Şimdi Ara

İnverter bozuldu..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ebaydan aldığım 24 v 1000w lik modifiye sinüs inverteri 2 gün önde kullanmaya başladım. 1.gün Işıklandırmayi çalışırdım bir sorun yoktu. Dün labtopu başladım ama inverter güç vermedi. Fanı çalışıyor. Sigortalarına baktım normal gibi(fazlada anlamam). Akü voltaj değeri 25v şu anda. Ne yapabilirim acaba?

    Birde inverterin yüksüz durumda çektiği akim 1a diyelim. Tüketim değeri: 12 yada 24v sistem için; 12x1=12 watt veya 24x1=24 watt. Hesaplama bu şekilde mi? Ve bu saatlik harcaması mi? Yani Günlük 24x24=528w mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Sigortasına baktığınıza göre kutuyu açtınız demek ki.Yani inş. garanti kapsamı dışına çıkmamıştır.Yoksa garantisi yokmuydu?
    Tüketim olarak hesap doğru,ayrıca kullanmadığınızda off durumunda olmalı ki fan v.b. tüketim olmasın.
    Garantisi yoksa sigorta ve fetlerin sağlamlık kontrolundan başlayabilirsiniz.Kolay gelsin.

    Düzeltme;aktif invertörümün iç resmi ile sigortaları göstermek amacıyla resim ekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 27 Ağustos 2012; 22:57:05 >
  • Keşke hesap doğru değmeseydiniz :) o zaman bu inverter benim kullanmayı düşündüğüm mini buzdolabından fazla elektrik harcıyor. Ki buzdolabını aldiğimda sürekli açık kalması gerekecek. :( garantisi yok o yüzden hemen açtım sigortalarına baktım ama yanık gibi birşey gözükmedi gözüme yinede değiştirmeli miyim başkada hiç bir parçasından anlamıyorum.

    Tavsiyeleri dikkate alıyorum önce tam dolu akü ile deneme, sonra fet ne ise arastirip kontrol edicem..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: certy

    quote:

    Orijinalden alıntı: vatansever85

    Keşke hesap doğru değmeseydiniz :) o zaman bu inverter benim kullanmayı düşündüğüm mini buzdolabından fazla elektrik harcıyor. Ki buzdolabını aldiğimda sürekli açık kalması gerekecek. :( garantisi yok o yüzden hemen açtım sigortalarına baktım ama yanık gibi birşey gözükmedi gözüme yinede değiştirmeli miyim başkada hiç bir parçasından anlamıyorum.

    Tavsiyeleri dikkate alıyorum önce tam dolu akü ile deneme, sonra fet ne ise arastirip kontrol edicem..

    Ama siz inverterin çektiği gücü günlük olarak vermişsiniz. Buzdolabı daha fazla güç tüketir. Mesela inverterin boştayken sürekli çektiği güç 24W, buzdolabının sürekli çektiği güç 300W gibi.

    300W örnek olarak verilmiştir. Buzdolabına göre bu güç artabilir, azalabilir.

    Almayı düşündüğüm buzdolabı altus 305 fabrika verisi olarak tüketim değeri 323w/24h a+ büro tipi. Hadi günlük aç kapa falan 500w diye tahmin ediyorum. Ama Önce inverteri halletmem lazım.. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Vatansever kardeş,onn-açık durumunda çeviriciler arasında en verimlisi bu(SMPS) modellerdir.Geçenlerde bana bir üye UPS boşta tüketimi fazladır diye yazdı eyvallah ama UPS kapalıyken diye bahsettiğimi anlayamamış.Her neyse o kadar tüketim çok normal.

    Daha önemlisi;ucuz diye aldanıyoruz bu devirde garantisiz mal alınırmı diyeceğim ama geçmiş.İyi ki,garantili ve ülkemiz satıcılarından almışıyım,benimki de garantiye gitti,yapıldı geldi,garantisi bitti ama tekrar bozulursa şu anda sadece kıyıcı devresini % 100 çözemedim.Tamirinde hamd olsun kendime güveniyorum.

    Evet,ürünün büyük boyutlu iç resmini buradan bir görelim,sonrasında fikir yürütürüz inş.Ama şimdiden ters bağlantıdan dolayı koruma sigortası gibi tahmin ediyorum.İnş. böyle basit problemdir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.