Şimdi Ara

iOS 14 bugün duyurulacak: İşte iOS 14 hakkında tüm bilinenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
4.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Apple, bugün Türkiye saati ile 20.00'da düzenleyeceği WWDC20 etkinliğinde başta iOS 14 olmak üzere iPadOS 14, watchOS 7, tvOS 14 ve macOS 10.16 işletim sistemlerinin ön gösterimini gerçekleştirecek. Peki iPhone kullanıcılarının merakla beklediği iOS 14 nasıl olacak? 



    iOS 14 duyuruldu! İşte iOS 14 ile gelen tüm yenilikler



    iOS 14 ile gelecek yenilikler



    DonanımHaber olarak yakın takipte olacağımız WWDC20 etkinliği öncesinde iOS 14 ile ilgili tüm bilinenleri sizler için sıralıyoruz. İşte yeni özelliklerden, güncelleme alacak cihazlara kadar iOS 14 ile ilgili her şey:





    1. Ana ekran için yeni liste görünümü seçeneği



    iOS 14 ile birlikte, iPhone'da yüklü tüm uygulamalar ana ekrana eklenecek bir sayfada liste halinde sıralanacak. İşlevselliği artırmaya yönelik olan bu özellik sayesinde, bütün yüklü uygulamaları tek bakışta görebilmek mümkün



    Bu özelliğin güzel tarafı ise listedeki uygulamaları filtreleyerek, ihtiyaca uygun bir şekilde ekranda sıralatabilmek mümkün. Örneğin; şu anda okunmamış bildirimleri olan tüm uygulamaları görecek şekilde uygulamaları filtreleyebilirsiniz.



    Son olarak yeni liste görünümü, günün saatine ve konuma göre hangi uygulamalara ihtiyaç duyabileceğinizi önermek için Siri tarafından desteklenen akıllı öneriler içerecektir. Örneğin liste görünümü, spor salonuna geldiğinizde müzik uygulamasını açmanızı önerebilir.





    2. Ana ekran widgetları



    iPhone kullanıcıları ilk defa iOS 10 işletim sistemiyle birlikte widget'larla tanışmış olsa da bu widget'ların kullanımı tek bir ekranla sınırlandırılmış durumda. Öyle ki widget'lar, yalnızca ana ekranı ya da kilit ekranını sola kaydırdığımızda karşımıza çıkan kenar çubuğunda yer alıyor. 



    Oysaki iOS 14 ile birlikte bu durum değişecek ve widget'lar daha işlevsel bir hale gelerek, ana ekranda da boy göstermeye başlayacak. 



    3. Üçüncü taraf duvar kağıdı uygulamalarının duvar kağıdı paketleri için destek



    iOS 14 ile birlikte duvar kağıtları daha iyi kategorize edilecek. Ayrıca üçüncü parti uygulamaların ayarlar menüsündeki duvar kağıdı seçeneğiyle doğrudan entegre olmasına izin verilecek. Bu sayede üçüncü parti duvar kağıdı uygulamalarının duvar kağıdı koleksiyonları, doğrudan duvar kağıdı ayarları menüsünde gösterilecek. 





    4. Gelişmiş erişilebilirlik özellikleri



    "Dünyanın en kişisel aygıtı, herkesin kullanımı için tasarlandı." mottosunu benimseyen Apple, engelleri kaldırmak ve iPhone'u herkes için kullanılabilir bir aygıt haline getirmek için yeni erişilebilirlik özellikleri üzerinde çalışıyor.



    Öyle ki sistem genelinde keşfedilen kodlara göre yangın alarmları, sirenler, kapı zilleri ve ağlayan bebek sesi gibi önem arz eden sesler iPhone'lar tarafından tespit edilip, işitme engelli kullanıcılar için çeşitli haptiklere(dokunsal algı) dönüştürülecek. 



    5. Yeni çoklu görev penceresi tasarımı



    iPad'lerde olduğu gibi bir çoklu görev penceresi tasarımıyla geleceği iddia edilen iOS 14, arka planda çalışan daha çok uygulamayı tek ekranda gösterebiliyor. Aynı anda dört uygulamayı ekranda gösterebilen yeni multitasking tasarımında uygulamaları aşağıdan yukarıya sürükleyerek kapatabilmek mümkün.





    Ayrıca arka plandaki uygulamaların yanlışlıkla kapatılmasını önlemek için uygulamaları arka planda çalışmaya sabitleyecek bir özelliğin de eklendiği düşünülüyor. Zira ortaya çıkan videoda bir uygulama aşağı kaydırıldığında, ekran kararıyor ve uygulamanın üzerinde bir kilit simgesi görünüyor. 



    Daha önce ortaya atılan iddialar ve yeni tasarımın iPad'lerdeki çoklu görev ekranı tasarımını andırması, iOS 14'ün bölünmüş ekran özelliği ile geleceğine işaret ediyor.





    6. Yeni iMessage özellikleri



    iMessage uygulaması, iOS 14 ile birlikte bazı yeni özelliklere kavuşabilir. Bunlar: iletileri gönderdikten sonra geri çekme, iletileri okunmamış olarak işaretleme ve grup sohbetlerinde kişi etiketleme özellikleri olacak.





    7. Fitness uygulaması: Seymour



    iOS 14 ile birlikte iPhone'lara "Seymour" kod adlı bir fitness uygulaması eklenecek. Çıktığında Fit veya Fitness olarak adlandırılacağı düşünülen bu uygulamada iPhone, Apple Watch ve Apple TV kullanıcıları için çeşitli egzersiz videolarının yer alacağı ifade ediliyor.



    8. CarKey: iPhone ve Apple Watch'lar artık birer araba anahtarı



    CarKey özelliği sayesinde iPhone ve Apple Watch cihazlarıyla birlikte otomobillerin kilidini açıp kapatabilmek ve motoru çalıştırabilmek mümkün olacak. 





    9. Safari için yapay zekalı çeviri özelliği



    iOS 14 ile birlikte iPhone'ların internet tarayıcısı Safari'ye, tıpkı Google Chrome'da olduğu gibi yerleşik çeviri özelliği eklenecek. 



    Tüm Web sitelerinde kullanılabilecek olan yerleşik çeviri özelliği manuel olarak kullanılabilecekken, Google Chrome'daki gibi otomatik çeviri özelliği aktif edildiğinde de siz bir web sayfasını ziyaret ettiğinizde, Safari o sitenin dilini algılayarak daha önce seçtiğiniz dile otomatik olarak çevirebilecek. Ziyaretçiler dilerse orijinal ve çevrilmiş metin arasında da geçiş yapabilecek. 



    Yapay zeka ile güçlendirilecek olan çeviri özelliğinin bu sayede internet bağlantısı olmadan da kullanılabileceği tahmin ediliyor. 



    10. Gobi adlı AR uygulaması



    Yeni işletim sistemiyle birlikte iPhone'lara "Gobi" kod adlı yeni bir artırılmış gerçeklik uygulaması eklenecek. Kullanıcılar bu uygulama sayesinde çevrelerindeki ürünler hakkında daha fazla bilgi edinebilecek. 





    Şimdilik Starbucks ve Apple Store entegrasyonları olduğu bilinen bu artırılmış gerçeklik uygulamasıyla birlikte, kullanıcılar Apple Store'da sergilenen ürünlerle ilgili bilgileri görüntüleyebilecek, fiyat alabilecek ve ürünlerin özelliklerini karşılaştırabilecek.



    11. Uygulamaları yüklemeden demosunu test edebilme



    iOS 14 ile birlikte uygulama geliştiriciler için Clips adlı bir API yayınlayacak olan Apple, kullanıcıların bu sayede Clips API'sinin entegre edildiği oyun ve uygulamaları cihazlarına kurmadan test edebilmelerini sağlayacak. 





    12. Kablosuz olarak işletim sistemi kurtarma



    İşletim sisteminin çökmesi durumunda gerçekleştirilen kurtarma işlemi, iOS 14'ün “OTA OS Recovery” özelliği sayesinde herhangi bir bilgisayara ihtiyaç duyulmadan kablosuz olarak yapılabilecek. 



    OTA üzerinden kablosuz iPhone kurtarma işlemi sayesinde, tıpkı Mac bilgisayarlarda olduğu gibi işletim sistemini internet üzerinden tekrar yükleyebilmek mümkün olacak. 



    13. Daha gelişmiş iCloud anahtar zinciri



    Apple ekosistemindeki kullanıcıların şifrelerinin saklandığı iCloud anahtar zinciri de iOS 14 ile birlikte oldukça faydalı bir özelliğe kavuşacak. Öyle ki kullanıcılar aynı şifreyi farklı bir yerde daha kullandığı takdirde güvenlik nedeniyle uyarılacak.



    Bunun yanı sıra iCloud anahtar zinciri iki faktörlü kimlik doğrulama için de kullanılabilecek. Apple kullanıcıları doğrulama işlemlerini gerçekleştirmek için e-posta, SMS ve bildirimler yerine Apple’ın “Gelişmiş Anahtar Zinciri” sistemini kullanarak uyumlu mecralarda oturum açabilecek. 





    14. Diğer özellikler




    • Apple'ın Safari ve Mail gibi kendi yerleşik uygulamaları yerine, Google Chrome ve Gmail gibi üçüncü parti uygulamalar  varsayılan uygulama olarak atanabilecek. 

    • Apple Pay'e Alipay desteği eklenecek.

    • iPhone ile çekilen en iyi fotoğrafları belirlemek amacıyla düzenlenen Shot on iPhone Challenge (#shotoniphone) kampanyası, doğrudan fotoğraflar uygulamasına entegre edilecek. Bu sayede kullanıcıların iPhone'dan çektikleri fotoğrafları, fotoğraflar uygulaması aracılığıyla doğrudan yarışmaya yüklemeleri ve buradan da yarışma sonuçlarını görüntülemeleri sağlanacak.



    Biz iOS 14'de neler olsun isterdik?




    1. Performans ve kararlılık

    2. Telefonun kullanım esnasında kullanımını engellemeyen yeni çağrı arayüzü

    3. Pil göstergesinin içerisinde şarj yüzdesini görüntüleyebilme

    4. Daima açık ekran

    5. Daha işlevsel Siri

    6. Kilit ekranındaki kısayolları özelleştirebilme

    7. Bölünmüş ekran



    Sizde iOS 14 ile gelse güzel olur dediğini özellikleri, aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz. 





    iOS 14 güncellemesi alacak iPhone modelleri




    • iPhone 11 Pro

    • iPhone 11 Pro Max

    • iPhone 11

    • iPhone XS

    • iPhone XS Max

    • iPhone XR

    • iPhone X

    • iPhone 8

    • iPhone 8 Plus

    • iPhone 7

    • iPhone 7 Plus

    • iPhone 6s

    • iPhone 6s Plus

    • iPhone SE (2. nesil)

    • iPhone SE

    • iPod touch (7. nesil)



    iOS 14 çıkış tarihi



    Yarınki WWDC20 etkinliğinin ilk oturumunun sona ermesiyle birlikte, iOS 14'ün ilk geliştirici sürümünün yayınlanması bekleniyor. Birkaç geliştirici beta sürümünden sonra da halka açık beta sürümünün piyasaya sürüleceği tahmin ediliyor.



    Eylül ayının ikinci ya da üçüncü haftasında da son kullanıcılar için final sürümünün yayınlanması bekleniyor. 



    Bu içerik; iOS 14'ün sızdırılan erken erişim kodlarında fark edilen özellikler neticesinde derlenmiş olup, bu özelliklerin bire bir final sürümünde yer alacağını garanti edememektedir.









  • iPhone 7 kullanıyorum 3 sene 3 ay oldu alalı, son sürümde şu an. En ufak bir kasma dahi yok, cihazı sıfır kutusundan çıkarttığım günden neredeyse hiçbir farkı yok. Batarya performansı düştü biraz o da fizik kanunlarına uygun. :D Yakında pili değiştirip mutlu şekilde devam edeceğim.


    Bu arada telefonu benim kadar aktif kullanan kişi tanımadım. Sadece Whatsapp Instagram girenlerin aksine pek çok oyun, video ve foto edit programları gibi telefonu yoracak pek çok işlem yapıyorum. Ekran sürem günlük 6 saatten az olmuyor. Az kullanan biri değilim yani.

  • iPhone SE hala güncelleme alıyor...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu kilit ekranında telefonu uyandırmadan arama,mesaj,hava durumu gibi bildirimleri görelim artık.

  • xcode kullanımı mümkün olabilir diye haber vardı. Gerçek olsun bee nolur. iPad'de efsane olur.

  • bu arayüz kokuştu artık 5s'ten beri ona da bi el atsınlar, zahmet olucak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • iPhone 6S hala güncelleme desteği alıyor, helal olsun.

  • 15-) Eski cihazlar daha da yavaşlatılacak ve yeni pil sorunları eklenecek

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ana ekran için yapılan bana WP canlı kare tasarımını hatırlattı. Hey gidi günler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlaşılan pek yenilik yok olsaydı çoktan sızardı iOS 13 ten sonra iOS 14 fos çıkacak öyle görünüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arayüzü yenileseler artık baya oldu yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung görsünde utanır belki 2 yıl önceki çıkardıgı telefona bile güncelleme vermiyor.

  • Ios 13 pürü pak da 14 eksik kaldı :/ Bozuğu düzeltmeden yeni sürüm çıkar “LAYNNNN EPPIL 5 SENELİK CİHAZA GÜNCELLEME VERIYOR “ diyenleri sevindir yarım elma gönül alma hazretleri

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    Samsung'un bir TV'leri, iki SSD'leri. Bunun dışında 1 kuruş para harcamam bu markaya...

    Gelelim iOS 14'e.. Hala görünüm ile alakalı ahım şahım iyileşme ya da değişiklik yok. Bıktık!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 21 Haziran 2020; 14:39:6 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne var sanki iphone 6 yada güncelleme verseler yani fakirim ne yapayım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çöp bir sürüm olacak normalde 13.2 filan deyin bari adına bu ne 14 demek
    Görünüm de Artık sıktı 7 den beri aynı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende öyle olmasını isterdim ama ne yazıkki iOS 13 te hiç değilse dark mode klavyede kaydırarak yazma live lyrics gibi özellikler geldi iOS 14 te böyle bir yenilik şu an için görünmüyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arayüz genel olarak iyi ama birkaç ufak değişiklik yapsalar fena olmaz.

  • 13 daha dün çıkmamışmıydı yaw

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eski telefonlara bu kadar güncelleme getirmek onların performansını düşürmez mi?

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.