Şimdi Ara

İphone 3g mi İphone 2g mi??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
40.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 3 gündür araştırıyorum fakat bir türlü karar veremedim iphone 2g mi alsam yoksa iphone 3g mi? Arasında çok farklar yok benim iphone alma amacım wifi,gps,mp3 ve video uygulamalarını çalıştırmak..Hangisini almalıyım?



  • İphone'nun GPS özelliği Türkiye'de çoğu yerde çalışmıyor yamulmuyorsam.
    Çalışşsa bile internete bağlanıyor ve kontörler gidiyor.

    İphone'nun GPS dediği Google Maps.
    Symbian telefonlara bile atılabilen birşey.
    Ama yakında bir GPS aparatı gelecekmiş(Türkiye'ye) onla kontörler gitmeden girebiliyormuşsun.
    Bu aparat 2G dede çalışıyor.
     İphone 3g mi İphone 2g mi??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi valski -- 29 Eylül 2008; 8:45:19 >
  • 2G de sıfır olarak bulunsa kesinlikle 2G almanızı önerirdim ama böyle bi seçenek yok, 2G de 2.el almak durumundasınız eğerki sıfır ürün düşünüyorsanız 3G ye yönelin.


    quote:

    Orjinalden alıntı: kseckin

    Arkadaşlar 3 gündür araştırıyorum fakat bir türlü karar veremedim iphone 2g mi alsam yoksa iphone 3g mi? Arasında çok farklar yok benim iphone alma amacım wifi,gps,mp3 ve video uygulamalarını çalıştırmak..Hangisini almalıyım?
  • Arkadaşım o durumun aparatla ilgisi yok, kontör gitmesinin o aparat 2g de gps olmadığı için gps özelliği kazandırmak için 2g ye. Kontör gitmesinin nedeni google maps kullandığı için, tom tom v. gibi hazır haritalar yok o yüzden haritaları netten yüklüyor ayrıca rota çizemiyor. Ama tomtom şuan bir gps yazılımı hazırlıyor iphone için bu yazılımla kontörün gitmeden, hatta telefon bile çekmese gps kullanabileceksin, senin aradığın yerin kapısına kadar götürür...
  • iphone 3g nin fiyatı hem burada hemde dünyada çok yüksek amerikada zaten tek satılmıyo , iş gereği honkong a gidip geliyorm iphone 2g 420 dolar 3g 750 dolar bence 3g bu kadar para vermektense yurt dışından 2g almak daa mantıklı ,şimdi verirsin milyarı 6 ay sonra 4g cıkaraı bu apple
  • valla dostum, güvenilir birisinden 500 ytl verip 2g almak varken, iki katından fazla fiyat verip yeni 3g almak biraz enayilik gibi geliyor bana, yine de senin tercihin ama forumda uygun bir tane 2g düşürürsen kaçırma derim
  • ya arkadaşlar yapmayın yaa iphone 3g ile 2g arasoındaki farkı sadece iki kere kurcalama ile karar vermeyin bende ikiside var kessinlikle 3g diyorum sen bana güven 3g al ve sözleşmeli al sözleşmelilerdede internet paketi fazla olan bi kampanya seç sonra deymesin keyfine
  • 3g ile 2g arasinda benim bildigim goruntulu konusma disinda ne fark var ki?
    mediamarktta sordugumda yok dedilerdi ama.. acaba 3g 8gb ile 3g 16gbin arasindaki farki mi sordum :/
  • herkesin aklına 3g deyince görüntülü konuşma geliyor ama iphone 3g de görüntülü konuşma yok!!!!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: valski

    İphone'nun GPS özelliği Türkiye'de çoğu yerde çalışmıyor yamulmuyorsam.
    Çalışşsa bile internete bağlanıyor ve kontörler gidiyor.

    İphone'nun GPS dediği Google Maps.
    Symbian telefonlara bile atılabilen birşey.
    Ama yakında bir GPS aparatı gelecekmiş(Türkiye'ye) onla kontörler gitmeden girebiliyormuşsun.
    Bu aparat 2G dede çalışıyor.
     İphone 3g mi İphone 2g mi??











    bu aparat yalan oldu taa 9 ay önce çıkacaktı çıkmadı hala bekliyoruz. çıksa %99 alcam bu aletten




  • Bir kere Türkiyede 3G hizmeti yok, ayrıcı bir çok dez avantajı var bu telefonun.Servisleri bile yetersiz olacak. Bence 2 kere düşünün öyle karar verin iphone için. Ayrıca kullanamayacağınız teknolojiye neden boşuna dünya kadar para verelim?!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dasdaradag -- 15 Ekim 2008; 12:32:13 >
  • Temiz ve kayıtlı bulabilirsen 2G al derim. Hem cebin zarar görmez hemde 3G Türkiye'de oturana kadar arasındaki farkı hissetmezsin. Diğer önemli fark ise GPS. GPS Türkiye'de çalışmıyor yalnış bir cümle. Çalışıyor ama şu anda GoogleMaps üzerinden yol çizemiyorsunuz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mbbatu

    herkesin aklına 3g deyince görüntülü konuşma geliyor ama iphone 3g de görüntülü konuşma yok!!!!
    +1453
  • ne zamn biticek 2-3g tartısması yaa oooo :D
  • ARKADAŞLAR HALA 3G YE GÖRÜNTÜLÜ KONUŞMA DİYOSUNUZ VE SONRADA 2 CİHAZ ARASINDA FARKLILIK YORUMU YAPIYORSUNUZ. ŞUNU BELİRTMEK İSTERİM EGER TÜRKİYEDE EDGE İÇİN KONTÖR MUHABBETİ YAPIYORSAN KESİNLİKLE 3G Yİ ALMA ÇÜNKÜ SENİN Bİ İŞİNE YARAMAZ.. EDGE DEN DAHA PAHALI OLACAGI KESİN, GPS OLAYINA GELİNCE TÜRKİYEDE İPHONE İÇİN GPS DESTEGİ VEREN Bİ YAZILIM YOK VE GELİŞTİRİLDİGİNİ BELİRTEN Bİ DÖKÜMAN BİLE YOK. ANLAYACAĞIN İNTERNET, MÜZİK, FİLM, OYUN, DİYOSAN FARK ETMEZ 2G-3G HANGİSİ UYGUNSA FİYATDA SEN ONU AL ÇÜNKÜ ŞU DURUMDA (SERVİS SAGLAYICI BAKIMINDAN) KARŞILAŞTIRILACAK Bİ ÖZELLİK YOK.
  • uzar gider bu konuuuuuu 3G sadece arkasındakı o muhtesem kapak benı etkıledı o kadar baska bısıyı yok yanı bide hafif :D
  • benim 2 g de beğendiğim ekran kalitesi ve arka kapağın alüminyum olması. 3g olanın avantajı, 3g olması, kulaklık girişi ve gps tabi birde garantili olması.
  • Teknolojide yenilikler her zaman iyidir. 3G almanızı öneririm...
  • Arkadaşlar bende iphone 2G varken daha onu satmadan bir de 3G aldım. Ve ikisini kıyaslama imkanım oldu. İlk göze çarpan ve beni çok üzen ekranlar arasındaki fark oldu. Arasında o kadar bariz fark var ki belki de Turkcell'in şu 3GB internet hediyesi ve GPS olmasa 3G'ye geçmezdim diyecek kadar çok. 3G'nin ekranı çok ama çok sarımsı. Özellikle her ikisini yan yana koyunca çok daha belli oluyor. 2G'yi bir müddet görmezsem gözüm alışır gibi oluyor ama sonra 2G'yi bir çıkarıyorum. Vay be ne süper ve canlı renkler demekten kendimi alıkoyamıyorum. Ekran deyip geçmeyin arkadaşlar. iphonu iphone yapan o büyük çoklu dokunmatik ekranıdır bence. Neyse ekranı geçtim.

    iPhonu alalı 2 hafta olmasına rağmen hala bilgisayarla arasında dosya transferi yapamadım. Piyasada ücretsiz program yok. Başta Air Sharing diye bir program ücretsizmiş ama biz yetişemedik. Şimdi 6.99$'dan app storeden satılıyor. Ben de belki ücretsizi çıkar diye bekliyorum. Sadece Air Sharing mi? 2G’de parayla kurduğum bir uygulama yoktu. Şimdi ise neye el atsam karşımda dolar işareti. Ne bileyim mesela 2g’de oynadığım (aynı zamanda windows’ta da çok oynadığım) solitaire’yi bulamadım. Sonra yine 2G’de çok sevdiğim Locations diye bir uygulama vardı. Bir çeşit webcam. Şimdi 3G için benzer Webcam free adında bir uygulama buldum ama kesinlikle diğeri gibi kullanışlı değil. Mesela en basitinden Locations’da tıpkı resimlerinize bakıyor gibi sağa sola kaydırarak Kamera resminizi değiştirebiliyordunuz. Ama webcam free’de her resimden geri bir önceki menüye dönmeniz ve diğer resmin üzerine tıklamanız gerekiyor.

    İki iphonumu da (2G 8GB- 3G 8GB)yanyana koyuyorum. Aynı anda aynı uygulamaları çalıştırıyorum. Mesela kamera, safari... Kesinlikle 2G olan daha hızlı açılıyor. Bu kimi zaman bir saniyenin altında bile olsa böyle. Hadi bunu da geçtim. bir saniye geç açılması çok önemli değil. Bir de ana menü tuşları birbirinden farklı. 2G’de çıt diye tıklanıyor. Biraz daha sert ancak tıklayamamak diye bir şey söz konusu değil. Ancak 3G’de bazen tıkladığım halde tıklanmayabiliyor. Hatta bazen tıklayıp tıklayamadığımı bile anlayamıyorum.

    iphone 2G'de şöyle bir sıkıntım vardı. Adres defterine birini kaydederken veyahut safaride adres çubuğuna ya da google'a birşeyler yazarken beni programdan dışarı atıyor ve ana menüye dönüyordu. Sonra bu sıkıntının sebebini bulmuştum. Meğerse Installer’dan RipDev’in Türkçe klavyesini yüklediğim için oluyormuş. Onu kurmazsam veya Türkçe klavyeyi seçmezsem o sıkıntıyı yaşamıyordum. Ama uzun süre nedenini anlayamamış ve iphonu bu şekilde kullanmıştım. Bu durum beni epey bi canımdan bezdirmişti. 3g’de bu sorunu yaşamayacağım için çok mutluydum. Ama o da ne bu gece milliyet ve internet haber sitelerine girdiğimde bir müddet sonra kendimi safarinin dışında ana menüde buluverdim. Hemde bir çok kez. Müthiş moralim bozuldu. Hiç olmazsa 2G’de Türkçe klavyeyi kaldırdığımda falan bu sıkıntıyı yaşamıyordum. Şimdi ise 3G’de ne yapacağımı bilemiyorum. Bu konuda hiçbir forum ya da blog sitesinde de bir şey bulamıyorum.

    2G’de Edge’yi açıp kapayabildiğimiz gibi Edge ile ne kadar veri transferi yaptığımı da görebiliyordum. Ancak 3G’de böyle bir seçenek yok. Ne kadar veri transferi yaptığınız da görünmüyor.

    Elbette GPS’i süper. Şu an cebimde 2G yerine 3G taşıyorsam inanın yegane sebebi GPS’tir. Yeni bir teknoloji değil ama Google Earth üzerinde çalışması çok hoş.




  • kişisel kanaatim; makul bir fiyatta bulabilmen halinde iphone 2G al..
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.