Şimdi Ara

İnsansız kara aracı BARKAN, 1000 kilometreyi devirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İnsansız kara aracı BARKAN, 1000 kilometreyi devirdi
    Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen insansız kara aracı BARKAN, kar ve çamurlu sahalarda, zorlu coğrafyalarda 1000 kilometreyi geride bıraktı.



    Güvenlik güçlerinin ihtiyaçlarının yerli ve milli savunma sanayisi ürünleriyle karşılanması amacıyla Milli Savunma Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda çalışmalar çok yönlü sürüyor.



    Bu çalışmalarda insansız sistemlerin envantere kazandırılması çalışmaları önemli bir yer tutuyor. Uzun süredir kullanılan insansız hava araçlarının çeşitliliği artarken son dönemde bunlara insansız kara ve deniz araçları eklenmeye başladı.



    İnsansız kara araçlarında farklı sınıflarda yerli ve milli çözümler göreve hazır hale getirilirken, ortaya çıkan platformlar Kara Kuvvetleri Komutanlığı kullanımına sunuluyor.



    İnsansız kara aracı BARKAN, 1000 kilometreyi devirdi
    Güvenlik güçlerinin kullanımına sunulan araçlardan biri de "orta sınıf 1. seviye insansız kara aracı" BARKAN. HAVELSAN tarafından yürütülen "dijital birlik" konseptinin karadaki unsurlarından biri olan BARKAN, ilk versiyon aracın kullanıcı isterlerine uygun olarak geliştirilmesiyle ortaya çıktı.



    Saha testlerinin ardından 2023 sonunda envantere giren BARKAN, kar ve çamurla kaplı, zorlu coğrafi koşullarda bugüne kadar 1000 kilometreden fazla mesafe katetti.



    İnsansız kara aracı BARKAN, 1000 kilometreyi devirdi
    BARKAN, sahip olduğu özelliklerle güvenlik güçlerine karşı asimetrik tehditleri ortadan kaldırmanın yanı sıra zorlu arazi ve sert hava koşullarının üstesinden gelebiliyor. Yüksek riskli askeri görevlerde muharebe etkinliğini artıran BARKAN, çeviklik gerektiren birçok senaryoda ileri güvenlik sağlamak üzere tasarlandı.



    Ayrıca Bkz.Türkiye, 40 adet F-16 alırken Yunanistan ise 40 adet F-35 aldı: İşte tüm merak edilenler



    Modüler yapısı ve son teknoloji faydalı yük opsiyonları ile BARKAN, farklı tip silahlarla taarruz, ekipman taşıma, yaralı intikali, bomba imha, keşif ve gözetleme, savaş hasar keşfi gibi birbirinden farklı görevleri ileri otonom özellikleriyle yerine getirebiliyor. BARKAN, sürü altyapısıyla diğer otonom araçlarla ortak harekat gerçekleştirebiliyor. Araç, saatte 13 kilometreden fazla hıza ulaşıp, 5 saatten uzun görev yapabiliyor.





    Kullanıcının güvenini kazandı



    HAVELSAN Ürün Geliştirme Direktörü Veysel Ataoğlu, BARKAN aracının zorlu arazi koşullarında yapılan doğrulama testlerinde 1000 kilometreyi aşarak sahada kullanıcının güvenini kazandığını söyledi. Ataoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:



    "Savunma Sanayii Başkanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının çizdiği misyon doğrultusunda HAVELSAN olarak çalışmalarımızı yoğun şekilde yürütüyoruz. Bu kapsamda otonomi ve komuta kontrol yazılımlarında iyi bir noktaya geldik. BARKAN projesi bu anlamda bizim için önemli bir referans noktası oldu. HAVELSAN'ın bu yazılım kabiliyetlerini önümüzdeki dönem birçok platform üzerine entegre etmek için çalışma yürütüyoruz. Robotik ve otonom sistemler alanında önümüzdeki dönemde daha fazla yeniliğe öncülük etmeyi hedefliyoruz. Bunun bir sonucu olarak önümüzdeki günlerde HAVELSAN'ın geliştirdiği yazılım kabiliyetlerini sahada birçok platformla göstermeyi planlıyoruz."




    Kaynak:
    https://www.aa.com.tr/tr/savunma-sanayisi/barkan-kar-camur-dinlemedi-1000-kilometreyi-devirdi/3120976







  • Ülkemizin engebeli arazi yapısı için harika bir çözüm olmuş.Özellikle insansız yer ve hava araçları ile dünyada öncü ülkelerden biri olmamız ilerisi yıllar için
    umut veriyor.

  • Mevcut yönetime muhalif biri olsam da gurur verici gelişmeler bunlar. Bu tür atılımlar hükumetlerden bağımsız devlet politikası olmalı ve her gelen hükumet tarafından devam ettirilip desteklenmeli. Hava ve karanın ardından üç tarafı denizlerle çevrili ülkemde insansız deniz aracı olur umarım. Belki vardır yada geliştiriliyor da olabilir.

  • porsche911gt2 kullanıcısına yanıt
    insansız deniz araçlarında SİHA lar dan çok daha ilerdeyiz.

  • Bunlar acaba ilter gibi frekans değiştiren aletlere karşı ne yapabiliyor

  • vozy kullanıcısına yanıt
    Yapay zekaya sahipler. bağlantı koptuğunda otonom olarak göreve devam edebilirler. gerekirse sinyal bozuculara saldırı düzenleyebilir.

  • porsche911gt2 kullanıcısına yanıt
    Mevcut yönetim dediğin kimseler olmasa bunları rüyanda bile göremezdin.

  • gidi G kullanıcısına yanıt

    Hıhı buzdolabını da onlar sayesinde gördük, Kıbrıs çıkarmasını da onlar yaptı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "yönetime muhalif biri olsam da gurur verici gelişmeler bunlar" kendin bile söylemişsin zaten mevcut yönetimin nasıl başarılı olduğunu.


    Senin desteklediğin kesim yüzünden kıbrıs çıkartması senelerce yapılamadı. Eğer mevcut yönetim olmazsa ülke yunan dayatmasını kabul etmek zorunda kalacak. Bırak kıbrısı egede akdenizde sahilden bi kaç km öteye kayık bile çıkaramayacaksın. O buzdolabının da kuzey kore gibi ithal ikamesini kullanmak zorunda kalacaksın. Hala hükümete muhalifmiş bilmem neymiş bi bitmediniz.

  • Bir işi de hükümet kavgasına çevirmeyin, TSK destekli bir şirket envanter için güzel bir cihaz yapmış umarım daha da başarılı olurlar

  • gidi G kullanıcısına yanıt

    mevcut yönetim olmasaydı, sizin rüyanızda göremeyeceğiniz ekipmanlara sahip olurduk, bu ülke daha iyilerini de yapacak


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • salgado3046 kullanıcısına yanıt

    aynen size kalsa savunma sanayii iptal olur ortalık heykeller vb hiçbi işe yaramayan şeylerle dolardı. Memleket 90lara geri dönerdi, krizlerden insanlar başını kaldıramaz yunanlar gibi ülkeyi abdye peşkeş çekerdiniz... Savunma sanayii, enerji keşifleri, kıta sahanlığı meselesi, nükleer santral, barajlar, köprüler, yollar, marmaray, hızlı tren, hastaneler, sağlık reformları vs. Türkiye ne kazadıysa Ak Parti sayesinde oldu, hemde sizin gibilere rağmen. Sen kendini kandırmaya devam et.

  • gidi G kullanıcısına yanıt

    Adamlar silahsız olması gereken adaları bile silahlalandırdılar kimse sesini çıkaramadı. Kendi rüyanızda yaşamaya devam edin. Neyse arada sırada olan nadir güzel gelişmelerden biridir bu durum. artarak devam etmesi temennisiyle


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • porsche911gt2 kullanıcısına yanıt

    Rüya gören sensin. O adaları ittihatçılar yüzünden, yani sizin gibi zihniyettekiler yüzünden kaybetti bu ülke. AK Parti iktidarda olduğu müddetçe daha da gelişiriz merak etme.

  • gidi G kullanıcısına yanıt
    Şuan gördüğünüz çoğu savunma sanayi 90 ların projesi idi meyvelerini bu h@kümet pr@paganda amacı ile yemiştir

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bi tane bile doğru lafınız yok, hep iftira, çarpıtma. Savunma projeleri esas olarak kıbrıs meselesinden sonra ortaya çıktı. AK Parti dönemine kadar da hiçbir elle tutulur netice alınamadı. Milletin parası sizin gibi beceriksiz zihniyetler yüzünden çarçur edildiği için savunma sanayiinde de bir arpa boyu bile yol kat edilemedi. AK Parti hükümetlerinin başarılı yönetimi sayesinde savunma dahil her alanda netice alındı. Her şey AK Parti sayesinde oldu. Kudur şimdi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gidi -- 3 Şubat 2024; 14:24:4 >
  • gidi G kullanıcısına yanıt

    ideolojileri kör etmiş kendilerini cumhurbaşkanı söylüyor kördür sağırdırlar diye ya.

  • Bu barkan ika lara şimdi lançer monte edildi , inşallah kısa zamanda füzeli bombalı lançer modeli de envantere girer.

    kuzey ırakda bunlardan çok fazla olması gerekir bence.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 3 Şubat 2024; 15:25:9 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.