Şimdi Ara

iOS 17 alacak telefonlar belli oldu! Hangi telefonlara güncelleme gelecek? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
4.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Yaşasın Xr yine alıyor:)

  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    iPhone 6s’nin uzun süre güncelleme almasının satış patlamasıyla alakası yok. Apple tarihinin en çok satan telefonu iPhone 6 serisidir. Buna rağmen dört güncelleme alabildi. Çünkü iPhone 6 esasen iPhone 5s’nin kasa değiştirilmiş versiyonuydu. İşlemci %20 civarı hızlıydı. Her ikisinde de 1 GB LPDDR3 RAM vardı. Bildiğin yeni kasa iPhone 5s idi. O yüzden iPhone 5s ile güncellemesi aynı anda kesildi. iPhone 6s ise donanımsal olarak iPhone 6’yı her anlamda ikiye katlayan bir cihazdı. Üzerine gelen iPhone 7 de tıpkı iPhone 5s’nin üzerine gelen iPhone 6 gibiydi ve iPhone 6s’nin üzerine donanımsal anlamda pek bir şey katmadı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Hocam ona bakarsanız 4 de 4S'i satışta katlasa bile donanım olarak 3GS türevi idi 4. Evet ilk satışlarında en çok satan cihazlar 4 ve 6 fakat sonrasında çıkan modelleri ile performansını koruyabilmesi ile refurbished ve 3. Dünya ülkelerinde en çok satan iPhone modelleri oldu 6s de 4S de.

    Şimdi de bunun örneği iPhone 11 ve iPhone 13. 13'ün cevabı Hindistan'da ve üretimin Hindistan'a kayması ile iPhone satışlarının kaybolmuş durumda iken iyi bir çıkış yapması bu pazarda. Şu an 13 hala çok satılan bir model bu sebeplerden ötürü.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • nmckn N kullanıcısına yanıt
    iPhone 6s aslında bir istisnaydı. Donanımsal olarak hiçbir iPhone modelinde Apple iPhone 6s’deki gibi donanım yükseltmesi yapmadı. iPhone 6’yı her anlamda ikiye katlayan bir cihazdı. iPhone 6s’nin uzun süre güncelleme almasının sebebi zamanına göre hayvani derecede güçlü olduğu donanımıydı. Üzerine gelen iPhone 7 de önemli bir gelişme katamadığı için aynı anda iPhone 6s ile aynı anda güncellemesi kesildi.

    iPhone 4: iOS 5/6/7
    iPhone 4s: iOS 6/7/8/9
    iPhone 5: iOS 7/8/9/10
    iPhone 5s: iOS 8/9/10/11/12
    iPhone 6: iOS 9/10/11/12
    iPhone 6s: iOS 10/11/12/13/14/15
    iPhone 7: iOS 11/12/13/14/15
    iPhone X: iOS 12/13/14/15/16

    Tabloya bakarsak iPhone 6 haricinde iPhone 5s’den beş güncelleme verdiğini görüyoruz. Dörde düşürme gibi bir durum iPhone 6 dışında yaşanmadı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    4e düşürdü demedim ki. 4e çekecek dedim. Uzun yıllar bi cihazı kullanabilir kılmak Apple’ın satış stratejisini bozmaya başladı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • nmckn N kullanıcısına yanıt

    Apple’ın satışlarında bir düşüş yok ki kendi segmentinde yani üst/premium sınıfta rakipsiz bir şekilde tek başına yoluna devam ediyor. Yeni modellerini satmak için eski modellere güncelleme desteğini azaltması veya yazılımlarla bilinçli zarar vermesine gerek yok böyle birşey hayatta yapmaz kendi prestijine zarar verecek köylü kurnazı hamleler yaparak yeni cihaz satma yoluna gitmez. Ama ne yapar şuan kullandığın ama hiçbir sorunu olmayan cihazına artık modası geçmiş eskimiş muamelesi yaparak yenileri almaya özendirir. Basit bir yeniliği bile artık olmazsa olmaz bir özellikmiş gibi pazarlayarak seni kıvama getirir tamamen psikolojiye oynuyorlar yani.

    geçenlerde apple’a yakın bir youtube kanalı iPhone 12 için “insanlar neden hala bu modası geçmiş telefonu almaya devam ediyorlar?” Tarzında bir videosuna denk geldim. Düşün hala yağ gibi akan hiçbir sorunu olmayan güncel rakiplerine bile çoğu konuda kök söktürebilecek güçte bir cihazı “modası geçmiş” diye adlandırarak kullanıcılarının üst modellere geçmesi gerektiği yönünde ikna etmeye çalışıyorlar ve çoğunlukla başarıyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • iphone X 256gb zamanında kullanmıştım. Sanırım o zaman en son modeliydi. Onun yerine XR ye geçmiştim.


    Yıllar sonra bakıyorsun elle tutulur bir şey yok gibi. Telefon yenilemek insanın içinden gelmiyor. Telefon merakı bence kadınlara has.

  • iPhone 11 iOS 19 almayacak gibi duruyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir telefondan ana işletim sistemine dair güncelleme desteği çekilse de en az bir 2-3 sene kullanılabilir kalıyor cihaz. Uygulama geliştiriciler kayıtsız kalamıyor milyonlarca cihaza, o destek zaten devam.


    Apple da ana güncellemeyi kesse dahi cihazın son işletim sistemi her ne ise, diyelim ios 15, ios 15'e güvenlik güncellemeleri vermeye ve debug yapmaya devam ediyor. ios 15 bazı cihazların son desteklediği sürüm misal, o yüzden de son güncellemesini bu yılın mayıs ayında almış mesela.


    iPhone X çok güzel telefon. Sahipleri en az bir 3 yıl daha gönül rahatlığıyla kullanır, ekonomi şu haldeyken biraz da mecburiyet oluyor tabi ki. En yeni işletim sistemini desteklemese de güvenli ve stabil kalmaya devam edecektir telefon.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AB9A40D5 -- 8 Haziran 2023; 21:37:58 >
  • Gariban iPhone 12'im son 2 senesi sanırım.

  • iNFeRNuS kullanıcısına yanıt

    Ana sürüm olarak 2 sene daha güncelleme alır. Son sene de güncel kalacağını düşünürsek, market desteği kesilene kadar temizinden major sürüm güncellemesinin bitmesinden itibaren 3 yılı var. Yani iphone 12 şu andan itibaren 5-6 yıl daha kullanılır. Ha performans kaybı konusunda orjinal batarya değişimi gerekebilir ki bu da bu yaştaki bir model için normaldir.

    Kayınvalidem iPhone 6 plus kullanıyor mesela. Desteklenmeyen uygulama neredeyse yok. Whatsapp oldukça iyi çalışıyor. Keza sosyal medya uygulamaları da akıcı olmasa da iş görür şekilde çalışıyor. 6 plus en son ios 12’de kaldı. Şu an ios 16 kullanıyoruz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demir1357 kullanıcısına yanıt
    Aldığına pişman etmezlerse iyi ama..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SaB0 kullanıcısına yanıt

    16.5 yüklü sıkıntı yok hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SaB0 kullanıcısına yanıt

    12’nin işlemcisi güçlü ben alabileceği tüm sürümleri düzgün çalıştırabileceğini düşünüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.