Şimdi Ara

Intel Alder Lake mobil işlemciler çok yakında geliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Intel Alder Lake mobil işlemciler çok yakında geliyorTesting Gamesyoutube
    Core i9-12900K vs Ryzen 9 5900X l 1080p Buy games at the best prices on gamivo.com - https://gvo.deals/TestingGames Use coupon code and get discount - TESTINGGAMES Ad - 0:00 Games : Assassin's Creed Valhalla - 0:06 - https://gvo.deals/TestingGamesValhalla Hitman 3 - 1:09 - https://gvo.deals/TestingGamesHitman3 CYBERPUNK 2077 - 2:09 - https://gvo.deals/TestingGamesCP2077 CS:GO - 3:23 Death Stranding - 4:31 - https://gvo.deals/TestingGamesDeathStranding Shadow of the Tomb Raider - 5:27 Battlefield V - 6:28 - https://gvo.deals/TestingGamesBF5 Microsoft Flight Simulator - 7:39 - https://gvo.deals/TestingGamesMFS20 Red Dead Redemption 2 - 8:42 - https://gvo.deals/TestingGamesRDR2 The Witcher 3 - 9:43 - https://gvo.deals/TestingGamesWitcher You can buy these pc parts at Newegg.com follow the links below! System: Windows 10 - https://bit.ly/3ow6mtW Core i9-12900K - https://bit.ly/3H4waEv MSI MPG Z690 Force - https://bit.ly/3GVTNi6 32Gb RAM DDR5 5200Mhz - https://bit.ly/3BOxlni Ryzen 9 5900X - ttps://bit.ly/3v9JEIz ASUS ROG X570 Crosshair VIII Hero - https://bit.ly/3pe4vbc​ 32Gb RAM DDR4 3800Mhz - https://bit.ly/35vyWko CPU Cooler - MSI MAG CORELIQUID C360 - https://bit.ly/3mOVgiy GeForce RTX 3080 10GB - https://bit.ly/3hUikXp SSD - 2xSAMSUNG 970 EVO M.2 2280 1TB - https://bit.ly/2NmWeQe Power Supply CORSAIR RM850i 850W - https://bit.ly/3i2VoGI
    https://www.youtube.com/watch?v=mRdfJplVryQ

    su videoda kasan oyunlarda intel 30 watt fazla yemekte. 10fps fark icin 30watt fazlalik bence pek basari degil gibi. fiyati da ucuk. ama bilemiyorum bu gpu fiyatlari ile en mantiklisi dahili gpusu olan islemci almak. bunun icin en iyisi amd nin seneye cikacak cevabini beklemek gibi duruyor.

  • Dellialli D kullanıcısına yanıt

    Hocam bu kanal fake.


    12 nesil işlemciler çıktığında denuvo koruma sistemi yüzünden oyunlar çalışmıyordu. O çalışmayan oyunlarla sözde testler edip yayınladılar ve ben de intel'in resmi olarak bu oyunların çalışmadığı yazısını paylaştım, nasıl çalıştırdıklarını kibarca sordum. Bana cevap vermek yerine her yerden apar topar banladılar.


    Bu youtube videolarına aman ha inanmayın.


    Algoritmaları rastgele verileri döndürüp duruyor, ortalamayı bildikleri için gerçek sanıyorsunuz bundan ibaret durum.


    Kanalda daha geriye giderseniz ali213 imzalı assasin's creed videoları falan görüyorsunuz, tam kolpacı bunlar anlayacağınız.


    Video 5 kasım'da yayınlanmış, 5 kasım'da ac valhalla intel 12. nesilde açılmıyordu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Anarsist_ -- 28 Kasım 2021; 2:10:44 >
  • Lorenzo__ kullanıcısına yanıt

    valla aranızdaki tartışmayı okumamıştım, aman beni karıştırmayın : )


    aklıma gelmişken başka konudan devam edeyim.


    i7 10700(k olmayan model) kullanıcısı olarak intel'in ne kadar az ısındığını ve ne kadar iyi performans verdiğini biliyorum, şuan desktop makinem de intel var ve hyper 212 spectrum ile buz gibi çalışıyor. %100 yükte 37-38 derece oluyor, 4.8 ghz all core overclock yapıp 8 çekirdeği de 4.8 çalıştırırsam 50-52 dereceyi anca buluyor 1440p oyunlarda 7-8 saatlik deneyimde. adam gerçek hayatta asla karşılaşamayacağın bir benchmark testine sokup 70 dereceyi görmeden tatmin olmuyor, bir tür sapıklık. oysa gerçek hayat kullanım senaryosunda, 24 saat render + photoshop + aaa title oyun koyun, o ısıya makineyi sokamazsınız imkansız.


    ama adamlara kalırsa, 65 watt i7 10700 300 watt çekiyor 12 pini full kullanıyor vs. yahu ben bakıyorum oyunda %60 yüke çıkıp 30 watt avarage çekiyor, ne 300-400'ü. i7 10700'de kullandığım msi anakartta 12 pin girişi var ama 8 pin cpu girişi 300 watt civarı besler zaten 12 pin çok uçuk bir besleme devresi.


    fantezi benchmarka sokarsan garip wattları görebilirsin ama sadece o fantezi benchmarkta görebilirsin o wattı, bunu atlıyorlar.


    bir de anakart mevzusu var, başka bir anakart, benim anakartımdan %40 daha sıcak çalıştırabilir işlemciyi aynı hızda stock ayarlarla, bu meseleyi ne yapacağız? bunu da atlıyorlar. benim anakartım da stok ayarlarda, undervolt yapılmadı.


    ben 2 farklı anakartta 15-20 derece ısı farkını stock ayarlarla yakalayabilirim bu gayet mümkün. hele bir kaç marka anakart var onları aldıysanız işlemci epey sıcak çalışır stockta genellikle.


    bunu yazınca bazı insanlar nedense inanmıyorlar, başkasının videosunu falan yollayıp bak bu güvenilir, sen güvenilir değilsin diyorlar, youtube ve website işi çok garip yerlere gitti valla. eskiden donanım inceleme işinde çalıştığımdan ve sektörde neler döndüğünü bildiğimden haberleri yok tabii... en son adam çıkıp dedi ki, senin sensörün bozuktur amd'nin daha az ısınması lazım. 4 yıl bu işi okudum, teknik serviste çalıştım, sektörde editör olarak çalıştım ama insanlara beğendiremiyoruz. böyle olunca da bilgi paylaşmaktan yavaş yavaş vazgeçmeye başlıyorsun ister istemez. nasılını sorsa oturur anakarta kadar anlatır, amme hizmeti yaparsın. insanlar forumda ücretsiz amme hizmeti yaptığımızı unutuyorlar.


    bazı intel işlemcilerin stok hızını tam olarak 2'e katlayıp ısıyı stock değerlere göre 10 derece düşürecek undervolt + overclock yapmak mümkün ama kitle böyleyken oturup uzun uzun kim niye anlatsın. yani insanlar saldırarak kendileri kaybediyor. bilgi seviyesi yüksek insanlar uzaklaşıyor, bilgi vermekte eğlence sektörü çalışanlarına kalıyor ve onlar da haliyle reklamlarla, sponsorlarla, bırakılan ürünlerle idare ediyor.


    bu gözler gündelik 5 dakikalık oyun kullanımında 105 derece cpu ısısıyla çalışan laptopa çok güzel diyen editörler gördü. ürünü bırakınca her şey güzelleşir yani.


    nadiren video paylaşırsam videoyu gpu-z ve cpu-z'nin anlık değişen verilerini gösterip öyle videoya girerek başlatıyorum ki orada bile sayısız hile yapmak istenirse mümkün, etik değerler işte. video çekersem zaten kendi arkadaşlarıma çekiyorum sadece youtuber vs değilim.


    ben çalışırken intel incelemeye gelen ürünleri hediye etmez ve bu yüzden editörler arasında hiç sevilmezdi. incelemeye yollayan başka bir firmaysa sevilen bir inceleme yapılırsa 2x ürün bırakıp 1 yıllık reklam garantisi vs verebiliyordu, o ürünler de forumda sarı sitede vs satılırdı işte. kaç tane ekran kartı vs hediye aldık hatırlamıyorum zamanında.


    şimdi durum ne oldu bilmiyorum inceleme sektörü o günlerden bugünlere geldi de ne kadar değişti tartışılır. ürünü kendi parasıyla alıp incelemeyen insanlara çok nadiren güvenirim çünkü onlar eğlence sektörünün birer çalışanı. para verip alanlarda da iyi bilgiyi görmek çok nadirdir.Intel Alder Lake mobil işlemciler çok yakında geliyor 


    i7 10700 pes 21 ısılarını koyayım, rdr 2 ısıları da enerji çekimi de aynı bu arada, 65 watt işlemci ama hiç 65 watta ulaştığını görmüyorum. niyeyse yağdır yağdır ürün alan benchmark sitelerinin ulaştığı ısı ve watt değerlerine biz hiç ulaşamıyoruz. niye ulaşamıyoruz, bizim neyimiz eksik, niye benim işlemcim 250 watt çekmiyor, 90 dereceye çıkıp insanları mutlu etmiyor? neden?

    Intel Alder Lake mobil işlemciler çok yakında geliyor


    konu nereden nereye geldi. Intel Alder Lake mobil işlemciler çok yakında geliyor 


    şimdi biri çıkar ama prime95 testi yapman lazım cahil diye toksik mesaj atar, demedi deme.


    gerçi bunları yazdıktan sonra içlerinde de kalabilir Intel Alder Lake mobil işlemciler çok yakında geliyor 


    hiç ısınmayan buz gibi çalışan 4790k'yı fpu teste sokup 80 derece gösterme fantezisi vardı millette bir ara, o geldi aklıma bir de, programın yapımcısı bile 4. nesilde fpu testi yapmayın, devre dışı bırakın diye açıklama yapmıştı da ipleyen olmamıştı.


    hey gidi hey.


    ben uyumaya gideyim Intel Alder Lake mobil işlemciler çok yakında geliyor 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Anarsist_ -- 28 Kasım 2021; 14:8:40 >




  • değerler yüksek performanslı güçlü seri geliyor gibi

  • skorlar çok çok iyi! dolar kuru konuşmayacağımız günlere diyorum......

  • İşlemci alt teknolojileri noktasında intel fazlasıyla güvendiğim bir üretici eski nesilde nanometre olarak geride kalıyor olmasına rağmen single core performansı ile rakipleriyle çok iyi bir rekabette bulundu bence yeni nesilde de performans tarafında kendini gösterecek gibi duruyor.

  • Skorlar muthis derece tatmin edici. Beklentilerin fazlasini karsilayacak gibi.

  • rakamlar gerçekten heyecan verici güçlü bir seri bizi bekliyor, beklemedeyim.

  • Testlere bakacak olursak 12th gen gümbür gümbür geliyor 11th gen ile beraber gelen yeniliklerden sonra 12th geni oldukça merak ediyorum

  • senelik kısa dönemde en güçlü olarak gelen yeni nesil sobamız hayırlı olsun diyelim o zaman

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.