Şimdi Ara

intihar düşüncesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
3
Favori
6.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sh4dy_081991 kullanıcısına yanıt
    evet hocam benim bir arkadaşım da düzenli kullanımla anksiyetesini aştı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • MonacoDoom kullanıcısına yanıt
    aa bilmiyordum hocam sadece devlet memurluğu için mi geçerli

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çirkinlik Ne Kadar Kolay Ç kullanıcısına yanıt
    evet hocam katılıyorum intihar düşüncesi aman etme demekle çözülecek şey değil ama dedikleriniz için toplumsal bir değişim gerekiyor bu da şimdilik bizim gibi gençlerin elinden gelmiyor ben sadece ücretsiz desteklerin olduğunu belirtmek için konuyu açtım kendim de yaşadım çünkü

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: usagiskitty

    aa bilmiyordum hocam sadece devlet memurluğu için mi geçerli

    Evet hocam, devlet memuru olurken 657 devlet memuru olması için psikiyatrik sorunu yoktur diye rapor almanız gerekiyor, doktor muayene ederkende sizin e-nabız'ınıza erişip psikiyatrik randevunuz varmı daha önce diye bakıyor kendim yaşadım. Her kadroda bu kadar sıkıntı oluyor mu bilmiyorum ama Polislik istiyorsanız aşırı sıkıntı en ufak şeyde eliyorlar.

  • Kimse şen şakrak,hayatından memnunken sınavı kötü geçti diye intihar etmez

  • Aslinda biraz cozumu maneviyatta aramak gerekiyor. Bu karamsar dusunceleri yenmek icin. Psikiyatrik ilaclar yardimci oluyor ama onlarda sihirli degnek degil. Bunu unutmamiz lazim. Bende cok dindar sayilmam mesela. Bende bu panik bozukluk falan olunca biraz olum korkusu sardi beni aniden eskiden daha isyankar ve dik kafaliydim. Sonra herseyin bos oldugunu anladim hayatta. Yasadiklarim bana ders oldu bir nevi. Cok gece oluyorum dedim. Herseye olumlu tarafindan bakmak lazim hayatta bazen ne kadar zor olsada. Size sizden ve ailenizden baskasinin faydasi dokunmaz. Sagliniz ve aileniz sizinleyse geri kalan teferruat ve hersey zamanla duzeliyor. Hicbirseye cok fazla takilmamak lazim. Sonunda yok olup gidicez zaten bu dunyadan. Ayrica is acisindan psikiyatriden kaciyorsaniz bendede tedirginlik vardi o konuda onceden ama su an ben ozel guvenlik belgesi aldim silahli anksiyete olmam ve ilac kullanmam herhangi bir engel teskil etmedi bu konuda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • insanlara işini verin, öğretmenleri atayın, yolsuzlukları kapatın, halkı kutuplaştırmadan vazgeçin, toplumu üretmeye sevk edin kimse intihar etmez. herkesin canı kıymetlidir. birisi intihar ediyorsa çaresiz olduğunu, çıkar yolunun olmadığını düşündüğü için yapıyordur. ayrıca, eğer bir ülkede intihar vakaları gözle görülür bir şekilde artmışsa, aile içi huzur kalmamış demektir. bunun ilk nedenlerinden birisi de aile ekonomisidir. öyle "3-5 çocuk yapın" diye sallamayla olmuyordu bu işler. kim, nasıl bakacak o çocuklara?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merzifonlu Joe M kullanıcısına yanıt

    hocam psikologlara özel bir şey dememiştim orası da bir kamu sonuçta ve doğusundan batısına kuzeyden güneye hepsi aynı bok. düşünsenize intihar diyoruz intihar. her türlü mantıklı bir yanı yok ama o derece çaresiz hissediyorum, hissediyoruz.

    ha ben o cesareti bulur muyum bilemem annem çok üzülür yapamam. ama bunun bir düşünce olarak bile beynimizde dolaşması; hayata bakış açısından tutun her şeyi kötü etkiliyor. bilemiyorum bir şeyleri düzeltmek bu kadar mı zor ya da düzeltince iş bizden geçecek mi? ben sevmediğim bir hayatı yaşarken zaten ölmüş gibi yaşayacağım. bilemiyorum Joe bilemiyorum

  • quote:

    Orijinalden alıntı: usagiskitty

    evet hocam katılıyorum intihar düşüncesi aman etme demekle çözülecek şey değil ama dedikleriniz için toplumsal bir değişim gerekiyor bu da şimdilik bizim gibi gençlerin elinden gelmiyor ben sadece ücretsiz desteklerin olduğunu belirtmek için konuyu açtım kendim de yaşadım çünkü

    Hassasiyetiniz ve iyi niyetiniz için kendi adıma teşekkür ederim. Bilinçli insanların artması çok mutlu ediyor beni, var olun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gaza %20 cereyana %15. Ulan ne intihar edecem bunu bize layik görenleri düşürmek lazım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • okuyun lütfen, diğer boş yorumları okudum onlara vakit harcamamanızı tavsiye ediyorum.


    Hangi hattı ararsanız arayın, yurtdışındaki gibi değil bizim durumlar. Türkiye'de neredeyse herkes intiharı düşündüğünden o hatları arasanız da destek alamazsınız.


    Forumdaki intihar düşüncesi "bir şeyleri kanıtlamak" için olan arkadaşlara şöyle bir yorum yapabilirim:

    Ülkede ekonomik sıkıntılardan, sosyal yaşantıdan, baskıdan ve bir çok sebepten bir şeyleri değiştirmek uğruna kendi feda insanlar olmasına rağmen bizim CUMHURBAŞKANIMIZ çıkıp "herkesin evinde buzdolabı" var diyebiliyor. Buna rağmen milyonlarca kişiden destek görüyor. Yani anlayacağınız ancak kendinize yazık edersiniz.


    100 liraya psikolog videosu çok güzel bir video, evet hepimiz güldük ama şakadan ötesi en azından biri çıkıp da hayatımızda böyle bir etkileşimde bulunsun. O da yok.


    İşin özü erkekseniz, "erkek adam dert çeker, ağlamaz. intihar ediyorsa kolaya kaçıyordur, korkaktır." algısı damarlarımıza işlemiş. Böyle bir şey kesinlikle doğru değil ama zaten birine içimizi döktüğümüzde şuna benzer bir his ve cümleler zaten kişiyi yaralıyor.


    Eğer böyle bir düşünceniz varsa bu dünyadaki bedeninizi daha iyi işler için kullanın. Şuan hapse girmek istemediğimden ötürü bir şey diyemiyorum ama "sesinizi çıkarın" dersem, beni anlayın. Ne çile çekiyorsunuz bilmiyorum ama benim gördüklerimi görseniz foruma yazma bile ihtiyacı duymadan çoktan camdan atlamıştınız.



    Forumdaki sahte psikologlara, yaşam koçlarına, tedx klişecilerine kulak verirseniz aynı halt olmaya devam edersiniz. Şimdi inceleyeceğim yorumları, kesin birileri yine günlük yürüyüş tavsiye etmiştir. Şizofreni mesela çok ağır hastalık olduğu için 40 km yürütüyorlarmış  


    Aha şimdi gördüm biri "her şey için umut var" vs vs yazmış. He aynen var a.





  • psikolog2010 kullanıcısına yanıt
    ben de depresyondaki insanlara yürüyüş yap müzik dinle gibi şeyler söyleyen psikologlardan çok çekmiş birisi olarak burda boş şeyler söylememeye çalıştım. benim dediğim şey ki aynısından ben de yararlandım, belediyenin çeşitli kurumlarında bedava psikolog desteği sağlanıyor bunlar farklı adlar altında örneğin sadece kadınlara sağlayanlar falan var kategorileşmiş. benim bunu yazma amacım terapi için maddi durumu olmayan ama çok kötü olanlar bir şekilde psikologlara ulaşabilir yoksa asla psikolog gibi kendimden emin konuşmadım, tavsiye vermedim ki buna hakkım yok

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapacak birşey yok İntahar edene saygı duyuyorum sahsen napsın millet bu lanet düzenin kahrını çekmek istemiyor daha fazla herkes herşeyin farkına varmaya başladı eskisi gibi insanları uyutamıyorlar artık kandıramıyorlar.İntihar etmekte özgürlüğe kavuşmaktır ve şu anda engelleyemediği tek özgürlüktür.Bir ölüme çare bulamadılar zaten bu yüzden şu Dünyada tek adalet gerçek adalet herkesin er yada geç ölecek olmasıdır.Ya insanlar elini yüreğinu koyucak bu sistemi komple kaldırıcaklar ( ki böyle birşey olması imkansız bunu hiçbir insan istemiyor) yada insanlarda özgürlüğü kendileri arayacak.Herkesin kendi tercihi. Ya bu deveyi güdüceksin yada bu diyardan gidiceksin demiş eski atalar Ölümde bu diyardan gitmek komple.Tarih boyunca insanları dinle kandırdırdılar birşekilde veya boş umutlarla işte Okul oku kendini geliştir git 5 Tane yabancı dil öğren istediğin herşeyi elde edersin vaatlerini çok duyduk.Hepsinin koca bir aldatmadan ibaret olduğunu sorguladıkları gün insanların bu intihar eylemi.Ülkede polis intihar ediyor Asker intihar ediyor Avukat intihar ediyor İnsanlar gitgide yanlızlaşıyor bunların hepsi bir devrim.İnternet sayesinde artık insaları istedikleri gibi yônetrmiyecekler diyor Dawn Brown.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • eğer doğuştan bir sebeple psikolojik rahatsızlığa sahip değilsen sonradan oluşan bu hastalıkların sebebi %90 metafizikseldir sadece psikolojik rahatsızlıklarla da sınırlandırılamaz bir çok kronik hastalık sebeplerine de neden olabilirler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 2 Temmuz 2021; 15:13:54 >
  • en erken 2 haftaya randevu verirler sonra psikolojik hizmeti öbür tarafta alırsın :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • En Azından Hayattayız Bu Da Bir Şey Be Abi


  • Genç arkadaşlar
    Bu duyguları yaşıyorsunuz gayet normal günümüz sartlarinda.
    Gittim acilden şu ilacı verdiler şu muayene oldum diyorsunuz ya o sisteme işlendikten sonra memur olamıyorsunuz geçmiş olsun.

    İnsanın hayatı bir film gibidir filmde yönetmen senarist oyuncular vs vs bir çok insan bulunur sizin hayatinizda bu şekilde.

    Hayatta hiç birşey için pes etmeyin demeyin isim yok kız arkadaşım terk etti şöyle oldu böyle oldu o ölüm anını yaşadığınız zamam hayatınız önünüze geldiği zaman işte ozaman herşeyi net anliyorsunuz.

    İş yok olmayabilir ama bir gün çalışacaksınız rabbim size elbet bir kapi açacak
    Size.bir hikaye anlatacağım
    Saffet kurt isimli bir kardeşimiz vardı bizim karakolda batmanliydi sanırım karakola geldiler yeni tertip olarak Kilis'te bir sınır karakolu gelen tertipler 12 saat nöbet tutar karakol işlerini yaparlar comezler her neyse bizde dış birlik personeli olduğumuz için bu arkadaşlarla nöbet tutarız her gün bir asker bir rütbeli yazarlar.

    Bir gün gece nöbetime Saffet denk geldi on numara çocuk Güler yüzlü daha çocuk ama alisamamis dedim boşver zamana bırak alışırsın herkes için zor zevkini aldıktan sonra günler çabuk geçer diye o gün 12 saati bitirdik bir kaç gün sonra dediler Saffet elini kuyu taşına (degirmendeki taşlar gibi ) sıkıştırmış hastaneye ordan hava değişimine gitti giderken usta askerler görmüş kendi elini bilerek sıkıştırmış artık piskolojisi nasıl ise ...

    İşte.karakol komutanından rica ettik dedik yapmayın mahkemeye çıkmasın suçu ağır falan çektik konuştuk ailevi sorunlarından bahsetti gitti hava değişimine değişimden geldi yeni bir çocuk gibi gayet neşeli askerlikten zevk alıyor.
    Bizim görev bitti o karakolda zaman gecti bayağı bir baktım Saffet kurt bana arkadaşlık isteği atmış kabul ettim baktım sözleşmeli er olmuş vay dedim Saffet hayırlı olsun öyle konustuk biraz dedim sen askeriyede duramıyordun gün değil dakika sayıyordun hayat nelere gebe aynen öyle abi napalim meslegimiz olur para kazanırız iş yok napayım dedi memlekette 1 yıl yakın görev yaptı....


    Bir gün Twitter da gezerken Meral Akşenerin twiti karşıma geldi Saffet Kürt ve yanında bir askerimiz şehit olmuş ozaman şok oldum beynimden vuruldum ...

    Niye biliyor musunuz ? Allah insanın kaderine ne yazarsa o olur sen kendi elini sakatların eve gidersin belki evde nasihat alır yokluğu görür gelir dersin ki yemeğim burda yatmam burda parada alıyorum askerken bile ben burda kalayım ne olacak dersin ve şehit olursun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 3-4 yıl sonra bunların ne kadar önemsiz olduğunu çok iyi anlayacaksınız


    Allah'ın hepimiz için bir planı var sadece ona inanın

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.