Şimdi Ara

İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır! (856. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
63.796
Cevap
342
Favori
2.734.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1335 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 854855856857858
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlış anlama ama sen kimsin ?

    - İçeride adamın var bilgi taşıyorsun. ( Ne kadar doğru bilemem )
    - Sektör içinde çalışmışsın.
    - Senin mahallende kazı var
    - Sen internetle davalısın
    -... böyle daha gider

    Çok fazla ok senin üzerine dönüyor. Buda beni şüphelendiriyor. Ciddi uslupla trolleyen birimisin , kendince millete bişiler deyip bundan zevkmi alıyorsun ? vallah anlamadım. Sanki akıllıca buradaki topluluğu kontrol edip bir yöne doğru taşımaya çalışıyormuşsun gibi. Ajan gibisin mk. Kimsin diye düşünürken beynim yandı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cesars078 -- 3 Ağustos 2016; 19:47:27 >
  • cesars078 C kullanıcısına yanıt
    Sence troll'e ya da birilerini kandırmaya çalışan bir halim mi var? Yazılarımı parça parça okumuşsunuz, o yüzden bu kadar şaşırdığınızı sanıyorum.

    Ne kadar inanırsınız bilmiyorum;
    -2010 - 2015 tarihleri arasında Türk Telekom Üsküdar İkinci Bölge Müdürlüğü'nde santral çalışanı sonra santral başkanı olarak görev yaptım. Dolayısıyla arkadaşlarım var ve bilgi alıyorum.
    -Bölgemde 2 yıla yakın bir süre önce internette hızım taahhütüm içerisindeyken internet hızım 16 Mbps'den 4 Mbps'e düştü bu yüzden bedelsiz iptal etmeye çalıştım ama yapamadım.
    -Uzun bir bekleyişin ardından bölgemde fiber internet çalışması başladı ama henüz bitmedi.

    Başka bir merak ettiğiniz konu varsa sorabilirsiniz. İnanmayabilirsiniz, hakkınızdır bişey diyemem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dexter Morgan

    Btk ile gorusme işi yatti mi

    bizde bekleme içindeyiz bir gelişme olursa buraya yazacağız Ahmet Bey'e mesaj attım fakat geri dönüş alamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extrabold -- 3 Ağustos 2016; 20:07:29 >
  • Henüz fiber alt yapısı olmayan ilçelerin belediyelerine görüş/öneri/şikayet yazsak topluca , nasıl olur ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HsynBkts

    Henüz fiber alt yapısı olmayan ilçelerin belediyelerine görüş/öneri/şikayet yazsak topluca , nasıl olur ?

    olabilir fakat bu işin ilçe belediyeyle ilgisi ne kadar var acaba il altyapı hizmetlerine'mi mesaj atsak?

    örnek:İstanbul altyapı hizmetleri müdürü, necmettin.acar@ibb.gov.tr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extrabold -- 3 Ağustos 2016; 20:10:15 >
  • Arkadaşlar o kadar şikayet ettik sesimizi duyurduk buna rağmen bizi iplemezlerse bunda kasıt ararım. Eğer bir şeyler yapmazlarsa devlet vatandaşını hiç bir şekilde düşünmüyor isteklerine cevap vermiyor demektir
  • SkyTech74 kullanıcısına yanıt
    İyi değil mi hocam 20dk?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a.ihsan kullanıcısına yanıt
    İşte onu diyorum. Bize 25 Mbit'i bile çok görüyorlar. 3 mbit ile indirsem 4 saat direk kafadan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SkyTech74 kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlamışım ben :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fox5578 kullanıcısına yanıt




  • fox5578 kullanıcısına yanıt
    Gunaydin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • extrabold kullanıcısına yanıt
    Pek bir faydası olmayabilir evet ama belediyeler kazı iznini geç onaylıyormuş sanırım (Bu konuda bir kaç yorum okudum bunun ile alakalı , hepsi öyle değildir heralde ).
    Tepki başlarsa erken onay verebilirler diye düşündüm

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kontratak

    "24 aylık taahhütle telefon alıp 12. ayda ben vazgeçtim deyip kâra geçer, bu yüzden sözleşmeden dönülemez." mantığı yanlış. Benzer şekilde "Herkes, arıza çıkarması neredeyse kesin olan LG G4 telefon alıp arıza çıkardığında bedel iadesi isteyip kâra geçer, bu nedenle sözleşmeden dönülemez." şeklinde de bir mantık kurulabilir; fakat cihaz, kullanım hatası olmayan bir sebeple arızalanırsa tüketicinin sözleşmeden dönüp bedel iadesi isteme hakkı var. Cihazı arıza çıkarmayacak şekilde üretmek tüketicinin yükümlülüğünde olan bir şey değil; tüketici, mevcut yasaların güvencesi ile alışverişini yapar, sorun çıkması hâlinde bu yasaların verdiği hakları kullanır. Üreticiler, ithalatçılar, satıcılar ve servis sağlayıcılar da mevcut yasaları göz önünde bulundurarak hareket etmek zorundalar; ürünlerini, hizmetlerini, tarifelerini bunu dikkate almayıp yaparlar ve planlarını aynı kayıtsızlıkla icra ederlerse, tüketici yasal haklarını kullandığı zaman "Ama tüketici bu durumdan kârlı çıkıyor!" deme hakları yok; herkes için referans noktası mevcut yasalardır. Eğer yasalar "Bir yıldan daha uzun süreli olan sözleşmeler feshedilebilir." diyorsa (ki bu konu tartışmalı, bu konudaki yorumuma birazdan değineceğim) servis sağlayıcının "Fakat böyle olursa biz zarar ederiz, tüketici bu işten kârlı çıkar!" şeklinde bir savunma yapması anlamsızdır, servis sağlayıcı böyle bir durumda zararlı çıkmak istemiyorsa planlarını bu hükmü baz alarak yapmalıdır.


    Bir yıldan daha uzun süreli olan sözleşmeler feshedilip edilemeyeceği meselesini yorumlamadan önce, hizmetin ayıplı olması durumunda sözleşmeden bedelsiz olarak dönme hakkı ile "tüketicinin yerleşim yerinin değişmesi ve taahhüt konusu hizmetin tüketiciye yeni yerleşim yerinde aynı nitelikte sunulmasının fiilen imkansız olması durumunda" yine bedelsiz bir şekilde aboneliğin feshi hakkından bahsetmek istiyorum.


    Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun der ki:

    Hizmetin ayıplı ifa edildiği durumlarda tüketici, hizmetin yeniden görülmesi, hizmet sonucu ortaya çıkan eserin ücretsiz onarımı, ayıp oranında bedelden indirim veya sözleşmeden dönme haklarından birini sağlayıcıya karşı kullanmakta serbesttir.

    Tüketicinin sözleşmeden dönme veya ayıp oranında bedelden indirim hakkını seçtiği durumlarda, ödemiş olduğu bedelin tümü veya bedelden indirim yapılan tutar derhâl tüketiciye iade edilir.


    Yani hizmet ayıplı ise cezai şart veya cayma bedeli adı altında veya sözleşmede/taahhütte ismi ne konulmuş olursa olsun hiçbir bedel ödemeden, bunun yanında -varsa- hizmette ayıbın ortaya çıktığı dönemde ödemiş olduğumuz bedeli de geri alarak sözleşmemizi sonlandırabiliyoruz.


    Taşınma durumunda taşındığımız yerde aynı kalitede hizmet alamamamız durumunda ise Abonelik Sözleşmeleri Yönetmeliği bize şu hakkı tanır:

    Taahhütlü aboneliklerde tüketicinin yerleşim yerinin değişmesi ve taahhüt konusu hizmetin tüketiciye yeni yerleşim yerinde aynı nitelikte sunulmasının fiilen imkansız olması durumunda, tüketici birinci fıkrada belirtilen tutarları veya herhangi bir bedeli ödemeksizin taahhütlü aboneliğini feshedebilir.

    Yönetmelikte belirtiliği gibi, böyle bir durumda da hiçbir bedel ödemeksizin aboneliğimizi bitirebiliyoruz.

    Yani ayıplı hizmet veya taşınılan yerde aynı kaliteye sahip olmayan hizmet durumlarında servis sağlayıcı "İyi de sen bizden telefon almıştın, sana şu kadar indirim yapmıştık, bizden ayrılamazsın." diyemiyor.


    Gelelim süresi bir yıldan uzun olan abonelik sözleşmeleri meselesine. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Abonelik Sözleşmeleri Yönetmeliğinde şu şekilde bir ifade var:

    Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir.


    Servis sağlayıcılar burada abonelik sözleşmesinden bahsedildiğini, taahhütnamenin bu sözleşmeden farklı olduğunu iddia etmektedirler. Ancak Yönetmeliğin 15'inci maddesinin 1'inci fıkrası şöyle söyler:

    Satıcı veya sağlayıcı, ikinci fıkrada belirtilen bilgileri içeren taahhütnameyi yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile tüketiciye vermek zorundadır. Bu taahhütname, abonelik sözleşmesinin ayrılmaz bir parçasıdır.

    Taahhütname, abonelik sözleşmesinin ayrılmaz bir parçası ise; abonelik sözleşmesi feshedildiğinde taahhütnamenin bozulmasından dolayı ayrıca bir cezai şart ödetilemez. Böyle bir cezai şart yaptırımı Yönetmeliğin sözüne ve ruhuna aykırıdır.


    Bu konunun yorumlanmasında servis sağlayıcıların öne sürdüğü diğer bir argüman ise -sizin de belirttiğiniz gibi- "Sözleşmenin bozulması durumunda taahhüt ile sağlanan indirimler geri ödenir, yapılması istenen bu ödeme cezai şart ödemesi değildir." argümanı. BTK'nın cezai şart veya cayma bedeli için yaptığı açıklamaya bakalım:

    Cezai şart veya cayma bedeli ne demektir?

    Taahhütlü sözleşme, karşılıklı edim içeren borç sözleşmesi hükmünde olup, sözleşme süresince iki tarafın da (abone ve işletmeci) sözleşme şartlarına uyması beklenir. Elektronik haberleşme sektöründe taahhütlü sözleşmelerde abone tarafından borcun hiç veya gereği gibi ifa edilmemesi halinde, abonenin işletmeciye karşı yerine getirmeyi yüklendiği edime cezai şart ya da cayma bedeli denilmektedir. Bu nedenle taahhüt süresi içerisinde;

    • Aboneliğinizi sonlandırmak istemeniz,
    • Tarifenizi değiştirmek istemeniz,
    • İşletmeci değiştirmek istemeniz,

    durumunda, imza olunan taahhütname hükümleri çerçevesinde cezai şart ya da cayma bedeli talep edilmesi söz konusu olabilecektir.


    https://tuketici.btk.gov.tr/tr-TR/Sik-Sorulan-Sorular/Internet-Hizmetleri

    Yani servis sağlayıcı, adına her ne derse desin, -BTK'nın da belirttiği üzere- taahhütlü sözleşme, karşılıklı edim içeren borç sözleşmesi hükmündedir ve borç ifa edilemediğinde alınacak bedelin kanundaki yeri cezai şarttır. Türk Borçlar Kanunu dışına çıkıp buna farklı isimler takarak bambaşka bir şey muamelesi yapmak da servis sağlayıcıların limitli interneti limitsiz olarak pazarlama "dehası" ile aynı "dehadır".

    döktürmüşsün yine kardeşim. hala senelik milyardolar ciro yapan iss'lerin savunuculuğunu yapan cahillere çok güzel kapak olmuş. bu yazı bence ilk sayfadaki ana yazıya eklenmeli. Şhasen bu kadar ayrıntılı bilmiyordum ben durumu teşekkür ederim. İnternette en çok tık alan sitelerin bu konular hakkında vatandaşı bilinçlendirmesi gerekir. Ama biz bu kendini beğenmişlere böyle isteklerde bulunduğumuzda aforoz ediliyoruz. Halk cahilse onları eğitmek, bilinçlendirmek başta devlet olmak üzere herkesin görevidir. Böyle konular sır gibi saklanacağına her durumda vatandaşa anlatılmalı ki vatandaş haklarını bilsin ve biat düzenine boyun eğmesin.

    -Muco arkadaşımızdan rica edelim bu yazıyı ana yazıya eklesin. gerçekten çok önemli bir konu olduğunu ve bunu birçoğumuzun bilmediğini düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanat Günesi -- 3 Ağustos 2016; 20:27:16 >




  • extrabold kullanıcısına yanıt
    Bazı belediyeler gerçekten çok uzun süreler sonra izin veriliyor. Ama bazı belediyelerde çabuk izin veriyor ve Türkiye'de yüzlerce belediye var. Hangi ISS'nin ne zaman nereye yatırım için izin isteyip izin verilmeyen belediyelere yazmamız lazım ama onlarıda bilemeyiz. Mesela bizim mahalle için Türk Telekom geçen yıl Haziran ayında istemiş 1 yılın ardından izin verilmiş. Eğer benim daha önceden haberim olsa gider belediyeye dilekçe yazar, şikayet vs. ederdim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustifb

    Bazı belediyeler gerçekten çok uzun süreler sonra izin veriliyor. Ama bazı belediyelerde çabuk izin veriyor ve Türkiye'de yüzlerce belediye var. Hangi ISS'nin ne zaman nereye yatırım için izin isteyip izin verilmeyen belediyelere yazmamız lazım ama onlarıda bilemeyiz. Mesela bizim mahalle için Türk Telekom geçen yıl Haziran ayında istemiş 1 yılın ardından izin verilmiş. Eğer benim daha önceden haberim olsa gider belediyeye dilekçe yazar, şikayet vs. ederdim.

    Sence bu konuda kimin suçu var belediyeninmi? Türk Telekomunmu? tabiki türk telekomun tek tek izin istemek yerine meclise taşısa hükümet ile görüşsse kanun çıkarmaya çalışsa böyle 40 yılda bi mahalleye fiber gelmesini engelleyebilirdi fakat kendi istedikleri için yapmıyorlar adam zaten para kazanıyor niye uğraşsın? bu metinde bile kısa bi özetle gene suçlu telekom.




  • btk tüketici için kurulan kuruluş ne yazık ki tt ve diğer ıssler yani firmalar için kurulmuş olup müşterilerin akk gibi saçmalığa şikayet edip ve bu btk akk saçmalığını savunup ekstradan da tt ye ve diğer ki ısslere destek vermesi aslında bu kuruluşun biz tüketiciler için değilde firmalar için kurulmuş olduğu belli oluyor tüketici ne kadar şikayet eder etsin hep altyapı bahane ediliyor

    ve altyapı bahanesi de geçtiğimiz 15 temmuzda ayın sonuna kadar verilen sınırsız internet ile belli oldu ben şahsen tt kullanıcısı olup hızım hiç 13 mpbs den düşmedi hey btk artık müşteriye yönelik çalışmalar ne zaman başlayacaksınız firmaları doyurduğunuz yetmedi ve arapları da doyurmak çok hoşunuza gidiyor herhalde btk gibi tüketici için çalışmayıp aksine firmaya destek veren bir kuruluşun artık ya düzgün şekilde tüketiciye olumlu iş yapmasını yada bu şaçma kuruluşun kapatılması dileğiyle

    benim gözümde btk : tt nin yan firmasıdır kısaca btk demek türk telekom demek yada tam tersi türk telekom demek btk demek bu demek istediğim bu btk ya iletilen şikayetlerden de anlaşılıyor 2 tarafta ipi birbirine atıyorlar maksat tüketiciyi çaydırmak için müşteriyi uğraştırıyorlar




  • Mehmetcan855 M kullanıcısına yanıt
    Türk Telekom kadar bence belediyede suçlu. Ayrıca hükümete bu konuda adım atılsın diye 2013 yılıydı sanırım Turkcell, Türk Telekom ve Turksat kazı izinlerindeki zorluklar sebebiyle BTK'ya ve Ulaştırma Bakanlığı'na başvurdular. Türk Telekom'un suçu yeterince konuyla ilgilenmemesi. Kendi menfaati için bişey olsa bakanlığın kapısını aşındırırlardı ama söz konusu tüketiciyse aman boşver havasındalar. Hiç izin alamıyorsa gelsin vatandaşa söylesinler. Vatandaşta hiç yoktan toplu dilekçe yazar, dava açar bişey yapar yani. Ama adamlar fiber planlarını bile "gizli" diyor. Yahu zaten bunu halka açık hizmet yapmıyor musun? Ne gizliliğinden bahsediyorsun. Adam gelip fiber kabloyu mu yiyecek bakır değil ki kötü niyetli biri çıkıp satsın.
  • ttnetle btk aynı şirketin 2 farklı birimi olduğu sürece akk illeti kalkmaz beyler
  • Ahmet bey ile gorustum bugun yogun olduklarindan dolayi btk ya yarin gideceklerini bildirdiler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşuna demiyorlar, Btk TT nin arka bahçesidir diye. iyi anlaşıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 854855856857858
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.