Şimdi Ara

Intel Alder Lake mobil işlemciler çok yakında geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Intel Alder Lake mobil işlemciler çok yakında geliyor



    Intel’in çok kümeli çalışma yapısını ilk kez masa üstüne getirdiği Alder Lake tabanlı on ikinci nesil işlemciler mobil rekabete de hazır. Kısa süre içerisinde yeni dizüstü canavarlarını görme fırsatımız olacak. 



    Intel yeni mobil işlemcileri hazır



    İsrail’in Hayfa kentindeki ekibin üzerinde çalıştığı Alder Lake mobil işlemciler bir süredir test aşamasındaydı. Bu sayede ilk benchmark skorları hakkında bilgi edinebilmiştik. Intel başkan yardımcısı Gregory Bryant ilk parti işlemcilerin müşterilere gönderilmeye başladığını duyurdu. 



    Ayrıca Bkz.Intel Core-X isimlendirmesine veda



    Intel Alder Lake mobil işlemciler ilk olarak yüksek performanslı dizüstü sistemlerini hedefliyor. Zaten benchmark skorları da en kaslı işlemcilere aitti. Bu bakımdan ilk piyasaya çıkacak olan dizüstüler oldukça yüksek fiyat etiketine sahip olacak. 



    Hali hazırda Intel Core i7-12800H ve Intel Core i9-12900HK mobil işlemcilerinin tedarik edildiği tahmin ediliyor. Intel Core i7-12800H işlemcisi tek çekirdekte 1654 puan, çok çekirdekte 9618 puan alıyor. Intel Core i9-12900HK ise tek çekirdekte 1851 puan, çok çekirdekte 13256 puana ulaşıyor. Bu segmentte Apple ve AMD işlemcilerine karşı önemli bir avantaja sahip olacağı aşikâr. 

     




    Kaynak:https://hothardware.com/news/alder-lake-laptop-cpu-milestone-meteor-lake-cameo-rumor



  • 10. Ve 11. Nesil mobil facialardan sonra amd tarafına yöneldim. Yaklaşık 9 adet 5500u ve 5800h sahip cihaz aldım. Buz gibi ve cayır cayır çalışıyorlar.
    Bir daha intele dönmeyi düşünmüyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ruzgarnufel kullanıcısına yanıt
    İntel'in iyi bir dönüş yapmasını umuyorum, böylece AMD'deki sarhoşluk bir nebze azalır 6000 serisini daha makul fiyatla sunmak durumunda kalırlar. tabi intel'in elinde evirelecek bir mimari olduğuna göre 13. ve 14. nesil işlemcilerde de benzer performans sıçramalarını bekliyorum. AMD'de benzer şekilde karşılık verecek. son kullanıcıya fiyat avantajı olarak dönmedikten sonra yazdıklarımızın pek bir kıymeti kalmıyor.

  • ruzgarnufel kullanıcısına yanıt
    marka tutmak ayıp olur , kim kasliysa gönlümüz ondan yana yaşasın rekabet 🤫

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Intel mimari olarak ilerleme kat etse de üretim süreci olarak TSMC'nin 2 adım gerisinde olduğu için Apple'a karşı şimdilik işi zor. Eğer 5nm üretim yapabilseydi o zaman verimlilik anlamında da M1 işlemcilerle boy ölçüşebilirdi. Seneye başlayacak TSMC'nin 3nm üretim bantlarını da Apple çoktan parselledi bile. Buna karşı 10nm üretim süreciyle karşılık vermek mümkün değil.

  • noobszle kullanıcısına yanıt
    Şahsen taraf tutmak değil niyetim. İntel tarafında 4. Nesilden sonra sıkıntılar bitmek bilmedi.
    Özellikle ısınma ve şarj sorunları bizi illallah ettirdi.
    Mobil ayakta kaslı olmasından çok stabil olması daha önemli benim için. Ayrıca fiyat olarak da mobil amd lerin birçoğu halen intelden ucuz.
    Şu anda 10.nesil bir pavilion kullanıyorum. Ama uzun süreli kullanımdan sonra tüm şirkette amd dönme kararı aldm. Bu kararın da doğru olduğu geri dönüşlerden kendini beli ediyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mehmet_clk M kullanıcısına yanıt
    Ben o umudu yitrdim hocam ne yazık ki. Ve bir daha intel için yazı tura atmayı düşünmüyorum. Fiyat olarak da özellikle ultrabook serilerinde amd nin fiyat avantajı devam ediyor.
    Çok büyük yenilikler ve stabilite gelişmesi göstermeli ki geri döneyim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ruzgarnufel kullanıcısına yanıt
    şuan zaten fiyat avantajı amd de , bunu baz alarak hareket etmek kesinlikle doğru olan , ama geçmişte intel şöyle böyle demek de olmuyor sonuçta amd de aynı durumları yaşadı , yanlış anlamışım sizi 🙏

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • i7-11800h iyi işlemci bence

  • Sıkı bir intel fanı olarak laptopları gözüm kapalı amd ryzen alıyorum, anneme hediye ettiğim laptopta dahi AMD Ryzen 3500u kullandım. Daha serin ve performanslı çalışıyorlar. Grafik kartı eklemek gerekmiyor, temel şeyler ve oyunları düşük grafikte oynamak için ryzen'lerin grafik birimleri yetiyor.


    Bakalım intel bu durumları çözebilecek mi? Laptop söz konusuysa ben işlemcinin grafik biriminin güçlü olmasını beklerim ve AMD ihtiyacımı karşılıyor.


    İntel gelip, yav bu adam Intel işlemcinin grafik birimi güçsüz diye AMD tercih ediyor, biz bu adam için grafik birimini güçlendirelim demez tabi, benim ki sadece temenni.

  • 11. Nesil ile bir çok yeni teknoloji üreten Intel; Core i7-12800H ve Intel Core i9-12900HK işlemciler ile özellikle performans konusunda ciddi yol almış durumda. Bu da rekabette bize kazandıracak gibiyken artan kurlardan sonra ne olarak yansır bizlere bilinmez. Ancak i7-12800H işlemcisi tek çekirdekte 1654 puan, çok çekirdekte 9618 puan; i9-12900HK ise tek çekirdekte 1851 puan, çok çekirdekte 13256 puan alıyor olması kullanıcıları memnun bırakacak gibi duruyor. Özellikle mobil tarafta 12800H gerçekten kullanmak istediğim bir işlemci gibi duruyor. :)

  • 12. Nesilde Performans gerçekten kayda değer yükseliyor. Hatta daha düşük NM vs diye bağıranlara inat daha yüksek Puan alıyor. Hatta geçenlerde 12800H'ın özelliklerini anlatan bir yazı görmüştür. İncelemek isteyen olursa aşağıda. Ayrıca 12. Nesilde ciddi yenilikler var; E Core ve P Core beni en çok heycanlandıran gelişme. Malesef dolar kuru sebebiyle zor ulaşılabilir durumda. Ama rakibine göre daha avantajlı fiyat sunduğunu düşürsek hiç kaçmaz gibi duruyor :)
    https://www.donanimhaber.com/intel-core-i7-12800h-ozellikleri-neler--141640

  • Skorlar harikulade. Her zaman nanometre olayından dolayı intelden yanaydım, nanometre konusunda geri kalmasına rağmen rekabeti fazlasıyla sürdürdü. Güvenimi boşa çıkarmayacaklar gibi. :)

  • Lorenzo__ kullanıcısına yanıt

    birader biraz sorunlarimiz var galiba?



    en iyisi neyse o ciksin da biz de alip kullanalim. ekran karti fiyatlarina bak. sozum ona rekabet eden iki firma nasil birlik oldu da agzimiza miciyorlar fiyat olarak. 800 eurodan 2020 de cikan ekran karti 600 e duser beklerken su anda 1500 euroya satiliyor.


    yani boyle sacma sapan ne idugu belirsiz verilerle konusacagina, cebine yansimasi ne olacak ona bak bence. bosver onu bunu... fiyati adam gibi yapsinlar da kasa toplayabilelim. yoksa isimiz yas. sacma sapan kollu konsolda oynamak iskence bildigin Intel Alder Lake mobil işlemciler çok yakında geliyor 

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.