Şimdi Ara

Intel Turbo Boost ayarlama?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler, Intel 8750H işlemciye sahip Dell G5 15 laptopum da turbo ile sabit 3.9Ghz alıyorum lakin işlemci çok ısınıyor bu turbo boost Ghz ayarını düşürme ayarlama imkanım var mıdır? Turbo boost kapattığım zaman 2.2Ghz alıyorum bu da bazı oyunlarda yetersiz kalıyor. Teşekkürler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Cevap verebilecek konu hakkında bilgisi olan yok mu ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Onu sistem kendi ayarlar istediğinde 3 kullanır istediginde 4 kullanir bunu değiştirme bişi yapma yoksa işlemciyi verimli kullanamazsın senin gibi pc yi dersin.. ısı konusunda güzelce bir temizlik yap fanları vs termal macunları yenile düzelecektir daha iyi verim alırsın.. eğer bu işte tecrüben yoksa laptop işi kasadan daha zordur gidip bir bilgisayarcıya yaptır güvendiğin bir bilgisayarcıya kolay gelsin (:

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biostan performance kısmına gelin. c-state ayarını bulup aktif etmeyi deneyin. boştayken düşük hızla çalışmaya başlayacaktır bilgisayar. yüke girince de turbo hızda devam edicektir.

    ha siz 3 3.5 gibi değerleri max olarak göstermek istiyorum diyorsanız, bildiğim kadarıyla düzgün bir ayarlama kısmı intelde yok.
  • Turboboost konusunda ayarlamalar yapabileceğiniz programlar mevcut. Hatta ben de sizinle aynı sebepten kullanıyorum. Intel extreme tuning utility programını kullanabilirsiniz. Fakat bende biraz kararsız çalışıyor bu program. Bu yüzden throttlestop kullanıyorum. Size de tavsiye ederim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.