Şimdi Ara

İnternet Alt Yapı Destek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    Yeni taşınacak olduğum dairede ev sahibi fiber olduğunu belirtti. Bina ise yeni halihazırda oturan çok fazla kişi yok. Başvuru için alt yapı sorgulattım ama ne Vdsl ne Adsl alt yapı çıkıyor. Bina içerisine bırakılan kablonun ve kapıdaki telefon kutusunun resmini paylaşıyorum. İnternet başvuru sürecim için neler yapabilirim? Resimler internetten örnek olarak alınmıştır. Evimdeki ile aynıdır. Bu kutulardan Adsl/Vdsl internet alabilir miyim?


    Teşekkürler.

    İnternet Alt Yapı Destek


    İnternet Alt Yapı Destek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • bu kutudan var ise altyapı vdsldir,ama şöyle bir sorun var fotoğrafta olan kutu bakır kablo için takılan kutu o fotoğraftaki kablolar ile uyumlu değiller, ama kablolar fiber kablo büyük ihtimal altyapıyı yenilemişler yeni kutunun takılması gerekiyor, binaya girdiğinizde bodrum katında veya girişte kutu vardır oradan ne altyapı olduğunu anlayabilirsiniz çekildiyse altyapı yeni binaysa zaten fiber çekiyorlar bakır çekilmiyor

  • Kontrol ettiğim de herhangi bir kutu göremedim bu paylaştığım dışında. Aynı sokak yan apt de fiber bulunuyor. Sokakta fiber var ise eğer binaya çekmeleri çok uzun sürüyor mu? Fiber olmasa dahi o kutudan bakir kablo çektirip Adsl Vdsl internet alabiliyor muyuz peki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • solidago640 kullanıcısına yanıt

    Türk telekomu arayın eğer aboneliğiniz yoksa yeni başvuru yaparak internet altyapınızın aktif hale getirilmesini isteyin. İlk başta bir paket seçerek yeni abonelik yapıyormuş gibi başvuruda bulunmanız gerekiyor, aksi taktirde hiç bir şekilde işlem yapmıyorlar.

    Biz arkadaşın binasında bulunan fiber kutuyu aktif hale getirtmek ve daireye kablo çektirtmek için bu şekilde yaptık. İsterseniz eğer aktivasyon sonunda Telekomun tarifesini kullanmak zorunda değilsiniz, vazgeçtim diyerek farklı İSS kullanabilirsiniz.

  • fakasupi F kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    Dediğiniz gibi dün itibariyle başvurumuzu gerçekleştirdik. Süreç ne kadar bir zaman aldı? Bize 24 aylık bir süreçten bahsettiler. Bu haftaya da olabilir 5 6 ay sonra da olabilir dedi. Süreci hızlandırmak için ne yapabiliriz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • solidago640 kullanıcısına yanıt

    Abartmışlar bence o kadar zamanda sıfırdan altyapı projelendirip daireye kadar kablo çeker aktif hale getirirler. Sizin her şey hazır değil mi sadece kutu yerleştirip daireye kablo çekilip aktif hale getirilecek. Bizim ki 1 haftayı bulmadı aktif edilmesi ama kutu takiliydi binaya. Farklı bir durum varsa sizde bilemem ama o kadar sürmez diye düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakasupi -- 30 Kasım 2021; 17:31:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fakasupi F kullanıcısına yanıt

    Şu an bina yeni. Fiber kutu henüz yok. Çevre binaların hepsinde Fiber var. Sıfır binalara da alt yapı sağlıyorlardır herhalde. Çünkü şu an ne xVdsl ne de Fiber var


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.