Şimdi Ara

iOS 12 [ANA KONU] - iOS 12.4.1 Final Sürümü (267. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.265
Cevap
65
Favori
704.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 265266267268269
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 12.1.3 Beta 2 çıkmış dün akşam
    12.1.2 Beta 1’de kaldığı için böyle devam etmiş
  • darkgamer_gs kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorsun dostum. Özelleştirmeye izin vermemesi ya da sınırlı tutması Apple ' ın en büyük dezavantajı.
  • gps.navigation kullanıcısına yanıt
    Hocam çünkü İOS 20.1.2 Beta çıktı 12 taa 2018 yılında çıktı biz şu an 20 Aralık 2026 tarihindeyiz. Siz baya geride kalmışsınız hocam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Güncelledikten sonra şebeke sorunu yaşayan var mı? İnternetim aşırı yavaşlamış durumda.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm iOS 12 sürümlerini kullandım şarj son sürümde çok kötü. Mobil veri konum açık ve telefonu aktif kullananı çıldırtır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12.1.2‘den mi bahsediyorsun? 12.1.1 iyimiydi? Hangi Telefon?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MikeFinger

    Hocam çünkü İOS 20.1.2 Beta çıktı 12 taa 2018 yılında çıktı biz şu an 20 Aralık 2026 tarihindeyiz. Siz baya geride kalmışsınız hocam.
    Hocam türkiye ekonomisi ne durumda? bize bir bilgi verin yatırımı ona göre yapalım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar iOS 12 ye güncellediğimden beri ara ara resimdeki ileti geliyor.Önceleri “devam” diyordum ama faturama ek ücret yansıdığını fark ettim. Sonraları hep “vazgeç” dedim ama bunun bir çaresi yok mudur? Başına gelen, bilen var mıdır?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • varan:1---13.12.2018 tarihinde bir gaflette bulunarak batarya değişimi için gittim yarım saat sıra bekledim, telefonu 12:47 de teslim ettim. ankamall gürgençler de maximum 15 dakika süren işlem için 14-14:30 gibi gelin denildi. 14.00'de dedikleri gibi gittim işlemleri sürüyor dediler, oturdum beklemeye başladım dükkanda, 14:30 oldu dedim benim cihaz ne oldu, aradılar arkadaşlar test atıyor dediler 10 dk'sı var tamam dedim oturmaya devam. 14.40 oldu dedim telefonu verin artık olmadıysa da olmamış halini verin yapmayın gerek yok. dursun bataryası dedim bu seferde yarım saat şarja takılması gerekiyor batarya güvenliği için dediler, dedim verin istemiyorum batarya güvenliğini falan zar zor telefonu aldım çıktım. ankara' da yaşayan arkadaşlar apple servis konusunda gitmemeleri gereken servislerin başına koymaları gerekir.
    varan-2 aynı gün servisi şikayet etmek için apple ı aradım apple müşteri hizmetleri telefonun pil değişimi için telefondan rapor göndermemi istedi raporu gönderdim müşteri hizmetleri telefonumun arka kamerasında hata olduğunu,şebeke sıkıntıları olduğunu ses ile ilgili problemler gördüğünü ve telefonumu acilen yetkili servise vermem gerektiğini söyledi.
    varan-3 sözde yetkili servis olan bireyseli aradım dedim telefonda böyle sıkıntılar varmış getirin hemen apple a gönderelim dediler bu sefer ankara kızılay daki servislerine götürdüm baktılar test yaptılar aynı hataları görünce dediler zaten mağdur oldunuz biz hemen bugün apple a gönderiyoruz dediler sağolsunlar aynı gün apple a gönderdiler.
    varan-4 ürün apple a ulaştı ben hergün sorguluyorum hem bireyselden hem apple dan bu arada forumları tarıyorum servis tecrübelerini v.s normalde en geç 2-3 günde servis işlem yapıyormuş dedim bende bir sıkıntı var sanırım ürününüzü inceliyoruz.
    17 aralık 2018:
    teknisyenlerimiz sorunu tanılamak üzere ürününüzü inceliyor
    sürekli bu yazı var işin garibi telefonumun şubat 2019 a kadar garantisi var ekranda garanti kapsamında değil yazıyor arıyorum her aradığımda test yapılıyor kameranızda sıkıntı tespit edilmiş ses sıkıntıları şebeke sıkıntıları v.s diyorlar sonra bireysel i arayın diyorlar bireyseli arıyorum bizlik birşey yok biz gönderdik diyorlar.
    varan-5 en son dayanamadım artık kıdemli bir danışmana bağlarmısınız dedim her görüşme minimum 15-60dk arası bu arada vildan hanım diye birine bağlandım anlattım durumu 10dk dedi sizin telefon garanti kapsamı dışında kalmış yetkisiz müdahaleden, kafamdan kaynar sular döküldü dedim batarya değişikliği oldu sizin yetkili serviste telefonunun kutusunu ben açtım sıfır aldım onun haricinde hiçbir şekilde müdahale v.s olmadı siz ordan görüntüleyemiyormusunuz batarya değişikliğini evet dedi peki o zaman bu ne demek dedim bekliyorum 2 saattir departmanlardan gelecek cevabı dedim madem böyle birşey var 20 iş günü beni mi bekleteceksiniz haber vermeden cevap vermedi..

    arkadaş afedersiniz donuma kadar apple kullanan bir insanım apple fanatiğiyim her yerde arkadaş ortamlarında forumlarda apple ,servisi müşteri memnuniyetini savunuyordum meğersem olmayan şeyi savunmuşuz,

    dün ankara kızılay da huwawei servisine arkadaşın telefonu götürdük adamlar yarım saatte ekranı değiştirip telefonu teslim etti

    hayatımda ilk defa bir apple servisine ürün götürdüm kullandığım cihazlar mac,apple tv,apple watch, iphone bunda da karşılaştığımız manzaraya bak..

    son olarak yaklaşık yarım saat derdimi dinleyen kıdemli danışman vildan hanıma teşekkür ediyorum..

    aklım almıyor adamın yetki verdiği servis telefonun bataryasını değiştiriyor, ürünü yine aynı yetkili servis apple onarım merkezine gönderiyor, apple onarım merkezindeki ultra dehaya sahip mühendis arkadaşlar cihazda yetkisiz erişim var diye garantisi devam eden ürünümü garanti dışı bırakıyorlar, bunu sözde yetkili bireysel bilişimi bildiriyorlar, sözde yetkili servis duruma itiraz ediyor, sonuç yok bu şekilde donduk bekliyoruz,apple ın 8 kıdemli danışman 24 müşteri temsilcisi, bireysel denilen servisin temizlik görevlisi ile bile irtibat kurdum sonuç yok 1 ay bekletip verecekler telefonumu ne haliniz varsa görün deyip sanırım...

    [https://i.hizliresim.com/nQ2A8V.jpg servis formu görüntüsü...]
    [https://i.hizliresim.com/16rYQj.jpg servis formu görüntüsü-2]




  • ekoah E kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun eşimin telefonunda oldu. Faturaya ekstra 35 tl geldi. Ben bir çözüm bulamadım hem Turkcell hemde Apple ile görüşmemde. En son sadece mail hesabı ile mesaj ve FaceTime kullanıyorum. Yine o bildirim çıkıyor ama vazgeç diyorum. Tavsiye ederim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Apple İOS 12.1.2 yi güncelleyip tekrar yayınlamış sanırım nasıl güncelleyeceğiz şimdi ? :/

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kullandığım akıllı bilekliği ingilizceye çevirebilmek için (normalde çince) telefonun bölgesini ABD, dilini de ingilizce yapmam gerekti. Bölgenin ABD olmasının bi dezavantajı olur mu kullanım açısından?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: whiteapples

    Apple İOS 12.1.2 yi güncelleyip tekrar yayınlamış sanırım nasıl güncelleyeceğiz şimdi ? :/
    Bilgisayara baglayip itunes dan güncelleyebilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekoah E kullanıcısına yanıt
    hesabindan az miktar cekiyor bir sms degerinde sonrasinda sormuyor istemiyorsan ayarlar/imessage gir kapat birdaha gelmesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncelledim. Hiç bir yamuk yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Christopher Moltisanti kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun büyük talihsizlikler yaşamışsınız. Ben de pil değişim (pil sağlığı %88di) için Gürgençler’in Konya şubesine gittim, randevu almadan gittiğim için orda ismini sıraya yazdırdım, 30 dk kadar bekledim sıra bana gelince işlemlerimi yaptılar, telefonu aldılar 30 dk sonra pili değiştirilmiş biçimde cihazımı teslim aldım, ücretimi ödedim çıktım çok da memnun kaldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sakulta8585 kullanıcısına yanıt
    Whatsap çubuğu kayma sorunu olan sürüm şarjı güzeldi . Şuan son sürümde ufak tefek hatalar denk geldi ve 10 da 1 menü geçişinde takılıyor , 6s telefon



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hpyon1 -- 21 Aralık 2018; 9:30:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • megadethci kullanıcısına yanıt
    Niçin para ödediniz, cihazınız garanti kapsamında degil mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • diyar_21 kullanıcısına yanıt
    Aynı olduğu için güncellemez diye düşündüm öyle yapayım o zaman peki teşekkür ederim hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • whiteapples W kullanıcısına yanıt
    Rica ederim...

    12.1.2 de wifi cekim gucu artmis, salonda bi dis az cekiyordu, simdi full cekiyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 265266267268269
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.