Şimdi Ara

İnsanlardaki Erdoğan giderse her şey düzelir algısı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
0
Favori
7.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nonsmoke

    Evet araplar için bir devrim niteliğindeydi.
    Headshot'ın Türkçedeki karşılığı bu oluyor arkadaşlar
  • muradisdan kullanıcısına yanıt
    Öncelikle kibar ve saygı çerçevesindeki yanıtını için teşekkür ederim. Çünkü mesajı yazdıktan sonra pişman olmuştum. Tam aksi bir cevap ile polemiğe neden olacağım diye düşünmüştüm.
    Tabi ki her topluluğun yöneticiye çobana ihtiyacı vardır. O yöneticiyi topluluğun tamamı seçmezse orada eşitlik yok demektir. Eğitimleri kültürleri zekaları farklı olabilir. Fakat kimin haklı kimin haksız olduğunu bilemeyiz. Üniversite mezunu ilkokul mezunundan hep daha akıllıdır hep doğru karar verir diye bir kural yok. Sonuçta ülke idaresiyle, dünya siyaseti ile uluslararası ilişkilerle ilgili haberlerde gördüğümüz yada topluma yansıyan birçok şey yalan veya yanlış olabilir. Ben bu ülkede hatta dünyada olanlarla ilgili(siyasi, politik) hiçbir şeye inanmıyorum. İşletin arkasında başka başka işler var. Bu tür işlerin mucidi Amerika zaten toplum mühendisliğini kullanıp insanları nasıl istiyorlarsa ona inandırıyorlar.
    Diyeceğim; toplumu elit eğitimli kesim yönetsin, onlar kendini yönetecek adamı seçemez dersek o demokrasi olmaz aristokrasi olur, Oligarşi olur.
    Ona kalırsa herkes kendi fikrinden, görüşünden kişilerin mutlak yönetici olmasını ister.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Winter Is Coming

    Boş konu
    Aynen. Kukla oynatıcıyı değil, kuklaları tartışıyorlar.
  • İroni mi yaptın bilmiyorum da. Şikayet ettiğim şey düzen ve düzenin sahipleri sence kukla oynatıcıyı suçlamış olmuyor muyum?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nonsmoke N kullanıcısına yanıt
    İroni yok. Şikayet ettiğin şey düzen ise konu başlığına da onu yaz o zaman, sabahtan akşama kadar zaten Erdpgan ismi duyuyoruz bir de konu başlığında Erdogan algı vs.
  • Yazdığımı okumadın mı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nonsmoke

    Yazdığımı okumadın mı
    Okudum. Fuzuli sorular da ayrı bir çöp.
  • Çoğunuzun yaşı elvermez. Özal , Demirel zamanlarında , çok ağır muhalefet vardı.Hadi o zamanki basın , medya şimdi yok. Gırgır mesela...
    Ama şu CHP'ye bir bakın! Pazar , cayır cayır yanıyor. Adamlar patates danışmanını tarım bakanı yapmışlar. İnternet olmasa haberimiz olmayacak.


    Genel seçimler olur... Ülkede bir milyon öğretmen var. Seversiniz , sevmezsiniz...Eşi , anası ,babası... Adam , çıkıp da yalan da olsa bunların adını anmıyor.


    Anca gitsinler İzmir gibi yerlerde alkışlattırsınlar.


    Bunlardan da ümidim yok.


    Hükümet trolü diyecek olanlar,mesajı tekrar okusun.
  • Diyorum ki asıl şikayetçi olduğumuz şey sistem mi insanlar mı? Sen buradan insanları eleştirdiğimi anlamışsın benim eleştirim doğrudan kapitalizm'e.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nonsmoke N kullanıcısına yanıt
    benim neyi anladığımı bilecek kadar geniş bilgili misin? Senin dediğin şeyler yeni birşey değil. David Icke senin dediğin şeylerin 1000x fazlasını diyor:https://forum.donanimhaber.com/david-icke-avustralya-tek-parti-devletidir-dedi-vizesi-iptal-oldu--137400773
  • Peki burnu havada insan.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Onun verdigi zarar 100 yil duzelmez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nonsmoke

    Peki burnu havada insan.
    Senin burnun havada asıl, kendini anlatıyorsun. Konun çöp, ise başka ne yapamızı bekliyordun, madalya takmamızı mı?
  • Bu partinin digerlerinden bir farki var,ırkımızı tehlikeye atıyor. Ekonomi elbet kötüleşir,düzelir. Akp gelirken de ülke batmişti düzeldi ekonomi problem değil fakat bu kadar suriyeli ne olacak,ekonomi gibi düzeltemezsin ki bunu. Adamlar geldiler evlendiler cocuklari oldu bunlari geri de gönderemezsin. Ülke böyle bir durum yaşamadi hiç,bu düzeltebileceğin bir şey de değil bu saatten sonra. Araplaşma yolunda son hız devam ediyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araplaşmamızın en bariz nedeni din olgusunun yanlış yaşanması. Dini doğru yaşatmayan şey ise sistem. Dini kendin yaşamana izin vermiyor dini sana dayatıyor. Laikliği ayaklar altına alıyor. Sonra da görüyoruz işte 82 milyonluk ülkeden bilim insanı çıkmıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2002-2019 yılları arasında bu ülkenin geleceğinde ekonomisini ayakta tutacak ne yatırım yapıldı?Bir tek askeri projeler ile ülke ekonomisi döner mi?2002 yılından beri,1923 senesinden 2002 yılına kadar yapılan bütün devlete ait tesisler ve fabrikalar sudan ucuza özelleştirildi.Türkiye bir dönem bolluk yaşadıysa hem bu miras yedi gibi herşeyi satması ile gelen gelirle yaşadı hem de çevresindeki ülkelerle '0' sorun politikası izleyerek bunu sağladı.Bütün işler 2009 Dünya Ekonomi Krizinden itibaren bozulmaya başladı.Dışardan Türkiye'ye giren sıcak para akışı yavaşlamaya başladı fakat Türkiye yine de bu süreci kolay atlattı.Ana darbe ise 2011 yılında başlayan Arap Baharı ile oldu.

    Türkiye arap baharında mevcut statükoyu korumak yerine ''Yeni Osmanlı'' hayallerine heveslendi.Bölgede çöken rejimlerde kendisine yandaş yeni hükümetler kurma hevesine kapıldı.Bunda en çok başarıya ulaştığı yer ise Mısır oldu.Mursi Cumhurbaşkanlığında Mısır Türkiye için bir zaferdi fakat emperyalistler bu aşamada 'toy' olan Türkiye'nin bu hamlesini kısa sürede boşa çıkardı.Mursi iktidarda bir yılını doğru dürüst doldurmadan Temmuz 2013'te bir darbe ile indirildi.Türkiye'nin bu süreçte Mursiye kaydırdığı bütün maddi yatırımlarda boşa gitmiş oldu.Kısa sürede Türkiye'nin etkin olduğu Tunus ve Libyada da Türkiye'den daha çok İngilizlerin,Fransızların,İtalyanların ve Amerikalıların sözü geçmeye başladı.

    Ancak en büyük hata Suriye'de izlendi.Arap baharının o ilk aylarında rejimler düşerken,bizimkiler büyük bir hevesle 'yeni osmanlı' hayalleri kurarken Esad'ın da üç ayda devrileceğini düşünüyorlardı.Komşu Suriyede Türkiye güdümünde bir hükümet kurulması demek Türk ekonomisi için büyük pazar elde etmek anlamına gelecekti.Bu maksatla Türkiye kontrolünde olan ÖSO'ya büyük destekler verilerek Şam rejimine dolaylı yoldan savaş açtık.ÖSO militanlarının kullandığı silahları,giysileri ve maaşları ilk başta Amerika ile birlikte karşıladık fakat rejim Rusya ve İrandan aldığı yoğun destekle ÖSO'yu yenilgiye uğrattı.Muhalifler bir türlü Şam'a giremediler.Bu esnada 2014 Haziran ayında İŞİD patlak verdi.Kısa sürede hem rejim askerlerini hem de ÖSO militanlarını resmen kıyma makinesinden geçirir gibi kırdılar. Suriyenin büyük bir kısmına sahip oldular.Burada YPG faktörü öne çıktı.YPG'nin ÖSO'dan daha disiplinli savaştığını farkeden Amerika kademe kademe Türkiye ile beraber destek verdiği ÖSO'dan desteklerini geri çekti ve bu çektiği desteği YPG'ye vermeye başladı.Böylece Suriye'de Amerikanın yerel askeri gücü olarak YPG öne çıktı.Kısa sürede de İşid'in ele geçirdiği çoğu toprağı ele geçirerek bugün Suriyede mücadele eden rejim güçlerinden sonra ikinci güçlü silahlı grup haline geldi.Türkiye'nin desteklediği ÖSO ise hala daha içeride birbirine ters küçük grupların bir arada olduğu ve Türkiye'nin baskısıyla bir arada duran bir oluşum halinde.Tek bir merkezi komutanlıkları dahi yok.Her grubun kendi lideri ve kendilerine has amaçları var.Zaten Türk ordusu'nun da bölgeye doğrudan girmesinin nedeni ÖSO'nun bu derece içerden paçarlanmış halde olmasıdır.Türk ordusu olmasaydı bugün muhtemelen ÖSO diye bir oluşum çoktan tarihe karışmıştı.

    Böylece Türkiye ÖSO'ya akıttığı milyarlarca lira karşılığında Suriye'den sadece ala ala Afrin bölgesini ve El Bab kesimini alabildi.O da bin bir zorlukla,birçok diplomasi girişiminden sonra oldu...Savaşa akıtılan bunca paranın boşa gitmesi bir yana ülke mülteci akınına da uğradı.Sırf Avrupa'dan ekonomik yardım alacağız gerekçesiyle 4 milyon kadar insanı burada tuttuk ve tutmaya da devam ediyoruz.Üstelik Avrupadan doğru dürüst ekonomik yardım gelmezken.En sonda bizimle ilişkileri dondurdular..Bakalım bizimkiler buna ne tür ciddi yaptırım yapacaklar merakla bekliyorum...Fakat sonuçta yine olan milyarlarca boşa giden paraya oldu.

    Bütün bunların dışında üstün stratejileri gereği izledikleri açılım süreci ile ülke içine dinamit yerleştirdiler.Kürt milliyetçiliği hiçbir dönemde olmadığı kadar güçlendi.Keza 17 yıllık iktidarları boyuncada eğitim sistemi yapboz ettiler.Bugün bile net bir eğitim sistemimiz yok.Sürekli olarak değişen bir sistem ile karşı karşıyayız.Dahası her yere üniversite açarakta eğitim kalitesini düşürmeleri yetmezmiş gibi geçen Mayıs-Haziran 2018 tarihlerinde de var olan büyük üniversiteleri bölerek yeni üniversiteler yarattılar.Devlette liyakat sistemi de çökmüş duruma geldi.

    Bütün bunlardan başka saymaya üşendiğim birçok olumsuzluklardan sonra Türkiye'nin toparlanması çok ama çok uzun yıllara mal olacak.Aklar sürekli olarak ''Yeni Osmanlı'' hayalleri kurdular...Kendilerini şahsen tebrik ediyorum.Kısmende olsa 'Osmanlıyı'' geri getirdiler fakat Osmanlının son dönemleriyle birlikte geri getirdiler.Bu da büyük bir başarı sonuçta !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 15 Mart 2019; 16:31:5 >




  • konuyu açanın yaşı kaç acaba şu argümanlara bak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elonardo kullanıcısına yanıt
    Bilgi yarıştırmak ne haddime. Sizin düşüncelerinizi de merak ediyorum efendim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Düzelmez. Çünkü dünya ekonomileri de artık sıkıntıda ve kriz bekleniyor.
    Dünya kötüye giderken burası iyi olamaz. 2000'li yıllardaki altın dönem bitiyor. Para eskisi kadar bol olmayacak. Türkiye o bolluk dönemini iyi geçirmedi.
    Yeni gelen parti neyi düzeltecek? Surileri mi kovacak? Nasıl yapacak çok kalabalıklar. Sokaklar afgan, özbek, gürcü dolu rahatlıkla yaşıyorlar. İşçilik pahalı, vergiler yüksek kim burada iş kurar ki?
  • Nonsmoke N kullanıcısına yanıt
    insanlar aç, işsiz, adalet çökmüşken sen gelip "belki sokakta rahat bira içebileceksin artık" yazarsan adam yerine konmazsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.