Şimdi Ara

iPhone 16 serisinin maketleri, büyüyen boyutları ortaya koyuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iPhone 16 serisinin maketleri, büyüyen boyutları ortaya koyuyor
    Daha önce iPhone 16 serinin tasarımı ve ekran boyutlarıyla ilgili ayrıntılar ortaya çıkmıştı. Yeni bir sızıntıda ise bütün iPhone 16 modellerinin boyutlarını ve tasarımını gösteren maketlerin fotoğrafı ortaya çıktı. 



    iPhone 16 Pro serisinde ekran boyutları büyüyecek



    X platformundaki Sonny Dickson hesabı tarafından sızdırılan görüntüde iPhone 16 Pro ve Pro Max'in büyüyen boyutları dikkat çekiyor. iPhone 15 Pro ve Pro Max'deki 6.1 inç ve 6.7 inç büyüklüğündeki ekranlar iPhone 16 Pro serisinde sırasıyla 6.3 inç ve 6.9 inçe yükselecek. Pro olmayan iPhone 16 modelleri ise önceki modeller ile aynı ekrana sahip olacak.



    Ayrıca Bkz.İkinci nesil Apple Vision Pro, 2026’ya kadar gelmeyecek



    Fotoğrafta aynı zamanda, iPhone 16 ve 16 Plus'ın değişen kamera dizilimi de görülüyor. Artık kameralar çapraz dizilmek yerine alt alta konumlanacak. Pro serisinin ise kamera dizilimi önceki model ile aynı kalacak. Bu değişikliğin, Apple Vision Pro'da 3D olarak oynatılabilen uzamsal video kaydı yapılabilmesi için yapıldığı belirtiliyor.



    Bu değişikliklerin dışında, iPhone 16 ve 16 Plus'ta, 15 Pro'da karşımıza çıkan Action butonunun yer alması bekleniyor. Ayrıca kamera kontrolleri için Capture butonu da telefonlarda yer alabilir. Diğer iPhone modelleri gibi iPhone 16 serisinin de Eylül ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor.



     




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2024/04/29/iphone-16-dummy-unit-leak-reveals-design-changes/







  • Ekran deneyiminin tamamında çok net olarak fark ediliyor.
    Arayüzde bile farkı anlıyorsunuz. iPad Pro ve iPhone 13 kullanıyorum, aradaki fark belirgin. ProMotion olmayan bir ürün çıkarmamalı artık Apple. Gözüm iPad Pro'nun ekranına alışınca iPhone 13'ün ekranı sanki minik takılmalar ile hareket ediyor gibi geliyor. Bir Apple Store'a giderek yan yana aynı anda incelerseniz ana menüde ikonları kaydırırken bile farkı görebilirsiniz.
  • Boyut büyüyor batarya 100 mah çık artıyor. Ne anladım lan ben bu işten

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • daha büyük batarya varsa tamam.

  • Tercih meselesi tabi ancak tek elle rahat kullanılamayacak kadar büyük olan telefonlara sıcak bakmıyorum.

  • Yıllardır iPhone kullanıyorum fakat eksikliklerini de söylemek gerekiyor.
    Tüm versiyonlarında ProMotion olmalı artık. Pro'ya özel kalmamalı. 60hz panel mi kaldı artık.

  • tanreall T kullanıcısına yanıt
    Bunun nasıl bir eksiklikliğini yaşadınız peki? oyun oynarken mi farkediliyor

  • mcanerg M kullanıcısına yanıt
    Ekran deneyiminin tamamında çok net olarak fark ediliyor.
    Arayüzde bile farkı anlıyorsunuz. iPad Pro ve iPhone 13 kullanıyorum, aradaki fark belirgin. ProMotion olmayan bir ürün çıkarmamalı artık Apple. Gözüm iPad Pro'nun ekranına alışınca iPhone 13'ün ekranı sanki minik takılmalar ile hareket ediyor gibi geliyor. Bir Apple Store'a giderek yan yana aynı anda incelerseniz ana menüde ikonları kaydırırken bile farkı görebilirsiniz.

  • Dörde katlanan telefonunu ne zaman duyuracaksın ey apple?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mcanerg M kullanıcısına yanıt
    Eksiklikten ziyade arayüzde, applerde, browserda deneyim komple değişiyor Pronun ekranıyla. Amiral Androidler zaten standart iPhonedan çok daha akıcı hissettirirken orta seviye android cihazlar bile günlük kullanımda uzun zamandır bu hissiyata sahip.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Exadious kullanıcısına yanıt
    Allah'ını seven artık şu cihazları büyütmesin, telefon olmuş 6.8 inç. Bu bile inanılmaz bir boyut, daha ne olabilir ki? Ben mesela 6.3-6.4 inç kullanmak istiyorum, bu modellerin de özelliklerini kırpıyorlar. Saçma sapan işler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleancoder -- 30 Nisan 2024; 15:26:26 >
  • cleancoder C kullanıcısına yanıt
    150 mah yükselttik bataryayı yeah inovasyon diyecekler

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • cleancoder C kullanıcısına yanıt

    Sırf bu yüzden 14 Pro'ya geçtim ben. 6" civarı ekranlı, fakat iyi donanımlı bir telefon bulamayınca, ön sipariş ile satın almıştım.


    Görünen o ki, 16 Pro'da 6.1inç'ten 6.3inç'e gelecekler. Çerçeve kalınlığı 15 Pro'da azaldığı için de telefon boyutu yaklaşık olarak aynı kalacaktır. Muhtemelen piyasadaki bu boydaki en iyi telefon olacak yine.

  • 6.3 gayet ideal bence 6.1 küçük gelmeye başladı. 120 hz androidde çoktan standartlaşmışken apple tarafında Pro özellik olarak görülmesi apple’ın rezilliği

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek değişen sanırım her sene renkler

  • Gerçekten 120 hz ekran artık standart olmalı. Evet Apple'ın 60 hz ekranı Android tarafının 60 hzinden daha pürüzsüz bir deneyim sunuyor. Ama sonuçta 60 hz. Artık orta seviyelerde 90 hz koyuyorlar en kötü. Tüm modellerde ProMotion gelmeden yeni bir model almayı düşünmüyorum. Şu anda düz 14 var.

  • mcanerg M kullanıcısına yanıt
    Bal gibi buz gibi fark ediliyor hocam. Eğer fark etmiyorsanız daha önce hiç 120hz ekran kullanmadığınız içindir. Ben az önce sırf sizin için 120Hz ekranlı Galaxy S23 ve 60Hz ekranlı iPhone 13'ü yan yana koyup tekrar denedim. Gerçekten 60Hz ekran takılıyormuş hissi veriyor, kesin ve net.

  • Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt
    Sizi çok iyi anlıyorum hocam. 6.3-6.4 inç üst segment telefon gelirse ancak o zaman değiştirmeyi düşünürüm. Ben büyük-küçük çeşitli modeller kullandım ve bana en uygun ekran boyutunun bu olduğuna karar verdim. Tabi ki çerçeveler incecik olacak, onu hiç belirtmiyorum bile ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleancoder -- 5 Mayıs 2024; 22:36:05 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.