Şimdi Ara

İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır! (865. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
63.796
Cevap
342
Favori
2.734.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1335 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 863864865866867
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    Google sadece Türkiye bazlı değil, Asya tarafında bulunan birçok ülkeye artık band genişliklerini kısarak hizmet veriyor. Dediğiniz gibi zaten yer bakıyorlardı ama son durumu bilmiyorum, büyük ihtimalle nereye kuracaklarını kararlaştırmışlardır.
  • Günlük popüler konulardan gitmişiz millet deli gibi maç konuşuyor :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joster35 -- 4 Ağustos 2016; 11:08:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tersol

    bu ay birşeyler olacak gibi ama du bakalım iyi (akk kalkar, rekabet artar, fiyatlar düşer, up hızları tartışılır) ya da kötü (akk kalkmaz, sadece kotalar ve akk sonrası hızlar 1 tık yükselir) birşeler olacak gibi.

    bence 2.seçenek olucak.
    kota 100gb akk sonrasıda 6 olur gibi geliyor.
    ama asal sayılarla ilerliyor gibi ttnet 1 3 5 yani 5 olucak bence :(
  • 5 de çok az :D yanlış hatırlamıyorsam bir ara 8 mbps adls kullananaları felan 1 tl farkla 16 mbps'ye geçirmişlerdi en düşük bari 8 mbps olsun indirmelerde en az 400-500 kb görelim saniyede :D diğer türlü baya düşük oluyor 300-400'ü anca görüyorum 3 mbps indirmede



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joster35 -- 4 Ağustos 2016; 11:38:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LEOjener

    quote:

    Orijinalden alıntı: tersol

    bu ay birşeyler olacak gibi ama du bakalım iyi (akk kalkar, rekabet artar, fiyatlar düşer, up hızları tartışılır) ya da kötü (akk kalkmaz, sadece kotalar ve akk sonrası hızlar 1 tık yükselir) birşeler olacak gibi.

    bence 2.seçenek olucak.
    kota 100gb akk sonrasıda 6 olur gibi geliyor.
    ama asal sayılarla ilerliyor gibi ttnet 1 3 5 yani 5 olucak bence :(

    M. vekili ile birlikte eylem yaparız o zaman, basın davetli. Yani öyle saçma sapan susturmak için kemik atar gibi hamleler yaparlarsa geçen seferki gibi kimse eyvallah demez. Farkında değil birçok kimse fakat bu olay ciddi manada yüzbinlerce kişinin artık haberdar olduğu, şikayetçi olduğu bir konu haline geldi. Yani en ufak bir kıvılcımda ciddi manada destekçisi olacaktır bu konunun.




  • 5 ne ya. Şaka mı yapıyorsunuz. Sözleşmem 5 ay sonra bitiyor. Yeni sözleşme için yalvardıklarında ben de onlara hatırlatırım bu yapılanları. Superonline ile görüşürüz 5 ay sonra.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Btk toplantısı ayın kaçındaydı beyler? Taahhüüt bitmek üzere, firmalar arıyor hiç yüz vermeden toplantıyı bekliyorum
  • Hızı 16 olanında X hıza, 1000 olanında X hıza düşmesi mantığa sığmıyor. AKK illa olacaksa hız %50 ye düşürülmesi lazım en fazla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SkyTech74

    Ne vurgunu?
    Hadi iyi geceler.

    Yav vurgun derken; çok dikkat çekti demek istedim. Dikkat çekmesi de gerek yani
  • 100-200 gb gibi komik rakamlara çekilirse, AKK sonrası hız 5-8mbit gibi saçma sapan değerlere çekilirse BU HÜKÜMET OY MOY ALAMAZ BENDEN.






    AKK FETÖNÜN OYUNUDUR, HÜKÜMET BUNU KALDIRMALIDIR.
  • quote:

    Akşam üstü internet kullanıcıları üstüste gelen 2 olay birden yaşadılar ve ne olduğunu anlayamadılar çünkü bir yandan Google'un içeriklere daha hızlı erişim amacıyla aldığı ("cache") önbellek hizmetine erişimi TİB tarafından engellendi. Diğer taraftan Türk Telekom'un yurtdışı hatlarında (Bulgaristan, Romanya denildi) bir kopma yaşanıyor. Üstelik bu 3 ay içinde 2ci yurtdışı hat kopması[1].

    Saat 15.00'den itibaren Türk Telekom internet kullanıcıları, Google'a bağlı arama motoru, Gmail ve Youtube gibi hizmetler olmak üzere bir dizi site ile Google dışında da Facebook, Twitter ve Spotify gibi birçok başka siteye de ya hiç erişilemediği veya erişimin çok yavaşladığı belirtiliyor.

    Erişim Engelleme Konusunda TİB'in resmi sitesindeki açıklama şöyle yer aldı:

    "5651 sayılı Kanun uyarınca yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda bu İnternet sitesi (webcache.googleusercontent.com) hakkındaki Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın 15/06/2016 tarih ve 490.05.01.2016.-84787 sayılı kararına istinaden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından İDARİ TEDBİR uygulanmaktadır."

    Google'ın "Web Cache" (Ağ Önbelleği) adlı hizmeti, hızlı erişim sağlamak için internetteki içeriklerin bir resmini alıyor. Burada yer alan bir içeriğin hükümet için sorun yarattığı sanılıyor.

    Bu arada TİB'in engelleme açıklamasına karşın Ulaştırma Bakanlığı Google'a yönelik herhangi bir engelleme kararının söz konusu olmadığını, Google'ın önbellek hizmetine bir erişim sınırlaması getirilmesi halinde bile tüm internetin yavaşlamayacağını açıkladı. Anlaşılan Ulaştırma Bakanlığı, kendi altındaki BTK ve TİB ile bir koordinasyon sorunu yaşıyor.

    Ulaştırma Bakanlığı Açıklama Yapınca TİB İdari Kararı Siteden Yok Oldu

    Diğer yandan sitelere erişimdeki yavaşlama konusunda Ulaştırma Bakanlığı bir açıklama yayınladı.

    "Bazı haber sitelerinde Türkiye’de internete erişim engeli getirildiği ve internetin yavaşlatıldığı yönünde haberler yapılmaktadır. Söz konusu haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

    Bugün ülkemizde yaşanan internet hızındaki yavaşlamanın nedeni erişim engelinden veya idari bir uygulamadan kaynaklı değildir. Operatörlerin yurtdışı çıkışının olduğu Bulgaristan ve Romanya’da meydana gelen fiber hat bağlantı ve enerji sorunu nedeniyle olduğu tespit edilmiştir. Ülkemizdeki internet kullanıcılarını etkileyen teknik sorunların ivedilikle giderilerek internetin normal hızına dönmesi için yoğun bir şekilde çalışmalar ilgili operatörler tarafından sürdürülmektedir."

    Bakanlık açıklamasında, 490.05.01.2016.-84787 sayılı ve 15 Haziran tarihli idari tedbir kararının neden TİB'in resmi internet sitesinde yer aldığı ve iki saat sonra geri çekildiğine değinilmedi.

    Sorun Türk Telekom'un Yurtdışı Hatlarına Yatırım Yapmıyor Olması

    Mart ayında yine Türk Telekom hatları kopmuştu[1]. Sorunun bu kadar sık tekrarlanmasının nedeni, hatların doluluğa erişmiş ve yedeklerinin bile kullanılıyor olması.

    Normalde bu hatlar koptuğunda, yedek hatlara yönlendirme yapılır ve biz durumu hissetmeyiz bile. Ama Türk Telekom yatırım yapmak yerine kar payı dağıtmakla meşgul olduğu için, yedekler de normal hat olarak kullanılıyor ve dolu. Yani kopma olduğunda, diğer telekom firmalarının yaptığı gibi yedek hatlara yönlendirme yapamıyor. Dolayısıyla da kopmaları hissediyoruz.

    BTK'nın ya Türk Telekom'u yatırıma zorlaması, ya da diğer firmaların yatırım yapmasının önündeki --kendisinin koyduğu-- engelleri bir an önce kaldırması lazım. Aksi durumda BTK'nın tüketici lehine yerine bir şirket lehine çalıştığını düşünüyor olacağız.

    BTK Neden Türk Telekom Adına Açıklama Yapıyor?

    Bu arada dikkatimizi çeken bir husus da, Türk Telekom ile ilgili sorunlarda BTK ya da Ulaştırma Bakanlığı'nın açıklama yapıyor olmaları. 18 mart tarihinde de aynı sorun yaşanmış ve Türk Telekom'un Bulgaristan hattında kopma olmuştu. Açıklama ise Türk Telekom'dan değil, BTK'dan gelmişti.

    Bildiğimiz kadarıyla BTK diğer operatörlerin arızaları konusunda bir açıklama yapmıyor. O zaman neden Türk Telekom konusunda yapıyor diye soranlar var. Yani BTK işletmeci değil, o kabloları döşeyen değil, sektör serbestleşmiş durumda..

    Bunun nedeni konusunda esprili bir açıklama şu şekilde; BTK belki de Türk Telekom'dan "man in the middle" yapmasını istiyor ama eline geçen "woman in red" oluyor. Şaka bir yana BTK'nın açıklama yapmasının arkasındaki neden muhtemelen Türk Telekom yurtdışı erişim yatırımının yapılmaması olabilir.

    Türk Telekom'un yurtdışına giden erişim hatları dolu. Yedeklemesi de yok. Çünkü bunlar yeni bir yatırım anlamına geliyor.

    BTK'nın düzenleyici kurul olarak asıl görevi tüketiciyi korumaktır. Bu amaçla, Türkiye'nin sahibi olduğu altyapıyı "imtiyaz sözleşmesi" ile 2026 yılına kadar yönetmesi ve yatırım yapması gereken Türk Telekom'un yatırımlarını denetlemesi ve hatta yatırıma zorlaması gerekir. Ama daha geçen ayın sonunda Türk Telekom 905 milyon kar açıklayıp bunun 840 milyon TL'sini hissedarlarına kar payı olarak dağıttı. Peki Yatırım?

    Üstelik Türk Telekom'un borcu da fazla. Öylesine fazla ki, geçen sene bir kredilendirme kurumundan "kredi alma konusunda sorunlu" değerlendirmesine maruz kaldı[2]. Dolayısıyla yatırım yapmak için borç alabilme şansı da zayıf ama buna rağmen ettiği karın tamamına yakını da dağıtıldı.

    Dolayısıyla BTK muhtemelen kendisini sorumlu hissettiği için Türk Telekom adına açıklama yapıyor.


    [1] Türk Telekom Hatları Kopunca Gmail, Google, YouTube Kesildi

    [2] S&P, Türk Telekom'u Yatırım Yapılabilir Seviyesini Olumsuz Olarak Değerlendirdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 7gün25saat kullanıcısına yanıt
    5 sadece öngörü
    ben minimum 8 olmasından yanayım.
    benim sözleşmem 3 ay sonra bitecek. 75gb akk hiçbirşey indirmesem bile 1 haftada yamuluyor. çünkü çocuklarım sürekli çizgi film filan izliyor. daha satın alıpta indiremediğim oyunlardan bahsetmiyorum bile. gönlümden süperonline sınırsız 99 tl lik tarifesi var ama fiberim yok. aynı hizmeti vdsl ile veriyorsa ttden kurtulabilirim belki.
  • arkadaşlar eve internet bağlatmak istesek hangisini tavsite edersiniz şu anda ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hümiyettin

    quote:

    Orijinalden alıntı: mustifb

    Arkadaşın bahsettiği gibi onlarca sebebi olabilir. Ayrıca Google'un Frankfurt serveri'de yetersiz kaldığı için Google kendiside band genişliklerini kısabiliyor. Ne yazık ki koca Google hala o sorunu çözememiş.

    Edit: VPN ile sorunsuz açılıyor. Örneğin Romanya üzerinden Youtube'a bağlandınız. Türk Telekom'un anlaşmalı olduğu A sağlayıcısına band genişliğini kıstığında VPN'ye bir kısıtlama olmadığı ve az kullanan olduğu için sorunsuz bağlanıyorsunuz. Eğer yurtdışı çıkışı bazlı bir problem olsa VPN ile de yavaş bağlanırsınız. Artık Google sorunu tek başına Türk Telekom'un çözebileceği bir sorun değil.

    Google'ın Frankfurt sunucusu yetersiz kalıyorsa bir tane de Türkiye'ye açması faydalı olmaz mı ?

    Bizimkiler kendi elemanlarına 3 liraya vereceği yere Google'a 3 milyar çekmiştir, Google'da kafadan vazgeçmiştir.

    Bu ülke soyguncuların ahlaksızların ülkesi. Burda iş yapılmaz.




  • 2010 yada 2011 yılında 8mbit e kadar internet kullanıyordum. Türk Telekom 6'dan fazlasını veremiyordu ve hız 3 'e düşüyordu. Şuan 100 mbit ve 50 mbit fiber erişimim var. Hız yine 3 e düşüyor. Buna saçmalık demek bile az kalıyor. Birisi %94 diğeri %97 yavaşlıyor.

    Türk insanına sanal alemde nasıl işkence yaparız sorusunun cevabı = AKK.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fevkelade1i kullanıcısına yanıt
    Hani ne yaptı işte onu soruyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • joster35 kullanıcısına yanıt
    Millet kahvehane muhabbetine bayılıyor. Lafla ülkeyi kurtarır, takımı kurtarır, şirketi kurarır ama bir kendini kurtaramaz. O da boş konuştuğu için, konuşmak harici bir şey yapmadığı için.
  • Yıl 2016.5, Türkiye'de hala AKK denen illet var. Hızlar kaplumbağadan yavaş. (3-8-16-24-32MBPS). Bunları belirttikleri halde hızın %100ünü bile alamıyoruz. BTK'ya da, TT'ye de lanet olsun. En kısa sürede batmanız/iflas etmeniz dileğiyle.
  • Futbolda da aynı bela var ki. Digiturk, Ligtv insanları sömürüyor. İnternet üzerinden verdikleri hizmet te çöp.
  • ADSL de Akk uygulanmamalı zaten adam en fazla 10 mbit alabiliyor, Fiberde ise kişi hangi hızı alıyorsa, o hız yarıya düşürülmelidir. internetin yoğun olduğu saat aralıklarında ise (akşam 19-24 saatleri) hızlar %30 indirilebilir. Bu şekilde herkes için verimli bir kullanım sağlanabilir. Zaten alt yapıda bu kullanım için müsait, Temmuz ayında hepimiz şahit olduk.
  • 
Sayfa: önceki 863864865866867
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.