Şimdi Ara

Insanlar 2. El urunlerde akillarini kaybetmisler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 17-18 yildir surekli ikinci el urun alir satarim ve bir urunun 0'inin fiyatina gore asagi yukari ne kadar olmasi gerektigi ile ilgili dikir sahibi oldugumu dusunuyorum. Tabiki urunun temizligi ve kac ay garantisi kaldigi da bu fiyat belirlemelerinde onemli bir kriterdir.


    Gecen hafta telefon almak icin inceleme yaptigim zaman iphone 11 0 fiyati 13k, ikinci el fiyatinda ise insanlar 10k'nin asagisina mumkun degil inmiyorlar. Yahu urunun garantisi bitmis ya da bitmek uzere, niye insanlar seni telefonunu alsin. Cogu ilan ise 11,5-12'5 arasinda. Gercekten inanilir gibi degil.


    bu hafta da ipad pro bakiyorum ve yine ayni manzara ile karsilastim. 0'i 18 olan tabletin garantisi olmayan ikinci ellerinde 13-14 asagisan inmiyor insanlar. Ya benim dusunce bicinim artik boomer tadina gelmis, ya da ikinci elde anlayamadigim bir duzen olusmus.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • O düzen hep vardıda bu zamanlarda zirve yaptı.Sıfırından pahalı fiyat yazıyorlar.Motorsikletten tut iğneye kadar.

    Zaten bu kafada olanlar yüzünden memleket bu halde.Ev,dükkan kirası vs...bu mallar yüzünden bu halde.

    Pastanecinin dükkan sahibi dükkana 2 kat zam yapınca 3 liralık poğaça oluyor 7 lira vs...gibi herşeyi etkiliyor.Devlette sağolsun izlemekle yetiniyor.
    Zengin daha zengin fakir daha fakir oluyor işte...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 1 Ağustos 2022; 23:28:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla hocam bizim millette sıfır fiyatına bakarak fiyat verme alışkanlığı var, bugün bi vantilatör baktım sıfır fiyatı 300 TL, kadın 270 e koymuş. Sıfır fiyatı zaten bu dedim cevap yok. Kimse o satılan şeylerin kullanarak yıprandığını düşünmüyor bu ülkede. Ekmeğini yemişsin cihazın zaten sıfır fiyatı baz alarak fiyatlamak neden? Birkaç aylık cihaz olsa anlarım.


    Çoğu konuda olduğu gibi bu da biraz ülke ekonomisiyle alakalı aslında. Fakirliğimizden ve açgözlülüğümüzden dolayı, yurtdışında hurda gözüyle bakılan ikinci el ürünlerden bile kazanma derdine düşüyoruz mecburen. Adamlar, bırak satıp kâr etmeyi, kapılarının önüne koyuyor eşyaları ihtiyacı olan alsın götürsün diye.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.