Şimdi Ara

Intel Arrow Lake işlemciler hyper-threading'e sahip olmayacak, Intel 20A kısıtlı kullanılacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Intel'in yeni nesil Arrow Lake-S masaüstü CPU'larına ilişkin yeni bilgiler ortaya çıktı. Sosyal medya platformu Bilibili'deki Golden Pig Upgrade isimli kullanıcıdan gelen bilgilere göre işlemciler hem masaüstü hem de mobilde "Core Ultra Series 2" markasına sahip olacak.



    Yani Arrow Lake CPU'ları, mobil çiplerle benzer bir adlandırma şeması kullanacak dolayısıyla karmaşık adlandırma artık son bulacak. Intel Arrow Lake-S Masaüstü CPU'larını özellikleri şöyle olacak:




    • LGA 1851 soket ömrünün 2026'ya kadar uzatılması planlanıyor

    • Yalnızca DDR5 uyumluluğu olacak, DDR4 desteği olmayacak

    • 800 serisi anakartlarla çıkış yapacak

    • DDR5-6400'e kadar bellek desteği (doğal JEDEC)

    • CPU ve PCH yoluyla artırılmış PCIe Gen 5.0 hatları

    • P-Çekirdek başına 3 MB L2 önbellek bulunacak

    • Alchemist iGPU'lara (4 Xe-Çekirdeği) sahip olacak

    • GPU karosu için entegre LLC "Adamantine" özelliğine sahip olacak

    • 8+16, 8+0, 6+8 çekirdek konfigürasyonları bulunacak

    • 2024'ün 2. yarısında piyasaya sürülecek



    Hyper-threading ve ekstra düşük tüketimli E çekirdekleri olmayacak



    Sızıntı kaynağı, Intel Arrow Lake-S Masaüstü CPU'larının, önceki masaüstü ve mobil işlemcilerde var olan iki özellikten yoksun olacağını iddia ediyor. Bunlar hyper-threading desteği ve ekstra düşük tüketimli E-çekirdekleri. Düşük tüketimli E-çekirdekleri, ilk olarak Meteor Lake işlemcilerinde karşımıza çıkmıştı. Mobilde kullanılmaya devam edecek olsa da masaüstü işlemcilerinde olmayacak gibi görünüyor. Hyper-threading özelliğinin de kaldırılacağı daha önceki sızıntılarda belirtilmişti. Yeni sızıntı da bu bilgiyi doğruluyor.




    Intel Arrow Lake-S CPU'larında, Meteor Lake işlemci ailesinde bulunan miktarın yarısı kadar olan sadece 4 Xe grafik çekirdeğinin yer alacağı belirtiliyor. Bu karar, Intel'in masaüstü tarafında entegre grafik cephesinde, tam RDNA 3 iGPU konfigürasyonlarına (Radeon 780M) sahip AMD'nin Ryzen 8000G'si kadar agresif olduğunu görmeyeceğimiz anlamına geliyor. Arrow Lake'in iGPU'ları yalnızca 4 Xe Çekirdeğe sahip olacağından, Arc Graphics olarak etiketlenmeyecek ve bunun yerine Intel Graphics olarak adlandırılacak. Arc GPU ailesiyle aynı sürücü düzeyinde optimizasyonlara sahip olacaklar. 



    Ayrıca Bkz.AMD Sound Wave APU işlemciler ortaya çıktı: 3nm ve dahası



    Intel 20A kısıtlı olarak kullanılacak, birçok kısmı TSMC üretecek



    Son olarak, Arrow Lake işlemcilerinden sadece 6 P ve 8 E çekirdeğe sahip orta seviye işlemcilerin hesaplama modülünün Intel 20A ile üretileceği belirtiliyor. Sızıntıyı yapan kişinin bunu özellikle mobil CPU'lar için mi kastettiğini yoksa bunun masaüstü modeller için de geçerli olup olmadığını söylemek zor, ancak her iki durumda da bu büyük bir iddia. Intel'in 20A'yı ne kadar çok öne çıkardığı ve PowerVia arka güç dağıtımını ve RibbonFET'leri tanıttığı göz önüne alındığında, Intel'in bunu Arrow Lake serisinin çoğunda kullanmayacağını hayal etmek zor.



    Sızıntıyı yapan kişi Intel'in hangi TSMC düğümünü kullanacağından bahsetmedi. Öte yandan Intel'in Lunar Lake MX için TSMC'nin 3nm sürecine güveneceği söyleniyor, ancak bu görünüşe göre Lunar Lake'in bir varyantı olacak. Ek olarak Intel'den gelen slaytlar, 2024 ve 2025'te 20A ve 18A yongaları için çok fazla kapasitenin olmayacağını gösteriyor. Bu söylenti doğruysa, bunun nedeni Intel'in üretim kapasitesinin yetersiz olması olabilir. Yine de, Intel'in üretim süreci liderliğini hedeflediği işlemcilerinin, yalnızca alt düzey mobil işlemciler için geçerli olsa bile, büyük ölçüde TSMC tarafından üretilmesi şaşırtıcı bir gelişme.



     




    Kaynak:https://wccftech.com/intel-arrow-lake-core-ultra-series-2-desktop-cpus-no-hyper-threading-lp-e-cores-incorporate-4-xe-cores-npu/







  • Şu intel'e bakın hele sırf pazar payını kaptırmamak için TSMC'ye iş kitliyor parası neyse diye, diğer yandan aldığı iş nispetinde rakiplerinin TSMC dökümünden pay alıp rakiplerin ürün çıkardığı segmentlere yeterince stok tutmamasını da garanti altına alıyor, çok güvendiği atıp tuttuğu üretim gelişmelerini hani şu yeniden doğdu filan atışlarını okuduğumuz satırları bu şekilde destekleyecekler, durmuyorlar hepinize yeterim diyerek AMD'ye işlemci üretmek isteriz de diyorlardı en son. yersen kirşen dünyası.

    Tüm üreticileri kendilerine kitledikleri yetmiyormuş gibi ortada dönen dolaplara bakınca insan Çin'i desteklemeden edemiyor, bu zerzavatların piyasada etkisiz oldukları günleri görmeyi çok istiyorum.

    Son olarak resmi haberler olmasa da en azından bahsi geçen detayların tüketiciyi enayi yerine koyma konusunda intel'in level 109 olduğunun bir kanıtı niteliğinde. :)))
  • Şu intel'e bakın hele sırf pazar payını kaptırmamak için TSMC'ye iş kitliyor parası neyse diye, diğer yandan aldığı iş nispetinde rakiplerinin TSMC dökümünden pay alıp rakiplerin ürün çıkardığı segmentlere yeterince stok tutmamasını da garanti altına alıyor, çok güvendiği atıp tuttuğu üretim gelişmelerini hani şu yeniden doğdu filan atışlarını okuduğumuz satırları bu şekilde destekleyecekler, durmuyorlar hepinize yeterim diyerek AMD'ye işlemci üretmek isteriz de diyorlardı en son. yersen kirşen dünyası.

    Tüm üreticileri kendilerine kitledikleri yetmiyormuş gibi ortada dönen dolaplara bakınca insan Çin'i desteklemeden edemiyor, bu zerzavatların piyasada etkisiz oldukları günleri görmeyi çok istiyorum.

    Son olarak resmi haberler olmasa da en azından bahsi geçen detayların tüketiciyi enayi yerine koyma konusunda intel'in level 109 olduğunun bir kanıtı niteliğinde. :)))





  • Beğenmedim. 2027 ye kadar satın almaları durdurdum. intel görsün gününü. Adam gibi ürün yapana kadar sana ekmek yok intel. Su ile idare et.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Biz zamaninda bunlarin palavra oldugunu aynen kadir inanır diye soylemistik. Intelin tek iyi olduğu nokta var o da yalan söylemek. Bu salaklar dünyaya tabiata insanlığa zarar, gram akli olan intel çöpünden uzak durur

  • p4'te intel'e tövbe edip amd falan bulmuştum TR'de 2004'te hani o kadar gıcık oldum ne soğutabildim ne oc yapabildim. TT'nin kule soğutucusu ama ikinci fanı ayrı satılıyor ara bul kartın bonusu ile al falan dedim bu ne ya ben 333 celeron'dan geliyorum intel oc konusunda ne gıcık alet. 200mmx de kullandım ama oc yapmadık tabi ona hatta üzerine fan koymasan bile bir kaç dakika çalışmıştı satıcı abi ısınıyor falan diyordu ben hala bekliyordum denedim de aldım o zamanlar da böyleydim işte 97 mi? cyrix120'yi ist. üni. bilg. müh. kuzen istedi verdik yani ayıp adam bize net öğretti 95 mi 96 mı hatırlamıyorum. 4 tane genişleme yuvası olan 2mb s3 virge kartıma 4x512kb vram buldu şimdi vermesek ayıp. IBM yazıyor aletin üzerinde o ist'te bulamamış ben konya'da bulurum ilk biz getirtmezsek içimiz rahat etmiyor konyalılar olarak. yakmış yalnız çok güldüm 2.9v default mu ne zaten alet.Intel Arrow Lake işlemciler hyper-threading'e sahip olmayacak, Intel 20A kısıtlı kullanılacak  hani benim geçmişim 83'e mi ne gider de 586 konusundaki masterim böyle bir adam mezun olunca 'merica'ya gidip ukraynalı bir tıpçı ile evlenen ve bir oğlu maşalah ama işte anakin çoluk çocuğa girersen force'den koparsın yan yana resimlerimizi göstereyim hangimiz genç görünüyor?Intel Arrow Lake işlemciler hyper-threading'e sahip olmayacak, Intel 20A kısıtlı kullanılacak  asus kasa p4'te 6 fan taktım macunlar as5 yapmadığım atmadığım takla kalmadı yok beğenmiyorum. bürodayım kapattım makineyi söktüm götürdüm bir işhanı var ist'teki neydi ismi onun gibi sattım makineyi komple. asus amd bişi bişi kart aradım yok sempron aldım 754 soket buz gibi abi tam senlik dedi satıcı. onu da bir bilgisayarcı yalvardı abi anakartını bulduk işlemcisi yok satarsan diye. benim satıcı paso yurt dışı amazon.de gibiydi amma ortağı kaçtı battı vatan'ın yerindeydi kule karşısında büyük bir yerdi.


    2007'de athlon x2 3600 aldım la bu aletlerin hepsi aynı çarpan basmışlar sana 9.5 sana 10 sana 11 diye bizi yiyorlar model farkı 3600 4000 diye buraya bi üye olduk önceden de vardı da genelde yönetici vs bozup ban yiyordum.Intel Arrow Lake işlemciler hyper-threading'e sahip olmayacak, Intel 20A kısıtlı kullanılacak  kuru buz ne bilmiyor adam ya soğutma uzmanı diye geziyor. bu yüzden ben burada intel düşmanı olarak bilindim halbuki kuzenlere falan kuruyorum yeni sistemlerinde i7 falan ama 4770k yerine fx8320 aldım iki katı fiyat farkı olunca 200 400 lira. memnundum hatta 2017 mi ryzen 1600 aldı birader karşılaştırdım başlığı var burada beğenmedim. ryzen 2700x aldım pişman oldum 3700x alınca ha güzel bir şeymiş ama 2021'de p4'ten sonra ilk 10600kf sistem de topladım kendime tuf anakart 1200w cm ssd'ler falan güzeldi ama sattım komple pcie4 desteği yok diye. 11700k topladım en son işlemciyi 11900kf yaptım anakartın gizli özellikleri açıldı işlemciyi takınca dedim hayatı üç kağıt bu adamların. nedir o özellikler z590 anakartlarda 11900 serisi açarsan gear1 oluyor yani bellek kontrolcüsü 1:1 tam hızında çalışıyor 11700k olursa 1:2 çalışıyor halbuki aynı işlemci 11900k seçme bin ve biosu diyeyim farklı sadece. 11 serisinde ram çok farkediyor 3600 16-16-16-36 helldivers2 menü 260 fps başlıyorsa 4000 16-16-16-36 yapınca 328 mi ne oluyor öheh olmuştum ama patladı tabi online oyun yoksa bu ayar uyuz jedi survivor'da bile patlamamıştı 4x8 g.skill 4400 cl19 amazon.de diğeri açılan özellik daha kötü turbo 3.0 açılıyor ve oc falan yapmıyorsun kendi 5.3 basıyor. 117000k dediğim gibi aynı işlemci 2021 aralık mıydı işte 2023 kasımına kadar kullandım tövbe basmıyordu 5 bile yani 4.7 4.8 al şükret diyordu birden 5.3 olunca online oyunlarda çok farketti fortnite'de ilk farkettim ve bu oyunu 1050ti ile bile oynadım bir ay gibi ve iyi sövmüştüm madem öyle neden 11700k aldık ve neden bütün yt kanalları silikon israfı diye inceleme yaptı diye?


    şimdi arkadaş ben bu 12 hedesi çıktığında 5800x3d sistemle ki başlığı var tokatladım mı tokatlamadım mı? 11 güzeldi ya bozmasaydınız muhtar kalemi diye o zamandan beri dalga geçtim mi geçmedim mi e bu ne kalem çekirdekler yok dediğime gelmişler ama HT de yok... 12 13 14'den 11'e R mi yani şimdi?? yani sövüp geçecektim hikayeyi bilmeden adamın derdi ne ki olmasın millet diye anlattım. haklı mıyım haksız mı?





  • Intel’de iki defa üst üste 3 yıl aynı soket. Büyüksün AMD…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    Intel kendini ne güzel sürekli geliştiriyor! AMD gibi aynı şeyler üzerine yapıp algıyla marifet sizlerdeki gibi yaptırtmıyor...

  • smart1978 kullanıcısına yanıt

    Yaşınız mı müsait değil de Intel'in 2. nesilden 7. nesile kadar insanları nasıl sömürdüğünü, neredeyse hiçbir değişiklik olmadığı halde her yıl nasıl ayrı sokete mecbur bıraktığını hatırlamıyorsunuz? Yoksa fanboy musunuz? AMD Ryzen olmasa halen Intel'in 2 çekirdekli i3'lerini, 4 çekirdekli hyper threadingsiz i5'lerini kullanıyorduk.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 5 Mart 2024; 12:10:24 >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    Yakın tarihe göre yazmadım siz nedense uzak tarihe odaklandınız. İstediğiniz kadar savlarınızda haklı olun geçmiş geçmişte kaldı ...



    Hiçbir değişiklik olmadığı safsata... Ekliyorlar birçok şeyi ... Tabi mesele hiçbirşey eklemeden salt performans her yıl %10 15 artırılması da göreceli rahatsız edebilir ... AMD de sanki her yıl en az %15 ve üzeri sağlıyor! Öyle olsaydı Intel in 2. nesil de 7. nesil çıktığı yıllarda AMD kendisi arasında eski modellerine nazaran fark ata ta Intel e açık ara geçmesi gerekirdi ! Ama öyle birşey yok !




    Dediklerinizi tartın tarihsel bile olsa ...




    AMD ısınma meseleri maşhur ...


    Tek espirisi biraz daha ucuza olması ... Neden acaba ? Kar marjını düşürdüler filan demeyin Intel Arrow Lake işlemciler hyper-threading'e sahip olmayacak, Intel 20A kısıtlı kullanılacak .


    Micro Code güvenlik açıkları da AMD de yoktur dersin :) ... Kafanız az çok belli ...





  • Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt

    Hocam EUV makineleri islemci basma makineleri degil. O tesisler de matbaa degil. Burada oturmamış ve basta verimsiz olacak süreçlerden bahsediyoruz. Dahası, kimsenin henüz endüstriyel olarak yapmayı geçtim, arastirmalarini tamamlamadigi 20A süreçlerinden bahsediyoruz. Zamanla, üretim reçeteleri olusacak ve olanlar geliştirilecek. Ondan dolayı o grafikler bir anda arsa cikmiyor da yavaş yavaş yükseliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi visioneer -- 5 Mart 2024; 17:29:7 >
  • Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt
    Intel kimseyi tokatlayamıyor. 10nm++++++++++++++++++++++ vakası geliyor gibi gözüküyor. Dolayısıyla kendilerini rezil ettiler, yine.

    Anca boş vaatler, şunları bunları yapacağız vs. Halbuki ortada hiç bir şey yok, kaldı ki kendi grafikleri dahi hayal kırıklığı gösteriyor.

    Tipik Intel ezikliği. Bu kafadan çıkamadılar hala yazık.

    Intel, müşterisi ile dalga geçen bir firmadır. Burası açık ve net.

  • ya bu adam benim eğlence kaynağım yine mesajları silip kaçmasa bari. okumuyorum da göz atıyorum şu cümleyi görünce yine chuck dizisi gibi geldi bakalım zehir gibi hafıza nasıl oluyormuş?


    6/12 2600X'i 149 dolara satarken bir nesil sonra Zen3 ile öne geçince en ucuz 6/12 yani 5600X için 299 dolar istemeye başlamamıştı. Bunları unutuyor falan değiliz yanlış olmasın. Zehir gibi hafıza bende.



    2007'deki hesapta bu yani en başta dedim ki bana sakın özel rütbe vermeyin şu uzmanı bilmem falan yarbay diye valla bozuşuruz ve bunu powerstorm'a söylüyorum direkt. aboo fena sinirli bir adamdır ama 2007 ya ben ilk versiyon full patavatsız sonra 2012 öl gel hafıza kaybı biraz daha sakin ama ağzı bozuk sonra 2022 sonu bir daha git gel hafıza kaybı daha patavatlı o da ne demekse?


    2015'te mi almıştım 200 liraya fx8320 95w TDP mi bu alet bakmıyorum? evet ama anakart giga 990fx undefeated yani asus ki benden görüp kuzen aldı ve ağzının payını aldı inat etti hala kullanıyor tesla hanımda corsa şirkette arabalar falan geçen bozdu dedim psu al anakarttan değil. benim anakartın işlemcinin iki katı fiyatı var ve 3.5@5.250 yapıyorum ama ram çok etkiliyor. yapan ramleri verdim birine hatta muhtemelen kuzene verdim nan bi de ben deneyeyim bu ramlerle dedi herhalde. ben de gittim 2400mhz mi var en son ddr3'te corsair aldım onunla oysa bununla daha iyi diye ama olmadı. hava soğutma falan bir de bu oc. su soğutmam diyip duran var ya? bir tane de geçen sene ocak mıydı z490 su soğutma almış 3070ti bir tane 512gb ssd bende z590 gaming 3080 ve 6x1tb ssd var 2'si sata diyor ki hayalinde göremeyeceğin sistem. ya arkdaş iyi de senin su soğutma anakart 50 küsür derece 60'a varmış benimki 40 küsür ve dark guardian gariban bir kasada şimdi aç tavuk kendini darı ambarında zannedermiş. mesela YT' videosunda yan yana dx11 ve dx12 aynı oyun aynı sahne bile olsa aynı gibi görürsünüz tabi monitör uzmanı değil hiçbiriniz but i am ofc. sıkıntı o zaten ne uzmanı diyecekler ki deli bu olacak en sonunda. böyle nick altında deli bu yazacak ondan sonra gez başka forumlarda adamlar direkt aman abi...Intel Arrow Lake işlemciler hyper-threading'e sahip olmayacak, Intel 20A kısıtlı kullanılacak 


    neyse yabancı yerlerde benim 8320 oc'ye golden, king giderken burada sallayan yok yıllarca. fx'in son zamanı bilgili terli mi nicki kasten yanlış yazıyorum böyle zencili mencili x'li bir avatar geldi eleman 9590'la 220w TDP alet nan millet üstad nasıl hürmet gösteriyor saçma bir fiyatı var ben almadım müsrif yazdırmazsam fortnite'de rahat etmiyorum mesela. bir elin parmağı aldı almadı. 5 ghz zaten default oradan oc yapıyor eleman. 220w'ı sen bana ver bu anakartta diyorum içimden ama ses de etmiyorum işte v2 yani 2012 öncesi olsa ilk mesajında pertti o eleman. ne oldu şimdi nerede nick mi değiştirdi acaba ya da sistemini mi yenileyemedi de amd düşmanı oldu? keşke hatırlasaydım yani diyeceğim ki şu neuralyzer denen aletle üçüncü kez bari emekli etmeyin söyleyin istifamı yazacağım diye.Intel Arrow Lake işlemciler hyper-threading'e sahip olmayacak, Intel 20A kısıtlı kullanılacak 





  • 9. nesil gibi olmasın da, 9900k dışında hyper threadingi kaldırmışlardı. Sonraki nesil paşa paşa geri getirdiler performans artışı diye sundular.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.