Şimdi Ara

İnternet ışığı yanmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 28 Temmuz da gece 3 ten beri netim yok defalarca yazmış olmama rağmen bir Allah'ın kulu çıkıp doğru düzgün bir açıklama yapmıyor defalarca modeme IP gönderilmediğini söylememe rağmen saçma sapan sorular sormaya devam ediyorlar şifre kullanıcı adı durduk yere değişmediği halde defalarca Reset attırdılar modeme. Acaba sorun bende mi diye farklı modem/Router la denedim gene sonuç aynı. Bugün itibariyle iç tesisatima da baktırdım bina girişinden daireme kadar bir sorun yok. Türk Telekom ve TurkNet arasındaki iletişim kopukluğu yüzünden kaç gün sıkıntı çekiyorum bugün itibariyle 8 gün bitti hala bir sonuç yok.destek ekibine anlatmama rağmen aynı şeyleri soruyorlar. başvuru yaparken saniyesinde ulaşılan sonrasında ulaşmak mümkün olmayan firma günde 1 kere saat 11:00 14:00 arası 1 kere saçma sapan soru sorup insanı geçiştiriyorlar. Resimdeki gibi her gün boş boş Soru soruyorlar bir icraat yok.
    İnternet ışığı yanmıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Merhaba, yaşadığınız sorunu kontrol ederek yardımcı olmak isterim. GSM numaranızı PM üzerinden benimle paylaşabilir misiniz?
  • Türknetteki herhangi bir destek elemanının okuduğunu anlama yetisi yok. Bu kadar rezil bi destek ekibi olamaz. Adeta özenle seçip orda görev vermişler. Muhtemelen bu arkadaş Sefa K isimli destek görevlisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belkide tam teyit icin yeniden yazmislardir. Dsl isigi yanmamasi demek ya kablonuzda ya da ankastrede sorun var demek. Santrale baglanamiyor demek dsl isiginin yanmamasi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Modeminizde kurulum sorunu olabilir, özellikle TTnetin verdiği modemleri Turknet hatlarda kullanınca PPPoE hatası çok oluyor. Sizin modeminizin markası nedir ? Kendiniz mi aldınız?
  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    Evet kendi aldığım bi modem Reset atıp tekrar tekrar denedim modem Asus ac68u firmware de güncel bu arada

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • uawso kullanıcısına yanıt
    Merhaba, saha ekipleri bugün size arama yaptı ancak ulaşamadılar. İç tesisat kontrolü için tekrar arama yapacaklar.
  • Tekrardan ip alamıyorum 2 aydir ay sonunda netimi kesiyorlar gecen ay 13 gün sonra netim geldi bu ay suanda 6. Gün ve hala bi cozum yok ortada neredeyse yarım ay hizmet alabiliyorum fakat tam fatura kesmeyi biliyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • uawso kullanıcısına yanıt
    Merhaba, arıza kaydınızın önceliğini teknik uzmanlarımıza ilettim. Arkadaşlarım tekrar arızayı kontrol ederek çözümleyecektir. Konuyu ben de yakından takip ediyorum.
  • uawso kullanıcısına yanıt
    Sorun 31 agustosta tekrarlandı bugün itibariyle 10 gün oldu hala internetim yok bu sefer destek ekibi olan hanım hergun ilgileniyoruz iyi günler yazıp duruyor iç tesisatimda problem olmamasına rağmen iç tesisat ekibimiz sizlerle iletişime geçecek deniyor ama kimseler aramıyor her ay sonu aynı problemi yaşıyorum DSL ışığım aktif olduğu halde ip alamıyorum nedense her ayin sonunda oluyor. Pandemiden dolayı evden çalışıyorum geçen ay 450 TL telefon faturası ödedim bu ay şimdiden 150 TL yi geçti faturam ayriyetten tam hizmet alamadığım halde tam faturayı kesmeyi biliyor turknet.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sorun devam ediyor fakat Turknet hala ilgilenmiyor destek ekip ne arıyor ne cvp veriyor. 31 Ağustos’ta gitti 10 ekimde internetim geldi fakat şimdi de modem açıp kapattıkça hız düşüyor 44mb 48mb görünüyor 10 dk veya 1 saat sonra 0.20 MB 3 MB gibi değerler alıyorum kapatıp acıyorum modemi tekrar bi süre sonra düşüyor bu süre zarfında modemimde DSL ve internet ışığım aktif olmasına rağmen teknik bilgilerde modem buluşmuyor yazıyor durumum online gözüküyor ve gereksiz destek ekibine belirtmeme rağmen durumu açıklamama rağmen cvp bile yazma tenezzulunde bulunmuyor. Sürekli modem aç kapa bi döngü içerisindeyim.

    İnternet ışığı yanmıyor

    İnternet ışığı yanmıyor

    İnternet ışığı yanmıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uawso -- 15 Ekim 2020; 4:54:45 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • uawso kullanıcısına yanıt
    Merhaba, eski mesajlar üzerinden bilgilerinize ulaşamadım. Kontrol ederek yardımcı olmak isterim. GSM numaranızı PM üzerinden paylaşır mısınız?
  • Ercan E. Denen bir arkadaş sürekli arızam devam etmesine rağmen arıza kaydımı kapatıyor. Değişik arkadaş detaylı inceleme yaptığını hattımda problem olmadığını savunuyor ve modem bağlantılarıma bakmamı istiyor 2 ayrı modemle bakıyorum bunlardan biri Asus ac68 1400 1500 liralık bir router modem splitter da kullanmıyorum. Modemi kapatıp açınca hızım düzeliyor sonradan kendi kendine azala azala netim gidiyor vae durumum kapalı hale geliyor. Adama anlatamıyorum seçmece mi bu adamlar hepsi birbirinden bilgisiz bir ekip. TurkNet en iyisi fakat sorun yaşayana kadar bunu göz önünde bulundurun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • uawso kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız sorun ile ilgili tüm kontrollerin gerçekleştirildiği, sorunun donanımsal kaynaklı olduğu bilgisi verilmiştir.

    "
    Merhaba Ben Ercan E.
    İletmiş olduğunuz kaydınızı inceledim.Hattınızda herhangi bir sorun görülmemekte hizmetiniz aktif ve kullanımınız mevcut. Hız değerlerinize de detaylı bir şekilde inceledim 44 mb hız modeminize ulaşmakta hız düşüklüğü modeminizden kaynaklı bir sorun.Sorun yaşamanız halinde modem ve bağlantılarınızı kontrol etmenizi rica ediyorum.
    İyi günler dilerim"
  • Bakın bu Ercan e beyefendinin söylediği gibi modem kaynaklı bir sorunum yok 2 ayrı modemle denedik sonuç aynı ki sizin iç tesisat ekibinizde baktı o da kendi modemiyle denedi sonuç aynı iç tesisatla veya modemle bi alakası yok. Tekrar söylüyorum modemi açıp kapatıyorum hat değerleri değişince 48 MB a kadar çıkıyorum sonra 10 dk sonra 1 saat sonra hızım giderek düşüyor ve vae kapalı duruma geliyor. Turktelekom altyapısından faydalandığım için saniyorumki tt kaynaklı bir durum var gönderilen sinyal düşürülüyor port veya sistemsel bir sıkıntı var. Arkadaşınız ben internete erişim sağlamak icin modem açıp kapatınca yanı sistemim duzgunken kontrol edip bi sıkıntı yok diyor. Bakın su anda da Online im fakat vae durumum aktif değil 1 saat öncesinde 37 MB idi suan yok

    İnternet ışığı yanmıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Ve gene bu Ercan e. Beyefendinin söylediği modem bağlantılarından veya modemden kaynaklıysa neden uploadim düşmezken download değerlerim düşüyor.
    7.5 upload değeri alıyorum hiç sıkıntı yaşamıyorum fakat download da 3 5 0.20 0.18 MB gibi saçma sapan değerler alıyorum. (Bahane olmasın diye söylüyorum başka hiçbir program torrent vs. Falan açık değil ve bu gece 2 de 5 te de böyle sabah 9 10 da da ayrıca Ethernet kablosu takip öyle de denedim. Modem arayüzünden hattımı başka kullanan da yok ona da baktım bilgilerinize.)
    İnternet ışığı yanmıyor

    İnternet ışığı yanmıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uawso -- 17 Ekim 2020; 2:40:33 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • uawso kullanıcısına yanıt
    Merhaba, konuyla ilgili teknik uzmanımızdan bilgi talep ettim. Güncel bilgi aldığımda sizinle paylaşacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.