımsal olduğunu sanmıyorum, kullandıkları chipset ile alakalı olabilir. söyle bir örnek vermek gerekirse yeni bir laptop aldım wirelessı 3 çekiyor yan yana koyunca eski laptopum 5 çekiyor, sonucta internete bağlanıyor donanımsal bir sorun olsa hiç bağlanmaz.

    yapmanız gereken başka bir iphone 5 bulup yan yana koyup karşılaştırmanız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theoki -- 7 Nisan 2013; 0:52:57 >
  • Merhaba
    geçen ay yutdışından 2 adet iphone 5 aldım.
    telfonu kullanmaya başladıktan bir süre sonra benim telefonumun wifi'sinin çok zayıf çektiğini gördüm
    modemle aynı odada benimki 1 çizgi zor çekerken kardeşiminki full çekiyo. üst kata çıkıyoruz
    kardeşim iphone 5 ile rahatlıkla internete girerken benimki ağı bile görmüyor.yan oda da benim telefon ağı görmüyor. ağ ayarlarını sıfırladım
    modem ayarlarına baktım ama sonuç aynı. Lanet olası telefonu almadan önce zaten sevmiyordum bi gazla
    almış bulundum birde böyle bir sorunla karşılaşınca iyice lanet ettim. Türkiyede iphone yetkili teknik servisi var mı ?
    bilen varsa yardımcı olabilir mi? korsan servislere vermek istemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yok_edicii -- 24 Nisan 2013; 1:47:13 >
  • sorunuma yardımcı olabilecek kimse yok mu ?
  • şaşırtıcı iphone 5 da böyle bir sorun olacağını hiç düşünmedim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: agaçe

    şaşırtıcı iphone 5 da böyle bir sorun olacağını hiç düşünmedim
    benim iphone 5 de çekmiyor 5-6 metreden sonra
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.