Şimdi Ara

iOS'den Android'e...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese... Çok uzun zamandır (iphone 2g'den beri) iOS kullanıyorum. iPhone şimdiye kadar neredeyse her ihtiyacımı karşıladı gerçekten ve hep iOS'i Android'e karşı savunurken buldum kendimi. Ancak ben de son zamanlarda birçok kişide olduğu gibi Android'i denemek istiyordum merakımdan. Sonunda gittim kendime bir Samsung Galaxy Note 3 aldım ve tecrübelerimi sizinle paylaşmak istedim...

    Açıkçası daha önce de Android cihazlar incelemiştim. İlk çıktığından beri Android'i takip ederim ve gerçek anlamda stabilite sorunları hep vardı. Ancak Note 3'ün çok güçlü bir cihaz olması ve Android'in son sürümünde kendini çok geliştirmiş olmasından olacak ki stabiliteyle ilgili hiçbir problem yaşamadım. Belki bir ya da iki kere kullandığım bir uygulama çöktü ki bu işletim sisteminin değil yazılımın sorunu. Ayrıca gerçekten cihazın teknolojik anlamda ne kadar gelişmiş olduğunu görünce çok şaşırdım. Örneğin ekranın parmağınızı siz daha dokunmadan algılaması, çok gelişmiş ve çeşitlilik verilmiş hareket sensörleri vb. şeyler gerçekten beni çok şaşırttı. Ekranın büyüklüğü belki problem olabilir bazıları için ama bir müddet sonra alışıyorsunuz ve çok keyif vermeye başlıyor.

    Note 3 tabii artık 'eski' olmak üzere olan bir cihaz. Sanırım note 4 yakında çıkacak. Ama gerçekten bu kadar uygun fiyata aldığım bir cihazın bu kadar iyi çıkması beni çok şaşırttı (Almanya'da tanıdık bir telefoncudan 460 euro'ya aldım).

    Bilgisayar olarak Mac'ten asla vazgeçemem. Onda da yine yeni sistemlere bakayım dedim ama windows 8'li sistemler falan asla Apple kalitesini yakalayamaz bilgisayarda. Ancak mobil telefon olarak gerçekten Android kullanmaktan iOS'e nazaran daha keyif aldığımı ve Android'i çok çok daha kullanışlı bulduğumu itiraf edebilirim. Mesela facebook messenger'ın her ortamda çalışması çok kullanışlı. Uygulamaya girmeniz gerekmiyor, hangi ekranda olursanız olun biri birşey yazdığında pop up olarak o küçük yuvarlak çıkıyor, cevap yazıyorsunuz ve kapatıyorsunuz. Son kaldığınız yer açık duruyor. Bu ve bunun gibi daha bir çok açık sistem gerektiren özellik telefonu gerçekten çok çok kullanışlı yapıyor.

    En sevdiğim diğer bir olay ise şarj süresi... Muhteşem derecede iyi gidiyor :) Hiç beklemezdim bu kadar büyük bir cihazdan ama 1,5 veya 2 gün gidiyor şarjım rahat ki telefonumu sık kullanırım.

    iPhone'a dair özlediğim şeyler yok mu? Evet var. Tabii ki Appstore :) Play store 'HALA' bir appstore'un yerini tamamen tutamıyor. Evet neredeyse birçok popüler uygulama google'ın mağazasında da yer alıyor, ancak bazı gerçekten kaliteli uygulamaların ancak benzerlerini bulmak mümkün. Tablet olarak iPad kullandığım için o açığı da öyle kapatıyorum :)

    Öyle kısaca kendi tecrübe ve düşüncelerimi paylaşayım dedim :) Sorusu olan, eleştirisi veya yorumu olan varsa bekliyorum. İyi forumlar!







  • Megaslaughter kullanıcısına yanıt
    Yazı için teşekkürler. İos'dan androide geçmek isteyip de tereddüt edenler için faydalı olacaktır.
  • 3 aydir beynimde andorid ler dolasiyo...yapmayin arkadaslar yapmayin!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende istiyorum ama tereddüt ediyorum açıkcası.Bir kere çok büyük ele rahat oturmuyor oyun oynarken nasıl oluyor sizde rahatmı?Ayrıca ekranı çok parlak geliyor bana kalitesiz gibi sanki biraz.Ama yiğidi öldür hakkını yeme dokunmatik olarak baya geliştirmiş kendini Samsung .Birde belkide şehir efsanesidir bilemiyorum ama android telefonlara açıklarından dolayı virüs girebiliyormuş diye duydum o da beni biraz tedirgin ediyor.Son olarak play Store çok ama çok kalitesiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufukalper kullanıcısına yanıt
    Android cihazlara virus girdigine cok kez sahit oldum. Ancak formatla halledilebiliyor tabiki.

    Konuya donecek olursak ne zaman iPhone disinda bir cihaz alsam hep pisman olup tekrar iphone aliyorum. Hani derler ya alismadik g*tte don durmaz diye ayni o hesap. Aslinda cok uzun zamandir iphone kullanicisi da degilim 3 senedir ya var ya yok. Ancak alismisim iste ne yapsam olmuyor.

    Eger birgun Android cihaz alacaksam bu kesinlikle Htc serisinden olur heralde. O da tasarima yanip alirim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Note 3 de dahil olmak uzere bir cok Anroid isletim sistemli telefon ve tablet kullandim. Hatta simdi Galaxy TabPro 8.4" ile yaziyorum. Serbestlik acisindan tabi ki iyi ama gercekten iOS' un verdigi hazzi ve stabiliteyi vermiyor. Birkac ay sonra iyice hantallasiyor. Ve ne yazik ki restore de buna cozum degil. Donmalar, takilmalar iyice artiyor. Tabi herkes istedigini alsin benimki sadece tavsiye. Yasadigim sikintilar tecrube ile sabittir, ve iOS candir..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iOS'ten aldığım keyfi hiçbir akıllı telefonda almadım 2008'den beri kullanıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple&ios ve diğerleri ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iki cihazıda kullanıyorum, tablette ios, telefonda tercihim android. Cepten çıkar işini yap koy ; bu olayı en stabil olarak android cihazlarda yapabiliyoruz. Android'in en kötü yanı dandik google play marketi. Geçen gün EA oyunlarını 2 tl ye düşürdüler var be dedim. Çok durgun bi dükkan ve kesinlikle android için yazılmış applar ios ile kapışamaz.
  • android de guzeldir ios da yalniz ios ekran buyutup bazi eski sinirlamalari.kaldirsa fiyat bile ucuzlatmadam pazar payini.yukseltir bence iki sistemde kullanilir hatta yerine gore bence wp bile.kullanilabilir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pişman olacaksın :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kapalı olmasa güzel işletim sistemi IOS

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android Iostan çok üstün bir sistem ipad ve htc one kullanıyorum ama ios androidin verdiği hazzı veremiyor ne yazık ki çünkü her şey meşakkatli android gibi rahat değil bu arada telefon alınacaksa android tarafından htc alın dünyanın en stabil telefonu hiçbir kasma takılma donma yaşamıyorsunuz samsung gibi, burada da iphonedan hızlı olduğunu görürsünüzhttp://youtu.be/(null) .

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android tarafında ben bundan sonra nexus serisinden şaşmam,destek desen var google telefonu en nihayetinde saf android onun üstündeki android samsungda htc de onda bunda yok.cicili bicili özelliklerde yok,ama destek yönü telefonun hızı muazzam,gelelim diğer üreticilere lg samsung nokia vs. geçmişte çok mağdur ettiler,wp8 vs. de alınacak cihazlar değil benim açımdan çünkü wm6 ve wp7 kullanmış biri olarak resmen 1 senesinde bizi ortada bıraktı,lg denilen şarlatan firmadan da çektik 3d ekranlı kameralı telefonları vardı bilenler hatırlayanlar var mı ? destek sıfırdı,aldık alet öldü,htc de böyle cihazı vardı evo 3d diye oda aynı kotun laciverti gene destek alamadı,3d ekranı 3d kamerası işte geleceğin teknolojisi diye gömdüler millete tutmadı öldü gitti.

    Htc yeni one serisinde ultrapixel kavramını soktu,4mp boyutunda dandik kamerayı benim pikselim büyük algılayıcım iyi işte diğerlerinde daha iyi çekerim karanlık ortamda diye tutturdu ki halada tutturuyor,kamera konusunda rezalet m7 olsun m8 olsun ultrapiksel yüzünden malesef böyle,htc nexus one telefonu ondan öncesi hero telefonu hariç ben hiçbir htc cihazından memnun kalamadım,sense arayüzünün desire serisinde sensetion serisinde de çok güzel kazığını yedik,arayüze ram yetmiyor diye güncellemeleri kesmişti htc 1 senede öldürdü aleti,güvenipte 2500 lirayı ben vermem o yüzden m8'e

    Apple'dan da kazık yedik ipad 3 faciasını yedik ama iyi paraya satılıyor meret,hani ben bugüne kadar en az zarar ettiğim ürünler hep apple ürünleriydi,5-6 ayda telefon değiştiren birisi olarak tercihimi 5s den yana kullandım ve de hala memnunum,ilerde ne olur bilemem,destek konusunda yazılım konusunda ortada bırakmayan bir üretici şuana kadar görmedim,en geç 2. senesinde aletler ölüveriyor,diyecekler ki ya apple öldürmüyor mu? öldürüyorda ya arkadaş 2 senede ölmesin bari androidde 6 ayda 1 senede cihazın hem yazılım gelmesi destek yavaşlıyor hemde fiyat olarak 2. elde çok değer kaybediyor insanlar belleği iyi işlemcisi iyi diye android alıyorlar ee gene destek gidiyor(s3 faciası samsung bellek yetmiyor diye kitkat vermemesi) gibi seneye ozaman s4 lere de ya 2 gb yetmiyor vermiyoruz diyecekler demektir,yada işlemci(yersen) bu konuda çok tecrübe ettim.

    Androidin artılarını hep ayırdım tercih etme nedenlerim hep onlardı, büyük ekran büyük pil hızlı işlemci daha çok bellek vs. 3. ayın sonunda dön geriyi ios'a yani artık para olarakta zorlanıyorum,alıştığınız şeyden sizin ihtiyacınız olan şeyden asla şaşmayın,benim tercihlerim bunlar birbaşkası tam tersinide diyebilir oda onun tercihi olacaktır,sık sık telefon değiştirme olayım pek örnek alınacak türden değil önermiyorum,burdaki lg samsung htc fanboylarının heryerde bağırmasına deli gibi savunmalarına kanıp alıyoruz,olan bize oluyor.




  • Telefonu alalı 1 ay oldu. Hala bir sorun yaşamadım. Yavaşlama vb. şeyler olacak mı çok merak ediyorum. Sizlerle paylaşacağım. Şimdilik harika herşey. Özellikle Nintendo DS emulatörü kurup oyunları çok akıcı bir şekilde oynayabilmek harika. iOS'de var mı jailbreakle bilmiyorum şu an ama ne kadar emülatör indirdiysen iPad'ime, hiçbiri tam akıcı olarak çalışmadı. Paylaşacağım yeni deneyimlerimi zaman ilerledikçe
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hellboy_7

    3 aydir beynimde andorid ler dolasiyo...yapmayin arkadaslar yapmayin!

    Merak edip 10.1 aldım samsung cihaz mc4 de kasma donmalar yapmakta ve güncelleme gelmiyor.

    Kısaca android pişmanlıktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 2008 den beri ios kullanıorum ama note 3 fena göz kırpıyor kafamda deli sorular:)))

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android 2.2den 4.1 e kadar her sürümü stabil olarak kullanmışımdır. Samsung s2 ve note2 kullandım. Açıkcası note2 de bir süre sonra ekstra şeyleri kullanmamaya başladığımı farketmiştim. Halen android kullanıyor olsam asla samsung almazdım. Gider nexus cihazlar alırım. Saf android deneyimi ve güncellemeleri alabilmek çok iyi bir keyif. Umarım Note3ünüz ile güncel kalırsınız hayırlı olsun
  • Sadece şu şarj olayından dolayı ben de ara ara böyle bir şey yapmayı düşünüyorum ancak iOS ve Apple hala bana daha fazla güven veriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android'i bütün olarak değerlendirmemek gerekiyor. Cihazdan cihaza değişiyor tabii ki. iOS'u da öyle değerlendiremeyiz. Şimdi yani bir iPhone 4'teki iOS performansıyla 5S'deki bir mi? :) Note 3 kendi tecrübem olduğu için örnek verdim. Android çok RAM kullanan bir işletim sistemi olduğu için bence Note 3 en iyi cihazlardan biri 3GB'lık RAM kapasitesiyle :) Deneyin mutlaka derim!

    Ayrıca tablet olarak hiç Android kullanmadım o konuda yorum yapamayacağım maalesef...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.