Şimdi Ara

İnsanın hafızası kalıcı olarak silinirse ne olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sorum başlığa sigmayacagi için böyle yazdım. Asıl sormak istediğim şu. İleride teknoloji gelişse ve istediğimiz insanın hafızasını silebilsek, kalıcı olarak. Yani yalnızca dil, motor beceriler ve insanlar arasında yaşayabileceği kadar sosyal bilgisi bırakılsa ve o insana hafızasının silindiği söylenmese bunun yanında ona farklı bir kimlik verilse. Beynine tamamen farklı bir kişilik yuklense o insan hâlâ kendi ruhuna/bilincine sahip olur mu?
    Ruh ya da bilinç tartışmasına girmicem, demek istediğim bu hafızası silinen kişi tamamen farklı olacağından hafızası silinmeden önceki bilinci kaybolur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • moruk beyin cerrahı mıyız ne bilek hıağına, dile falan ellemeden diğer bölgeleri temizleyebilir misin ki veya farklı bilgilerini.
  • Kişilikten ibaret kalır, yaşanmışlık, tarihsel benlik ortadan kalkar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • girmeyeceğini söylediğin kelimeleri gerek kendi gerekse muhatap olduğum toplumun anlama kabiliyetiyle kullanmanı affediyorum..

    artık yeni biridir..1 şartla..gerçekten sıfırlandıysa..hafızasını kaybedip umutsuz vaka olarak görülen bi çok insan tesadüfi tetikleyici veya katalizörle tamamıyla olmasa da bir çok şeyi hatırlayabilmişltir..

    bunun dışında genomun baskınlığı söz konusu olduğundan genetik bilişsel varyetelerinden tamamıyla kurtulamayacağını kabul etmeliyiz.

    (polisken yeni kişilikle doktor olabilir ama hala aşırı hümanist veya sinirli biri olmaya devam eder.)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.