Şimdi Ara

Intenso 5TB USB 3.0 Hdd 749TL HB (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
4
Favori
13.128
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: afergan

    Bende almak istiyorum ama içindeki diskin SMR olmasından dolayı biraz kararsızım. Kopyalamadan sonraki SMART verilerini paylaşabilir misiniz?

    Hocam Diskin SMR olduğunu nasıl anlayabiliriz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emurat E kullanıcısına yanıt

    Konudaki model kodu yabancı forumlarda bu şekilde belirtilmiş.


    Intenso 5TB USB 3.0 Hdd 749TL HB
  • afergan A kullanıcısına yanıt

    505GB kopyalama işlemim de herhangi bir kayıp yok. Dikkatli bakanlar klasör ve dosya sayısı ile 4mb bir fark görebilir.


    FTP'den kameranın attığı anlık yeni görüntülerin kopyalanmamış olmasından kaynaklı.



    Intenso 5TB USB 3.0 Hdd 749TL HB


    Intenso 5TB USB 3.0 Hdd 749TL HB




  • Ürün bugün elime ulaştı. Şuan hdtune ile bad sector taraması yapıyorum. Daha önce diskin 1 kez çalıştırıldığını gördüm sanırım. Üretim sırasında test amaçlı eğer bir sorun yoksa kutudan çıkarıp direk olarak kasama takacağım. Depo amaçlı kullanacağım için bir sorun olacağını sanmıyorum genelde oyun içi kaydedilen videolar, film, dizi, müzik vb tarzında arşiv için kullanacağım. Umarım bir sıkıntı çıkmaz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.ED

    Ürün bugün elime ulaştı. Şuan hdtune ile bad sector taraması yapıyorum. Daha önce diskin 1 kez çalıştırıldığını gördüm sanırım. Üretim sırasında test amaçlı eğer bir sorun yoksa kutudan çıkarıp direk olarak kasama takacağım. Depo amaçlı kullanacağım için bir sorun olacağını sanmıyorum genelde oyun içi kaydedilen videolar, film, dizi, müzik vb tarzında arşiv için kullanacağım. Umarım bir sıkıntı çıkmaz.

    Kutudan çıkarılıp bilgisayara takılabiliyorsa laptop için düşünebilirim hocam bilgi verirseniz sevinirim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • unununium U kullanıcısına yanıt
    Intenso 5TB USB 3.0 Hdd 749TL HBAnduso1youtube
    How to open External HDD Intenso 2.5 USB 3.0 Music: Pop Up from ZOE.LEELA http://www.jamendo.com/de/track/1051627/pop-up
    https://www.youtube.com/watch?v=xMqDVeuaujQ

    Benzer şekilde kutudan rahatlıkla çıkarabilirsiniz.

  • Mr.ED kullanıcısına yanıt
    Hocam nasıl çıkarıldığını biliyorum bazı markalar bilgisayara direk takılmasına izin vermeyecek dizaynlar yapıyorlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 gün olmadan cortladı, iade talebi oluşturdum. Disk bir süre sonra sadece görülebiliyor ama içeriğine erişilemiyor, diski formatlamadan da düzelmiyor. 2 farklı bilgisayarda ve arada herhangi bir usb hub, uzatma kablosu falan olmadan, doğrudan anakartın arkasındaki usb 3.x portuna takılı iken oldu. Tavsiyem bu diske aktaracağınız verileri en azından birkaç gün kopyaladığınız kaynaktan silmeyin.

  • unununium U kullanıcısına yanıt

    Şuan pc taktım (laptop değil). Film arşivimi atıyorum. 3 ayrı disk parçası olarak gözüküyordu raw ve ayrılmamış olarak. GPT dönüştürüp tek parça olarak kullanıyorum şuan. 180mb/sn ile başlayıp 80mb/sn kadar düştü ama ortalama 120-110 arası yazıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.ED -- 22 Ağustos 2021; 19:38:17 >
  • Mr.ED kullanıcısına yanıt
    2.5 inch için normal herhalde sata ile bağlantı yapılabilmesi güzelmiş

    İçindeki harddiskin model numarasını yazabilir misiniz hocam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unununium -- 22 Ağustos 2021; 19:44:10 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2 adet aldım, şuan birinde sorun yok diğerini daha kullanmadım. Sorun hdd kutusunun içindeki dönüştürücü pcb de ve kontrolcüsünde olabilir. Arıza olursa iade için nasıl bir yol izlemeliyiz. Biçimlendirme yapınca düzeliyor diyorsunuz. Teknik serviste de bu yapılır sonra bir süre test edilir sorun yoksa arıza yok diyip gönderebilirler.

  • unununium U kullanıcısına yanıt

    WD50NPZZ-00A9JT0 bu hdd ben hakkında herhangi bir bilgi bulamadım internette. Özel üretilmiş gibi duruyor.

  • Bu diskten uzak durun arkadaslar. Asagi yukari 3tb dosya kopyaladiktan sonra sg83 nick'li arkadasin sorun yasadigini yazmasi uzerine ben de dosyalari kontrol edeyim dedim ve bir ton bozuk dosya cikti. Hatta ucuz diye ikincisini siparis etmistim iptal ettim daha sonra.


    Programlama ile alakali video tutorial'lar vardi. Intenso'daki video'lari https://github.com/HaveAGitGat/HBBatchBeast adresindeki program ile kontrol ettim. Pek cok bozuk video var. Dosya boyutu diger kopyaladigim disktekiler ile ayni olmasina ragmen bir sekilde video'lar bozulmus kopyalarken, acilmiyor. Kopyalarkende herhangi bir hata olmadi. Diger diskler'deki video'larda da bir sorun yok. Cogu klasore girerken "the file directory is corrupted and unreadable" hatasi veriyor. CHKDSK yaptim baya hata verdi, /F komutu ile duzelttim ancak daha sonra tekrar hata vermeye basladi.


    Daha sonra sinirlendim ve diski soktum. Zira bazi kopyaladigim dosyalari diger disklerden silmistim nasil olsa kopyaladim diye. Daha sonra diski sata uzerinden dogrudan anakarta bagladim. Bu sefer raw olarak gormeye basladi. Dedim bari geri kutusuna takip usb'den bazi dosyalari kurtarmaya calisayim. Bu sefer bilgisayar diski gormedi 3.0 portunda. Usb 2.0 portuna taktim gordu ama yine raw haldeydi.


    Diski tekrar soktum ve yine anakarta bagladim. Diski yukarida bir arkadasin yaptigi gibi EaseUS Partition Master programini kullanarak MBR'den GPT'ye cevirdim. Simdilik bir sorun yok gibi. Ben zaten cihazi garanti disi biraktigim icin kullanmaya devam edecegim.


    Bana kalirsa bu diskin ya dosya sisteminde bir problem var (GPT, MBR) ya da usb kontrolcusunde.





  • Yıllardır işimizle ilgili dataları toplamak için çeşit çeşit hdd aldım.Belki 20 tane harici HDD geçmiştir elimden.Seagateler,toshibalar,lgler,wdler,sandiskler ve pek çok marka.
    Tabi pek çok farklı cihaza takmak ve çokdikkatli kullanamamak durumunda da kaldım.
    Hala çalışıyor olanların hepsinin markası WD.
    Bu nedenle bu farka kıyar WD alırdım sonrasında bozulan hddden bilgileri toplatmak için daha çok para harcanıyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flyingraper

    Yıllardır işimizle ilgili dataları toplamak için çeşit çeşit hdd aldım.Belki 20 tane harici HDD geçmiştir elimden.Seagateler,toshibalar,lgler,wdler,sandiskler ve pek çok marka.
    Tabi pek çok farklı cihaza takmak ve çokdikkatli kullanamamak durumunda da kaldım.
    Hala çalışıyor olanların hepsinin markası WD.
    Bu nedenle bu farka kıyar WD alırdım sonrasında bozulan hddden bilgileri toplatmak için daha çok para harcanıyor.

    Bu diskin içinde de WD var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ilkini 1 haftadir, ikincisini 3 gundur kullaniyorum, toplam 2 adet aldim. Ilkini taktigimda raw formatli geldi ve bicimlendirilemedi, komut istemi ile ugrasmak zorunda kaldim. Su an sorunsuz. Ikincisinde herhangi bir problem yoktu. Ikisi de tam dolu vaziyette (Chia coin icin aldim) Kopyalama hizi 110-120 mb/sn. Su ana kadar veri kaybi yok. Ayrica Seagate One Touch 5TB var, aralarinda fiziki olarak kalite farki var diyebilirim, ancak onemli olan bu fiyata ayni isi gorebilmesi. Korkum elektrik kesintisinde ne yapacagi cunku 7/24 sisteme bagli durumdalar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • emurat E kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler.
    Cevap olsun diye söylemiyorum ama casper bilgisayarların içine de en yüksek intel işlemci konulsa da bi lenovo gibi stabil ve uzun ömürlü çalışmıyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar benim ürün bu gün elime ulaştı. Pek anlamıyorum yukarda yazılan işlemlerden.. şimdi kutuyu açıp pcye bağlayıp yapmam gereken ne işlem var kullanmadan önce yardımcı olabilir misiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobane -- 23 Ağustos 2021; 20:54:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unununium U kullanıcısına yanıt

    Sokette bilmem kaçıncı tırnağı bantlayarak çözebilirsin o sorunu.

  • cobane kullanıcısına yanıt

    Bir işleme gerek yok. NTFS biçimli olarak geliyor. Yukarıda arkadaşlar raw olarak çıktı demiş. Enteresan durumdu.


    Ben iki kere ext4 ile full formatladım. Sorunsuz 500GB kopyaladım. Kullanmaya online ups hattında olan routerım üzerinde devam ediyorum. Bu arada çok kısa sürede uykuya geçiyor.


    Tek farkettiğim routerdan söktüğüm 2-3 ay evvel aldığım WD10SPZX ile 100-110mb ile ağda kopyalama yapabilirken Intenso da ~75mb gibi hızlarda kaldı. Belkide router üzerindeki bir durumdan dolayıdır. Tekrar test edeceğim.


    Keza alırken 8mb ön bellek dezavantajını sadece kopyalama sırasında disk içinde dolaşırken yaşayacağımı biliyordum. 128mb ön belleği olan WD10SPZX ile bu konu haricinde kopyalama hızında farkı 30-40mb'a varmaması gerekidir. Cache farkından hız ile ilgili bir dezavantaj yaşanmamalı.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.