Şimdi Ara

IPad vs. MacBook Air Hangisi Size??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Yurtdışına çıkacağım yakında. Ipad almak istiyorum ama 3G modeli ile 3G+Wi-Fi modeli arasında kararsız kaldım. Hangisini alırsam ne kaybederim bilmiyorum. Kullanıcı arkadaşlar bu konudaki fikirlerini paylaşırsa çok sevinirim.

    Bu arada Ipad ile MacBook Air arasında da gidip geliyorum bir kararsızlıktır gidiyor. Çıkarın bu işin içinden beni lütfen



  • İkisi bir birinin yerini tutacak aletler değil. Ipad asla bir notebook olarak düşünülmemeli. Notebook ile NetBook arasında kalıyor. Netbooklar Ipad ile yarışamazken Ipad notebook ile yarışamaz. Amaç webte gezmek, mail, mesajlaşma, facebook, basit oyun, müzik, video ise Ipad daha kullanışlı olur.
  • al bi macbook pro keyfine bak

    seninki elma ile armut kıyaslama gibi olmuş.ben olsam pro alırdım.

    buraya kullanım amaçlarınıda yazarsan daha saglıklı fikirler çıkacaktır.
  • Merhaba,

    Kısaca yazayım :

    iPad : Apple tarafından 'anınında açıp' kullanılmaya hazır ,mükemmel pil ömrüne sahip içerik görüntülemek ve tüketmek için tasarlanmış bana göre kabiliyetleri dahilinde kullanıldığında (Flash dışında ciddi iyi web performansı güzel bir e-mail istemcisi son derece güzel pdf vb dergi/kitap okuyucu,iyi bir fotoğraf gösterici&mp3/video oynatıcı,not tutucu) son derece iyi performans gösteren bir cihaz.

    Hafiflik,mobilite/pratiklik en büyük avantajları.Yanlız yazdığım gibi ağırlıkla içerik tüketmek için tasarlanmış kendi eko sistemi içinde hareket ederken mutlu olan bir cihaz.



    Macbook Air : İçerik tüketmek kadar 'üretmek' içinde tasarlanmış ultra taşınabilir laptop.En küçük modeli dahi ipad kadar küçük olmasada uyku modunda bırakıldığında açılıp kapanması 1-2 sn ancak sürüyor (Apple uyku modunda 30 gün kalabildiğini söylüyor 2-3 hafta bile olsa ciddi iyi rakam zira arada mutlaka şarja bağlanacaktır)

    11 boyut olarak güncel netbook lardan biraz büyük iken ciddi hafifliği ve kompaklığı bir avantaj (11 serisi güç olarak netbook lardan daha iyi laptoplara daha yakın) 13 ise ekran bouyutu,çözünürülük/pil performansı konusunda 11 e göre daha avantajlı güç olarakta orta seviye laptopların biraz daha üstünde.Kısaca içerike yaratmak ağır uygulamalarla uğraşmak istiyorsanız 13 daha uygun.Her iki cihazda Mac OS X yanında Windowsta kurmak mümkün.Ek olarak benchmark sonuçları vb de yayınlandı ama kullandıkları SSD türü yüzünden normal kullanımda 'his ettirdikleri' (Program açılış kapanış/geçişleri vb) çok daha güçlü bilgisayarlardan dahi hızlı oldukları yönünde olucaktır.

    Hangisine ihtiyacınız varsa ona yönelmeniz konusunda son kararı en iyi yine siz vericeksiniz.




  • Vipracing gerçekten çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler ve fikrin için. Diğer arkadaşlarda haklılar belki elma ile armut karşılaştırılmış gibi olabilir. Ancak her 2 cihazıda kullanmamış birisi olarak mutlakaki tereddüt yaşıyor insan. Zaten bende onun için yazdım, her iki cihazı kullanmış o yada bu şekilde bilgi sahibi arkadaşlarımın fikrini almak amacındayım bende. Ama hala kararsızlık yaşıyorum. Ipad harika bir cihaz ama MacBook Air 'de aynı şekilde ileriki zamanlarda Ipad alırsam şuda olsa buda olsa dermiyim, elbetteki AppleStore farkı var Ipad'in ama bakalım ne olacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahyakbaba

    Arkadaşlar merhaba,

    Yurtdışına çıkacağım yakında. Ipad almak istiyorum ama 3G modeli ile 3G+Wi-Fi modeli arasında kararsız kaldım. Hangisini alırsam ne kaybederim bilmiyorum. Kullanıcı arkadaşlar bu konudaki fikirlerini paylaşırsa çok sevinirim.

    Bu arada Ipad ile MacBook Air arasında da gidip geliyorum bir kararsızlıktır gidiyor. Çıkarın bu işin içinden beni lütfen


    3G modelinde zaten wi-fi bulunmakta.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilgehankalkan
    3G modelinde zaten wi-fi bulunmakta.

    Ipad'in 2 farklı modelini aşağıdaki gibi tanımlamak daha doğru olur.
    a) WIFI (bu model sadece kapasitesi ile, örneğin 16GB olarak adlandırılıyor)
    b) WIFI + 3G + GPS (Bu model kapasitesi + 3G ile adlandırılıyor, örneğin 16GB 3G olarak)
  • Kullanım kolaylığı ve eğlence bakımından iPad, işlevsellik bakımından Macbook Air derim. Diğer arkadaşların da dediği gibi asıl sorulması gereken soru; Cihazı ne amaçla kullanacaksınız?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.