Şimdi Ara

İnsanlığın sonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sizce insanlığın sonunu ne getirecek ? Çıkara dayalı savaşlar mı? Ya da insandan sonra sizce insana benzeyen hatta ondan daha gelişmiş bir organizma ortaya çıkabilir mi? Yoksa insanların nesli Dünya'nın sonuna kadar devam mı eder?



  • kıyamet
  • ntvmsnbc de bu konuya dair olasılıkları belirtmişler.
    Kıyamet kopacak! Ama ne zaman ve nasıl?
    Bilimin ve dinin verdiği cevaplar... Komplo ve kıyamet senaryoları..
    EVRENİN ÖLÜMÜ
    Bilim, şu anki veriler çerçevesinde gerçek anlamda kıyameti, yani tüm evrenin yok olacağını öngörüyor. Peki bu nasıl olacak? En çok kabul gören teoriye göre Evren'in genişlemesi sürecek ancak giderek yavaşlayarak ve giderek soğuyarak... ‘Büyük soğuma’ adı verilen bu teoriye göre soğuma, ısı enerjisinin kalmayacağı ve moleküllerin durduğu mutlak sıfır noktasına (0 Kelvin, - 273.15 C) kadar devam edecek ve her şey bu durumda son bulacak.

    ‘Büyük Büzüşme’ adı verilen teoriye göre ise çekim gücü her şeyi yavaşlatacak ve evren kendi üstüne çökecek. Benzer bir teori olan ‘Büyük Zıplama’ teorisi, evrenin genişlemesini tamamlayınca daralmaya başlayacağını ve bu daralmanın sonunda yeni bir Big Bang (Büyük patlama) meydana gelerek yepyeni bir evrenin oluşacağını öngörüyor.

    Bu iki teorinin tersi olarak adlandırılabilecek ‘Büyük Yırtılma’ teorisine göreyse gizemli 'kara enerji' evrenin giderek daha hızlı genişlemesine yol açacak ve evren dağılacak.

    Peki everenin sonu ne zaman gelecek. Bu konuda farklı öngörüler var ama kesin olan şu ki bunu hiç birimiz göremeyeceğiz. Çünkü hiç bir teori 13 milyar yaşındaki evrenin ölüm tarihinin şimdiki yaşından daha erken olacağını öngörmüyor.
    GÜNEŞ DÜNYA’YI YUTACAK
    Eğer kıyameti Evren’in değil de Dünya’nın sonu olarak düşünüyorsak, bilim bu konuda da karamsar. Kesin olan bir şey varsa o da evrenin sonundan çok önce Dünya’nın sonunun Güneş tarafından getirileceği.
    Güneş’in merkezindeki çekirdek füzyonu sona erdiğinde, çekirdek büzülürken, yıldızı saran hidrojenin büyük bölümü helyuma dönüşecek. Bu süre içinde Güneş giderek genişleyerek ‘Kırmızı Dev’ adı verilen dev yıldız formunu alacak. Bu genişleme sırasında Güneş’in çapı Mars’ın yörüngesinden bile daha büyük olacak. Dolayısıyla en yakın dört gezegen olan Merkür, Venüs, Dünya ve Mars, Güneş tarafından yutulacak.

    Güneş son aşamada kendi içine çökerek yaşamını şimdi olduğundan da küçük bir kütlede beyaz cüce adı verilen ölü bir yıldız olarak sürdürecek. Ancak bu aşamaların hiç birine biz şahit olamayacağız.

    Şu anda 4.6 milyar yaşında genç bir yıldız olan Güneş, yaklaşık 7 milyar yıl sonra genişlemeye başlayacak. Güneş’in beyaz cüceye döndüğündeki yaşı ise 12.4 milyar yıl olacak.
    METEOR TEHLİKESİ NE KADAR BÜYÜK ?
    Dünya’nın 7 milyar yıldan daha fazla yaşamayacağı bilimsel olarak kesin. Peki kıyamet daha yakın bir zaman içinde gerçekleşecek mi? Bilimsel olarak bu konuda net bir şey söylemek mümkün değil ama olasılıklardan bahsedilebilir.
    Dünya dışından gelecek kıyamet nedenlerinden ilk akla gelen meteor çarpması. 4.3 milyar yıllık ömründe meteor çarpması Dünya için hiç de olağan dışı bir durum değil, özellikle de ilk dönemlerinde. Ancak zamanı insan hayatı üzerinden ele alırsak, tüm insanlığı etkileyecek ya da yok edecek bir meteorun çarpma olasılığının çok da yüksek olmadığı söylenebilir.

    1 km çapındaki bir meteorun insanlık için ciddi bir tehlike oluşturacağı, çapı 3-10 km olan bir meteorun ise insanlığı yok edebileceği düşünülüyor. Ancak son 100 milyon yıla baktığımızda, 1 km çapındaki bir meteor, yaklaşık 500 bin yılda bir kez Dünya’ya çarpıyor. Tüm Dünya’yı etkileyecek daha büyük bir meteorsa son olarak 65 milyon yıl önce Dünya’ya çarpmış ve dinozorların yok olmasına neden olmuştu.

    Dünya’ya yakın astreoidlerin çok yakından gözlemlendiğinin ve öngörülebilir gelecekte Dünya’ya hasar verecek bir asteroide dair bir gözlemin olmadığının da altının çizilmesi gerekiyor.

    GAMA IŞINI, KARA DELİK YA DA...
    Dünya dışından gelebilecek felaketler astereodlerle sınırlı değil. Evrendeki en görkemli olaylardan bir gama ışını patlamasıdır. Sönmüş yıldızların birbiriyle çarpışmaları sonucunda oluşan ve büyüklüğü güneşin 10 katrilyon katı olabilen bu patlamalar insanlığın sonunu getirir mi?
    Bilimadamları doğrudan bir etkisi olacağını düşünmüyor. Ancak patlama sonrasında açığa çıkacak radyasyon atmosfer ve ozon tabakasına rağmen insanlığın sonunu getirir mi? Böyle bir olasılık var ama çok düşük.

    Bazı kıyamet senaryolarına göre ise Dünya ya da Güneş Sistemi’nin yakınından geçecek bir yıldız ya da gezegen gibi büyük bir gök cismi, Güneş Sistemi’nin dengesini bozacak ve Dünya’nın yok olmasına neden olacak. Bu da çok düşük bir olasılık.

    Başka senaryolarsa Dünya’nın bir kara delik tarafından yutulmasına dayanıyor. Bilimsel olarak bu tür senaryoların gerçekleşme olasılığı sıfıra yakın.
    YA UZAYLILAR ?
    Dünya dışından gelecek son tehdit olarak bir uzaylı istilası olabilir. Ama bu konuda fikir yürütmek bilimsel olmaktan çok fantezi temelli olabilir.
    İnsanlığın sonunu getirecek felaket gezegenimizin dışından gelmek zorunda değil. Dünya da, insanlık için büyük yıkımlar getiren felaket olasılıklarını bünyesinde barındırıyor.
    SÜPER VOLKANLAR
    Bu olasılıklardan birisi süper volkanlar. 1000 kilometreküpten daha fazla maddenin açığa çıktığı patlamalara ‘süper volkan’ deniyor. Son 30 milyon yıl içinde 8 süper volkan patlamasının gerçekleştiği biliniyor. Bunlardan sonuncusu 26 bin 500 yıl önce Yeni Zelanda’da gerçekleşti.

    Süper volkan patlamalarının Dünya’nın amosferi ve ilkimi üzerinde derin etkiler yaratacağı biliniyor. 1815’te Endonezya’daki Tamnora volkanı patladığında 160 kilometreküplük madde dışarı atılmıştı.
    Bir süpervolkan patlaması olmamasına rağmen, bu patlama ile atmosfere yayılan maddeler nedeniyle küresel atmosfer anormallikleri yaşandı. Bu patlama nedeniyle 1815, ‘Yaz olmayan yıl’ olarak anılıyor.

    Bir süpervolkan patlamasının etkileri küresel ölçekte uzun dönemler ‘kış’ koşullarının yaşanmasına ve sonucunda küresel kıtlıklara neden olabilir. Ancak seyrek rastlanan süper volkan patlamalarının, küresel felaketlere neden olması kesin olarak görülse de insanlığın toptan yok oluşuna neden olacağı bilim çevrelerince genel kabul gören bir görüş değil.
    KÜRESEL SALGIN
    İnsanlık tarihi, küresel ölçeğe varabilen büyük salgınların kayıtları ile dolu. 14’üncü yüzyılda ‘kara ölüm’ olarak adlandırılan veba salgını, 6 yılda tüm bir Avrupa nüfusunun üçte birini yok etmişti. Çiçek hastalığı da, daha önce bu hastalıkla yüz yüze gelmiş Amerika ve Avustralya yerli nüfusunun büyük bölümünün yok olmasına neden olmuştu.

    20’inci yüzyılın başlarında tüm dünyada 100 milyona yakın insanın ölümüne neden olmuştu. AIDS; SARS ve domuz gribi de son dönemde küresel ölçekte etkili olan hastalıklar, yaşanacak bir salgın tehtidini gözler önüne seriyor.

    Bugüne kadar milyonların ölümüne neden olan salgınların, tüm insanlığı ortadan kaldırması küçük bir olasılık olarak görülüyor. Bunun ilk nedeni, doğal seçilim. Önceki salgınlar incelendiğinde, hastalıkların ilk dönemlerde zayıf ve direnci düşük nüfus üzerinde büyük ölçüde etkili olsa da, zaman içinde ölüm oranlarının azaldığı görülüyor.

    İkinci olarak gelişen tıp biliminin, salgınlara karşı aşı ve ilaç üretecek düzeyde olduğu düşünülüyor.
    MEGA TSUNAMİ
    ‘Iminami’ olarak da adlandırılan mega tsunamiler, klasik tsunamilerden farklı olarak deprem sonrası değil çok büyük toprak kaymaları ya da Dünya’ya çarpan dev meteor gibi çok büyük ölçekli çarpışmalar sonucunda oluşuyor.

    Bugüne kadar büyük depremler sonrasında geniş çapta hasar oluşturan ve binlerce kişinin yaşamına mal olan büyük tsunamiler olmasına rağmen tanıma uygun mega tsunamiler çok ender görünüyor. Dinozorların sonunu getiren meteor çarpışmasından sonra bir mega tsunaminin oluştuğu düşünülüyor.
    KÜRESEL ISINMA
    En olası felaket senaryosu olarak küresel ısınmanın sonuçları görünüyor. Bilimadamları, hali hazırda etkileri tüm dünyada hissedilen küresel ısınma nedeniyle önlem alınmadığı takdirde ortalama sıcaklığın 100 yıl içinde 6 derece artacağını, bunun da küresel felaketlere neden olacağını düşünüyor.

    Dünya’nın ortalama sıcaklığı 4 derece arttığında Hindistan, Bangladeş gibi muson ülkeleri yıkıcı sellerle karşılaşacak, Himalayalar ve And Dağları gibi gezegenin yüksek yerlerindeki buzullar eriyeceğinden nehirler küçülecek, içilebilir su kaynakları önemli oranda ortadan kalkacak, kıyılarda bulunan yerleşim alanları sular altında kalacak, milyarlarca insan iklim göçmeni olacak.

    Önlem alınmazsa, gezegende yaşanabilecek alanlar çok küçük bir alanda sıkışacak, insanoğlu kitlesel ölümlerle karşı karşıya kalacak ancak yine de bu toptan bir yokoluş anlamına gelmiyor.
    Dünyanın sonunun nasıl olacağı hemen hemen bütün dinlerde ele alınan bir konu.
    İSLAM İNANCINDA MAHŞER VE KIYAMET
    Arapça’da ‘Diriliş’ ya da ‘Hüküm’ günü anlamına gelen Kıyamet Günü, dünyanın sonunun gelip bütün ölülerin dirilerek mahşerde toplanacağına inanılan zaman için kullanılıyor. İslam inancına göre insanların yüksek bina yapmada birbirleriyle yarışması, anne-babaya saygının kalkması, gayri meşru doğumların artması, helal ve haramın birbirine karışması gibi küçük alemetlerin ardından gelen büyük alemetleri takiben kıyamet kopacak.
    KIYAMETİN BÜYÜK ALAMETLERİ
    İslam binginleri tarafından 7 büyük alemet sıralanıyor;
    1- Sahte mesih olarak da adlandırılan Deccal ortaya çıkacak ve Müslümanlar’ı kötülüğe sevk etmeye çalışacak.

    2- Dünya’yı 40 gün boyunca bir duman (Arapça duhal) kaplayacak.

    3- Dabbetü’i-arz adı verilen bir yaratık ortaya çıkacak.

    4- Güneş batıdan doğacak.

    5- Hz. İsa yeryüzüne inecek ve Deccal’i öldürecek.

    6- “Yeryüzünde bozgunculuk yapacak” diye tanımlanan Ye’cuc ve Me’cuc adındaki iki insan topluluğu ortaya çıkacak.

    7- Doğuda, batıda ve Arap Yarımadası’nda üç büyük depremin meydana gelmesi.
    Bu alametlerden sonra İslam dinindeki dört büyük melekten biri olan İsrafil’in Sur adı verilen boruyu üflemesi ile her şey yok olacak, Sur ikinci kezüflendiğinde ise bütün insanlar dirilecek ve yaşadıklarında yaptıklarından dolayı yargılanacakları mahşer yerinde toplanacaklar.
    HRİSTİYANLIK’TA KIYAMET VE ARMEGEDON
    İslam dininde olduğu gibi Hristiyanlık’ta da kıyamet öncesinde büyük felaketlerin yaşanacağı öngörülüyor. İncil’de kıyamet öncesi şöyle yaşanacaklar için şunlar söyleniyor;
    “Fakat şunu anla ki son günlerde sıkıntılı zamanlar gelecek. Zira insanlar benliklerine, paraya, grurura, kendini beğenmişliğe, sövgüye, ukalalığa düşkün, ebeveynine itaatsiz, nankör, günahkar, zalim, öfkesine yenik, müfteri, sefih, gaddar, iyilik düşmanı, hain, pervasız, gururla şişkin, Tanrı'yı sevmekten çok hazlara düşkün, dinin kudretini inkar ederken onun sadece biçimini gözeteceklerdir. Bu insanlardan yüz çevir.”

    “O günlerin hemen sonrasında Güneş kararacak, ay ışığını vermez olacak, yıldızlar gökten düşecek ve göksel güçler sarsılacak.”

    İslam inancında Deccal ile Hz. İsa arasında gerçekleşeceği söylenen savaş Hristiyanlık’ta da Armegedon adıyla anılıyor.
    YAHUDİLİK’TE KIYAMET
    Diğer iki ilahi dindeki kıyamet ve kıyamet alametlerinin benzerleri Yahudilik’te de var. Yahudi inancında kıyamet öncesinde ve sırasında yaşanacaklar şöyle sıralanıyor;

    1- Babil’deki sinagoglar İsrail’de tekrar kurulacak.

    2- İsrail toprakları bitkilerle sarılacak.

    3- Yönetim dinsizlerin eline geçecek.

    4- Sürgündeki Yahudiler tekrar toplanacak.

    5- İsrail’in düşmanları yenilecek.

    6- Süleyman Tapınağı Kudüs’te tekrar inşa edilecek.

    7- Ölüler tekrar canlanacak.

    8- Mesih gelerek İsrail’in kralı olacak ve tüm Yahudiler’i vaadedilmiş topraklarda toplayacak. Bu sırada Magog Kralı Yahudiler’e saldırıacak ama yaşanacak büyük savaşı Mesih ve taraftarları kazanacak.
    2240 YILINA DİKKAT !
    Ay ve Güneş takvimlerinin bir karışımı olan Yahudi takvimine göre, Kıyamet 6000 yılından sonra kopacak. Bu tarih miladi takvime göre 2240 yılına denk geliyor. Mesih ve yandaşlarının gireceği savaştan sonra ise tüm insanların Tanrı’yı doğrudan bilecekleri bir Gelecek Dünyası (Olam Haba) başlayacak.

    İlahi dinlerin dışındaki diğer inanç ve mitolojilerde de kıyamet senaryolarına rastlamak mümkün. Kıyamete dair en eski kuramlardan biri de Zerdüşt dininde görülüyor. M.Ö 500’lü yıllarda ortaya çıkan Zerdüştlük, iyi ve kötü güçler arasında gerçekleşecek ve iyilerin kazanacağı son savaştan sonra tüm ruhların yargılanacağı bir son mahkemeyi öngörüyor.
    SON DEĞİL BAŞLANGIÇ
    Hinduizm’de, ilahi dinlerde olduğu gibi bir ebedi hayat anlayışı bulunmuyor. Rearkarnasyonun önemli bir yer tuttuğu Hinduizm’de evren de 8.64 milyar yıllık bir döngüye giriyor. ‘Kalpa’ adı verilen bu döngü 4 evreye ayrılıyor. En son evre olan ‘Kali Yuga’da uygarlık şiddet ve salgın hastalıkların pençesi altında kıvranacak ancak daha sonra bir altın çağ başlayacak. Ancak bu altın çağ sonsuzu dek sürmeyecek ve 8.64 milyar yıl sürecek yeni bir döngüye girilecek.

    Budizm’de kıyamete dair net bir betimleme bulunmuyor. Budistler de Hindular gibi sonsuz döngüye inanıyor ama döngüler için bir zaman öngörmüyor.
    MAYA TAKVİMİ VE 2012
    En ilginç kıyamet açıklamalarından bir eski Maya Uygarlığı’na ait. Yaşadıkları döneme göre oldukça gelişmiş bir astronomi bilgisine sahip olan Mayalar, 5 bin 200 yıl süren döngülerden oluşan bir takvim hazırladılar. Takvimin ilk döngüsü ise 2012 yılında tamamlanıyor. Buradan yola çıkarak kıyametin 2012’de kopacağına dair pek çok spekülasyon yapıldı.
    Dünya henüz yok olmadı ama bir kaç kez yok olmanın eşiğine geldi.
    DİNOZORLARIN SONU
    Şu ana dek gerçekleşen en büyük kıyamet, 65 milyon yıl önce dinozorları ortadan kaldıran göktaşı çarpışmasıydı. Yaklaşık 10 km. çapında olduğu düşünülen göktaşının saatte 54 bin km. hızla bugünkü Mekiska’nın Yukatan Yarımadası’na çarptığı ve ilk anda 200 bin kilometreküplük maddenin buharlaştığı düşünülüyor.

    Çarpma sonucu canlı türlerinin yüzde 70'inden fazlası yok oldu ve 170 km çapındaki, Dünya'nın en büyük kraterlerinden biri olan Chicxulub krateri meydana geldi. 100 milyon megaton TNT'ye eşdeğer bir enerji açığa çıkardığı tahmin edilen çarpma sonucu oluşan toz tabakası atmosferi kapladı.
    Dünya aylar boyu karanlıkta kaldı, sıcaklık suyun donma derecesine kadar düştü ve asit yağmurları yaşandı. Aylarca süren bu karanlık ve soğuk dönemde bitkilerin fotosentez yapamaması besin zincirini yıktı ve bu felaketler zinciri de dinozorların sonunu hazırladı ve Dünya buz devrine girdi.
    TUNGUSKA OLAYI
    Etkisi, 65 milyon yıl önceki göktaşı kadar olmasa da geçen yüzyılın başında Dünya’ya bir kuyruklu yıldız çaptı. 30 haziran 1908 sabahı Sibirya’nın orta kesimlerindeki Tunguska Irmağı yakınlarında oluşan büyük patlamanın Hiroşima’ya atılan atom bombasının bir buçuk milyar katı olduğu tahmin ediliyor.

    Patlamanın alevleri yaklaşık 800 km uzaktan görüldü. Çarpan cisim atmosferde buharlaştığından çevreye çeşitli gazlar yayıldı ve olaydan belli bir süre sonra bile Sibirya ve Avrupa'da gökyüzünün geceleri parlak bir renk almasına neden oldu.
    KARA ÖLÜM
    Veba salgını denilince ilk olarak 1348-1350 yılları arasında Avrupa’yı kasıp kavuran salgın gelir. Kara Veba, Avrupa nüfusunun üçte birini yeryüzünden silmişti.

    Bir başka önemli salgın olan İspanyol gribi ise 1918’de ortaya çıkmıştı. 1920’ye kadar etkili olan İspanyol gribi dünya nüfusunun yüzde 3’ünün ölümüne neden oldu.
    TOBA PATLAMASI
    Dünya’nın sonunu getireceği düşünülen bir süper volkan patlaması aslında insanlık tarihinde çok önemli bir gelişmeye neden oldu. Bundan 75 bin yıl önce Sumatra’daki Toba Adası’nda meydana gelen bir süper patlama büyük coğrafi değişimlere ve insan sayısıyısını binlerle ifade edilebilecek seviyeye düşmesine neden oldu.

    Bilimadamaları, bu felaket sonrasında sağ kalmayı başaran insanlardan üreyen yeni neslin genetik olarak atalarından daha ileri olduğunu ve felaketin aslında insan evriminde bir atılıma neden olduğunu düşünüyor.




  • Açık ve net bir şekilde, kıyamet. Maalesef kaçış yok. Bu, şahsen, İslamiyet'in doğruluğunun da bence ayrı bir delilidir. Zira tüm bilimsel veriler bu noktayı desteklemekte.
  • NEML SURESİ
    75. Yerde ve gökte hiçbir GAYB yoktur ki, açıklayıcı bir KİTAP'ta olmasın.
    1. Tâ, Sîn. İşte bunlar Kur'an'ın ve AÇIK-SEÇİK beyanda bulunan Kitap'ın ayetleridir.

    BELED SURESİ
    20. Bunların ÜZERİNE, KİLİTLENECEK bir ateş gelecektir.

    LEYL SURESİ
    14. Ben sizi KÖPÜREREK yanan (nükleer) bir ateşe karşı uyardım.

    HÜMEZE SURESİ
    5. Hutame (Atom)'nin ne olduğunu sana bildiren nedir?
    8. O, onların üzerine KİLİTLENECEKTİR.
    9. Uzatılmış sütunlar arasından...

    ZARİYAT SURESİ
    22. Sizin, rzkınız da göktedir, tehdit edildiğiniz şey de.

    İSTİKBAL GÖKLERDEDİR (uzaydadır)!

    GAŞİYE SURESİ
    21. Artık uyar, düşündür! Çünkü sen bir uyarıcı/düşündürücüsün.
    22. Üzerlerine musallat bir DESPOT değilsin.

    A'LA (AL'A) SURESİ
    8. Sana, en kolay olanı kolaylaştıraçağız.
    9. Eğer HATIRLATMAKTA yarar sağlarsa hatırlat/öğüt ver!
    10. İçine ürperti düşen, öğüt alacaktır.
    11. İçi KARARMIŞ bedbaht ise ondan KAÇACAKTIR.

    FECR SURESİ
    2. On geceye,
    3. Çifte ve teke (çif başlık veya tek başlık),
    4. Yola koyulduğu zaman geceye.
    5. Nasıl, bunlarda akıl sahibi için bir yemin var mı (yemin etmem gerek mi)?

    TEKVİR SURESİ
    19. Kİ o, çok değerli bir elçinin sözüdür.
    20. Çok güçlüdür o elçi. Arş sahibinin katında saygındır.
    21. İtaat edilir orada kendisine, emindir.
    22. Ve arkadaşınız bir cin çarpmış değildir.
    23. Andolsun ki o, onu apaçık ufukta gördü.
    24. O, GAYB konusunda cimri değildir.
    25. ve o, kovulmuş ŞEYTANIN sözü değildir.

    ABESE SURESİ
    33. Şiddetle çarpanın çıkardığı korkunç ses geldiğinde,
    34. Bir gün ki o, kişi öz kardeşinden kaçar,
    35. Öz annesinden, öz babasından,
    36. Eşinden, oğullarından kaçar,
    37. O gün onlardan her kişinin kendisine yetecek bir uğraşı (can korkusu) vardır.

    NÂZİAT SURESİ
    34. O güç yetmez büyük FELAKET geldiğinde,
    36. GÖREN kişi için cehennem APAÇIK ortaya çıkarılmıştır.
    39. Cehennem, BARINAĞIN ta KENDİSİDİR (Ey insanlar, nerede barınıyorsunuz?! (Dünya denen bir gezeğende değil mi?)
    42. O SAATTEN soruyorlar SANA, "gelip demir atması (başlama saati) ne zaman?" diye. (Hiç bir gayb yoktur ki, açıklayıcı bir kitap'ta olmasın! Açıklanan bir kitabe var mı?)
    43. Nerede sende, onu (Açıklanan kitabeleri) hatırlatacak şey (bilgi)!
    44. Ona ilişkin bilginin sonu Rabbine varır.
    45. Sen sadece, ondan KORKANLARI UYARANSIN.

    NEBE SURESİ
    17. Hiç kuşkusuz, O AYIRIM ve hüküm günü KESİN olarak BELİRLENMİŞTİR.
    27. Doğrusu onlar böyle bir hesap UMMUYORLARDI.
    28. (D..) Ayetlerimizi pervasızca yalanlamışlardı
    40. Biz sizi yakın bir AZAP ile UYARDIK...

    NAZİAT SURESİ
    3. Andolsun, BOŞLUKTA (uzayda) yahut SUDA yüzüp yüzüp (kilitlendikleri hedeflere) gidenlere,
    6. Ki O GÜN ŞİDDETLE sarsacak olan sarsacaktır. (nükleer patlama)
    7. Onu, ardısıra gelen (radyoaktif) izliyecektir.

    MÜRSELAT SURESİ
    29. Haydi, YALANLAMAKTA OLDUĞUNUZ şeye gidin!
    30. Haydi ÜÇ ÇATALLI (Sekar/Sekkara piramidi) gölgeye gidin.
    31. Ne gölgelendirir ne alevden korur (roketlerin),
    32. Gerçekten o, köşk (şömine) gibi kıvılcımlar (ipliksi alevler) saçar.
    33. O kıvılcım SANKİ sarımtırak bir halat/(füzelerin ard arda gidişleri) bir deve kervanı/(çıkardıkları beyaz dumanla) bakırdan bir ip ('le bağlı) gibidir.
    34. Vay haline o gün, yalanlayanların!
    39. (Şimdi) Eğer bir hileniz/bir tuzağınız varsa, hadi hile yapıp tuzak kurun bana! (Hepimiz tuzağa tutulmuşuk)




  • Şu bilime dini karıştırmasanız? Ayrıca kaçış yok diyerek hiç bir şey yapmamak çok saçma. Bilim her şeye çözüm olabilir. Deprem Allah'ın emri deyip önlem almayan sonra enkazda ölüp giden mantıkla aynı. Tabii ki saygı ön planda ama din bilime karıştırmamalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Juice' -- 7 Şubat 2012; 1:11:03 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.