Şimdi Ara

İnsani Gelişme Endeksi'ne göre ülkeler listesi(Türkiye 90. Sırada !)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet Türkiye yaşam kalitesi açısından 90. sırada ne düşünüyorsunuz ?

    http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0nsani_Geli%C5%9Fme_Endeksi'ne_g%C3%B6re_%C3%BClkeler_listesi

    Detaylı rapor;
    http://www.tr.undp.org/content/dam/turkey/docs/Publications/hdr/HDR2013%20Report-EN.pdf

    Sıralama 156. sayfada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beşiktaş JK -- 5 Şubat 2014; 21:10:14 >







  • Libya 64, Suudi Arabistan 57, Türkiye 90 oldu...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkenin insanları sanılandan daha cahil ve kaderci.

    İşte bu yüzden bu ülkenin kendine özgü yani 3. dünya ülkelerine özgü sorunları bitmiyor ve bu şekilde bitmeyecek.

    Her sene Türkiye'de yaklaşık 1.300.000 bebek doğuyor, yani her 6 yılda 1 Yunanistan nüfusu kadar artıyor Türkiyenin nüfusu sonuçta,
    yaşam kalitesinde bu kadar gerilerde olan bir ülke için maalesef çok gereksiz bir artış.

    Maalesef bu kadar fazla nüfusa bu ülkenin hiç ihtiyacı yokken bilinçsiz ve kaderci ebeveynler yüzünden bu ülkenin sorunları gittikçe katlanacak.

    Her isteyen ebeveyn yapabildiği için çocuk yapmamalıdır , çocuk yapıp onu yetiştirmeyi saksıda gün içerisinde çiçek sulamak gibi zanneden ebeveynler var.

    ve bunun dışında Türkiye doğru düzgün üretimi ve sanayisi olmayan bir ülkedir , şu anda mevcut eğitimli işsiz sayısı bile oldukça yüksek bir rakamdadır.

    Türkiye'nin büyüme hızı gelişmekte olan ülkeler arasında en düşük düzeyde olan ülkelerdendir.

    Ancak maalesef buna rağmen nüfusa göre aynı oranda artmayan sayıda işyeri için çok fazla genç nüfus ortaya çıkmaktadır, bu da ancak ve ancak tüketim toplumu yaratır ama üretim toplumu
    yaratmaz.

    Maalesef 2 ay gibi kısa bir sürede parası en az %25 değer kaybeden bir ülke olarak hala çocuk gelsin nasılsa rızkıyla gelir anlayışı hakimdir.

    Maalesef paylaşılacak rızık miktarı düşmektedir ve adaletli de paylaşılmamaktadır.

    Bugünün çocuk sahibi olan alt - orta direk tabakanın ebeveynlerinin çoğu yakın gelecekte geçmişte yanlış bir karar alarak çocuk sahibi oldukları anladıklarında çok geç olacaktır.

    Öncelikle orta öğretim ve lisede gençlere ebeveyn olmanın nasıl bir sorumluluk getirdiği anlatılmalıdır.




  • Ayrıca ilaveten :

     İnsani Gelişme Endeksi'ne göre ülkeler listesi(Türkiye 90. Sırada !)


    İlk sıralarda Kuzey Avrupa - ve Avrupa ülkelerinin yer alması şaşırtıcı değil, değil mi ?

    Nitekim bu forumda da bazen arada açılan konular arasında avrupa ya gitmek istiyorum ve nasıl giderim türü konular açılır.

    insanların hayallerini kolay yıkan bir ülke olarak gençlerin çoğu haksız değil.
  • hamdolsun, sansürleriz olur biter . taktığınız şeye bakın
  • Nüfusun 30 milyon civarına inmesi lazım .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: donanimadami

    Nüfusun 30 milyon civarına inmesi lazım .

    Ne yaptın canım sende. Ama çok net bir şey var ki, o da ülke nüfusunun 80 milyonun üstüne çıkmaması gerektiği. Yeterince boka batmış vaziyetteyiz zaten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Keke In Da House

    quote:

    Orijinalden alıntı: donanimadami

    Nüfusun 30 milyon civarına inmesi lazım .

    Ne yaptın canım sende. Ama çok net bir şey var ki, o da ülke nüfusunun 80 milyonun üstüne çıkmaması gerektiği. Yeterince boka batmış vaziyetteyiz zaten.

    76 milyon nüfus bu ülkenin neyine hocam 30 milyon olsun ne yaptığının farkında olan insanlar olsun .
  • Valla o zaman Rusya'dan yardım istemek şart. Ülkeyi nükleer yağmuruna tutsunlar
  • Yasam kalitesi vs nezamam yuksekti ben hic gormedim giren varsa soylesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tayyip ne zaman gider sizce? cunku internette bu gibi haberler gormekten iyice sıkıldım!! 11 yıl once batı tum kapılarını bize kapatti, gidin arastirin 11 yil once gazetelere attiklari mansetlerde ne dıyorlar.. İyice arap ulkesi olduk orumcekler her yerde .. :(

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülke sanayileşiyor, ilerde çalışan nüfusa ihtiyaç artabilir. Lütfen hiç bi şekilde siyasi yaklaşım yapmayın bana. Objektif bi şekilde söyledim.
  • Modern kölelik konusunu boşuna açmadım
  • quote:

    Ülke sanayileşiyor, ilerde çalışan nüfusa ihtiyaç artabilir. Lütfen hiç bi şekilde siyasi yaklaşım yapmayın bana. Objektif bi şekilde söyledim.


    maalesef bayağı yanıldığınızı belirteyim.


    Bugün Boeing uçak firması abd de fabrikasında dev bir 75 metre x 75 metre mesafesinde 3D printer sistemi kurmuş ve resmen bu dev printer ile uçak parçalarını imal etmeye başladı.

    Gelecekte bu iş çok daha gelişecek ve artık fabrikalarda imal edilen bir çok parça ve tasarımı, internetten 3d projesini çekip, evimizde basacağız.

    İmalat bayağı kolaylaşmaya başlayacak ancak bu aynı zamanda insan emeğine olan talebinde ciddi manada düşmesi anlamına gelecek.

    Gelecekte insan ve emek gücüne talebin artacağını düşünmeyin çünkü 3D printer yeni bir sanayi çağının başlangıcını getirdi.

    Bizim gibi ülkeler için gelecekte bugünleri de arayabiliriz.

    Zaten ağır sanayi diye bir şey yok ülkemizde, hafif sanayi ile yolumuzu bulmaya çalışıyoruz bir de 3D printer ile büyük işverenler artık daha az emekçi ile daha çok iş yapabildikleri için çok memnun
    olacaklar.

    3D printer 24 saat çalışabilir, kıdem tazminatı yok, hastalığı yok, psikolojik sorunları yok, insan gibi zaafları olan zaman zaman verimsizleşen bir şey değil, sürekli üreten bir cihaz.

    İşverenler için harika bir imkan ama emekçiler için ise hiçte harika değil.

    Üst mesajlarda belirtilmiş bence de bu ülkenin nüfusunun acilen yeniden dizayn edilmesi lazım.

    Dizayn etmek derken insan kaynağının ne kadarının verimli kullanılabileceğinden bahsediyorum yanlış anlaşılmasın kimseyi ortadan kaldırmak gibi bir şeyden bahsetmiyorum.

    Bugün Türkiye insan kaynağını çok verimsiz kullanan ülkeler lsitesinin başında gelir rahat.

    Hele hele 100 milyonluk Türkiye hayalleri kuran aklı evveller varsa ki vardır onların dilerği umarım hiç gerçekleşmez.

    Türkiye o zaman Hindistan'ın ufak bir versiyonuna döner ve sefillik gök yüzüne varır.

    Başbakan genelde hep GSMH 'nın ne kadar arttığından bahsediyor ama aslında en önemli şey :

    1. kişi başı düşen gelir
    2.Gelir dağılımının ne kadar adaletli olduğu
    3.Paranın alım gücü 'dür.

    Bizde 2. ve 3. maddelerinin tamamen fos olduğu ortadadır zaten, günlük hayatımızdan görüyoruz.

    1.maddenin varlığı ise en önce sermaye sahiplerine yarayan bir şey, evet gelir artmaktadır ister istemez ama pastanın aslan payını kazananlarda bellidir.Koç, Sabancı, vb..

    Aslan payından geriye kalanlar, yani büyük çoğunluğu oluşturan bizler, kırıntıları ne kadar adaletli paylaşabiliyorlarsa paylaşmaya çalışıyoruz.

    Yani bugün hala 2-3 çocuk yapan ebeveyn varsa ki maalesef var, önce kendine kötülük yapmış olur sonra ülkenin yaşam şartlarını ister istemez gittikçe düşmesine yol açtığı için ülkeye kötülük yapmış
    olurlar.


    Bizim insanlarımızın zihniyeti ve cahilliği bu ülkeyi gittikçe batıran en bariz faktör ve iletişim çağı, bilgisayar çağı geldiği halde hala vatandaşların bir kısmına dank etmiyor bir türlü.

    Ama çileyi çekecek olan büyük oranda bu bilinçsiz ebeveynlerin çocukları olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 6 Şubat 2014; 3:30:06 >




  • Bunu daha öncede yaşadık aslında, başka ülkelerde devrimler yapıldı, teknolojiye yönelindi, ama Osmanlı devleti, o günah , bu gavur icadı, diye diye o devrimleri es geçti. Şimdi aynısı oluyor, ama bu sefer farklı şekilde, her şey tozpembe yalanlarla örtülüyor, yapılan yolsuzluklar meşrulaştırılıyor, bunlar olurkende yönetenler çıkıp daha çok çocuk yapın diyor (3 çocuk ). avrupanın sayıca en fazla genç nüfusuna sahibiz, ama ne işe yarıyor? Öyleki, bizde yapıcak iş bulamayanlar son 50 yıldır avrupa ülkelerine gidip oraları kalkındırdılar, misal Almanya.
  • Varya bu yazıları okuyunca diyorum ki tayyip hakkaten büyük adammış.Gezi parkı olaylarına akdar dünyanın en hızlı büyüyen 2.ekonomisi olan avrupanın gıpta ile baktığı Türkiye için şimdi batıyor vs. diye haberler yapıyorlar ancak hiç etkisi yok bizim kekolar da yeter ki tayyip gitsin diye peşlerine takılmış elin gavurundan medet umuyor.Adam 3. havaalanını yapsa Almanyanın anası ağlayacak haberleri yok 1.500 Tl maaş alıp ekonomiyi yorumlayan keko dolu heryer
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İsmetSigaraVer

    Varya bu yazıları okuyunca diyorum ki tayyip hakkaten büyük adammış.Gezi parkı olaylarına akdar dünyanın en hızlı büyüyen 2.ekonomisi olan avrupanın gıpta ile baktığı Türkiye için şimdi batıyor vs. diye haberler yapıyorlar ancak hiç etkisi yok bizim kekolar da yeter ki tayyip gitsin diye peşlerine takılmış elin gavurundan medet umuyor.Adam 3. havaalanını yapsa Almanyanın anası ağlayacak haberleri yok 1.500 Tl maaş alıp ekonomiyi yorumlayan keko dolu heryer

    1500 derken cok iyimser yaklasmissiniz, asgari ucret nerdeyse onun yarisi belirtmek isterim:)
    Ayrica sadece h.alani, yol yaparak bir ulke kalkinmaz! Uretmeyen bir ulke olduk, hatta urettigimizi soyledigimiz urunlerin ic parcalarini dahi yurtdisindan aliyoruz. Bu ne demek; uretimde bile disa bagimlilik demek.
    Pembe yalanlar ortaya cikmaya baslayinca, durumun hicte ic acici olmadigi ortaya cikti sonunda. Imf borcunu kapattilar, iyide cikan vergiler ne olcak, yani o borcun kapanmasi icin insanlarin emeginin yarisini vergi olarak aldi bu devlet. 2010lu yillarda teknolojik urunlerden ozel tuketim vergisi almakta neymis? Ev telefonundan ozel vergi aliniyor. Ev telefonu diyorum ev! Yaziktir! Ayrica avrupa bize hic gipta ile bakmadi halada bakmiyor. Bakmamasi icin sadece son 2 ayda olanlari gozlemlemen yeterli. Hukukun bagimsiz ve tarafsiz olmasi yok edildi. Gezide kahraman olan polisler, simdi birer birer tayin ediliyor, haklarinda sorusturma aciliyor. Ergenekon ve balyoz davalarinin savcilari hakkinda sorusturma acildi. Hsyk'nin basina siyasi bir figur, yani adalet bakani getirildi. 12 yil boyunca yanyana olduklari herkese, simdi yalanlar ve yolsuzluklar ortaya cikinca tu-kaka dedi bu hukumet, hemde sadece 2 ayda! Yapsin 3cu h.limani 5ci kopru, hatta isterseniz bide izmirden ankaraya kanal yapsin, boylece ankaraya deniz getirdik diye secim konusmasi yaparlar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thailano


    quote:

    Orijinalden alıntı: İsmetSigaraVer

    Varya bu yazıları okuyunca diyorum ki tayyip hakkaten büyük adammış.Gezi parkı olaylarına akdar dünyanın en hızlı büyüyen 2.ekonomisi olan avrupanın gıpta ile baktığı Türkiye için şimdi batıyor vs. diye haberler yapıyorlar ancak hiç etkisi yok bizim kekolar da yeter ki tayyip gitsin diye peşlerine takılmış elin gavurundan medet umuyor.Adam 3. havaalanını yapsa Almanyanın anası ağlayacak haberleri yok 1.500 Tl maaş alıp ekonomiyi yorumlayan keko dolu heryer

    1500 derken cok iyimser yaklasmissiniz, asgari ucret nerdeyse onun yarisi belirtmek isterim:)
    Ayrica sadece h.alani, yol yaparak bir ulke kalkinmaz! Uretmeyen bir ulke olduk, hatta urettigimizi soyledigimiz urunlerin ic parcalarini dahi yurtdisindan aliyoruz. Bu ne demek; uretimde bile disa bagimlilik demek.
    Pembe yalanlar ortaya cikmaya baslayinca, durumun hicte ic acici olmadigi ortaya cikti sonunda. Imf borcunu kapattilar, iyide cikan vergiler ne olcak, yani o borcun kapanmasi icin insanlarin emeginin yarisini vergi olarak aldi bu devlet. 2010lu yillarda teknolojik urunlerden ozel tuketim vergisi almakta neymis? Ev telefonundan ozel vergi aliniyor. Ev telefonu diyorum ev! Yaziktir! Ayrica avrupa bize hic gipta ile bakmadi halada bakmiyor. Bakmamasi icin sadece son 2 ayda olanlari gozlemlemen yeterli. Hukukun bagimsiz ve tarafsiz olmasi yok edildi. Gezide kahraman olan polisler, simdi birer birer tayin ediliyor, haklarinda sorusturma aciliyor. Ergenekon ve balyoz davalarinin savcilari hakkinda sorusturma acildi. Hsyk'nin basina siyasi bir figur, yani adalet bakani getirildi. 12 yil boyunca yanyana olduklari herkese, simdi yalanlar ve yolsuzluklar ortaya cikinca tu-kaka dedi bu hukumet, hemde sadece 2 ayda! Yapsin 3cu h.limani 5ci kopru, hatta isterseniz bide izmirden ankaraya kanal yapsin, boylece ankaraya deniz getirdik diye secim konusmasi yaparlar..

    Havalanı yapmak ülke nasıl kalkınmaz bir anlatsana 400 tl ile ekonminin kaptanı olan arkadaş.Sen köle olabilirsin,beceriksiz de olabilirsin bu yüzden para da kazanamayabilirsin ama bu ülkenin ekonomik açıdan inanılmaz derecede ileri gittiğini saklayamaz.Para kazanamıyorsan bu senin beceriksizliğin.Üretmeyen ülke olduk demişsin kafası çalışan adama her yol var Türkiyede mesela ceviz,badem,zeytin vs. ağaçları yetiştirenlere devlet desteğine,özel orman kuranlara devletin ücretsiz verdiği arazilere bakabilirsin kanal istanbul ile kaç gemiden ne kadar kâr edilebileceğine 3.havaalanının senede 100.000.000 fazladan insanı Türkiyeye sokacağına bakabilirsi,in anacak bunlara bakıp anlayabilecek bir zeka yoksa zaten para da kazanamazsın.Sorun sen ve senin gibi beceriksizlerin isyanı bence Türkiye güzel ülke.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: İsmetSigaraVer

    quote:

    Orijinalden alıntı: Thailano


    quote:

    Orijinalden alıntı: İsmetSigaraVer

    Varya bu yazıları okuyunca diyorum ki tayyip hakkaten büyük adammış.Gezi parkı olaylarına akdar dünyanın en hızlı büyüyen 2.ekonomisi olan avrupanın gıpta ile baktığı Türkiye için şimdi batıyor vs. diye haberler yapıyorlar ancak hiç etkisi yok bizim kekolar da yeter ki tayyip gitsin diye peşlerine takılmış elin gavurundan medet umuyor.Adam 3. havaalanını yapsa Almanyanın anası ağlayacak haberleri yok 1.500 Tl maaş alıp ekonomiyi yorumlayan keko dolu heryer

    1500 derken cok iyimser yaklasmissiniz, asgari ucret nerdeyse onun yarisi belirtmek isterim:)
    Ayrica sadece h.alani, yol yaparak bir ulke kalkinmaz! Uretmeyen bir ulke olduk, hatta urettigimizi soyledigimiz urunlerin ic parcalarini dahi yurtdisindan aliyoruz. Bu ne demek; uretimde bile disa bagimlilik demek.
    Pembe yalanlar ortaya cikmaya baslayinca, durumun hicte ic acici olmadigi ortaya cikti sonunda. Imf borcunu kapattilar, iyide cikan vergiler ne olcak, yani o borcun kapanmasi icin insanlarin emeginin yarisini vergi olarak aldi bu devlet. 2010lu yillarda teknolojik urunlerden ozel tuketim vergisi almakta neymis? Ev telefonundan ozel vergi aliniyor. Ev telefonu diyorum ev! Yaziktir! Ayrica avrupa bize hic gipta ile bakmadi halada bakmiyor. Bakmamasi icin sadece son 2 ayda olanlari gozlemlemen yeterli. Hukukun bagimsiz ve tarafsiz olmasi yok edildi. Gezide kahraman olan polisler, simdi birer birer tayin ediliyor, haklarinda sorusturma aciliyor. Ergenekon ve balyoz davalarinin savcilari hakkinda sorusturma acildi. Hsyk'nin basina siyasi bir figur, yani adalet bakani getirildi. 12 yil boyunca yanyana olduklari herkese, simdi yalanlar ve yolsuzluklar ortaya cikinca tu-kaka dedi bu hukumet, hemde sadece 2 ayda! Yapsin 3cu h.limani 5ci kopru, hatta isterseniz bide izmirden ankaraya kanal yapsin, boylece ankaraya deniz getirdik diye secim konusmasi yaparlar..

    Havalanı yapmak ülke nasıl kalkınmaz bir anlatsana 400 tl ile ekonminin kaptanı olan arkadaş.Sen köle olabilirsin,beceriksiz de olabilirsin bu yüzden para da kazanamayabilirsin ama bu ülkenin ekonomik açıdan inanılmaz derecede ileri gittiğini saklayamaz.Para kazanamıyorsan bu senin beceriksizliğin.Üretmeyen ülke olduk demişsin kafası çalışan adama her yol var Türkiyede mesela ceviz,badem,zeytin vs. ağaçları yetiştirenlere devlet desteğine,özel orman kuranlara devletin ücretsiz verdiği arazilere bakabilirsin kanal istanbul ile kaç gemiden ne kadar kâr edilebileceğine 3.havaalanının senede 100.000.000 fazladan insanı Türkiyeye sokacağına bakabilirsi,in anacak bunlara bakıp anlayabilecek bir zeka yoksa zaten para da kazanamazsın.Sorun sen ve senin gibi beceriksizlerin isyanı bence Türkiye güzel ülke.

    Yazdıklarımdan, benim hakkımda nasıl bir yargı yaptın bilmiyorum. Ya samanı ithal eden bir ülkeye dönüştük sen neden bahsediyorsun? Kanal mevzusunun ekolojik zararını açıklayan bilimadamlarına rağmen, Karadeniz, Marmara ve Ege Denizlerindeki canlıların hepsini etkileyecek.. Neyse hocam sana bol kazançlar. Allah kolaylık versin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thailano

    quote:

    Orijinalden alıntı: İsmetSigaraVer

    quote:

    Orijinalden alıntı: Thailano


    quote:

    Orijinalden alıntı: İsmetSigaraVer

    Varya bu yazıları okuyunca diyorum ki tayyip hakkaten büyük adammış.Gezi parkı olaylarına akdar dünyanın en hızlı büyüyen 2.ekonomisi olan avrupanın gıpta ile baktığı Türkiye için şimdi batıyor vs. diye haberler yapıyorlar ancak hiç etkisi yok bizim kekolar da yeter ki tayyip gitsin diye peşlerine takılmış elin gavurundan medet umuyor.Adam 3. havaalanını yapsa Almanyanın anası ağlayacak haberleri yok 1.500 Tl maaş alıp ekonomiyi yorumlayan keko dolu heryer

    1500 derken cok iyimser yaklasmissiniz, asgari ucret nerdeyse onun yarisi belirtmek isterim:)
    Ayrica sadece h.alani, yol yaparak bir ulke kalkinmaz! Uretmeyen bir ulke olduk, hatta urettigimizi soyledigimiz urunlerin ic parcalarini dahi yurtdisindan aliyoruz. Bu ne demek; uretimde bile disa bagimlilik demek.
    Pembe yalanlar ortaya cikmaya baslayinca, durumun hicte ic acici olmadigi ortaya cikti sonunda. Imf borcunu kapattilar, iyide cikan vergiler ne olcak, yani o borcun kapanmasi icin insanlarin emeginin yarisini vergi olarak aldi bu devlet. 2010lu yillarda teknolojik urunlerden ozel tuketim vergisi almakta neymis? Ev telefonundan ozel vergi aliniyor. Ev telefonu diyorum ev! Yaziktir! Ayrica avrupa bize hic gipta ile bakmadi halada bakmiyor. Bakmamasi icin sadece son 2 ayda olanlari gozlemlemen yeterli. Hukukun bagimsiz ve tarafsiz olmasi yok edildi. Gezide kahraman olan polisler, simdi birer birer tayin ediliyor, haklarinda sorusturma aciliyor. Ergenekon ve balyoz davalarinin savcilari hakkinda sorusturma acildi. Hsyk'nin basina siyasi bir figur, yani adalet bakani getirildi. 12 yil boyunca yanyana olduklari herkese, simdi yalanlar ve yolsuzluklar ortaya cikinca tu-kaka dedi bu hukumet, hemde sadece 2 ayda! Yapsin 3cu h.limani 5ci kopru, hatta isterseniz bide izmirden ankaraya kanal yapsin, boylece ankaraya deniz getirdik diye secim konusmasi yaparlar..

    Havalanı yapmak ülke nasıl kalkınmaz bir anlatsana 400 tl ile ekonminin kaptanı olan arkadaş.Sen köle olabilirsin,beceriksiz de olabilirsin bu yüzden para da kazanamayabilirsin ama bu ülkenin ekonomik açıdan inanılmaz derecede ileri gittiğini saklayamaz.Para kazanamıyorsan bu senin beceriksizliğin.Üretmeyen ülke olduk demişsin kafası çalışan adama her yol var Türkiyede mesela ceviz,badem,zeytin vs. ağaçları yetiştirenlere devlet desteğine,özel orman kuranlara devletin ücretsiz verdiği arazilere bakabilirsin kanal istanbul ile kaç gemiden ne kadar kâr edilebileceğine 3.havaalanının senede 100.000.000 fazladan insanı Türkiyeye sokacağına bakabilirsi,in anacak bunlara bakıp anlayabilecek bir zeka yoksa zaten para da kazanamazsın.Sorun sen ve senin gibi beceriksizlerin isyanı bence Türkiye güzel ülke.

    Yazdıklarımdan, benim hakkımda nasıl bir yargı yaptın bilmiyorum. Ya samanı ithal eden bir ülkeye dönüştük sen neden bahsediyorsun? Kanal mevzusunun ekolojik zararını açıklayan bilimadamlarına rağmen, Karadeniz, Marmara ve Ege Denizlerindeki canlıların hepsini etkileyecek.. Neyse hocam sana bol kazançlar. Allah kolaylık versin.

    Hocam bu arkadaş heralde naşka bi ülkede yaşıyor yada başka bi Ülkeyi anlatıyor milletin hiç bi sosyal hakkı yok ,aç aç geziyor o havaalanından bahsediyor,özelde çalıştıgın halde her an kapının önüne konulabilen ve hiçbihakkın olmayan bi milletiz.Ben bu ülkede itü'de mühendislik bitirip yurtdışında garson olmaya giden adamlar tanıdım madem o kadar harika bi ülkeyiz adam nedn mühendislik gibi bi mesleği bırakıp gidiyor kim ister evini anasını,babasını bırakıp gitmeyi sen hiç duydunmu bi Almanın başka bi ülkeye yaşamaya gittiğini.

    Sorun sadece gelişememiz değil insanlarımız,işverenlerimizde çok acımasız ve merhametsiz hani fakir bi ülke olursun ama insanları hoşgörüü olur bu bizdede yok hem fakiriz hem merhametsisiz kıskanç,kinci bi toplumuz ve hiçbi zamanda bu değişmeyecek son sözüm giden kurtulur.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.