Şimdi Ara

'İnternet sözleşmeniz sona ermiştir' şeklindeki rahatsız edici telefon aramalarını engelleme yöntemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba
    Mobil telefonum sürekli olarak genelinde 850 ile başlayan hatlar tarafından aranarak "İnternet sözleşmeniz sona ermiştir" şeklinde yanlış bilgilerle rahatsız edilerek bana yeni bir tarife veya Digitürk vs vs gibi birşeyler satmaya çalışmaktalar. Her defasında beni arayan numarayı engellesem de inadına başka numaralar tarafından aranmaya devam ediyorum.
    Bu konu hakkında kısa bir araştırma yaptığımda bir çok kişinin bu konudan şikayetçi olmakla birlikte çok işe yarar bir çözüm olmadığını gördüm. (Bu çözümler arasında Call Blocker tarzı uygulamalar var ve bu uygulamalar komple 850 ile başlayan numaraları engellediği için bazı kurumsal firmaların çağrı merkezlerinin bana ulaşmasını engelleyebileceginden maalesef kullanamıyorum)
    Bu konuda bir çözüm buldum. Bu
    çözüm iki aşamalı olup bu yöntemi uygulayan kişi sayısı artarsa mükemmel işe yarayacak bir teknik olduğuna inanmaktayım.

    Çözüm Önerim:
    1. Aşama: Son dönemlerde pazarlama için yapılan aramalarda öncelikle teklif edilen ürün ile ilgileniyorsanız "1" e basmanız istenmekte. Bu arama bilgisayar tarafından yapılmakta ve onlar açısından masrafsız bir "oltalama metodu" kullanmaktalar. Bu şekilde çağrı geldiğinde lütfen "1" e basın. Böylece sistem otomatik olarak sizi tekrar arayacak ve canlı bir operatör sizinle görüşmek isteyecektir.
    2. Aşama: en önemli olan aşama burası. Burası sizi biraz uğraştıracak ama emin olun uğraştığınıza değecek. Sizi arayan kişi sizi "1'e bastığınız için aradığını" söyleyip konuya girmek isteyecek. Bu aşamada müsait olmadığınızı, 1 saat/3 saat/öğleden önce/ öğleden sonra/ yarın vs vs gibi zaman belirterek daha sonra aramalarını isteyiniz. Bu kişi emin olun dediğiniz zamanda sizi tekrar arayacak ve siz benzer şekilde bir mazeret uydurarak aynı talebinizi tekrarlayın. Örneğin "şu anda bankadayım. Lütfen 1 saat sonra tekrar arayın" veya "şu anda araba kullanıyorum. Lütfen ikindi vakti tekrar arayın" veya "Bugün çok yoğunum. Yarın tekrar arayın" gibi mazeretler ile sizi daha sonra aramalarını isteyiniz. Sizi tekrar aradıklarında benzer işlemi yine yapın ve onları devamlı bir mazeret göstererek sizi tekrar aramalarını sağlayın. Böylece onları kısır döngüye sokarak oyalayın.

    Eğer bu yöntemi çok sayıda kişi uygular ise inanın bu tezgah bozulur. Şu anda karşımızda son derece koordine olmuş sahtekarlar ordusu insanları kandırmaya ve Digiturk, Dsmart, su arıtma cihazı vs vs satmak için binlerce telefon hattı üzerinden ele geçirdikleri kişileri defalarca arayarak rahatsız ederek dolandırıcılık yapmaktalar. Buna belki bizler kanmayız ama kanan bir sürü insan bulunmakta. Bu düzene dur demenin en iyi yolu onları meşgul ederek personel/elektrik/iletişim masraflarını artırmak ve caydırmakdır.

    Ben bunu büyük kitleler olmadan tek başıma denedim ve sanıyorum onların nezdinde karalisteye alındığım için inanın artık aranmıyorum.
    Bu yöntemi her sizi rahatsız eden aramada kullanın lütfen. Ne kadar çok kişi bu yöntemi kullanırsa bu işle uğraşan kişiler o kadar bu işten zarar edecekler. İnanın bana.
    Bu kadar organize olmuş bir düzeni ancak beraber iş birliği yaparak bozabileceğimizi unutmayın lütfen.
    Kalın sağlıcakla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi it_teknik -- 26 Kasım 2022; 23:44:44 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.